• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TBMM Başkanı'ndan skandal sözler: Laiklik olmamalıdır!

İran şeriatinin şi olduğunu, 1979 da islam devrimi (aslında darbedir o ) olduğunu biliyoruz.
Ancak hani demişsin ya, hristiyan mezhep örnekleri vermişsin..
Dikkat edersen onların ortak noktası hristiyanlık.. Dünyanın bir çok ülkesinde birden fazla mezhepli kültür barındırılır.
Ama bizim Ülkemiz ağırlıklı olarak islam dini mensubu ve bi bitemedi Alevi Sünni tantanası..
Geçen C.B demişti ya, baba ben lazmıyım Türkmüyüm diye, sonra Elhamdüllillah müslümanız demişti (yani ironi bize kavmimiz sorulmayacak idi) Şimdi siyasi tezatlığa bir göz atalım:
Dikkat edersen bizim ülkemiz, Vehhabiye madalya taktı.. Hani 1.Dünya savaşında Mekke emirinin Türk kellesine altın verdiği vs anlatılır. Yine mostagonem savaşı Osmanlı dönemindeki arap ihaneti araştırmanı öneririm. Arap ihanetlerinde zirve 1915 ten itibarendir. Vahhabilik ile doruk noktasına çıkan arap ihanetleri osmanlı’nın en zayıf dönemlerinde de sürekli devam etmiş, Napolyon muharebeleri, Osmanlı-Rus savaşı gibi Osmanlı’nın meşgul olduğu meseleler esnasında Araplar sürekli yağma ve isyan hareketlerine girişmişlerdir. Abdülhamit Arap ihanetlerini görüp, tedbir almaya çalıştıkça ne yazıkki arkasına İngilizi almış arap ın ihanetini durduramamış.
İşte Arap konusunda milletimiz boşuna gıcık değil..
O Vahhabi Türk düşmanının önde gidenidir..
Türkiye Cumhuriyeti kurulurken:
Borçlar Kanunu İsviçre'den, Ceza Kanunu ise İtalyan Ceza Kanunu'ndan alınarak yürürlüğü girmiştir. İsviçre'nin Hukuk Muhakemeleri kanunu, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu da Almanya'dan alınmıştır.
idare Hukuk sahasında da Fransa örnek alınarak çeşitli kanunlar az çok değişikliklerle alınmıştır..vs..
(Yani T.C ye giren huku kanunları bunlar)
1926'da kabul edilen Medeni Kanun, Türkiye'de laik bir özel hukuk sisteminin başlangıcını teşkil etmiştir. Bu kanun ile toplumsal alanda kadın erkek eşitliği sağlanmış, kadınlara istediği mesleği seçme hakkı verilmiş, resmi nikah mecburi hale getirilmiş, tek eşle evlilik sistemi benimsenmiş, kadınlara miras konusunda eşitlik ilkesi getirilmiş, boşanmalarda kadın güvence altına alınmıştır. (Yani bu başka ülkeden alınmış bir kanun değil)
Din devlet işine girmemeli.. Girdiği taktirde daha büyük tehlikeler var olur, çünkü dünya teknolojide ilerlerken, ilim irfan yuvası adı altında (ensar vakfı gibi) denetimsiz ve din üzerinden istismara açık kurumları düşünmek dahi istemiyorum..
Bu gün bu milletin bu halde olma sebebi ise sağ partilerin dini siyasi malzeme yapmalarından kaynaklıdır.. Bu Cumhuriyet kurulduğundan beri böyle..
Şuandaki Arap toplumlarına bakınca çok iğrenç bir yaşam tarzları var..
Din devlet işine girince işte o Vahhabilerin yaşam kültürünüde hayatımıza sokacağız.
Bizler evet Fransız değiliz, olmayalımda zaten.. Ama kendi benliğimizi kaybetmiş bir toplumuz.
Biz Türk olmayı bi becerelimde hele.

İstediğim cevapları alamadım ama hoş karsimdakiler , karşındakinin bilgi birikimini bilmeden zaten hüküm vermişler

Sadece şunu söyleyeyim inşaallah Rabbin seriatla yönetilmeyi nasib eder . öcü diye gos te ri len şey Allahın yasasıdır herşey Allahın emri ile olacak ama devlet olmayacak. Oldu. Olacak .

Dinsiz devlet olur mu .olmuyor işte. Sıkıntılar da bu yüzden tamamen farklı pencerelerden bakıyoruz sizi daha fazla din seriat hakkında olumsuz konuşmaya yöneltmek istemiyorum ama şeriat Allahın emri ve yasasıdır

Kuran'la otobüse binip yolcularla tartıştı
62160-icerik.jpg

1
Kuran'la otobüse binip vaaz vermeye başlayan şahıs, rahatsız olan yolcuları tehdit etti.
28 Nisan 2016 Perşembe 14:32

Adana'da kendilerine "Üniversite Kıyamı" diyen grup üyesi bir kişi, elinde Kuran'la bindiği otobüste insanlara yüksek sesle vaaz vermeye başladı.

Kendisine tepki gösteren bir yolcuya "Allah'ın kitabından rahatsız oluyorsan, Allah'ın dünyasında yaşamayacaksın" diyen kişi "Yatak odasındaki hareketi burada yapıyorsan ben burada konuşabilirim" şeklindeki sözleriyle provakosyonuna devam etti.

Bazı yolcuların tepkilerini otobüsten inerek gösterdiği görülürken, söz konusu grubun benzer eylemleri "kuranı gündem yapma çalışması" adı altında yaptıkları öğrenildi.

KAYNAK: SOL HABER

evet laiklik olmamalıdır
şeriatin ayak sesleri geliyor

İstediğim cevapları alamadım ama hoş karsimdakiler , karşındakinin bilgi birikimini bilmeden zaten hüküm vermişler

Sadece şunu söyleyeyim inşaallah Rabbin seriatla yönetilmeyi nasib eder . öcü diye gos te ri len şey Allahın yasasıdır herşey Allahın emri ile olacak ama devlet olmayacak. Oldu. Olacak .

Dinsiz devlet olur mu .olmuyor işte. Sıkıntılar da bu yüzden tamamen farklı pencerelerden bakıyoruz sizi daha fazla din seriat hakkında olumsuz konuşmaya yöneltmek istemiyorum ama şeriat Allahın emri ve yasasıdır
Devletin değil, insanın dini olur.. Devletler maneviyat üzerine kurulur elbet, ama devletlerde yönetim biçimi din olması, ancak geri kalmış toplumlarda var.. Bizler sadece daha ileri gitmek adına diyoruz. Yani insan kendi şeriatini elbet kendi içinde yaşarsa (mesela cinayet günahtır, Allah beni affetmez, hırsızlık günahtır, Allah beni affetmez, diyebiliyorsa, o cehennemi içinde yaşıyorsa, şeriat gibi insan eliyle verilecek cezalara gerek kalmaz. ) Çünkü yasalar var hukuk var. Bizim ülkemizde elbette bazı suçlara ağır yaptırımlar gerekiyor.. Ama şerri düzenle değil.
Din üzerine kurulu Osmanlı 624 yıl ayakta durdu ama Osmanlı kurulduğunda yıl 1299 du, yani 13. yy bitimi 14.yy başlangıcı. Yani 20yy başında din ile yönetilen devlet dayanamadı.. Çöktü. Çünkü artık teknolojinin savaşları başladı. Çünkü Yönetenler zevki sefasında yaşarken Anadolu insanı aç bilaç kaldı. Salgın hastalıklarla boğuştu.
Din ile devlet yönetimi demek, baştakiler zevkindeyken, halkın kusurların cezasını din üzerinden ödemesi demektir.
Daha önce yazdıklarım aslında neden din ile olamayacağını yeterince açıklıyordu.. Neyse.. Tartışmaya gerek yok..

Niye bir ülke dini açıdan yönetilsin?Neden bunu istiyorsunuz?
Hayır yani gören de ülkemizdeki müslümanlar zulme uğruyor sanır,yoo herkes gayet de istediği gibi ibadet ediyor.
Niye hristiyan veya yahudi ülkemizde ibadet edemesin?
Şeriat isteyenler buyursun İran'a gitsin,ben laiklikten gayet memnunum.
Başım açık diye,veya makyaj yapıyorum diye veya okula gitmek istiyorum diye kırbaçlanmaya yahut öldürülmeye niyetim yok.

Kuran'la otobüse binip yolcularla tartıştı
62160-icerik.jpg

1
Kuran'la otobüse binip vaaz vermeye başlayan şahıs, rahatsız olan yolcuları tehdit etti.
28 Nisan 2016 Perşembe 14:32

Adana'da kendilerine "Üniversite Kıyamı" diyen grup üyesi bir kişi, elinde Kuran'la bindiği otobüste insanlara yüksek sesle vaaz vermeye başladı.

Kendisine tepki gösteren bir yolcuya "Allah'ın kitabından rahatsız oluyorsan, Allah'ın dünyasında yaşamayacaksın" diyen kişi "Yatak odasındaki hareketi burada yapıyorsan ben burada konuşabilirim" şeklindeki sözleriyle provakosyonuna devam etti.

Bazı yolcuların tepkilerini otobüsten inerek gösterdiği görülürken, söz konusu grubun benzer eylemleri "kuranı gündem yapma çalışması" adı altında yaptıkları öğrenildi.

KAYNAK: SOL HABER

evet laiklik olmamalıdır
şeriatin ayak sesleri geliyor

Laiklik ile yönetilmeyen şeriat ile yönetilen ülkelerdeki kadınların durumuna bakalım;
Öncelikle (hepsi kurana göre) ,erkeklere ,kadınlardan 2 kat daha fazla miras veriliyor.
Suçların ispat edilmesinde ,vasiyet ve boşanma davalarında kadınların şahitliği geçersiz,diğer konularda 1 erkek+2 kadının şahitliği geçerli.
Nisa suresine göre erkek gücü yetiyorsa aynı anda esir ve cariyelerden sınırsız,hür olandan en fazla 4 kadınla evlenebilir.
Şeriata göre ,gerekçesiz mutlak boşanma hakkı erkeğe verilmiştir.
Zina yaparsa bir kişi ,bekarlara 100 sopa,evlilere recm cezası verilir.
Eşcinsellik cezası kadın için ev hapsi erkek için işkence.
İçki içmek 80 sopa ,dine inanmazsanız ölüm cezası .
Yani hangi insan böyle bir şekilde yönetilmek istiyor benim aklım mantığım alamıyor ya A-L-A-M-I-Y-O-R
Kaldı ki laiklik ile yönetilmeyen bazı ülkelerde kadınların araba sürmesi,çalışması hatta bir ülkede muz yemesi yasaklanmıştı ya ,ben şok ben iptal

Valla sözlükte ben de bu başlığı okuyordum az evvel.
Uyaran adam haklı ya, neticede herkes müslüman olmayabilir. İsteği dışında kimseye dini eğitim veremezsin. Ama otobüste yüksek sesle anlatırsan bunları, işte o zorla eğitim verme safhasına gelmiş oluyorsun. :KK51:

Valla sözlükte ben de bu başlığı okuyordum az evvel.
Uyaran adam haklı ya, neticede herkes müslüman olmayabilir. İsteği dışında kimseye dini eğitim veremezsin. Ama otobüste yüksek sesle anlatırsan bunları, işte o zorla eğitim verme safhasına gelmiş oluyorsun. :KK51:
ya ne demek bu tartışma konusu bile olamaz
insani değerler açısından toplumun içerisinde bunu yapamazsın
islami değerler açısından kuran nın kutsallığı islamın anlatılması gerekir bunu bal gibide yaparsın
doğru kime neye göre doğru
insani boyutu düşünen toplumları düşünürsek insani boyutu tabikide doğru

Devletin değil, insanın dini olur.. Devletler maneviyat üzerine kurulur elbet, ama devletlerde yönetim biçimi din olması, ancak geri kalmış toplumlarda var.. Bizler sadece daha ileri gitmek adına diyoruz. Yani insan kendi şeriatini elbet kendi içinde yaşarsa (mesela cinayet günahtır, Allah beni affetmez, hırsızlık günahtır, Allah beni affetmez, diyebiliyorsa, o cehennemi içinde yaşıyorsa, şeriat gibi insan eliyle verilecek cezalara gerek kalmaz. ) Çünkü yasalar var hukuk var. Bizim ülkemizde elbette bazı suçlara ağır yaptırımlar gerekiyor.. Ama şerri düzenle değil.
Din üzerine kurulu Osmanlı 624 yıl ayakta durdu ama Osmanlı kurulduğunda yıl 1299 du, yani 13. yy bitimi 14.yy başlangıcı. Yani 20yy başında din ile yönetilen devlet dayanamadı.. Çöktü. Çünkü artık teknolojinin savaşları başladı. Çünkü Yönetenler zevki sefasında yaşarken Anadolu insanı aç bilaç kaldı. Salgın hastalıklarla boğuştu.
Din ile devlet yönetimi demek, baştakiler zevkindeyken, halkın kusurların cezasını din üzerinden ödemesi demektir.
Daha önce yazdıklarım aslında neden din ile olamayacağını yeterince açıklıyordu.. Neyse.. Tartışmaya gerek yok..

Okumadim .

Kapatıyorum konuyu sonuç olmayacak bisey ayrıca din konusunu siyaset gibi laf kavgası yapamam hayırlı günler

Ne dinle yönetilen bir devlet, ne de dinden korkan bir devlet istemiyorum. Gerçek manada laiklik budur, insanları herhangibir kalıba sokmaya çalışmadan... Tabi ferdi olarak idrak ve anlayışımız gelişmiş olmalı bunları oturup tartışabilmemiz için. Ya da hala bunları tartışıyor olmak dahi saçma aslında.

Çok başlı cevaplar vericem ama iranin seriatindan haberin yok gibi onlar sii arkadaşım ama hanı diyorsunuz ya laikliği istemeyen irana gitsin gibi sözler işte o olmadı oturmadı neden, bilmeyen içi ln seriatsa şeriat ama öyle değil biz ehli sünnet vel cemaat gorusu benimseyenler , iranin ve arabistanin yönetim şeklini zaten hiç bir zaman onaylamadk ki, arap şeyhi dedigin adamda vehhabi

Yanı bunları yazmam ne kadar oluyo onu da bilmiyorum bunlar bilgi gerektiren işler yanlış anlama diğer bilim konularında benden kat ve kat ustunsundur belki ama bu dini ilim gerektiren bir konu

Biz hc bir zaman iran tarzı şeriat demedik ki, şimdi hepsi musluman bu ayrımcılık neden falan deyip işin özünü bilmeyenler olacak ama Katolik Ortodoks vs nasıl . yanı mezhepler sorunu. Tabi ki İslam hepsinin ustunde fakat belli ayrımlar bu noktaya getirmiş duumda
Su sozunuze de deginmeden edemeyeceğim , Arap değiliz biz Arap değiliz i çok bastirmisiniz . evet milletimiz Arap değil ama Fransız da değiliz sevgili arkadaşım yanı ise o taraftan bakıyorsun madem sağlama yapınca çıkan sonuç bu Fransayi model aldığımız için diyorum bu konuda

Bir de araya başkası girip kendini üslupları ile mahalle kavgasına donusturmezse sevinicem

Karşımda çirkinlesen O T E K İ lestiren insan gormekten cidden sikildim ..

Siz bu uslupta yazar cirkinlesmez ve bilgilerimizi konuşturmaya devam edersek birbirimizi alt etmeye çalışmadan fikir alışverişi yaparsak bir çoban bile olsa ondan ogrenecek şeyim çok mantığı ile bakarsan olaya seninle bu şekilde konuşmaya devam etmek isterim

Okumadim .

Kapatıyorum konuyu sonuç olmayacak bisey ayrıca din konusunu siyaset gibi laf kavgası yapamam hayırlı günler

Vay be nerden nereye. Ben bile ilk bastaki yazdiklarindan dolayi senin ile bu konuda tartismak istemistim. Sonrada "istedigim cevabi bulamadim" ve "okumadim" dedigini gördum. Ki bence son derece saygisizliktir bu. Yazik, yoksa harbiden bir ülkenin seriat ile yonetilmesini ve daha dogrusu niye yönetilmemesini tartismak isterdim. Demek ki ilk dediklerinde pek samimi degilmisin.

Vay be nerden nereye. Ben bile ilk bastaki yazdiklarindan dolayi senin ile bu konuda tartismak istemistim. Sonrada "istedigim cevabi bulamadim" ve "okumadim" dedigini gördum. Ki bence son derece saygisizliktir bu. Yazik, yoksa harbiden bir ülkenin seriat ile yonetilmesini ve daha dogrusu niye yönetilmemesini tartismak isterdim. Demek ki ilk dediklerinde pek samimi degilmisin.

O da senin dusuncen, ben senin hakkinda bur hukum vermeyecegim senin aksine, bir yargi bir cikarim yapmayacagim

Ben senin kafandaki yargıyı hiç bir cumlemle değiştiremem.

Biz bu konuyu kapattık , lütfen sende yorum yapma bazı şeyler içinde kalsın olur mu çünkü bu konuya bir yorum olmamış bana yazmissin tamamen

O da senin dusuncen, ben senin hakkinda bur hukum vermeyecegim senin aksine, bir yargi bir cikarim yapmayacagim

Ben senin kafandaki yargıyı hiç bir cumlemle değiştiremem.

Biz bu konuyu kapattık , lütfen sende yorum yapma bazı şeyler içinde kalsın olur mu çünkü bu konuya bir yorum olmamış bana yazmissin tamamen

Bu konuya yazacaklarim zaten diger arkadaslar tarafindan yazilmis bile. Seninki biraz ilgimi cekmisti. Sonucta laiklige karsi tek yorum sana aitti.

Ben senin üzerine bir hüküm vermedimki. Seni degil, yaptigini saygisizca buldum. Sonucta seni tanimiyorum ben.

Bu konuya yazacaklarim zaten diger arkadaslar tarafindan yazilmis bile. Seninki biraz ilgimi cekmisti. Sonucta laiklige karsi tek yorum sana aitti.

Ben senin üzerine bir hüküm vermedimki. Seni degil, yaptigini saygisizca buldum. Sonucta seni tanimiyorum ben.

Evet bende tam olarak bundan bahsediyorum beni tanımıyorsun bende seni tanımıyorum , hemfikir olduğuna yazışmak zevklidir körler sağırlar olur normal gelir hepimize ama tek fikir benim olması bin kişinin yüklenmesini gerçekten gerektirmez

Ben siyaset konularında bandan çıkıp ban a girecek kadar tartıştım

Yine de yaparım ama konu din o yüzden beni bilen bilir sevmeyen de ccoookkktur ama sadece din konusunda böyle dikkatli durup din konusunda daha bir ağır olmaya çalışırım burda tartışılacak şey değil hayırlı günler arkadaş

Evet bende tam olarak bundan bahsediyorum beni tanımıyorsun bende seni tanımıyorum , hemfikir olduğuna yazışmak zevklidir körler sağırlar olur normal gelir hepimize ama tek fikir benim olması bin kişinin yüklenmesini gerçekten gerektirmez

Ben siyaset konularında bandan çıkıp ban a girecek kadar tartıştım

Yine de yaparım ama konu din o yüzden beni bilen bilir sevmeyen de ccoookkktur ama sadece din konusunda böyle dikkatli durup din konusunda daha bir ağır olmaya çalışırım burda tartışılacak şey değil hayırlı günler arkadaş

Ben sana yüklenmiyecektim ki. Kendi tabirin ile fikir alis verisinde bulunacaktim. Ayrica körler sagirlar ne demek? Hükümden bahs ediyorsun ve hakarete basvuruyorsun.

Ayrica konu din degil, konu laiklik. Ki din olsa bile "okumadim" gibi sözler agirligini degil, saygisizligini ortaya koyar. Sonucta arkadas zaman ve emek harcamis.

Neyse polemikten ban yemek istemiyorum. Sanada iyi günler.

Dünyada kaç ülkede laik lik var ? Allah aşkına

Bu o bahsettiğiniz ülkelerin nüfusu , yüzölçümü ve içine ne kadar göçmen kabul ettiği vs. ile ilgili birazda . O yüzden ben memlektime bakarım başkasının memleketi beni alakadar etmez .

Back