- 29 Eylül 2014
- 8.811
- 16.335
-
- Konu Sahibi golldkahveemm
Ya kötü olmanızı istemem ama, bu düşünceye itende kocalar. Ben eşime düğünde olan takıları hepsini ona verdim nereden baksanız 300k vardır belki Halen borç ödüyoruz bütün maaşı ona gidiyor bana bir şey vermedin sen diyor. Hesaplarıma bakıyor, evin kirasını ödüyorum vsvs. verecekseniz de bence sanayiye siz de gidin. totalini öğrenin. İşlem ne olacak? Araba modelini iletin bilgi vereyim size şase varsa daha iyi olurHerkese iyi geceler.
Hanımlar 2 yıl önce Hamilelik nedeniyle işten ayrılmak zorunda kaldım. Doğum sonrası bebeğime bakacak kimse olmadığı için, Patronum emeğimi boşa çıkartmamak için sağolsun tazminatımı verdi, bı hafta öncesine kadar hesabımda duruyor du hamileliğimin son ayına kadar dahil olmak üzere 5 yıllık emeğim di.
Geçen hafta aracımız arıza açınca eşim istedi o an sanki başka çözüm Yok gibi verdimama bu şekilde gitmesine hala çok üzgünüm. İçten içe eşime kırgınım.
Yanlış anlaşılmasın öyle senin paran benim param muhabbeti olmaz maaşımı hep eve çocuklara harcadığım çok oldu evlilikte olması gerektiği gibi ama bu şekilde kendime ait olan birikimin bi sanayide hiç olması üzdü. Eşime de söyledim böyle harcamak istemezdim diye üstelik benim almayalım şu anda bize göre yüksek bir model araç demiştim hayalimdeki araba diyerek beni ikna etmişti. öyle düşünme sonuçta araba ortak ikimizin sadece benim değil diyor. Siz olsaydınız verirmiydiniz? Belki içimi rahatlatacak yorumlara denk gelirim diye konu açmak istedim. Çevremden birine anlatsam paragöz diye bakacak gerçekten öyle değil umarım anlatabildim.
İyi de siz benim paramı arabaya harcadı diyerek bu konunun önünü açıyorsunuz zaten.Gerçekten bu bakış açısı çok önemli. Genelde sende eşinin maaşını yiyeceksin yazan oldu. 8 yıl boyunca çalıştığım süre evin çoğu giderlerine kullandım eşime yolladım ben ondan aldım. Senin paran benim param değildi mevzu aslında. Demekki evde çocuk bakmak için duran anneler koca parası yiyyor tuhaf yorumlar okudum gerçekten.
Konu sahibinin durumu ile sizin durumunuz bir mi?Bende çalışıyordum bebek olunca işten ayrıldım o zamana kadar arabamız yoktu ama yaşadığım şehir küçük her yere toplu taşıma yok . Mecburen bebek olunca araba aldık (ikimizin tazminatı ile biriktirmiştik ) 2 ay öncesine kadar kullanıyorduk sorun oldu şanzıman ile alakalı pek anlamam
Servise verdik çok masraf çıktı kenarda birikmişim ve oğlumun doğumda takılan takıları verdik . Eşim genelde tüm maaşını bana verir , bende durur . Eşim direk şey dedi bundan sonra maaştan kalanı direk oğlumuza dedi . Eylül ayına da tatile götürecekmiş bizidedim bi tatille kurtulamazsın yok yok dedi zaten maaşı sana veriyorum al koyun kenara işe başlayınca da maaşından 1 kuruş harcama dedi ..
yani ben çok takılmadım kendiminkine oğlumun gidenine üzüldüm sadece ama eşime söylemedim tabi bunu . Öncelik oğlumuzun sonrası benim dedim .
Bende çok üzüldüm Dasmeer ki zamanında altınlarımı vermiştim ama kendimi 5 kurussuz asla bırakmadım. Konu sahibi hem çalışmıyor hem de kullanmadığı, ileride ne arıza çıkaracagi belli olmayan arabaya vermiş. Onun yerinde olsam işe başlar, bundan sonra da tek kuruş kimseye vermem. Erkek milletine yaranabilen azdır. Vererek mutsuz olacağıma, vermeyerek kötü olurum.Ben giden paraya çok üzüldüm.
Kendimin gitmiş kadar üzüldüm.
Bu zamanda kenara üç kuruş koymak çok zor.
Kadın işten de çıkmış.
Hiç mi özel ihtiyacı olmayacak.
Sonra al adamın eline muhtaclik durumu.
Şunu alalım dese gerek yok cevabıyla karşılaşacak.
Bir olmasa da herkesin başına bi şekilde geliyor. Üzüldüğü için söyledim yani bende oğlumun orasını verdim .. Siz neden taktınız kimse takmazken yorumuma .. ona konu sahibi karar versinKonu sahibinin durumu ile sizin durumunuz bir mi?
Takıları verdim dedikten sonraki kısımları yazmasaydiniz takilmazdim. İnşallah açıklayıcı olmuştur.Bir olmasa da herkesin başına bi şekilde geliyor. Üzüldüğü için söyledim yani bende oğlumun orasını verdim .. Siz neden taktınız kimse takmazken yorumuma .. ona konu sahibi karar versin
Ya gerçekten her şeye bi kulp bulmanız bana özgü bir şey herhaldeTakıları verdim dedikten sonraki kısımları yazmasaydiniz takilmazdim. İnşallah açıklayıcı olmuştur.
Size daha önce yazdığımı sanmıyorum, herşeye kulp bulan biri de asla değilimdir. Yorumunuzu görünce fikrimi belirttim.Ya gerçekten her şeye bi kulp bulmanız bana özgü bir şey herhaldesiz kendi yorumunuza bakın ..
herkes kendi eşini bilir ona göre davransın yani ..
Yok gerçekten konu sahibinin durumu sizinkiyle farklı...Onların hali hazırda güzel bir arabası varken satılıp üstüne konu sahibinin birikimiyle aşırı lüks araç alınmış. Arıza çıkınca yine konu sahibinin birikimiyle tamir edilmiş. Bu arada bence siz de "maaştan kalan oglumun ve senindir" diyen eşinize körükörüne güvenmeyin.... Anlatişınıza bakılırsa elinizden çekip alması hiç zor olmazBir olmasa da herkesin başına bi şekilde geliyor. Üzüldüğü için söyledim yani bende oğlumun orasını verdim .. Siz neden taktınız kimse takmazken yorumuma .. ona konu sahibi karar versin
Daha önceki aracımızı satıp olan birikimi ve benim bileziğimi ekleyip bu aracı almıştık o yüzden daha 3 ay oldu alalı öyle başka birikim yoktu.