tazminat

biiirrrr

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
2.841
1.246
hanımlar burası konunun yeri değil ama kusura bakmayın en hızlı cevap buradan alırım dedim... şimdi bildiğim kadarıyla işten kendi isteğiyle istifa ettiğinde tazminat namına hiç bir şey alamıyordun ancak şimdi bazıları diyorki yeni kanun çıkmış istifa etsen bile ihbar tazminatı haricinde kıdem tazminatını alabiliyormuşsun var mı öyle bir şey ? teşekkürler....
 
benim bildiğim iş yeri çıkarınca alıyorsun ....
 
Ne için istifa ettiğinize bağlı. Eğer işyerinde kötü muamaleye maruz kalıp istifa ettiyseniz mesela taciz gibi alabilrsiniz ama böyle birşey olmaksızın canınız orda çalışmak istemedi veya başka iş bulup istifa ettiyseniz alamazsınız.
 
İhbar tazminatı da işten çıkarılacağınız önceden haber verilip iş aramanız izin verilmedği zamanlarda ödenir ki işe girerken imzaladığınız sözleşmede süresi yazar.
 
İhbar tazminatı da işten çıkarılacağınız önceden haber verilip iş aramanız izin verilmedği zamanlarda ödenir ki işe girerken imzaladığınız sözleşmede süresi yazar.

Îş arama izni ayrı ihbar tazminatı ayrı süreleri kanun belirler kıdeme göre değişir hatta sözleşme yasaktır önceden vazgeçilmez

İşten kendi çıkana kıdem tazminatı yok

Evlenince 1 yıl içinde çıkarsan askere gidince çıkarsan vs olur ama çoğu zaman ödemezler dava açmak gerekir
 
İhbar tazimatı nedir?
Süresi belirli olmayan sürekli hizmet akitlerinin İş Kanununun 13. maddesinde belirtilen esaslara uyulmadan sona erdirilmesi halinde işi terkeden işçi ya da işçinin işine son veren işveren aynı maddede belirtilen bildirim önellerine (iş akdinin feshedileceğinin belli bir süre önceden bildirilmesi) ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek durumunda kalacaktır. Bu şekilde ödenecek tazminat uygulamada "ihbar tazminatı" olarak adlandırılmaktadır
İhbar tazminatı, ihbar öneli verilmemiş işçilere verilmektedir. Eğer, işçiye işyerindeki (aşağıda belirtilen) kıdem süresine göre önceden iş akdinin feshedileceği belirtilmiş ve günlük iki saat iş arama izni kullandırılmış ise, ihbar öneli (veya ihbar tazminatı) verilmez. Bunun haricinde, işçinin ölümü, emekli olması, 1475/17-2. bendinde sayılan nedenlerden dolayı iş akdinin bildirimsiz feshedilmesi halinde ihbar tazminatı ödenmesine gerek bulunmamaktadır.
İhbar tazminatı, işçinin iş kanunundan doğan hakkıdır. Çeşitli sebeplerle işten çıkartılan işçiye çalışma süreleri göz önünde bulundurularak verilen tazminattır. İşveren ve işçi akdin feshinde bildirim sürelerine uymak zorundadır.


Kaynak: http://ihbartazminati.nedir.com/#ixzz3dELR3O8U
 
sözleşmeden kastım vazgeçme dğil işe girişlerde belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme de işin şekli, ücreti yasal haklatrı gibi maddeler yer alır.
 
keşke 5 yıl dolunca alınabilse. ben de mecburiyetten bırakcam işi. tazminatım püf olacak.
 
1999 yılı dahil ve öncesin de işe girişiniz varsa , 15 yıllık sürede bir fiil 10 yıl çalışmış iseniz kendi isteğinizle işten ayrılırsanız kıdem tazminatı hakediyorsunuz. Bunun için işten ayrılmadan önce sigortan kıdem tazminatı yazısını alıp işyerine vermeniz yeterlidir.
 
O tazminati bellirli kosullari sağlayınca alabiliyorsunuz diye biliyorum siz yine de bir internetten arastirin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…