- 24 Eylül 2009
- 2.592
- 1.319
-
- Konu Sahibi Sadecesen2
Yüreğim burada kalmakta ıstemıyor ,bilmediğim beni korkutan o Şehirede gitmek istemiyor .gelecegım icin Kaygı duyuyorum ve sonunda gözümü ya karartıp gideceğim yada yıllarımı burada boş hayallerle geçireceğim .Yıllar önce bende bir sürü kaygılarla onu mu yapsam ,bunumu yapsam, şöyle olsa böyle olsa diyerek bir türlü karar verememiştim. sonra bir anda gözümü karartıp ailemin yanına tayin istedim.Sonrasında malesef Tayinim ailemin yanına çıkmadı bulunduğum yerden daha küçük bir yere çıktı ve üstelikde Aileme de daha da uzakbir yerdi . Ağlayarak gidip başladım .
Ama sonrasında eşimle tanıştım. evlendim ve bu yerde kaldım...Yani kısmet yüreğinizi dinleyin ve yapın zaten kader sizi yönlendirecektir.
Arkadasım yok ama sizler bilgilendire bilirsiniz İSTANBULLU hanımlar vardır belki kararım değişir tayin istemem
Küçük yeri bırak.Büyük şehire git.Ben yaptım,pişman değilim.Küçük yer bunaltıyor insanı...Yeni kişilerle tanıima fırsatın da olur.
GİDERken tek amacın evlilik olmasın.Olmazsa üzülürsün öyle olunca.Başka tutunduğun şeyler de olsun olmazsa üzülme diye.Riski göze alabiliyorsan git.Büyük şehirde yaşamak çokkk daha güzel..Korkuyorum evlenememekten çocuk sahibi olamamaktan burada kalırsam sonu bu olacak ama gidersem bir umut iste eğer gittiğim yerde de olmazsa cok ama cok üzülürüm .artik hic bir şey hissedemiyorum siz olsaniz ne yapardınız mantıklı bir karar almak istiyorum.
Ben beş yıl kaldım küçük yerde.Olabilecek olamayqcak herkesi biliyordum.Olsa ozamana kadar olurdu.Küçük yer dar çevre sonuçta..Kaçyıldır orda konu sahibi.Şuan bulunduğun yerde tanisirsin belki eşinle. 3yilda neler olur neler.. hem ortamın iyiymiş...
Ben onunda düşünüyorum en azından cıvıl cıvıl olucak her yer burası ölü gibi hic bir şey yok hep evdeyim.Ben katılıyorum, hele de sevgilisizsen evde otur otur insan bayıor. Büyükşehirde hele de İstanbulda daha çok dışarı çıkma şansı var, kursar var, aktiviteler var, hata daha renkli. Ben de kasabadan büyük şehire şubatta taşındım, çok menunum. En azından sokakta kalabalık görmenin bile bir enerjisi var bence.
Yıllardır burdayım arkadasım olsaydı olurdu bu zamana kadar daha once çalıştığım yerlerde insan yoktu burda var oda nasibim yokmuş meğer .ya bekleyeceğim yada çekip gideceğim burdan bıktım yalnızlıktan ot gibi yassmaktanKendi memleketin büyük şehirse en iyi orası olur..önce isatnbul sıkılırsan sonra memleketin..istanbula gidetsen ilk ailenle git bence alışana kadar
Istanbuldan biraz Korktuğum icin vazgeçer gibiyim ama Haziran'a kadar düşüncem .Kendi memleketin büyük şehirse en iyi orası olur..önce isatnbul sıkılırsan sonra memleketin..istanbula gidetsen ilk ailenle git bence alışana kadar
Bu haziranda iller arası tayin var cok kararsızım gidip gitmemekte Bulunduğum yerde huzurluyum küçük bir yerdeyim fakat yalnızım yasım 29olacak yakında evlenemiyorum .burada kalırsam 3yil daha memleketime gidebilmek icin puan biriktirmem Lazım ve yasım olacak 31 çocuk sahibi olmak yuva kurmak istiyorum ama zaman durmuyor geride alamıyorsun .burdan gidersem eğer belki birileri ile tanisirim yuva kurarım belki ama ya olmassa gene yalnız kalırsam yada gittiğim yerde huzurum olmassa hem kendi memleketim de degil .ne yapmalı burda 31yasina kadar kalıp ondan sonra kendi memleketime mi gitmeyi beklemeli yoksa başka bir Şehirde belki Mutluluğu yakalarım umuduyla tercih yapıp gitmelimiyim?
Teşekkür ederim tayin zamanı mutlaka bilgi alacağım sizden .umarım sizde mutlu olursunuz.Ben de öğretmenim..
Ailemi, tüm sevdiklerimi, mutlu olduğum okul ortamını İstanbul'da bırakıp
herkesin övdüğü Ankara'ya geldim eş durumundan..
Mutsuzluğumu anlatmaya kalksam sayfalar dolar.
Aklımda hep ilk görev yerim. Meğer ne kadar iyi bir yerde başlamışım göreve.
Pahalıymış, ucuzmuş kazandığımın gözümde değeri, lezzeti yok ki.
Huzur içinde kazanıp mutlulukla harcayamıyorum ki..
Ben de böyle dertliyim işte..
Tek hayalim belki bir gün okuluma, güzel İstanbul'uma geri dönerim..
Okul tavsiyesi istersen özelden bilgi verebilirim bu arada
Benim tayin isteyeceğim yer memleketimden uzak Hıc yakın degil sırf bir umut olursa yuva kurarım umuduyla gitmek istiyorum keşke memleketime yakın yer çıksa .burda kalırsam mutsuz okuluma gitmek var hayattan zevk alamıyorum boyle .öğrencılerımde güldürmese hic gulemeyeceğim.Birebir yasadim.Ben istedim tayin ve memleketime yaklastim ki eski gorev yerimde mutluydum.Ama simdi iyiki istemisim diyorum.
Benim tayin isteyeceğim yer memleketimden uzak Hıc yakın degil sırf bir umut olursa yuva kurarım umuduyla gitmek istiyorum keşke memleketime yakın yer çıksa .burda kalırsam mutsuz okuluma gitmek var hayattan zevk alamıyorum boyle .öğrencılerımde güldürmese hic gulemeyeceğim.
Ben onunda düşünüyorum en azından cıvıl cıvıl olucak her yer burası ölü gibi hic bir şey yok hep evdeyim.