Tayin istemeli mi istememeli mi ?

ben 28le geldim mesela rehberlik branşım. araştırısın açılan okullara göre. ben pendikteyim mutluyum. kartal, tuzla, maltepe pendik daha sakin yerler. istanbulda daha uzun yaşayanlara sorarsanız daha iyi öneriler alırsınız henüz eylülden beri yaşıyorum.
gezmek güzel oluyor, tiyatrolar vs gayet güzel seçenekler var
İldisi atamaylami geldiniz.uc yılınız dolmadı ozaman sizin çünkü Uç yılda daha fazla puanınız olması gerekirdi sanırım zorunlu hizmet olan bir yere tayin istemek durumundaydiniz değilmi.

İldisi atamaylami geldiniz.uc yılınız dolmadı ozaman sizin çünkü Uç yılda daha fazla puanınız olması gerekirdi sanırım zorunlu hizmet olan bir yere tayin istemek durumundaydiniz değilmi.
3 yılım dolmuştu çalıştığım yerde 10 puan alıyordum. zorunlu hizmet kapsamında istemem gerekiyordu. seçenek olarak istanbul veya doğuydu bende istanbul istedim.

Gidince evlenebileceğinizin de garantisi yok ki. Ya hem mutsuz hem de bekar olursanız. Simdi en azından mutlu huzurlusunuz. Kismette varsa nerede olduğunuz farketmez
Ya KESK'e oylamalı bir konu açsaydım sizin de Dediğiniz doğru huzurluyum ama iste çabasiz da olmayacağını düşünüyorum kısmet beklemekle gelirmi?

3 yılım dolmuştu çalıştığım yerde 10 puan alıyordum. zorunlu hizmet kapsamında istemem gerekiyordu. seçenek olarak istanbul veya doğuydu bende istanbul istedim.
him iste İstanbul'da hep boyle düsuk puanlı yerler var acaba öncelik sizlerde olduğu içinmi .yoksa puan yüksekliğimi önemli .

him iste İstanbul'da hep boyle düsuk puanlı yerler var acaba öncelik sizlerde olduğu içinmi .yoksa puan yüksekliğimi önemli .
puan yükseliği geçerli. istanbulu kimse istemediği için puanı düşük çok iyi okulları yğkek diğer yerler düşük oluyor genelde. bir de şu var eylülden beri bekar erkekle tanışmadım :) o nendenle kısmeti için şey etme derim. yaşadığım kçük yer de çok daha fazla insanlarla tanıştım :)

puan yükseliği geçerli. istanbulu kimse istemediği için puanı düşük çok iyi okulları yğkek diğer yerler düşük oluyor genelde. bir de şu var eylülden beri bekar erkekle tanışmadım :) o nendenle kısmeti için şey etme derim. yaşadığım kçük yer de çok daha fazla insanlarla tanıştım :)
Hepsi evli ve yaslı diyorsunuz :KK43:zaten buyuk şehir olunca çoğunluk oyle küçük yerlerde evlenipte gidiyor .evde kaldım ya:)

Sizin yasınız kac merak ettim.

Hepsi evli ve yaslı diyorsunuz :KK43:zaten buyuk şehir olunca çoğunluk oyle küçük yerlerde evlenipte gidiyor .evde kaldım ya:)
evet herkes evli :))

kısmet tamamen şimdiye kadar hayatıma girenler ya da girmek isteyenlerle hep beklemeidğim yerden oldu. kalabalık olması seçenek çok olduğu anlamına gelmiyor. şöyle dezavantajı da var küçük yerde biri sizi bir kaç defa görüp beğenebilir ama burda dışarda kimsenin yüzünü bile görmüyorsun. evde kalmak demeyelim ona hayırlı zamanda hayırlı insanla olsun.

evet herkes evli :))

kısmet tamamen şimdiye kadar hayatıma girenler ya da girmek isteyenlerle hep beklemeidğim yerden oldu. kalabalık olması seçenek çok olduğu anlamına gelmiyor. şöyle dezavantajı da var küçük yerde biri sizi bir kaç defa görüp beğenebilir ama burda dışarda kimsenin yüzünü bile görmüyorsun. evde kalmak demeyelim ona hayırlı zamanda hayırlı insanla olsun.
Burda da bekar cok bakan yok hey Allah'ım .nerelere gidem bilemedim:)

İstanbul'u seviyorum ama geçim sıkıntısı oluyor çalıştığım yer de doğu gibi ama sizin düşünceniz de mantıklı bi arkadaşım doğuda bu sebepten evlenemeyen çok öğretmen olduğunu söylemişti yaş 30 ları geçiyor anca o zaman büyük şehre gelinebiliyor

88 liyim bende 27 olıyorum
Olsun ya sen 1 yas küçüksün daha . 29 a girmek beni depresyona sokuyor bide yasımı hic göstermem herkes diyo 24 iyice bir rezil oluyorum çocuk gibi dürüyorum ,ÖĞRETMEN olduğuma bile inanmıyor millet:)küçük göstermenin bi avantajı da yok yastan gıdıyo

İstanbul'u seviyorum ama geçim sıkıntısı oluyor çalıştığım yer de doğu gibi ama sizin düşünceniz de mantıklı bi arkadaşım doğuda bu sebepten evlenemeyen çok öğretmen olduğunu söylemişti yaş 30 ları geçiyor anca o zaman büyük şehre gelinebiliyor
Ya bu evlenemeyen bekar erkek öğretmenlerle bayanları bir araya koysalar iyi olmazmıydı ne bu böyle ya ne memlekete gidebiliyoruz ne evlenebiliyoruz.

Bulunduğum yer de de arkadaş cevresi var ama hic biri bakmıyor nasip iste.ailem suan gidemez çünkü bazı güvensiz Yönleri var Bulunduğum yerin gidersem burdan yalnız yasamayı düşünüyorum fakat sececeğim şehir bana ne zorluklar yaşatır ne getirir ne götürür bilmiyorum.
istedikten sonra her şey yapilir. Aileden uzak kalirsaniz kendi basina yasayan insanlarla iletişim daha rahat olur. Gezmeleriniz muhabbetleriniz seçenekleriniz daha artar.

29 yasindasinz kendinize güvenin. Benim arkadasim 24 yasinda 1100 lira ile İstanbulda yaşıyor uç günde tasidi evini pat diye... O öyle mi olur bu böyle mi olur diyerek karar almak çok zor.

Kendinize güvenin mutlu olacaginiza inanin.
Ama ailenizi de goturecekseniz anlamsiz olur.

Son düzenleme:
Bu haziranda iller arası tayin var cok kararsızım gidip gitmemekte Bulunduğum yerde huzurluyum küçük bir yerdeyim fakat yalnızım yasım 29olacak yakında evlenemiyorum .burada kalırsam 3yil daha memleketime gidebilmek icin puan biriktirmem Lazım ve yasım olacak 31 çocuk sahibi olmak yuva kurmak istiyorum ama zaman durmuyor geride alamıyorsun .burdan gidersem eğer belki birileri ile tanisirim yuva kurarım belki ama ya olmassa gene yalnız kalırsam yada gittiğim yerde huzurum olmassa hem kendi memleketim de degil .ne yapmalı burda 31yasina kadar kalıp ondan sonra kendi memleketime mi gitmeyi beklemeli yoksa başka bir Şehirde belki Mutluluğu yakalarım umuduyla tercih yapıp gitmelimiyim?
Sen tercih yap, önce memleketini, sonra memleketine yakın olan yerleri, İstanbul harici büyük şehirleri falan yaz canım. Gelirse gelir, gelmezse orada kalırsın. Hem belki bulunduğun yere birileri gelir seni bulur. Hiç belli olmaz.

Istanbul zor bir sehir..istanbula gidip orda bi suru sorun yasayip bi de ustune biri cikmazsa cok uzulursunuz..bence bulundugunuz yerde kalin huzurluymussunuz zaten...koy degil degil mi orasi..kucuk bir sehir merkeziyse kurslara falan gidin yeni arkadaslar edinin...cevreniz artacaktir..acele de etmeyin..yasiniz kucuk bence..ben de 32 yasindayim evliyim..keske diyorum 35 e kadar bekleseydim...

kuzum siz niçin bu kadar evliliğe takıldınız ki? sırf evlenme umuduyla tayin istemek ilginç geldi bana
kısmet için istanbul diyorsunuz ama belkide bulunduğunuz yerde gelecek atamada tanışacaksınız hayatınızın aşkıyla bunu bilemezsiniz ki istanbul eğer memleketinize yakınsa ya da yapmak istediğiniz şeyleri barındırıyorsa tercih edin tabi ki de
:)

O kişiyle hangi tarihte tanışacaksanız bi şekilde orda oluyorsunuz. Atıyorum ağustosta uşakta . Bir arkadaşınız sizi nişanına çağırıyor hiç gidesiniz yok ama son dakika fikir değiştirip hatta zar zor bilet bulup oraya gidiyorsunuz. Sonra anlıyorsunuz ki oraya sizi götüren şey nişan değilmiş. O yüzden hiç kasmayın hiç bişi sizin kararınıza bağlı değil. Olacaksa olur olmayacaksa da fizana gitseniz olmaz.

X