Tayin icin erdek mi ayvalik mi

Her yaz erdekdeyiz.
Halkı iyidir sakindir herkes birbirini tanır.
Ama sağlık hizmeti biraz geri kalmış.
Sadece 1 hastahane var tıbbi imkan az.
Evlere yeni yeni doğalgaz geldi.
Musluktan su icilmiyor ya arıtma alacaksınız ya dışarıdan.
Hırsızlık olayları biraz fazla.tatilciler evlerini bırakıp giderken baya önlem alır.
Kiralar 1000 TL ortalama.
Yazları kalabalık olur özellikle bayramlarda o zaman esnaf fiyatları aşırı yükseltir.
Kışları deniz kenarinda kahve içmek tarif edilemez.
İnsanları aşırı samimidir,candandir.
Bandırma'ya saatte bir otobüs kalkar.yazlari daha sık otobüs olur.
Trafiği berbat.hem sokaklar dar hem araç dolu yollar yapılmamış.
Çok fazla kaza olur.

Bence ikisi de eğitim olarak seçilecek gibi değil. Sağlık anlamında da okul anlamında da ufak yerler, Ayvalık zaten tam yazın curcuna kalabalık ve pahalı. Erdek de yazlıkçı yer. Ya ücra köylerinden ev tutucaksın, ya da zaten merkezi yerden en fazla kış için ev kiralarlar sana mayısta evden çık ekimde kasımda geri gel derler. Bilemiyorum ben seçmezdim ikisini de

Eğitim görecek yaşta çocuğunuz varsa ki aslında çocuğunuz varsa böyle minik kasabamsı ilçeler hayal etmeyin, adam gibi hastane, okul, çocuğu geliştirecek özel kurslar bulunmuyor o ilçelerde, kışın ölü ve yetersiz yerler. Balıkesirin daha büyük gelişmiş ilçelerine bakın

Bayırdı yanlış hatırlamadıysam.sahil gemilerle doluydu.bir yer göremedim.ulasim pahalı.bir avm ye gitmek için bile çok para veriyorsun.
Ayvalıkta erdekten de bandırmaya gideceksinşz alış verişe çok bir şey değişmeyecek

Beş senedir tatile Erdeğe gideriz.
Her yaz çoluk çocuk hasta olur geri döneriz Suları berbat kokudan geçilmiyor Yazın çok kalabalık olur heleki bayramlarda adım atılacak durumda olmaz arabayı park ettiğin yerden çıkartamazsın eğer çıkartırsan bir daha park yeri bulamazsın.
Hele bu sene daha kötüydü,sanırım belediye ile alakalı bir problem kaldırımları yürünecek durumda değildi yolları kırık dökük şimdi değişti diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum
Arkadaşların söylediği gibi bir tane hastane var Allah korusun ciddi bir durum olduğu zaman kendileri de Bandırmaya sevk ediyor.
Ayvalık hakkında hiç bilgim yok.

tabiki erdek herkez birbirini tanır guvenli bir yer ayvalık daha turistlik kalıyo nasılsa yakın gider yine gezersin ama erkek daha ucuz kira vs icin ayvalıgın ismi bile kirayı artırıyor

sizin aylık butceniz ne ney olmadan duramama edemem diyorsunuz bunları yazın bence secenek cok fazla cünkü

Memleketim
İkisi de güzel yer. Ayvalık yazın aşırı kalabalık olur ve pahalı.
Erdek nispeten daha küçük ama güzeldir.
İkisini de ayıramadım.
Koyları plajları taşı toprağına bayıldığım memleketim
Seçim yapamadım
Hayırlısı.

Yasamak için uygun mi acaba ekonomik olarak eğitim sağlık.
Benim dayımlar emekli orda yaşıyorlar komşuları da yazlı kışlı kalıyor. Eğitimi bilmiyorum fakat bizde turistik deniz kenarındaki bir ilçede yaşıyoruz pazar fiyatları merkeze göre bir tık pahalı ama absürt bir fark yok 5 TL filan oynuyor. Özel okula göndermek isteyenler yarım saat mesafedeki yere servisle gönderiyor vs belki orda da özel okullar çok uzak değildir. Böyle yerlerin en güzel avantajı insanları elit oluyor. Sonbahardan sonra şehir sana kalıyor kafanı dinliyorsun, küçük yerde yaşamanın bence çok fazla güzel yanı var. Biz buraya alıştık tayinimiz başka yere çıksın istemiyoruz

Yazlığımız Erdek’te.
Ayvalık’a gitmiştim.
İkisi arasındaki seçimim Erdek’ten yana oluyor. Karar sizin.

Balıkesirde yasayan gören her sene iki ilceye de giden biri olarak söylüyorum ki daha farklı bi alternatif düşünürdum ikisininde saglık yonunden sıkıntıları var ve yılın 4-5 ayı dolup taşıyorlar o yuzden yasamak ister miydim iki kere dusunurum tatil icin cok cok iyi yerler
Ve ilceler merkeze göre daha pahalı kesinlikle

Ayvalik iyi bir seçenek değil yani.en çok istediğim yerdi.hic gitmedim
Cunda adasini herkes beğeniyordu.bir de filmde görmüştüm.ama nette kiralık evlere baktım.hem eski hem de pahalı idi
Bir yerde yaşamak ile oraya gezme amaçlı gelmek farklı şeyler o nedenle siz her açıdan düşünmelisiniz.

Ayvalık sarımsaklı diyorum ben. Yazları kalabalık da olsa her türlü imkana ulasabilirsiniz. Üstelik siz deniz kenarı tatil de yapmak istiyorum diyorsunuz ki bence de tatil için tercih edilebilecek bir yer.

tesadüfen ikisinde de 30 yıldır yazlığımız var.. (anneanne/babaanne vesilesiyle)
ayvalık yaşam için doğa için daha güzel olsa da erdek çok daha eski bir yerleşim ve tatil bölgesi olması ve bandırma gibi büyük bir ilçeye yakın olması sebebi ile sağlık ve eğitim anlamında ayvalıktan daha ileride.. acil durumlar için bandırmadan istanbula feribot var, ankaraya 5 saat vs vs..
ben olsam erdek tercih ederdim..
ah yaz gelse de gitsek

Her ikisinede gittim. Erdek çok sessiz sakin, yazın biraz hareketli. Ayvalık kışın normal ilçe gibi yazın aşırı kalabalık. Kışın 10 dakikada gittiğiniz yolu yazın 40 dakikada gidiyorsunuz trafikten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…