Evet bayırı var ama ben Bursadayım su an burası da bayır. Buralar yedi tepeli şehirler düz yer bulmak zordur
Sahil tabiki de gemilerle dolu olacak liman şehri ,ticari gemiler harici İstanbula ulaşım sağlayan feribotlarda var. Ulaşım pahalı ama merkezde oturacaksanız her yer yürüme mesafesinde zaten. Birde çok para dediğiniz vereceğiniz maksimum 5 tl , ulaşım artık her yerde pahalı.
İlla ucuz yer olsun diyorsanız o zaman Erdek i seçin ama kışın köyden farksızdır.
Tek güzel yanı sahili olması ,ondada en fazla bir yürüyüş yapar ya da çay bahçesinde oturursunuz. Ama Bandırma da çocuğunuzla yapacağınız çok daha fazla alternatif var, Erdek te oturan çok öğrenci eğitim için Bandırmaya geliyor özellikle lise çağındakiler (Anadolu ve Fen lisesi için) , ayrıca Erdek te hastane küçük, ileri düzey tetkik gerektiren işler için Bandırma ya gelmek zorundasınız orayıda aşarsa durumunuz en yakın Balıkesir yada Bursa üniversite hastanelerine gitmeniz gerekir.
Ayrıca Bandırma memur şehridir, askeri hava üssü de var. Şimdi birde üniversiteden kaynaklı memur sayısı arttı. Dış göçü çok olan bir yer ama seçim sizin tercihinize kalmış artık.
Ayvalık ı direk es geçin çünkü tamamen turistik bir ilçe. Hastane imkanı yok gibi birşey. Eğitim ona keza ileri düzey değil. Ve veler genelde senelik kiralanıyor orada yazlık yer olduğundan. Ama avantajı yaz kış ılıman iklimi var. O taraflarda Edremit en iyi seçenek.