Benim de yirmilerimin başında böyle salak tepkilerim olurdu. Gercekten de bazı erkekler bunu naz olarak algılıyor, gülüyorlar (deli kıza cilve yap demişler, halıya sıçmış misali) , bir nevi 'sinirlenince çok güzel oluyorsun' halleri, bir yerde de normalde kadın tarafından uzadıkça uzayacak bir konunun, kadın öfkesini böyle dile getirince pişman olup hemen ters dönüş yapması neticesinde çabucak sonlanmasinin erkeklere vermiş olduğu rahatlıktan ses etmiyorlar. Yani ben üstüne epey düşünüp bu sonuca varmıştım.
Bir gün sinirlenip sevgilimin saçını çektiginde 'rahatlayacaksan buradan da çek!' diyip diğer tarafını çevirmişti. O an gerçekten kendimden çok utandım. Yoga dersi almaya başladım, nefes egzersizi falan... Yıl sanirim 2014tü, o zamandan bu zamana ciddi anlamda neredeyse hiç bu salak şeyleri yapmadım. Gerçekten sinirlenince ya da gerçekten kırıcı laflar söylemek istediğim zaman içimden biraz bekleyip bunu yapıp/söyleyip yine birbirimizin yüzüne bakacağımizi hatırlıyorum, eğer kavga ayrılığa gitmeyecek basit bir şeyse birkaç saniye kendimi dinleyip pişman olacak bir şey yapmanın önüne geçiyorum (ha, yaptığı olay ayrılığa götürecek bir olaysa yine çirkinlesmisligim var, yüzüne bakacagim insanlar için geçerli
)
Size de tavsiyem bir şekilde kurtulmaya çalışın. Psikolog olur, yoga olur, nefes terapi olur.
Bebeğinizi ilk 14 sıraya koymuşsunuz. Ama öfke problemi çok sevdiğiniz,bir ömür berbaer olacağınız insana seyir ettiği gibi çok sevdiğiniz çocuğunuza da seyiredebilir.
Ya o zaman ne yapacaksınız?
'Ay ben böyleyim zaten' mi diyeceksiniz?
Eşinizin yaptığı çok kötü bir davranış, ama bir yerde de iyi olmuş. En azından onunla empati yapmaniza vesile olmuş.
O canınızı acıtmak için saçınızı çekmiş, ama siz de canını acıtmak için elinden anahtarı onu çizecek şekilde almışsınız. Siz asagilanmis hissettiyseniz o hissetmiyor mu? O taştan yosundan mı yaratilmis??
Bence olayı büyütmeyin. Çünkü haksız olan taraf sizsiniz. Yani 15 derecelik bir hata varsa 14ü size ait.
Küfürlere hiç bir şey demiyorum, her istediğini söyleyen istemediğini işitir.
Dediğim gibi, hatanın çoğu sizde. Sakinlesince güzelce konusun, bazı kararlar alın. Ve ozrunuzu dileyin