Tavrım ne olmalı?

cnm bence eşin çok kaba bende evlend,iğimde hiçmi hiç yemek bilmezdim yaşımda küçüktü diri kuru fasülye lapa pilav vs vs neler yapmadım eşim hepsinde eline sağlık dedi ve övdü hiç eleştirmedi. zira bizde yiyoruz o yemeği ve örn 30 dk pişirince diri olduğunu anlayıp bir dahaki sefere 40 dk tutarız. eleştirilmek insanın hevesini kırar hem

bazen sabah yemeği tarif edip işe gider ben akşam yapardım ama çok kötü olurdu çoğu kez. şu anda süpper yemek yapıyorum parmaklarını yiyor :)

anne yemeği ve alıştığın tatlar tabiki de özlenir ama eşinin uslubu biraz ağır olmuş. Gerçi sen annemlerinki gibi yapmıyorsun dediği için 5 senedir dolma yapmış değilim.

Ben neden alındığınızı anlayamadım. Bunda alınacak birşey yok ki. Ben gayet güzel yemek yaparım herkes çok beğenir, komşumuz bana yaptırır hep pilavı eşi Funda yapsın diyormuş kadın hiç alınganlık yapmıyor kendi de diyor senin elinde farklı bir şey var galiba diye gülerek. İş yerind ehep mercimek köftesi yaptırırlar. Ama o kadar iyi yemek yapmama rağmen ben annemin yemeklerini çok özlerdim ayrıyken.
Bende yapamıyordum ilk seferler o zaman böyle net falan yoktu. Ama yapa yapa alıştım. Kuzenim hiç yemek bilmezdi şimdi internetten yapıyor ve çok güzel yapıyor. Adam annesinin yemeklerini özlemiş ne var bunda? Bir de tavır mı bu kadarcık şeye trip mi atılır?

Büyütüyorsunuz.

eşiniz şikayetini daha da kibar söyleyemezdi sanırım.

benim nişanlım da yaptığım yemekleri beğenmiyor, beğense ne olacak ki? en güzel yemek yapana da madalya takmıyorlar.

Eşim bi kaç kere anneminki gibi olmamış dedi. Bende git annende ye o zaman dedim. Bir kere çorbayı önünden alıp kendi önüme koydum. Onada peynir zeytin çıkardım. Beğenmediysen bunları ye hayatım zorlama kendini dedim artık laf etmemesi gerektiğini öğrendi.
Sanki beni anasının yerine aldı. Annem gibi olmamış diyo bide.
Siz niye kırılıyosunuz ki daha yeni yeni yemek yapıyosunuz hem çalışıyosunuz hemde bebek bakıyosunuz. Beyefendi gelmiş yemek beğenmiyo. Oldu paşam.

İsterseniz en güzel yemeği yapın bir erkek annemin yemekleri demeden duramaz..

Ben bu kadarini yapabiliyorum yapacak bir şey yok diyip sallayin. Sanki annesi gibi yapinca madalya mi takacak? Bos yere kendinizi paralamayin...

Annesi yaptigi yemeklerden iki kişilik fazla yapsin gelirken alsin getirsin bu kadar midesine dokunuyorsa..hem siz de yemek yapmaktan kurtulmus olursun

Tatlım bunda bir şey yok ki. Bak eşin ne kadar iyi biri. Seni herkesin içinde takdir ediyor. Şaka yapmış olabilir. Bunda kırılacak bişey yok ki. Benim de elimin lezzeti çok güzeldir ama şu pilavla biber dolmasını yüz kere yaptım. Bir türlü ayarını tutturamıyorum. Eşim de hep şaka yollu takılır, bunda bişey yok ki. Ben de hiç pilav yapmıyorum artık. Napıyım, pirinç kötü :) Ehehehe :) 0 kere yaptın şu dolmayı bi içi pişmedi dedi. Daha dün yaptım yine pişmemişti içi. Artık ses etmiyo :) İnan bunda kırılacak bişey yok. Hiiiç üzme kendini, eşin gerçekten iyi biri.

kotu bisey dememis ama ya. evet alinmis.olabilirsiniz ama kirilacak bisy yok gibi geldi bana...
size ufaktan msj vermis gibime geldi ama calisip.ayni.anda super ev hanimi.olunmuyor malesef..

cnm eşinin bu şekilde söylemesi evet kırıcı ama ben senin yerinde olsam hırs yapar ve çok güzel yemekler öğrenir ve yapardım

bence yapman gereken bu

hepimiizn zayıf yönü olabilir evlilikte önemli olan bunları aşabilme ve kendimizi geliştirmek

Valla anne yemegi ayridir ya. Off canim cekti
Benim esim de benim yemegimi begenir sadece, hayatta dışarda yemek yemez... Çünkü annesi yagli yapar ve damak tadina uygun degil.. Herkesin bir damak tadi var. Onun annesi nasil yapiyorsa siz de öyle yapmayi deneyin..

tadından cok sunumunada özen gösteririm ben.Sizde hem sunumla hem yemeklerin tadıyla eşinizi şaşırtabilirsiniz deneyin zor bir şey değil.bir gün oranı fazla bir gün az olur bu sekilde ögrenilir zaten

Herkes her konuda iyi olacak diye bisey yok.
Sizde deseydiniz ya madem ev hanimi olsaydim daha cok zaman ayirur yemeklerimi yapardim.
Bunlari yaptigima sukret.
Arada esimde ufak tefek elestirir yemegimi cevabim hazirdir.buyur su yogunlukta sen yap derim.
Oda yapar:) hicte umursamam yani yemek kinusunda hic kompleksim yok.isterse gorumcemi ovsun...sizde rahat olun bu kadar onemsemeyin.

Valla benim dertlerimsen sonra sizin şu derdinizi okuyunca özendim keşke benimkiler de böyle olsaydı dedim :)

Anne yemeği başkadır canım ya, ben annem öldüğünden beri bazı yemekleri yemiyorum mesela, ablam çok alınıyor ben yapamıyor muyum diye, yapıyor hem de kaç yıllık muhteşem yemek yapan bir ev kadınıdır ama annemin ki başkaydı. Zamanla senin de yemeklerinin lezzeti oturacak, herkesin eli başkadır. Eşinin annesinden yardım al, yemek yaparken yanında takıl biraz. Ağzınızın tadını kaçıracak bir şey yok, büyütme, üzme kendini

Hiç bunlara takılma, bende 2 yıllık evliyim hala çok iyi yemrk yapamam çok basit ve pratik yemekler yapabiliyorum, kv dem ise müthiş bir aşçı hamur işinden tut baklavaya baklavadan en zor osmanlı yemeklerine kadar inanılmaz bir yelpazesi var şimdi dünya mutfaklarına merak salmış neler neler yapıyor . Ben istesemde o kadar olamam , çabalasam belki yıllar sonra :))))) bende ne yapıyorum biliyomusun krndim kv demi çağırıyorum 2 hafta falan o yapıyor biz yiyoruz birazda ona bakıyorum öğrenme amaçlı öyle geçip gidiyo .. Eşimde diyo annem bambaşka hatta ben ondan önce diyorum kv dem bambaşka.. Yani takma takma takma .. Seninde evlatların olunca onlarda eşlerine annem gibisi yok diyecekler emin ol

isin sorun yapmaniz gereken tarafi bi degil bence
ikinizde calisiyorsunuz
eve gelip yemek yapmak sadece sizin isiniz mi?
birde hamile iken
hayat musterek lafini hatirlatin derin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…