- 7 Nisan 2015
- 948
- 425
- 33
- 34
- Konu Sahibi elmatarcin123
-
Yaklasik 5 aydir evliyim ,6 aylik bi surede tanisma ve dugun hazirligi ile gecti her sey apar topar oldugunun farkindaydim gozume perde inmis gibi o kadar cok istedim ki ailemi ikna ettim evlenmek icin.evlilik aklimda olan bisey degildi ve sartlar da musait degildi hislerimi dinledim ama simdi yanilmisim diye dusunuyorum . Hayallerim ,manevi kucuk isteklerim icime ukte oldu canimi acitti . Mesela esim bana hic cicek filan almamistir dugun oncesi alisverise hic gelmedi ...Esimle tanisma doneminde namahrem oldugu ve is yogunlugu var diye gorusmek istemedi halbuki sadece toplu ortamda oturup konusuyorduk tanima amacli ama simdi anliyorum ki onun ailesi ben esimi tanidikca vazgececegimden korkmuslar. Evlendik simdi de esim eve gec geliyor toplasaniz evde uyku harici 2 saat anca duruyordur.ben hayatimda hic yasamadigim seyleri onun yasatmasini hissettirmesini istedim ama yok. Mesela evlendik evleneli hic beraber disari vakit gecirmek icin cikmadik beraber hicbisey yapmiyoruz kendimi cok yalniz hissediyorum kendi hobilerime zaman ayiriyorum ama bi yanim hep eksik ve esimin bana gec kaldigini dusunuyorum ama o hic farkinda degil o kadar bu konular uzerine konussam kendiaine mektup dahi yazsam da anlasilmiyorum ki hayat duzeninde hic birsey degistirmiyor . Camasir yikarken ceplerinden tatlicilarin kahvecilerin cafelerin fisleri cikiyor bana gelince ise oyle bi insan degilim evde vakit gecirmek varken diyo ama evdede cok az kaliyo.aldatildigimi dusundum ve arastirma yaptim yapmaz olaydim bu sefer de esimin gecmisindekilere dair konusmalar buldum yikildim cunku esimin hic sevgilisi olmadi diye biliyordum.kendi isi oldugu icin calisma saatleri esnek ama hic benim icin vakit ayirmiyor hafta sonu pazar gunu dahil.bu arada universite son sinif ogrencisiyim bursum haricinde gelirim yok ve maddi imkani yerinde olmasina ragmen babaevimdeki halimden maddi manevvi daha geriledim sukrediyorum ama varligin icinde yokluk daha da can yakiyor. Esimden yapmasi icin Bisey istedigimde mirin kirin ediyor yapsa bile anlamsizlasiyor ama baska biri olunca durum cok farkli oluyor.ozellikle evliligin ilk gunleri cok kirildim sebepsiz hakaretler ve azarlamalar hepsine sustum ama kirilmisim arada sirada aklima geliyorlar esimden sogur gibi oluyorum .kirilgan bir yapim vardir ama inanin hakaretler asagilamalar cok can yakiyor ve unutamiyorum ne yapcagimi bilmiyorum . Esim yasi itibariyle cocuk istiyor mevzu acilinca istegi anlasiliyor fakat evlilik oncesinde ve sonrasinda kendimi cok yalniz hissettim ruhum hic oksanmadi ve ne biliyim cocuklari sevsem dahi suan sorumlulugu fazla geliyor.sonuc olarak evliyim ama nasil bir evlilik sabrediyorum ama bir yandan Zaman geciyor degisen bi sey yok bunaldim ve size yazdim nolur yardim edin bu hale nasil son verebilirim
oda senin gibi pişman olmuş ayrılalım dersen yok diyeceğini sanmıyorum ama sen buna hazırmısın
Yorumunuz icin tesekkurler , ayni yapidaysak evet beni anlamaniz daha kolay olacaktir. Evet dediginiz gibi fedakarlik evlilikte olmazsa olmaz ama tek tarafta olup diger tarafin umrunda olmayinca haksizlik oluyor .bazen farkina dahi varilmiyor yapilanlar. Motive eden bir seyler istiyor insan kendi adima soylemek gerekirse evlilik iki kisilik cunku. Onceligi neye verirsen o onemlidir ben isten gucten vs. Sonra geldim hep bilmiyorum ama hakettigimi sanmiyorum . Bu arada ben her gun her hafta biseyler yapalimci tavir da takinmiyorum sadece geriye donup bakiyorum ve biz evliligimizboyunca hic siradan seyler disinda beraber birseyler yapmamisiz bu hobiler olur gezmek olur vs.. dediginizi denedim arkadaslarimla vakit gecirdim onun yerini hic aramamis gibi yaptim ve baktim ki aslinda bu durumdan hic rahatsiz degil yani beni bana birakiyor ama bana gore evlilik anlamini yitiriyor yalniz kalan ben oluyorum .Bazı insanlar için affetmek, unutmak, ilk adımı atmak, geçmişi silip geleceğe odaklanmak zordur.
Ben de öyleyim seni karakter olarak anladım o yüzden.
Ama şunu bil, bu karakter bizi mutsuz yapıyor, kendi hayatımızı kendimiz zorlaştırıyoruz aslında.
Vaktinde ben yaklaştım karşılık görmedim şimdi o yaklaşsa da ben eski ben değilim diyorsun.
Bu sorununu çözecek yaklaşım değil.
Ya ben eski ben değilim geçti artık deyip gideceksin o zaman ya da onun çabalarına sen de
karşılık vereceksin - ki zaten adamın özünde pek de olmayan olumlu davranış sürebilsin.
Aksi halde ' Ne yapsam yaranamıyorum, öyle de memnun olmuyor böyle de' diyerek kolay olan pes etmeyi seçebilir.
Pes etmeye hakkı yok, beni bu hale o getirdi, şimdi de benim tüm olumsuzluklarıma rağmen inatla bizim için
iyi şeyler yapmaya devam etsin karşılık görene kadar, dediğini duyabiliyorum :)
Ben de hep böyle dedim, derim de hala..
Ama erkekler için o iş öyle değil.
En önemlisi evliliğin bu düşünceyle akıp gitmesi mümkün değil.
Erkek için güzel şey evlilik, fedakarlıkların çoğu kadından geliyor.
İstediğin düzeni kurmak için çabalamalısın.
Cebinde fişleri buldum diyorsun. Ben olsam alır o fişleri o an gider sorarım benle gezmekten mi hoşlanmıyorsun?
Yalan söylemene gerek yok birbirimizden bağımsız dünya kurabiliriz ikimiz de diye çemkirir.
Ertesi gün telefonlarına cevap vermeden gezer, tozar ondan sonra girerdim eve.
Nerede miydim?
Kendimi mutlu etmenin peşinde. Bitti.
Asık surat, sessiz perişanlıklar çözüm değil.
Perişan etmek lazım.
Alacaksın iki sinema bileti. Bilet aldım yarın akşama gelmek istersen, istemiyorsan söyle ben bir arkadaşımla giderim.
Kimse olmasa tek de giderim sorun değil diyeceksin.
Beni tek bırakırsa, sorun etmezse mutlu olamam ki diyorsan da baktın bu hale razı.
Uzatmadan ayrılacaksın. Ama için rahat bir şekilde, kendin de emek vermiş olarak...
Hakkında hayırlısı olsun. Mutlu olmanı dilerim.
Bosanmak onun cevresinde itibarina etki edebilir bundan korkuyor sanirim bilemiyorumoda senin gibi pişman olmuş ayrılalım dersen yok diyeceğini sanmıyorum ama sen buna hazırmısın
Ben hassas oldugum konularda cabuk soguyabiliyorum yani eskisi ayni duygulara sahip olamiyorum bu arkadasliklarimda boyle oldu devam etti arkadasliklarim ama geriledi de . Evlilikte cok tehlikeli oluyor malesef ve aklima guzel yonler bulup getrmeye calistim polyanacilik oynadim kimi zaman kendimi kandirdigimi ve kendime olan saygimi kaybettigimi dusundum..Ne kadar kötü bir eş ve hayatınız var. Hala eşiniz için soğur gibi oluyorum demenize şok oldum doğrusu
Neden evlendim sorusunu evlendikten sonra sordum kendime ,yalnizlik hissindwn kurtulmak istedim ortak noktalarda konusabilecegim biri olsun istedim tek basima yaptigim seyleri esimle yaparsam paylasirsam mutlu olcaktim ve evlilik fitratima yakin sevgililik benim icin daha yipratici olurdu ve kendi gorusum dogru da bulmuyorum . Sevgili yapsaydin diyenler oldu yapmazdim gec evlenirdim belki ama sevgili isi olmazdi .üniverstede okuyomuşsunuz niye acele ettiniz ki evlenmek için? eşiniz sizi sevmiyor gibi görünüyor üzgünüm, keşke iyi tanıyıp öyle evlenseydiniz..
anlıyorum sizi, ama en azından okulu bitip iş hayatına atılsaydınız, daha sağlıklı karar verirdiniz bence.. çok acele çok..Neden evlendim sorusunu evlendikten sonra sordum kendime ,yalnizlik hissindwn kurtulmak istedim ortak noktalarda konusabilecegim biri olsun istedim tek basima yaptigim seyleri esimle yaparsam paylasirsam mutlu olcaktim ve evlilik fitratima yakin sevgililik benim icin daha yipratici olurdu ve kendi gorusum dogru da bulmuyorum . Sevgili yapsaydin diyenler oldu yapmazdim gec evlenirdim belki ama sevgili isi olmazdi .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?