şimdiye kadar tatlı delisi bir insandım.öyle kuru meyve,yok bitter çikolata yok bilmem ne değil.aklıma geldikçe tatlı yiyen birisiydim ve şeker hastası olmama rağmen.tatlısız ölürüm derdim.geçen ay 33 yaşıma girdim ve kendime dedim ki "33 yıl yedin de ne oldu.hayatın hep zayıflamaya çalışmakla geçti ama elde var sıfır.dolap hep olmayan kıyafetlerle dolu ve her gün aynı şeyleri giymektende bıktım.çünkü şişman olunca insan alış veriş yapmakta istemiyor."
ve şeker orucuna başladım..canım tatlı istediğinde kendime sürekli 33 yıl yedin yetmez mi diyorum. şeker orucunda ilk hafta fazlasıyla doyana kadar meyve ve yemek yedim.buna ekmek,pilav,makarna dahi.ama hiç bir şeklde tatlı ve paketli ürün yemedim. 2. hafta meyveyi bir porsiyonla sınırladım.ama yine doyana kadar ekmek,hamur işi,pilav,makarna yedim. şimdi 3. haftaya başladım ve bu seferde ekmek,pilav,makarna ve hamur işini çıkardım hayatımdan..ve inan hiç zorlanmadım. 2,5 kilo verdim.ayrıca spor yapmadım şu aşamada vaktim yok çünkü. ve sürekli diyetisyene gitmiş birisi olarak diyorum ki bu şekil beslenme beni hiç zorlamadı.aklıma tatlı gelmiyor.herkes yiyor mesela ben şeker orucu yapıyorum diyorum.nasıl insan oruçlu olduğunda yemiyorsa bu da aynı şey.