- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Parasını ödediğim tatil evime ne yazık ki 1200 km uzakta ve küçük çocukla olunca mecbur eş kişisiyle gitmek zorunda kalıyor insan. Diğer türlü ulaşım açısından mümkün değil. Keşke eş kişisi parayı oderken gideriz ya demeseydi.
Kusura bakmayın ama çok saçma düşünce yapınızTek gitmeye de karşı değil ki eşim. Ben gelmiyorum desem sen bilirsin der. Ama bulunduğumuz şehir aşırı nemli ve sıcak. Yani 2 ay kalamam gerçekten. Desem ki ben tatile gidiyorum, ona da hayır demez. Kendim gidp ne yapayım. Hayalim normal aile tatili. Eşli, mutlu, kahkahalı, sohbetli.
Sindirilmiş bi kadın gördüm gerekirse tek gideceksiniz16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Benim annemin çevresi de evli..Ailecek ayrı onlar ayrı bir daha geziyor.Tek çocuğum ne yazık ki. Bütün arkadaşlarım yaş dolayısıyla evli ve eşli tatillerde.
O zaman eşinizle eşinizin anne babasını keşfedip, kv evini taşıp, anlamlı anlamlı oturacaksiniz.Hayalim tek başıma gezmek değildi. Birlikte keşfetmek, birlikte tatmak. Güzellikler paylaşılınca daha anlamlıdır, hatıradır, anıdır. Kendi başıma aynı tadı alamayacağımı biliyorum
Nasıl küçücük bir ilçe ya, gitmek isteyene, aqua parklar, piknik alanları, Kızılcahamam, Beypazarı, Ayaş, müzeler, çocuklar için eğlence yerleri, Bolu, Amasra...Eylül den nisana kadar da "Hava soğuk bu havada gezme mi olur herkes evinde oturuyor" derdi.Bahane çok.. Ankara dediğin bana küçücük bir ilçe gibi,hiç gezemedim
Aslında eşe gıcık olunacak birşey yok, o gitmek istemiyormuş ve gitmiyor adam net, kendi kararlarinin arkasında duruyor aslında eşine de değer vermiyor yoksa gönlü olsun diye bile giderdi.Yoo niye ki, ucak + transferle cocugunuzla gitseydiniz keske.
Esinize agir gicik oldum. Ben de cok severim gezmeyi. Türkiyede gitmedigim 3 sehir kaldi; nigde, yozgat, hakkari.
Ama hic kimseyi beklemedim. Odenmis tatile gelmeyen, bu kadar donuk ve ruhsuz bir adami cok mu seviyorsunuz da her ani onunla paylasmak istiyorsunuz? Ben inadina onu cagirmadan 3 5 plan daha yapardim
Çocuk var. Turlar çocukla olmaz, yazın bırakacak kimse yok kurslar da olmaz. Hayalim kızım az daha büyüyünce onunla gitmek. Böyle elele tutuşup rüzgarla güneşin batışını izlemek. Ona da göstermek herşeyi
Hay ağzınıza sağlık. Sanırım bize oturun o zaman yerinizde demek düşüyor.Biraz sabit fikirli misiniz acaba? Eski açtığınız konularda da bunda da hiç bir çözüm önerisine açık olmadınız. Hep bir savunma hali. Bir yoruma bile şu uygulanabilir evet gibi bir durumunuz yok. Sadece anlatıp rahatlamak için açıyor gibisiniz konuları.
Yozgat’a nasıl gitmezsiniz? Merkezinde güzel tarihi yerleri var, Çamlık’a çıkıp çay içerek incir uyutması yemek var. Anlatınca bile gezesim geldi. İki kere gittim bide ben gezmeyeYoo niye ki, ucak + transferle cocugunuzla gitseydiniz keske.
Esinize agir gicik oldum. Ben de cok severim gezmeyi. Türkiyede gitmedigim 3 sehir kaldi; nigde, yozgat, hakkari.
Ama hic kimseyi beklemedim. Odenmis tatile gelmeyen, bu kadar donuk ve ruhsuz bir adami cok mu seviyorsunuz da her ani onunla paylasmak istiyorsunuz? Ben inadina onu cagirmadan 3 5 plan daha yapardim
O şartlar dediğiniz, gel hayvan bak tarlaya bak gibi işler mi? Yoksa evleri falan mı kalınmayacak durumda. Ben de sevmem eş ailesi ile uzun kalmalarıBirde şu var eş ailesi o zor şartlarda sizi beklemiyor siz eşiniz için gidiyorsunuz kendi tercihiniz olarak.
Bence çok güzel bir sansiniz var.
Benim esimin ailesi O kadar yobaz ki anlayış sıfır beni o şartlara bekliyorlar ben birde bunun için mücadele verdim.
Ve yazları esim oradayken ben kardeşimle takılıyorum kafam çok rahat.
Yeter ki oraya adım atmim.
Siz bence artilara odaklanın.