- 10 Ekim 2020
- 1.997
- 8.771
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Nıye tek gıtmıosunuz.Bırakın otursun annesıyle .Kusura bakmayın çok yuz vermişsınız.Insanlara bu kadar baglı olmayın.Kocanız olsa bıle .Kocasızda gezılır unutmayın.Kocasız ölünmüyorda .Ben 4 ay evlı kaldım her gun daha da kazanclı oldumu hissedıorum .16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Tek gitmeye de karşı değil ki eşim. Ben gelmiyorum desem sen bilirsin der. Ama bulunduğumuz şehir aşırı nemli ve sıcak. Yani 2 ay kalamam gerçekten. Desem ki ben tatile gidiyorum, ona da hayır demez. Kendim gidp ne yapayım. Hayalim normal aile tatili. Eşli, mutlu, kahkahalı, sohbetli.
Ay yok canım. Nerdeee? Bahçe içinde havuzlu minyatür villa tarzı bir yerdi. Tek başına kalamazdım. Otel falan olsa giderdim. Bağıra bağıra gitti paraHerhalde cinsel hayatınız falan çok çok iyi o yüzden kendnizden veriyorsunuz sürekli..yahu parası yatırılmış tatile gelmemek ne demek? Ne biçim hayat arkadaşlığı..1 kere geliniyor hayata yine de siz bilirsiniz
Benim eşim sever çok meraklıdır. Ama ben kız arkadaşımla da gidiyorum. Arabamız da var. Birkaç günlüğüne kaçıyoruz bi yerlere.Tek başınıza mı gidiyorsunuz? Neler yapıyorsunu,? Deniz,otel mi kültürel tatil mi. Tek başınıza canınız sıkılmıyor mu?
Geçen çıkıp küçücük bir ili, sırf 3-5 mekanı ve yemekleri için gezmeye gittim. Hem de 4 saatlik yola. Çok severim gezmeyi. Salın kocanızı. Kendiniz gezin. Niye onu belliyorsunuz anlamıyorum16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Biraz daha çevre edinmeye bakmalısınız. Sadece aile ve öğretmen çevresi olarak düşünmeyin. Hem yazın çok vaktiniz varken ilgilendiğiniz bir alanda kurslara ya da etkinliklere katılabilirsiniz. Kafa yapınıza uygun birilerini arkadaş edinebilirsiniz.Kardeş, yeğen yok. Anne baba yaşlı, sağlık sorunları var. Arkadaşlar hep evli ve eşli gidiyorlar.Bekar bir öğretmen arkadaş var, o da din kültürü öğretmeni, hayat tarzında yok. Yine ben çocuğumun büyümesini bekliyim
Parasını ödediğim tatil evime ne yazık ki 1200 km uzakta ve küçük çocukla olunca mecbur eş kişisiyle gitmek zorunda kalıyor insan. Diğer türlü ulaşım açısından mümkün değil. Keşke eş kişisi parayı oderken gideriz ya demeseydi.Sizin konu açıp aynı şeyleri tekrar etmeniz dışında birşey yazdığınız hiç olmamış, bu konuda da istikrarınızı devam ettiriyorsunuz.
Her söylenene, benim hayalim öyle değildi, arkadaşlarım evli, eşimin ailesi yaşlı o da haklı diyorsunuz.
E yani?
Her sene olduğu gibi tatilleri esktra birşey yapmadan eş memleketinde geçirmeye devam edin o zaman.
Parasını ödediği tatile eşi gelmiyor diye gitmemiş birine farklı bir düşünceyi kabul ettirmeyiz zaten.
Gideriz deyip gelmeyen eşin memleketinde bir ay kalacak olmanız da sizin tercihiniz. Eşim böyle birşey yapsa, rüyasında görür ailesinin yanına beraber gitmeyi.Parasını ödediğim tatil evime ne yazık ki 1200 km uzakta ve küçük çocukla olunca mecbur eş kişisiyle gitmek zorunda kalıyor insan. Diğer türlü ulaşım açısından mümkün değil. Keşke eş kişisi parayı oderken gideriz ya demeseydi.