- 9 Mart 2011
- 11.656
- 8.802
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Senin kız 18 olana kadar dolar 18 liraya varıro benim gençliğimin özenilen aile davranışiydi
üzücü ama o insanlar öyleŞimdi yazarken fark ettim sanırım sebebini. eşimin ailesi hayvancılık yapıyor. Annesi 77 yaşında ve tek başına 15 büyükbaşa bakıyor. Babası ot çayır biçiyor. Annesi her gün kaç kere ahır süpürüupr, yaylada eve su taşıyor, inek sağıyor. Sanırım eşim onlar bu işleri yaparken tatili hak görmüyor bize.
Aynı kişilerden mi bahsediyoruz acaba dedim bir an. Eşime dedim vallahi bebekten rahatsız olurlar diye. Çünkü annesi öyle uzun kahvaltı, sofra sevmez. Herkes bir an önce yesin işin başına gitsin ister. Sabahtan çayıra gidilsin, otlar yanmadan çevrilsin ister. Bizim bebe 50 dk da kahvaltı ediyor. O iş bende eşim.
Ben hayatımda ilk defa köy hayatı ve hayvancılık evlendikten sonra gördüm. Hep okuduğum köydeki elma yanaklı tonton teyzeler, amcalar hayal ettim. Resmen şok oldum. Köyün içinde yan komşunun ineği bile düşman. Allahın otunu paylaşamıyor kimse. Bi de dediğiniz gibi aile içinde evlendiğimden beri hayvan sayısı kavgası var. Her yıl ayılıp bayılanlar. Eşimin babası antidepresan içiyor. Abisi inekleri azaltalım anne dedi diye olay çıktı. Cenazeme gelmelere kadar gitti olay. Çok şaşırdım ben.ben aile apartmanında büyüdüm. bu kişiler bide nankör olur üstelik. ne yaparsanız yapın sadece ikisi çalışıp var etmiştir. herkes onlara engel olmuştur, herkes onların hayvanlarını sattirip elaleme madara etmek ister falan filan.
arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuş. madem eşiniz karışmıyo bir hafta gidin sonra kafanıza göre gezin. bosunay eşinizi beklemeyin. eşiniz bu durumları göremiyo.
benim babamı dedem kovdu 25 sene birlikte durdular. 57 yaşındaydı benim babam evini ayırıp gittiğinde. dedem dik kafalı devam etti herşeye.
şimdi kendi vefat etti babaannem sağ. herşeyi dedemle ikisi yapmışlar bizler o emekleri yemisiz.ama ben size anlatsam onlar sürekli bizi sömürü hakkımızı yedi.bide üstüne böyle konuşuyo
kocayı gezcez diye beklemeye değecek bı ortam yok sizde.
16 aylık, biraz daha büyüsün. Seneye belki o kıvama gelirse kesinlikle benim de hedefim o yöndeÇocuğunuz varsa onunla gidin. Anne çocuk başbaşa özel vakit geçirmiş olursunuz.
Böyle yaparsanız eşinizde bir süre sonra size katılacak bence
Küçükken alıştırın her ortama uyum sağlamaya.16 aylık, biraz daha büyüsün. Seneye belki o kıvama gelirse kesinlikle benim de hedefim o yönde
Amin, herkesin çocuğunu inş. Allah isteyen herkese sağlıkla nasip etsin. Tam yaramazlık ve tatlılık zamanı.Küçükken alıştırın her ortama uyum sağlamaya.
Allah bağışlasın ne tatlıdır o şimdi ya
Ben hayatımda ilk defa köy hayatı ve hayvancılık evlendikten sonra gördüm. Hep okuduğum köydeki elma yanaklı tonton teyzeler, amcalar hayal ettim. Resmen şok oldum. Köyün içinde yan komşunun ineği bile düşman. Allahın otunu paylaşamıyor kimse. Bi de dediğiniz gibi aile içinde evlendiğimden beri hayvan sayısı kavgası var. Her yıl ayılıp bayılanlar. Eşimin babası antidepresan içiyor. Abisi inekleri azaltalım anne dedi diye olay çıktı. Cenazeme gelmelere kadar gitti olay. Çok şaşırdım ben.
Durumları kötü gerçekten. Ama takıntı olmuş. Kendilerine yetecek emekli maaşları var. Çok yaşlılar. Kesinlikle hayvancılık ağır bir iş ve artık onlara uygun değil. Gitseniz siz de acırsınız ama vazgeçmiyorlar. Annesi çok inatçı bu konuda
Sayın hocam. Yıllarca okudunuz,didindiniz, bir yerlere gelebilmek için onca emekler verdiniz. Şuan kendi paranızı kazanıyor olmanın verdiği özgüvenle ve gururla neden kendinizi birine bağımlı olmadan ödüllendiremiyorsunuz?Tek gitmeye de karşı değil ki eşim. Ben gelmiyorum desem sen bilirsin der. Ama bulunduğumuz şehir aşırı nemli ve sıcak. Yani 2 ay kalamam gerçekten. Desem ki ben tatile gidiyorum, ona da hayır demez. Kendim gidp ne yapayım. Hayalim normal aile tatili. Eşli, mutlu, kahkahalı, sohbetli.
Bi görsünlerde bebepi.en azından üzerimden yükü kalksın. Bebe durmuyor diye kaçarım olmadıdiyorum ya size onlarınki bağımlılık. eşiniz gidip yardım ederek çanak tutuyo.
bı arkadaşım şey demişti bana. gelişmeyen köy kıskançlık olmayan köydür. eğer bi köyde kıskançlık varsa herkes mal mülk sahibi olur diye. o kadar haklı ki kıskançlık ve nispet mal mülk sahibi ediyo çoğunu
bu Davaro filmindeki inek hıyar tarlasına girdi diye kan davası başlıyor ya. bu uydurma şaka falan değil ki gerçekten öyle başlayan kan davalari var.
siz bulaşmayın bu meselelere. onlar torun sevip görecek halde de değil belli ki. dediğim gibi bir hafta kalın kaçın
Evimde oturamam. Çatı katı. Bebeğim sadece bezle dolaşıyor ama yüzünden ter süzülüyor. Nem dehşet. İki ayda perişan olur. Mecbur gideceğiz. İkimizin memleketi de buraya göre nemsiz ve serin Allahtan. Bu yıl 1 ay olmaz sanırım. Bebek durmaya bilir. Yürümeye de başladı ki ahşap ev sıkıntıSiz şimdi gidip 1 ay kalacakmısınız ?
Sebep?
Oturun evinizde eşiniz gitsin.
Bu yıl 24 ağustos değil. O geçen yıldı.Sayın hocam. Yıllarca okudunuz,didindiniz, bir yerlere gelebilmek için onca emekler verdiniz. Şuan kendi paranızı kazanıyor olmanın verdiği özgüvenle ve gururla neden kendinizi birine bağımlı olmadan ödüllendiremiyorsunuz?
elinizde tüm imkanlarınız varken 16 yıl boyunca neden bu kötülüğü kendinize yaptınız? bunca zaman gözlerinizi, beyninizi içi geçmiş bir adama bel bağlamak için mi feda ettiniz?
sizler vatanımıza güzel gelecekler bırakan değerli insanlarsınız. herşeyin en güzelini haketmiyor musunuz?
lütfen kendinize değer verin. hayatınızı eş etrafında geçirerek heba etmeyin.. gelmek istemiyorsa gelmesin kendi planlarınızı kendi başınıza yapmaya tamda şuan başlayabilirsiniz..
ağustos 24e bir şey kalmadı elinizi çabuk tutun :)
Karadeniz plaj temiz de olsa yüzmeyi öğrenmek için zor bir denizdir, hangi havada nerede denize gireceğinizi bilmeniz lazım ama Ege tam sizlik, yüzmeyi öğrenebilirsiniz.Evin arkasındaki plajın az ilerisinde kanalizasyon bağlantısı var çünkü. Eşim yüzme bildiği halde kendi de kesinlikle girmez. Hatta çocuğu kumunda bile oynatmaz. Aklınca bana laf sokmaya çalışıyor. Yüzme bilmiyorum ya ne yapacaksın Egede tatil köyünde diye
Evimde oturamam. Çatı katı. Bebeğim sadece bezle dolaşıyor ama yüzünden ter süzülüyor. Nem dehşet. İki ayda perişan olur. Mecbur gideceğiz. İkimizin memleketi de buraya göre nemsiz ve serin Allahtan. Bu yıl 1 ay olmaz sanırım. Bebek durmaya bilir. Yürümeye de başladı ki ahşap ev sıkıntı
Bu yıl 24 ağustos değil. O geçen yıldı.
Hindistanlı falan mı bunlar bildiğiniz ineğe tapıyorlar!Ben hayatımda ilk defa köy hayatı ve hayvancılık evlendikten sonra gördüm. Hep okuduğum köydeki elma yanaklı tonton teyzeler, amcalar hayal ettim. Resmen şok oldum. Köyün içinde yan komşunun ineği bile düşman. Allahın otunu paylaşamıyor kimse. Bi de dediğiniz gibi aile içinde evlendiğimden beri hayvan sayısı kavgası var. Her yıl ayılıp bayılanlar. Eşimin babası antidepresan içiyor. Abisi inekleri azaltalım anne dedi diye olay çıktı. Cenazeme gelmelere kadar gitti olay. Çok şaşırdım ben.