- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.740
- 37
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Onlar tarlaya gidiyorlar ben tarla işi yapamayacagimin farkındalar evde o kadar insana hizmet edeceğim enaz 10 kisi.beklenti bu yöndeydi evdeki diğer gelini de tarlaya goturecekler ben öğretmenim ya beni de yazın evde bekletceklerdi kafaları böyleymiş kaynanamin.O şartlar dediğiniz, gel hayvan bak tarlaya bak gibi işler mi? Yoksa evleri falan mı kalınmayacak durumda. Ben de sevmem eş ailesi ile uzun kalmaları
Arabanız var. Ama siz şimdi yalnız başıma onu kullanamam da diyeceksiniz demi?Parasını ödediğim tatil evime ne yazık ki 1200 km uzakta ve küçük çocukla olunca mecbur eş kişisiyle gitmek zorunda kalıyor insan. Diğer türlü ulaşım açısından mümkün değil. Keşke eş kişisi parayı oderken gideriz ya demeseydi.
Hayır güneşin doğuşunu eşimle görmek istiyorum diyecekArabanız var. Ama siz şimdi yalnız başıma onu kullanamam da diyeceksiniz demi?
Ben de hayatımda hiç tatile gitmedim..yıllarca bunu eşime derim ama ikna edemiyorum..derdi para gidecek ..paraya tapıyor..bu sene bağırdım çağırdım tatile gidelim diye .yok pandemi var , yok yine kapanma olursa birikim yapalım, yok armudun sapı üzümün çöpü...16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Giden ömrümüz farkında mısınız?Ben de hayatımda hiç tatile gitmedim..yıllarca bunu eşime derim ama ikna edemiyorum..derdi para gidecek ..paraya tapıyor..bu sene bağırdım çağırdım tatile gidelim diye .yok pandemi var , yok yine kapanma olursa birikim yapalım, yok armudun sapı üzümün çöpü...
hayalinizi değiştirin bence. siz onsuz gitmezsiniz diye düşünüyor bence. zaten sizinle gelse de burnunuzdan getirir. nerden çıktım bununla yola dersiniz.Tek gitmeye de karşı değil ki eşim. Ben gelmiyorum desem sen bilirsin der. Ama bulunduğumuz şehir aşırı nemli ve sıcak. Yani 2 ay kalamam gerçekten. Desem ki ben tatile gidiyorum, ona da hayır demez. Kendim gidp ne yapayım. Hayalim normal aile tatili. Eşli, mutlu, kahkahalı, sohbetli.
Kesinlikle katılıyorumGiden ömrümüz farkında mısınız?
Bu sene tekne turuna gidelim dedim eşime otele o kadar para verdik tekneye de mi vercez seneye gideriz dedi, belki seneye kaza yapıp yuruyemeyecegim, belki öleceğim dedim. Lütfen kendi hayatınızın kıymetini bilin ve tek kişiye bağlamayın.
Birde genelde duyarız böyle adamlar ilk karısından herşeyi sakınır, 2. Karısının bir dediğini iki etmezKesinlikle katılıyorum
Eşiniz bu çizdiğiniz tablodaki adam değil.Tek gitmeye de karşı değil ki eşim. Ben gelmiyorum desem sen bilirsin der. Ama bulunduğumuz şehir aşırı nemli ve sıcak. Yani 2 ay kalamam gerçekten. Desem ki ben tatile gidiyorum, ona da hayır demez. Kendim gidp ne yapayım. Hayalim normal aile tatili. Eşli, mutlu, kahkahalı, sohbetli.
Yani hiç gezmedigimizi ima ettim,abartı yaptımNasıl küçücük bir ilçe ya, gitmek isteyene, aqua parklar, piknik alanları, Kızılcahamam, Beypazarı, Ayaş, müzeler, çocuklar için eğlence yerleri, Bolu, Amasra...
Koskoca 16 sene eşinizle bir gün tatile gitmek için beklediniz mi? Hayalim vardı diyorsunuz. Şahsen benim eşimle beraber tatil yapma hayalim olsa ve eşim parasını ödediğim tatillere bile gelmese, iptal edilse sen evinde otur ben hayalimi başkasıyla gerçekleştirip gelecem bir koşu derdim herhalde. Dilimin pek ayarı yoktur.16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Aslında eşe gıcık olunacak birşey yok, o gitmek istemiyormuş ve gitmiyor adam net, kendi kararlarinin arkasında duruyor aslında eşine de değer vermiyor yoksa gönlü olsun diye bile giderdi.
Sıkıntı konu sahibinde eşine yapıştıriciyla yapışmış gibi ben sinir oluyorum eşsiz yapamayan zayıf kadınlara.
Zaten adam eşine değer verse sırf o istiyor diye kendisi istemese bile gider, tıpkı konu sahibinin yıllardır yaptığı gibi. Amaaa her koyun kendi bacağından asılır, bende böyle bir adam beni tatile götürecek diye yıllarca beklenilmesine karşıyım. Eşde farkında zaten bu kadar pasif bir karısı varken neden keyfini bozsun ki? Önce kendine saygı göstereceksin sonra karşıdan bekleyeceksin.Gideriz diyip tatil ayarlattiran, parasini odettirip gitmeyen adama ben gicik olurum. Net sekilde olurum yani.
Kadinin istedigi cok ucuk bir sey degil ki. Ortada bir cocuk var. Yilda 3 4 gün denize girmesin mi yavrucuk? Sürekli seyahat modu takilsin demiyorum. 3 4 gun esi ve cocugu icin gidip bi otelde yayilip yatacak, onune hazir gelen yemegi yiyecek. Bunu neden yapamiyor? Sanki taş taşıtmak istiyor kadin.
Tek basina cocukla tatil zor, gidilebilir ama konusahibi tek gitse belki 10 dk keyfine gore geciremeyecek.
Keske cocuktan evvel gezseymis konu sahibi bol bol tek basina.
O sizin parasını verip ayarladığınız tatilinize gelmiyorsa siz niye ailesinin yanına gidiyorsunuz yüz vermişsiniz bir kere16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Aha buna da bir bahanesi varmış.Annem çok sever gezmeyi. Keşke yürğyebilse de onunla gezsek. Ancak odadan odaya tutunarak gidebiliyor