- 17 Kasım 2016
- 8.475
- 28.674
- 41
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Bahane loading...Aha buna da bir bahanesi varmış.O zaman şöyle yap. Bari her şey dahil otele gidin. Hiçbir yer gezmeseniz bile hava değişimi olur. Bebeğinizle denize girersiniz. Değişik yemekler denersiniz. Aktivite izlersiniz. Annenizi de çok yormamış olursunuz hem.
Bakalım buna ne gelecek.Bahane loading...
Hakikaten drama kraliçesisiniz. Beni balayına bile götürmemiş kocam yanımda yok diye niye ağlayayım ayol?Benimki tek başına gitmeyi kendine yedirememek. Bi de görüyorum ya öğretmen arkadaşlar hep eşleriyle gidiyor. Biliyorum ki kendim gitsem drama kraliçesi gibi hissedeceğim. Yol boyunca ağlayacağım. Milleti eşiyle gördükçe burnum sızlayacak. Evlenince balayına bile gitmemiş biri olarak içim yanacak.
Vallahi bence de. 2 gun yalniz tatil icin neler vermezdimHakikaten drama kraliçesisiniz. Beni balayına bile götürmemiş kocam yanımda yok diye niye ağlayayım ayol?
Mis gibi kafa dinlerim, gönlümce istediğim yerlere giderim. Gitmeyelim diyen yok, yemeyelim diyen yok. Benim efe, benim paşakeşke bende tek başına tatile gidebilsem...
e tamam o zaman. Ona hayır buna hayır. alın çayı çekirdeği. Güneşin doğuşunu Kapadokya da izler gibi kv ve kp i izleyin. İneklerin o mis gibi kokusunu deniz kokusunu içinize çeker gibi çekin. Dil çıkaran koyuna kahkaha atın. Eşinizle yapacağız maksimum tatil bu. Ya da ahirette cennet bahçelerinde koşarım diyorsanız bekleyin.Tek gitmeye de karşı değil ki eşim. Ben gelmiyorum desem sen bilirsin der. Ama bulunduğumuz şehir aşırı nemli ve sıcak. Yani 2 ay kalamam gerçekten. Desem ki ben tatile gidiyorum, ona da hayır demez. Kendim gidp ne yapayım. Hayalim normal aile tatili. Eşli, mutlu, kahkahalı, sohbetli.
Bazi erkek -kadin farketmiyor gezmeyi sevmiyorlar . Benim annem de öyle mesela babam da gezmek ister ama annemden dolayı kıpırdamaz tek gitse sorun olur .demem o ki işiniz zor bende severim gezmeyi değişikliği pandemi dolayisiyla ve yeni bebeğimin olmasından kaynaklı küçük bir bunalim da ben geçiriyorum . Benim eşim de çok sevmez ama katlanır dediğim olsun diye gezerken ben keyif alırım o sadece yanımda olur bunu değiştirmek gibi bir çabaya girmedim çünkü boşuna olurdu böyle idare ediyoruz ben fırsat olsa tek de giderim16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Hayalim tek başıma gezmek değildi. Birlikte keşfetmek, birlikte tatmak. Güzellikler paylaşılınca daha anlamlıdır, hatıradır, anıdır. Kendi başıma aynı tadı alamayacağımı biliyorum
Yorumları okumadım tavsiye vermeyi de gerekli bulmadım bu konuda. Biz tatile gittiğimiz için şükredeceğimize bence siz bu evliliği bitirip kurtulduğunuza şükredin. Zira evlilik paylaşım demektir sizinle güzel anlar paylaşıp anılar biriktirmek istemeyen bir adamı burakın geri kalan hayatını anası ile paylaşsın. Hem ömrünün sonuna kadar doya doya görmüş olur onları.16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.