Tatile giden bayanlar kıymetini bilin lütfen

Bahane loading...

O benimle tatile gelmezse ben hiiç gitmem ailesine kusura bakmayın baştan hata sizde.
Ben ailemle aynı şehirdeyim, eş ailesiyle de 2-3 saatlik mesafedeyiz. Öğretmeniz sizin gibi. Onbeş tatilde beş gün yaz tatilinde on gün kalırız. Kalanında kendi evimizdeyiz, beş gün otele beş gün de babamın yazlığına her sene gideriz. O benle egeye inmezse kusura bakmasın ben de ailesine gitmem yani. Bir tek gider iki tek gider üçüncü de uzlaşır. Biraz diş göstereceksiniz yani hata sizde

E neden kabul ediyorsunuz memelekete gitmeyi? Siz onun icin istemediginiz bir seyi yapiyorsunuz yillardir, o sizin icin gordugu bir yere tekrar gitmeye bile tenezzul etmemis. Evlilik boyle bir sey olmamali. Esin hatri icin karsilikli fedakarliklar yapilmali. Siz de soyleniyorsunuz ama cozum uretmemissiniz bunca sene. Benim aklim almadi. Kimse beni 16 sene istemedigim bir yere goturemez. Sizinki kurban psikilojisi. Aslinda cozum elinizde ama sizlanmayi tercih ediyorsunuz. Ama bu aslinda kendi seciminiz.

Yanlış anlamayın ama bakış açınızı 40 yaşında bir öğretme yakıştıramadım. Eşinizin tavrı çok saçma, sizin birlikte gitmek istemeniz mantıklı ama olmuyor diye tutsak moduna girip görmek istediklerinizden vazgeçmek bunu drama çevirmek de garip. Turlara katılın mesela...

Bir de bayan değil kadın :) bunu belirtmezdim ama öğrencileriniz de sizden böyle öğrenmesin, bayan kelimesini çok absürd buluyor artık toplum:d

Hakikaten drama kraliçesisiniz. Beni balayına bile götürmemiş kocam yanımda yok diye niye ağlayayım ayol?
Mis gibi kafa dinlerim, gönlümce istediğim yerlere giderim. Gitmeyelim diyen yok, yemeyelim diyen yok. Benim efe, benim paşa keşke bende tek başına tatile gidebilsem...

Vallahi bence de. 2 gun yalniz tatil icin neler vermezdim konu sahibi hic arkadasiniz yok mu beraber gidebileceginiz?

e tamam o zaman. Ona hayır buna hayır. alın çayı çekirdeği. Güneşin doğuşunu Kapadokya da izler gibi kv ve kp i izleyin. İneklerin o mis gibi kokusunu deniz kokusunu içinize çeker gibi çekin. Dil çıkaran koyuna kahkaha atın. Eşinizle yapacağız maksimum tatil bu. Ya da ahirette cennet bahçelerinde koşarım diyorsanız bekleyin.

Bazi erkek -kadin farketmiyor gezmeyi sevmiyorlar . Benim annem de öyle mesela babam da gezmek ister ama annemden dolayı kıpırdamaz tek gitse sorun olur .demem o ki işiniz zor bende severim gezmeyi değişikliği pandemi dolayisiyla ve yeni bebeğimin olmasından kaynaklı küçük bir bunalim da ben geçiriyorum . Benim eşim de çok sevmez ama katlanır dediğim olsun diye gezerken ben keyif alırım o sadece yanımda olur bunu değiştirmek gibi bir çabaya girmedim çünkü boşuna olurdu böyle idare ediyoruz ben fırsat olsa tek de giderim

Devam ediyorum yorumuma bir değil beş değil tam on altı senede bu işi çözemediyseniz hiç de tuttuğunu koparan biri değilsiniz demek ki. Elbette insan eşiyle tatile gitmek ister bunu çook iyi anlıyorum ama olmuyor diye kendi keyfimden geri kalmazdım ben olsaydım. Hatta şimdiden çocuklarım büyüyünce onları alıp kocamı almadan gezmelerin hayalini kuruyorum

Hayalim tek başıma gezmek değildi. Birlikte keşfetmek, birlikte tatmak. Güzellikler paylaşılınca daha anlamlıdır, hatıradır, anıdır. Kendi başıma aynı tadı alamayacağımı biliyorum

16 senedir bu evliligi surdurmekte başka motivasyonlariniz mi var acaba?
Evliliginizin icerigini bilemeyecegim de ben bir seyler paylasamiyorsan boşanmayi dusunurdum illa ki.

Yok evlilige devam edeceksem kendim gezerdim. Evet birlikte gezmek daha guzel, yani ben de yalnizlik yerine eşle olmayi seviyorum ama adam yuzunden 16 seneyi de harcayamazdim. 40 yasina gelmissiniz istediginiz hayati yasamadan. Yaş ve zaman geciyor. Bu kadar da illa eşimin dibinde durayim diye tutturmak bilemedim ya da anlattiginiz kadar istek duymuyorsunuz gezip gormeye.

Dünyaya yalnız geliyoruz yalnız gideceğiz. Nedir bu koca tutkusu hıc anlamıyorum. Evlilik yapışık ikiz olmak değil ki. Arkadaşınızla yada yalnız gidin gezin. Hepimiz bireyiz illa koca nedir Allahaskina! Ben de evliyim bir hafta Bodruma gittim arkadaşımla muhteşemdi. Üç günlük dünya öleceğiz ertelemeyin hayatı.

Yorumları okumadım tavsiye vermeyi de gerekli bulmadım bu konuda. Biz tatile gittiğimiz için şükredeceğimize bence siz bu evliliği bitirip kurtulduğunuza şükredin. Zira evlilik paylaşım demektir sizinle güzel anlar paylaşıp anılar biriktirmek istemeyen bir adamı burakın geri kalan hayatını anası ile paylaşsın. Hem ömrünün sonuna kadar doya doya görmüş olur onları.

O kadar saçmalamış ve durumu abartmışsınız ki. Bu kadar çok gezmeyi sevip yanıp tutuşuyorsanız gezin. Hayır eşiniz bensiz hiçbir yere gidemezsin kafasında biri olsa hak veririm dertlenmenize yine de eşiniz de tek gezmenize izin veriyor. Çıkın gezin tek başınıza yemezler eşiniz sevmiyor gezmeyi siz seviyorsunuz o size saygı duyuyor git gez diyorsa siz de saygı duyun gelme ben tek gezeceğim diyin yani ne kadar zor olabilir.

Çok üzüldüm ya Allah gönlüne göre versin tez vakitte benimde tatil anlayışı tuhaf bir eşim vardı gurbette yaşıyoruz birde , memlekete bir giderdik üç haftalığına adam hiçmi çıkmaz hiçmi gezmez, resmen evde köyde öyle kös kös otururduk bütün gün yeni evliydim o zamanlar insan heves ediyor merak ediyor, memleketlerimiz farklı, çık gezdir bi memleketini göster bana… dondurma yemeğe bile annesi babası götürmüştü… Daha sonraki yillarda gittigimizdede burnumdan getirdi tatili, bende tamam dedim senmisin bunu bana yapan, tam 6 yıl yerimden kımıldamadım hiç bir yere gitmedim hiç tatil matil umrumda değildi artık canıma tak etmişti. 6 yıldan sonraki gittiğimiz tatil çok güzel geçmişti

Sizin aslinda sıkısmıs bir fanusta gibi, balonun icinde hapsolmus gibi oldugunuzu dusunuyorum. Tatil yada diger konular hepsini bir kenara birakin. Terapi alin. Birseylerin farkindasiniz ama guc mu yok yada degistirmeye cesaretinizmi yok bilmiyorum. 16 sene yahu insan gunubirlik gider anne baba gencken gider. Dogan cocuklarin egitim hayati bitti.
Konular hep ayni ayarda, garip bir sabitlik veya farkli beklentiler. Esinizin ailesini uzun zamandir gormediniz bebegi hic gormediler. Bu yil ztn bu beklenti icin bunalmaniz icin cok alakasiz degilmi?
En fazla gittiginizde 1 gece otel molasi isteyebilirsiniz. Bebek bahanesi ile ufak bir kirilma olur. 16 senelik tavrinizla esiniz degismediyse tavir degistirmeli farkli yollar denemelisiniz. Bende esime ulasamadiysam nasil ikna ederim diye kafa yorar bir sekilde yol bulurum onemli olan kirilmadir sonra asil amaca ulasirim. Bu sabitlik tekduzelik birazda sizden kaynaklaniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…