Tatile giden bayanlar kıymetini bilin lütfen

O şartlar dediğiniz, gel hayvan bak tarlaya bak gibi işler mi? Yoksa evleri falan mı kalınmayacak durumda. Ben de sevmem eş ailesi ile uzun kalmaları
Onlar tarlaya gidiyorlar ben tarla işi yapamayacagimin farkındalar evde o kadar insana hizmet edeceğim enaz 10 kisi.beklenti bu yöndeydi evdeki diğer gelini de tarlaya goturecekler ben öğretmenim ya beni de yazın evde bekletceklerdi kafaları böyleymiş kaynanamin.
Tabi benim bundan haberim yoktu.
Dişimi cikarmasam kendimi orada bulacaktım yazları.

Parasını ödediğim tatil evime ne yazık ki 1200 km uzakta ve küçük çocukla olunca mecbur eş kişisiyle gitmek zorunda kalıyor insan. Diğer türlü ulaşım açısından mümkün değil. Keşke eş kişisi parayı oderken gideriz ya demeseydi.
Arabanız var. Ama siz şimdi yalnız başıma onu kullanamam da diyeceksiniz demi?

16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Ben de hayatımda hiç tatile gitmedim..yıllarca bunu eşime derim ama ikna edemiyorum..derdi para gidecek ..paraya tapıyor..bu sene bağırdım çağırdım tatile gidelim diye .yok pandemi var , yok yine kapanma olursa birikim yapalım, yok armudun sapı üzümün çöpü...

Ben de hayatımda hiç tatile gitmedim..yıllarca bunu eşime derim ama ikna edemiyorum..derdi para gidecek ..paraya tapıyor..bu sene bağırdım çağırdım tatile gidelim diye .yok pandemi var , yok yine kapanma olursa birikim yapalım, yok armudun sapı üzümün çöpü...
Giden ömrümüz farkında mısınız?
Bu sene tekne turuna gidelim dedim eşime otele o kadar para verdik tekneye de mi vercez seneye gideriz dedi, belki seneye kaza yapıp yuruyemeyecegim, belki öleceğim dedim. Lütfen kendi hayatınızın kıymetini bilin ve tek kişiye bağlamayın.

Tek gitmeye de karşı değil ki eşim. Ben gelmiyorum desem sen bilirsin der. Ama bulunduğumuz şehir aşırı nemli ve sıcak. Yani 2 ay kalamam gerçekten. Desem ki ben tatile gidiyorum, ona da hayır demez. Kendim gidp ne yapayım. Hayalim normal aile tatili. Eşli, mutlu, kahkahalı, sohbetli.
hayalinizi değiştirin bence. siz onsuz gitmezsiniz diye düşünüyor bence. zaten sizinle gelse de burnunuzdan getirir. nerden çıktım bununla yola dersiniz.

O gelmiyorsa alın çocuklarınızı gidin. Canına değsin Ohh sefanız olsun valla. Ne uğraşcam onunla.
Böyle biri gelse ne yapacak ki otelden dışarı çıkıp gezecek mi? Hiç sanmam. Tatili burnunuzundan getirir. Ben olsam toplar çocukları giderim keyfime bakarım.
Hayal sizin hayaliniz ve birileri için hayalinizden vazgeçmeyin.

Giden ömrümüz farkında mısınız?
Bu sene tekne turuna gidelim dedim eşime otele o kadar para verdik tekneye de mi vercez seneye gideriz dedi, belki seneye kaza yapıp yuruyemeyecegim, belki öleceğim dedim. Lütfen kendi hayatınızın kıymetini bilin ve tek kişiye bağlamayın.
Kesinlikle katılıyorum 👍👍👍👍

Tek gitmeye de karşı değil ki eşim. Ben gelmiyorum desem sen bilirsin der. Ama bulunduğumuz şehir aşırı nemli ve sıcak. Yani 2 ay kalamam gerçekten. Desem ki ben tatile gidiyorum, ona da hayır demez. Kendim gidp ne yapayım. Hayalim normal aile tatili. Eşli, mutlu, kahkahalı, sohbetli.
Eşiniz bu çizdiğiniz tablodaki adam değil.

Yıllar önce anne ile ben babamla bu konuda cakistik. Annemle tatile gittik babam memlekete gitti. Sonra ucuz gelince tatili orada 1 hafta daha uzattık. Şimdi babam bizim peşimize takılıyor. Eşim gelmiyor diye tatilden vazgeçmek bana göre değil.

16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Koskoca 16 sene eşinizle bir gün tatile gitmek için beklediniz mi? Hayalim vardı diyorsunuz. Şahsen benim eşimle beraber tatil yapma hayalim olsa ve eşim parasını ödediğim tatillere bile gelmese, iptal edilse sen evinde otur ben hayalimi başkasıyla gerçekleştirip gelecem bir koşu derdim herhalde. Dilimin pek ayarı yoktur.

Aslında eşe gıcık olunacak birşey yok, o gitmek istemiyormuş ve gitmiyor adam net, kendi kararlarinin arkasında duruyor aslında eşine de değer vermiyor yoksa gönlü olsun diye bile giderdi.
Sıkıntı konu sahibinde eşine yapıştıriciyla yapışmış gibi ben sinir oluyorum eşsiz yapamayan zayıf kadınlara.

Gideriz diyip tatil ayarlattiran, parasini odettirip gitmeyen adama ben gicik olurum. Net sekilde olurum yani.

Kadinin istedigi cok ucuk bir sey degil ki. Ortada bir cocuk var. Yilda 3 4 gün denize girmesin mi yavrucuk? Sürekli seyahat modu takilsin demiyorum. 3 4 gun esi ve cocugu icin gidip bi otelde yayilip yatacak, onune hazir gelen yemegi yiyecek. Bunu neden yapamiyor? Sanki taş taşıtmak istiyor kadin.
Tek basina cocukla tatil zor, gidilebilir ama konusahibi tek gitse belki 10 dk keyfine gore geciremeyecek.

Keske cocuktan evvel gezseymis konu sahibi bol bol tek basina.

Beraber tatile gidecek kimsen yoksa turlara katılabilirsin. Orada muhakkak 2 gün iyi anlaşabileceğin kafa dengi birileri olur. Ben şahsen 16 yıl gezmeden duramazdım. Kocam bi kere bir yere gitmeyelim deyince sinir oluyorum

Gideriz diyip tatil ayarlattiran, parasini odettirip gitmeyen adama ben gicik olurum. Net sekilde olurum yani.

Kadinin istedigi cok ucuk bir sey degil ki. Ortada bir cocuk var. Yilda 3 4 gün denize girmesin mi yavrucuk? Sürekli seyahat modu takilsin demiyorum. 3 4 gun esi ve cocugu icin gidip bi otelde yayilip yatacak, onune hazir gelen yemegi yiyecek. Bunu neden yapamiyor? Sanki taş taşıtmak istiyor kadin.
Tek basina cocukla tatil zor, gidilebilir ama konusahibi tek gitse belki 10 dk keyfine gore geciremeyecek.

Keske cocuktan evvel gezseymis konu sahibi bol bol tek basina.
Zaten adam eşine değer verse sırf o istiyor diye kendisi istemese bile gider, tıpkı konu sahibinin yıllardır yaptığı gibi. Amaaa her koyun kendi bacağından asılır, bende böyle bir adam beni tatile götürecek diye yıllarca beklenilmesine karşıyım. Eşde farkında zaten bu kadar pasif bir karısı varken neden keyfini bozsun ki? Önce kendine saygı göstereceksin sonra karşıdan bekleyeceksin.

Eşin şu an 75 yaşında olan babam gibi

Gençliğinde bol bol gezmiş

Güney’den kuzeye Batı’dan Doğuya

Sonra 30 üstü bir yaşta evlenmiş ki onun yaşında bir adam için çok geç, arkadaşlarının ortaokullu çocukları varmış o evlendiğinde

Evlendiği yazdan itibaren her yaz hem de iki ay memleket

Annemin ailesinin bulunduğu şehirde yaşandığı için yazın onun ailesine de gitmek yok

Memleket bize araba ile 2,5 3 saat bir başka uzak şehirden de öğretmen halam ve eşi de gelir

Kimsede çift maaş kimsede araba olmayan yıllarda bunlar var ama biz 3 çocuk dede nene 4 de öğretmen suyu banyosu vs olmayan yayla evindeyiz

Eşin işe yardım ediyormuş bizimki işe de yardım etmezdi maddi katkı da sunmazdı

Öğretmen evine gider otururlardı arada da kadınları akraba gezmesine götürürlerdi

Gençliğinde her yere giden adam yıllarca bir yere gitmedi

Hatta gittiğimiz yerin gezilecek yerlerine de gitmedi sadece anlatırdı x göl y yer şeklinde

Yarım saat sürmüyor altta araba cepte para var amannn “bir şey yok orada iki ağaç var “ der geçerdi

Annem de pasifti

Bak ileride senin kızın da böyle diyecek okul gezisi vs giderdik ama hadi denize hadi müzeye modu yoktu tadımız kaçmasın Ali Rıza bey modu

Yıllarca nişanlı iken gittikleri Gaziantep i anlattılar ama evli iken bir yere gitmediler

Hatta halam turistik bir şehirde yaşıyor ona bile bir iki kış gittik denize gidemedik

Ben seninle yaşıtım bu yaşam kendi paramı kazanınca bitti, üniversite çevrem de öyle gezilecek şekilde değildi para yoktu üstüne ben aile evindeydim ama o evden çıkınca başladım tatile vs

3 saatlik Sinop a yahut parasını verdiğim yere zorla da götürürdüm ya da inat eder giderdim galiba

Tamam şimdi bebek var da, bebek yokken en azından kendi aile zamanımda giderdim

Bu sene git bebeği görsünler vs ama bebek büyüdükçe gitmeliyiz görmeli demelisin

Hatta sizin yurt dışında olmanız lazımdı 2013-2018 aralığında moda ve nispeten ucuz iken dilin de var

Geçmişi olduğu yerde bırakıp geleceğe bakalım

Her sene bir hafta gezmeli Denizli tatil organize et yakınlardan başla

Sonra uçaklı vs de olur örneğin Antalya ya sefer varsa tık iner yarım saatte otelde olursun Sinop a gitmekten bile kolay

Çocuğun hayatında değişiklik lazım ara tatilde bile bir yere gitmek istiyorlar

O sizin parasını verip ayarladığınız tatilinize gelmiyorsa siz niye ailesinin yanına gidiyorsunuz yüz vermişsiniz bir kere

Annem çok sever gezmeyi. Keşke yürğyebilse de onunla gezsek. Ancak odadan odaya tutunarak gidebiliyor
Aha buna da bir bahanesi varmış. 🙄 O zaman şöyle yap. Bari her şey dahil otele gidin. Hiçbir yer gezmeseniz bile hava değişimi olur. Bebeğinizle denize girersiniz. Değişik yemekler denersiniz. Aktivite izlersiniz. Annenizi de çok yormamış olursunuz hem.

X