- 20 Kasım 2018
- 11.289
- 40.589
- 35
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Siz niye bu kadar pasifsiniz?. Ben yüzme bilmiyorum ve Karadenizde denize girilen bir ilde oturuyoruz. Arkamız plaj. Eve 200 metre. Dolayısıyla denizli havuzlu tüm tatil isteklerim de camdan bakınız 200 metre ötede bedava halk plajı var şekilde baltalanıyor.
Ben olsam arkadaşlarla giderdim bol bol resim çeker atardim tatil yerlerinden , turlara katılırdım, yazık etmişsiniz güzelim yıllara16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Hayvancılık konusunda tamamen haklısınız. Kesinlikle bağımlılık. Annesini ikna edemiyorlar. Üstelik babası memur emeklisi. Bütün maaşını da ota, veterinere veriyor. Hayvanları olmasa kesinlikle daha bolluk içinde rahat yaşarlar. İki büklüm olmuşlar. Yemek yapan yok. Evler pislik içinde. Eşim büyük ihtimalle buna da çok üzülüyor ve geriliyor. Hatta ablası abisi de sürekli WhatsApp mesajlarında aybı konu. Geçen gün tek lokma ekmek, yemek yoktu evlerinde. Babası o halde sabahtan beri çayırdaydı. Ama annesi kesinlikle sattırmıyor. Eşim içinde zor bir durum. Anne babası o şekilde yaşarken tatile keyif yapmak istemiyor.@tivoli26 iyi de anne baba gelmiş kaç yaşına. isteseler o büyük başları satıp o parayla rahat rahat otururlar evlerinde.
hayvancılık bağımlılık gibi bişey. kendi dedemlerden biliyorum. ihtiyaçları olmadığı halde sanki o hayvanlara bakmasalar açlıktan ölecek gibi davranirlardi.
16 büyük bas baya bı para şu zamanda. onlar kendi canının kıymetini bilmiyo diye eşiniz niye vicdan yapıyo.
hani iki tane olsa gücü ona yeter baksın yapsın da eşinizin ailesi resmen bağımlı
ben sizin yerinizde olsam şu an illerin çoğu bitmişti 16 senede.
öyle kuru kuru dram yapmasın eşiniz de. kendi kurduğu ailesine ne katmış bu zamana kadar ona baksın.
Evin arkasındaki plajın az ilerisinde kanalizasyon bağlantısı var çünkü. Eşim yüzme bildiği halde kendi de kesinlikle girmez. Hatta çocuğu kumunda bile oynatmaz. Aklınca bana laf sokmaya çalışıyor. Yüzme bilmiyorum ya ne yapacaksın Egede tatil köyünde diyeSiz niye bu kadar pasifsiniz?
Neden yuzme ogrenip evinizin arkasındaki plajda keyfinize bakmiyorsunuz?
Evin arkasindaki plaja gitmiyorken deniz tatiline niye gidesiniz ki zaten, once biraz kendinizi aşın, yuzun, denizin tadini çıkarın.
Hayvancılık konusunda tamamen haklısınız. Kesinlikle bağımlılık. Annesini ikna edemiyorlar. Üstelik babası memur emeklisi. Bütün maaşını da ota, veterinere veriyor. Hayvanları olmasa kesinlikle daha bolluk içinde rahat yaşarlar. İki büklüm olmuşlar. Yemek yapan yok. Evler pislik içinde. Eşim büyük ihtimalle buna da çok üzülüyor ve geriliyor. Hatta ablası abisi de sürekli WhatsApp mesajlarında aybı konu. Geçen gün tek lokma ekmek, yemek yoktu evlerinde. Babası o halde sabahtan beri çayırdaydı. Ama annesi kesinlikle sattırmıyor. Eşim içinde zor bir durum. Anne babası o şekilde yaşarken tatile keyif yapmak istemiyor.
Durumları kötü gerçekten. Ama takıntı olmuş. Kendilerine yetecek emekli maaşları var. Çok yaşlılar. Kesinlikle hayvancılık ağır bir iş ve artık onlara uygun değil. Gitseniz siz de acırsınız ama vazgeçmiyorlar. Annesi çok inatçı bu konudaEşinizin ailesine acıması garip geldi. Eminim durumları da çok iyidir. Onlar hatta çok seviyordur bu işleri yapmayı.
Ama eşiniz kendi kendine tribe girmiş bence
Emekli maaşı varmıs. Ev kendilerinin mi?Durumları kötü gerçekten. Ama takıntı olmuş. Kendilerine yetecek emekli maaşları var. Çok yaşlılar. Kesinlikle hayvancılık ağır bir iş ve artık onlara uygun değil. Gitseniz siz de acırsınız ama vazgeçmiyorlar. Annesi çok inatçı bu konuda
Tamamen yazdığınız gibi. Evi b. K götürüyor, anlatamam size. Annesi biz temizleyğnce kızıyor. Ne gereği var diye. Ya da ben yemek yapınca kızıyor. Onlar için herşey gereksiz. Varsa yoksa inekler. Eşim bekarken abisi köydeymiş. O çok çalışıyormuş. Biz, evlenmeden 2 sene önce o evlenmiş, eşinin de baskısıyla 1200 km uzakta bir şehirde iş bulup, oraya yerleşmişler.Özel sektör. Senede ancak 15-20 gün izin alırsa geliyor. Bi de ağır sanayi işi. İş durumuna göre bazen izin zamansız oluyor. Eşim de sanırım kendimi sorumlu görüyorherkes iyi kötü seçimlerini yaşıyor. kocanız böyle yaptığı sürece bırakmazlar da. çünkü dedemlerde bizleri kullanarak kolaylaştırdı işlerini. nasılsa gelip yapan var.
o yaşta ve yaşantıda insan için yemek de gereksiz. siz dert ediyosunuz onlar eminim bı ayran bı ekmek bulunca yemek yeter deyip oturuyodur. ev temiz mi pis mi ona da bakmiyolardir.
böyle böyle güçten düşüp coktuklerini anlamiyolar zaten.
madem rahatsız eşiniz gidip yardım edip çanak tutmasın. benim dedem de emekliydi ama sanki dilenmek zorunda kalacak gibi davranirdi.
kaldı ki babam her türlü ihtiyaçlarını kendi cebinden karşılardı.
siz kendi hayatınızı yaşayın. eşiniz o kadar düşünceliydi niye bekarken gezmiş şehir şehir?
Orası köy. Doğu Karadeniz köyü. Ahşap evler. Beton evler değil. Kışlık ev ve yayla evi var. Değşik, zor bir hayat. Babasının emekşi maaşı var. Ne harcamaları var ki. Bi tek elektrik faturası. Su, kaynak suyu. Odun da her haneye muhtar kurumuş ağaç gösteriyor. Onu kesip yakıyorlar kışınEmekli maaşı varmıs. Ev kendilerinin mi?
Kendilerininse onlara yeter ki o para.
Sonuç olarak yetiyor eldekıler onlaraOrası köy. Doğu Karadeniz köyü. Ahşap evler. Beton evler değil. Kışlık ev ve yayla evi var. Değşik, zor bir hayat. Babasının emekşi maaşı var. Ne harcamaları var ki. Bi tek elektrik faturası. Su, kaynak suyu. Odun da her haneye muhtar kurumuş ağaç gösteriyor. Onu kesip yakıyorlar kışın
Tamamen yazdığınız gibi. Evi b. K götürüyor, anlatamam size. Annesi biz temizleyğnce kızıyor. Ne gereği var diye. Ya da ben yemek yapınca kızıyor. Onlar için herşey gereksiz. Varsa yoksa inekler. Eşim bekarken abisi köydeymiş. O çok çalışıyormuş. Biz, evlenmeden 2 sene önce o evlenmiş, eşinin de baskısıyla 1200 km uzakta bir şehirde iş bulup, oraya yerleşmişler.Özel sektör. Senede ancak 15-20 gün izin alırsa geliyor. Bi de ağır sanayi işi. İş durumuna göre bazen izin zamansız oluyor. Eşim de sanırım kendimi sorumlu görüyor
Sanırım şanssızlığıım eşim doğu Karadenizli. Herkesin görmek ve tatil yapmak hayali olan ahşap evlerde büyümüş. Hala da evleri öyle. Her yer yemyeşil, dere kenarı. Mis gibi hava. Nirvanaya ulaşmış. Benim isteklerim daha kalabalık, gürültülü yerler olduğu için hiç hoşuna gitmiyor. Zaten 1 ay doğu Karadenizin en doğal en yeşil yerinde kalıyorum, ben de biraz sosyallik istiyorum. Hatta eşimin yaylasının resmini paylaşsam burada millet yüzüme tükğrpr. Allahtan daha ne istiyorsun diye.Herkes tek başına git demiş ama sizin hayaliniz zaten eşinizle gitmek, beraber vakti geçirmek.. Ama eşiniz hiç istemiyor anlattıklarınıza göre.. Bu yıl bebeğiniz küçükmüş zaten. Seneye daha rahat hareket edersiniz.
Bir şekilde eşinizi ikna edin. Bir kere beraber tatile çıksanız zaten o da o keyfi alıp devamını isteyecektir. Geç değil hiçbir şey için.. :) mesela eşinizin hiç bir merakı, hobisi yok mu? Gideceğiniz yeri ona hitaben seçin, özendirmeye çalışın..
77 yaşındalar. Daha ilerisi daha mı kötü diyorsunuzAnlattıgınıxdan yola çıkıp söylüyorum
Anne babasının Yaşları ilerleyince
Başınız cok ağrıyacak bence.
Eşinizin tutumu onu gösteriyor.77 yaşındalar. Daha ilerisi daha mı kötü diyorsunuz
Aynı kişilerden mi bahsediyoruz acaba dedim bir an. Eşime dedim vallahi bebekten rahatsız olurlar diye. Çünkü annesi öyle uzun kahvaltı, sofra sevmez. Herkes bir an önce yesin işin başına gitsin ister. Sabahtan çayıra gidilsin, otlar yanmadan çevrilsin ister. Bizim bebe 50 dk da kahvaltı ediyor. O iş bende eşim.emeklilik sistemi boşuna değil eşiniz önce bunu kabul etsin. insan birakamiyosa gücü yetecek kadar yapar. sağlam genç insan için bile zor 16 hayvan ne demek
onlar bir günlük bile olsa yardım geleceğini biliyo. niye bıraksınlar ki hayvanları.
dedem de öyleydi rahmetli. yapılan yemekten içilen çaydan temizlikten herşeyden rahatsız olurdu. en son kafalar iyice uçtu. yardım etmeyecek kişi eve gelmesin, misafir oturup işe engel olmasın, kimsenin düğününe cenazesine gitmeyelim işler var diye huzursuzluk çıkarır oldu.
ben size deyim yakında sizi de bebeğinizi de istemezler ise yaramiyosaniz.
Sizinkine benzer bir durumu bende yaşıyorum anlayabiliyorum derdinizi ve isteğinizi.. :) dediğim gibi onun ilgisini çekecek, içinde onun sevdiği birşeyin konusu olan bir tatil ve yer planlayın. Bu sevdiği yemekler, bir festival, futbol, vs hepsi olabilir. İlla ki vardır bir zaafı, bir kırılma noktası..Sanırım şanssızlığıım eşim doğu Karadenizli. Herkesin görmek ve tatil yapmak hayali olan ahşap evlerde büyümüş. Hala da evleri öyle. Her yer yemyeşil, dere kenarı. Mis gibi hava. Nirvanaya ulaşmış. Benim isteklerim daha kalabalık, gürültülü yerler olduğu için hiç hoşuna gitmiyor. Zaten 1 ay doğu Karadenizin en doğal en yeşil yerinde kalıyorum, ben de biraz sosyallik istiyorum. Hatta eşimin yaylasının resmini paylaşsam burada millet yüzüme tükğrpr. Allahtan daha ne istiyorsun diye.