- 3 Şubat 2018
- 25.216
- 108.549
-
- Konu Sahibi mermaid2608
onun istediği hiç bir şeyi yapmam sadece tatil değilHayalim tek başıma gezmek değildi. Birlikte keşfetmek, birlikte tatmak. Güzellikler paylaşılınca daha anlamlıdır, hatıradır, anıdır. Kendi başıma aynı tadı alamayacağımı
İşim garip tarafı da evlenmeden önce gezen bir insandı. Kapadokya, Gaziantep hep anlatırdı. Şöyle yemekleri var, mutlaka tatman lazım. Evlendik, hadi gidelim dedim, bin türlü bahane buldu.
Demezler. Zaten gittiğimiz yer yayla. Ahşap evler. Hayvancılık yapıyorlar. Oldukça zor koşullar. Hatta gittiğime şaşırıyorlar. Neden geliyor ki diye. Özellikle benim gibi oralı olmayan gelinler bir iki sene gelip sonra gitmezlermiş. Eşimin amcasının eşi 25 yıldır uğramadı, kimse sormaz neden gelmiyor diye. Koşullar ağır çünkü,Biliyor canınız sıkılacak ondan. Bi gitmeyin bakalım 3 yıl boyunca. O zaman karşı mi degil mi anlarsınız.
Sanırım yılda 3 kez gidiyorsunuz.
Ailesi sorsun bakalım, bir yoksunuz...2 yoksunuz
3 yoksunuz. Aile sorar ve alınır. Anlatabiliyor muyum?
Sahi siz 16 yıl nasıl durdunuz ? Çünkü aşırı dışa dönüksünüz anladığım kadarıyla.o kafar dönüksünüz ki
Ailesinin yanını tercih ediyorsunuz evde tek kalmamak için.
İnsan bi alınır
Darılır
Trip atar yahu
Böyle evlilik olacağına hic olmasın daha ıyı
bak bunu kızıma yapayım güzel fikirBen de isterdim ailesinin interrail bileti alıp 18 yaşında verdiği bir kız olayım
Demezler. Zaten gittiğimiz yer yayla. Ahşap evler. Hayvancılık yapıyorlar. Oldukça zor koşullar. Hatta gittiğime şaşırıyorlar. Neden geliyor ki diye. Özellikle benim gibi oralı olmayan gelinler bir iki sene gelip sonra gitmezlermiş. Eşimin amcasının eşi 25 yıldır uğramadı, kimse sormaz neden gelmiyor diye. Koşullar ağır çünBiliyor canınız sıkılacak ondan. Bi gitmeyin bakalım 3 yıl boyunca. O zaman karşı mi degil mi anlarsınız.
Sanırım yılda 3 kez gidiyorsunuz.
Ailesi sorsun bakalım, bir yoksunuz...2 yoksunuz
3 yoksunuz. Aile sorar ve alınır. Anlatabiliyor muyum?
Sahi siz 16 yıl nasıl durdunuz ? Çünkü aşırı dışa dönüksünüz anladığım kadarıyla.o kafar dönüksünüz ki
Ailesinin yanını tercih ediyorsunuz evde tek kalmamak için.
İnsan bi alınır
Darılır
Trip atar yahu
Böyle evlilik olacağına hic olmasın daha ıyı
Ya bu benim bugun icimi ciz ettiren konu. Bende bugun etrafimdaki herkesin esiyle ailesiyle yaz icin planlar yaptigini denize gitrigini gordum. Hafta sonu planlari.Ben esimden ayriliyorum oyle bi ihtimal yok.Annem babam oyle otelmis yazlik tatile gidelim mis sevmez. Arkadaslarim evli ya da nisanli kendileri planlari oluyo. Bugun oturdum sirf bu yuzden uzuldum. Bende esimle cok iyi egleneyim farkli yerleri gezeyim goreyim sahilde oturalim diye bir suru planlar ýapicaktim.Sefa surme zamani demisken iste olmayinca olmuyor. Belki cevrenizde uyum saglayabilecek birileri varsa gidebilirsiniz.Esiniz belli ki tatil fikrini net reddediyor.16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Peki fırsat verdiniz mi buna siz? Bence vermediniz evde canınız sıkılmaması icin.Demezler. Zaten gittiğimiz yer yayla. Ahşap evler. Hayvancılık yapıyorlar. Oldukça zor koşullar. Hatta gittiğime şaşırıyorlar. Neden geliyor ki diye. Özellikle benim gibi oralı olmayan gelinler bir iki sene gelip sonra gitmezlermiş. Eşimin amcasının eşi 25 yıldır uğramadı, kimse sormaz neden gelmiyor diye. Koşullar ağır çünkü,
Senin kız 18 olana kadar dolar 18 liraya varırbak bunu kızıma yapayım güzel fikir
Verdim verdim en son 2019 ocak ayında gittim. Kimse neden gelmedin demedi. Benim bir faydam yok zaten orada. 15 büyükbaşa bakıyor annesi. Yaşlı. Babası da çayır biçiyor. Eşim çayırda yardımcı oluyor. Sanırım eşim bize tatili annne babası zor şartlarda çalışırken hak görmüyor.Peki fırsat verdiniz mi buna siz? Bence vermediniz evde canınız sıkılmaması icin.
Ahhh en sevdiğim şey; yalnızlığımkafana gore takılmak.
Yok mu hiç yanınıza alacağınız bir yol arkadaşınız? Mis gibi gidin gezin
Elinizdeki nimetin değerini bılmıyorsunuz
Çok gereksiz bir düşünce bence.Şimdi yazarken fark ettim sanırım sebebini. eşimin ailesi hayvancılık yapıyor. Annesi 77 yaşında ve tek başına 15 büyükbaşa bakıyor. Babası ot çayır biçiyor. Annesi her gün kaç kere ahır süpürüupr, yaylada eve su taşıyor, inek sağıyor. Sanırım eşim onlar bu işleri yaparken tatili hak görmüyor bize.
Ben şimdi burada yazarken parçaları yerine koydum. Eşim anne babası hayatta oldupu sürece başka yere gitmeyecek.Çünkü ağır iş yapıyorlar.Kusura bakmayın lütfen ama ben siteminizde pek haklı bulamadım sizi. Tabii ki eşiniz ile gezip tatil yapmayı tercih eder ve isteyebilirsiniz ama eşiniz öyle birisi değil demek ki.
1 değil 2 değil 16 seneden bahsediyorsunuz. İzin problemi olmayan belki de tek meslek grubuna mensubsunuz ve ekonomik özgürlüğünüz mevcut. Ayarlayıp tatilinizi gitseydiniz, turlara katilsaydiniz. 1 defa gittikten sonra çok büyük ihtimal 2.ye eşiniz de gelirdi sizin tavrınızın net olduğunu görünce. Her şeye rağmen bu senede yine aynı şekilde yapacakmışsınız.
O nedenle tam olarak ne denir bilemedim
Seneler önce bir tartışmada demişti. Anam babam orada çalışırken ben neden gidip gezeyim diye. Bir defada tatile vereceğim parayı orada harcarım dedi.Açık olarak hiç söylemedi ama. Hep bahane. Orası sıcak, orası kalabalık. Burada benşm suçum aptallık. Diğer normal çiftler gibi olmamayı yedirememeÇok gereksiz bir düşünce bence.
Hadi diyelim dedıgınız gibi olsun.
Peki sizin suçunuz nedir?
Tek başınıza mı gidiyorsunuz? Neler yapıyorsunu,? Deniz,otel mi kültürel tatil mi. Tek başınıza canınız sıkılmıyor mu?Bu arada tatile giden bir kadın olarak kıymetini bileceğim bir durum yok diyorum. İstiyorum ve gidiyorum. Burada kocamın bir artısı ya da eksisi yok. İsterse ya da gelebileceği bir yerse yanımda geliyor. İstemezse kendi bilir, o istemiyor diye tatilimden mahrum kalacak değilim.
Peki siz neden 16 sene sabrettiniz?Seneler önce bir tartışmada demişti. Anam babam orada çalışırken ben neden gidip gezeyim diye. Bir defada tatile vereceğim parayı orada harcarım dedi.Açık olarak hiç söylemedi ama. Hep bahane. Orası sıcak, orası kalabalık. Burada benşm suçum aptallık. Diğer normal çiftler gibi olmamayı yedirememe
Eşiniz mi? Orada bişey yok. Öldürüyor bu cümle beni. Bi de senlik değil orası var. Ya nereden biliyorsun benlik değilKonunun içinde kendimi buldum :)
Tuz gölüne gidelim ? Oraya vasıta gitmiyor arabası olan gidebiliyor.
Beypazarı varmış ?
Orada bişey yok ya iki masa üç hediyelik eşya..
Kuğulu Park ?
Aman kuğulu park dediğin iki tane ördek yuzuyo çay içecek oturacak yer filan da yokgibi gibi ..