Tatile giden bayanlar kıymetini bilin lütfen

Sadece derdimi paylaştım. Belki benim göremediğim, yanlı düşündüğüm, objektif olamadığım noktalar vardır dedim. Eşime çok anlattım. Sen şehirlerle, anne babayı kıyaslıyorsun dedi. Zaten onlar ölünce köye gidecek kimse kalmayacak dedi..

Eşiniz tatil sevmiyor belli ki yapısı bu.Yapacak bir şey yok.
Ama siz de isterseniz kendiniz gidebilirsiniz hayaliniz bu olmasa bile eğlenebilirsiniz bence bir deneyin veya yakın bir arkadaşınızla gidin.Bizim burada kadınlar kendi aralarında turlara gezmelere tatillere gidiyorlar Avrupa’ya bile gittiler.Sizin de öyle bir arkadaş grubunuz olabilir belki.
Ayrıca sevmiyorsanız memlekete de ya hiç gitmeyin ya da az kalın dönün.Yaz tatilini bu sıcaklarda neden istemediğiniz bir şekilde geçiresiniz ki ?

Degismiyorlar ki. Genel olarak gezmeyi seven insan ben hevesimi aldim diyip oturmaz gezmenin hevesi bitebilecek bisey degil bence ama bir kac yorum once ornek verdim "bekarken gezilir hersey yapilir, evlenince oturulur" kafasinda olanlar var onlar hevesimi cikarayim sonra otururum diye dusunuyor zaten en bastan beri. Özünde degişmiyorlar aslinda. Yoksa ben de evlenince bir insanin asiri derecede degisecegini dusunmuyorum.

Eşiniz ailesine bağlı siz eşinize. Bu devran böyle sürüp gidecek anlaşılan.
Şimdide torunlarını görsünler diye gideceksiniz ve tabi sen kal biz gidelim demek yerine eşinizle kalacaksınız yine bir ay. Değişmez yani.

E gelmiyor işte. boynuna semer vurup götüremeyeceğinize göre, siz de çaresine bakacaksınız. Bence tek veya arkadaşlarınızla gidin. Biraz buruk olursunuz belki ama madem tarihi yerleri bu kadar çok seviyorsunuz, o zaman mutlu olacağınızdan eminim. Sizin onu takmadığınızı mutlu olduğunuzu da görünce belki biraz olsun değişir. Değişmese de şöyle düşünün, bu dünyaya bir defa geliyorsunuz. Gezmek, yeni şeyler keşfetmek mutlu olmak hakkınız. Boşanmayacağınıza göre, o zaman yeni yerler görme isteğinden kendinizi hepten mahrum bırakmayın.
Kocanız istediği gibi yaşıyor. Tatilin tamamını memlekette anne baba yanında geçirecem diyor ve uyguluyor.
Siz de kendi istediğiniz gibi geçirin tatilinizi madem.
Adam sizinle ortak bir tatil hayali kurmuyor ki.
Neden evlenmeden önce gözlemlemediniz?

Sonraki yıllarda da her yaz tatili köye gitmeye devam ettiniz.
16 yıl boyunca uyumlu bir eş olmak için sesinizi çıkarmamışsınız, siz uyumlu olurken eşiniz size uymayı hiç düşünmemiş.
Kadının isteklerini söylemesi, bu yıl köye gelmiyorum demesi eşini sevmediği anlamı taşımaz, aksine evlilik dediğimiz kurumda her iki tarafında isteklerine değer verilip yapılır.
Aileyi ziyarete gidilir ama tatilin hepsi orada geçirilmez, oradan tatile gidilir ister tarih kültür amaçlı bir tatil, ister deniz kum güneş amaçlı bir tatil.

Bir kadının tek başına tatile gitmesi de vicdan yapılacak bir şey değildir, siz hayatınızı eşinize endekslemişsiniz önce onun istekleri, onun gitmek istediği yer, onun düşüncesi.
Peki siz bu evliliğin neresindesiniz?
16 yıllık eşi olarak siz onu ve ailesiyle geçireceği yılların vicdanını yaparken, eşiniz ben eşimi 16 yıldır bir defa bile tatile götürmedim diye vicdan yapıyor mu?

Siz baya yanlı dusunuyorsunuz hatta esinize hak vereceksiniz neredeyse.

"Yaylanin fotografini atsam daha ne istiyorsun diye yuzume tukurursunuz" yazdiginiz yorumu okuyunca ben şok oldum.
Yayla guzel olabilir tamam da bulundugunuz sehirdeki turistik bolgelere de gitmek istiyorsunuz diye kimse yuzunuze tukurmez ne alakasi var yahu. O baska bu baska.
Karadenize gitmekte cok zor bir olay degil. Eşinizin sozleri kafaniza yer etmiş siizn baya.

Adam gibi keyfe göre tatil yapmak için ananın babanın ölmesini mi beklemek mi gerekiyormuş ne münasebet ?

Bakın şuraya yazıyorum, umarım dediğim çıkmaz inşaallah çıkmaz.
Allah ailesine sağlıklı ömürler versin ama gözlerini yumdukları an eşiniz emekliliğini olmadı tayinini ister köye yerleşir anam babam yadigarı deyip hayvanlara da bakar.

Annesi veya babası yalnız kalırsa da sizin kaderiniz bu yönde gibi görünüyor.

Tamam işte ben de çözüm aramıyorsunuz diyorum. Bu kadar insan sayfalardır size çözüm yolu sunuyor, ikna etmeye çalışıyor ama sizin istediğiniz bu değil. Derdinizi anlattınız ve sizinle birlikte üzülelim istiyorsunuz. Herhangi bir değişiklik istemiyorsunuz hayatınızda. Ben üzüldüm size, derdinizi paylaşıyorum.

Ölümlerini bekleyeceksiniz yani yaşamak için. Eşim bana böyle absürt bir şey söyleyemez. Ne saçma sapan bir şeye tamam demişsiniz. Benim eşim de yılda onbeş gün ancak görüyor annesini. İlla çok görmesi gerekmiyor. Kendi hayatımızı da yaşıyoruz, özlem gidermekse gideriyoruz. Ha 30 gün ha 15 gün. Gördün, Özlem giderdim mi giderdin. Öldüğü zaman 300 gün 500 gün görmek acını azalmayacak. Çok saçma bir yerden bakan bir eşiniz var. Allah ikinize de akıl fikir versin. Zavallı çocuğunuza üzüldüm en çol.

En baştan ilk yazlarında 18 gün kalmam ben köyde 8 gün de tatile gidiyorum sen ister gel ister gelme deseydi adam da uyum sağlamak zorunda kalacaktı. Adam ne dese itiraz etmeden yapmış şimdi de şanslısını diyor. Şanslı değiliz, kendi şansımızı yaratıyoruz. Ben asla evlendiğim sene buna razı olmazdım en başta.

Dün gece dedim zaten şanslı değiliz, istiyoruz ve tatilimizi yapıyoruz. Evlendik diye kocaya bağımlı olmadık ya. Adam bulmuş sakin sessiz ne derse yapan kadını basmış nikahı hemen. Bizim gibisine denk gelecekti görürdü 1 ay köyde kalmayı.

Galiba kilit nokta dediğiniz gibi anlattıkları değil de beraber yapılanlara bakmak..

Benim eşimin de tek izni bayram tatilleri, birinde ailene gidelim, diğerinde tatile gidelim derdim, kendi ailem bile gidin tatil yapın bütün kış çalışıyorsunuz der. Ben de öğretmenim 2 ay tatilim var ama adamın izni yok. İlk iki sene kavga dövüş memleketine gittik, hiç tatil yapamadık. Ben senede 3 yere giderdim bekarken. Bir bayram gelmiyorum memleketine ben tatile gidiyorum dedim, ağladım sızladım dayanamadı geldi.(tatil parası benden oluyor) Ailesi beni aileden çıkartmış öyle dedi bayramda tatilden aradım yüzüme kapattılar adam ilk kez tatil yaptı sayemde, ne güzelmiş yaa diyor. Şimdi bayram gelmeden tatil yerlerine bakıyor, para olsa gidecek. Sizinki de hiç tatil yapmamış biriyse tadını bilmiyor olabilir. Ha yüzüme kapandıktan sonra hiç bir bayramda aramıyorum da gitmiyorum da artık.

Ayrıca 2 ay tatilim var diye öğretmen oldum, ilerde 1 ay kaynanamda kalırım diye öğretmen olmadım. Lütfen fırsatı işkenceye çevirmeyin. Ben 1 ay annemde kalamam. Daral geldi düşününce.

Yalnızca derdini paylaşıp üzülmemizi istiyorsa, şahsen ben de üzüldüm dalga geçmek için demiyorum cidden üzüldüm çünkü 16 yıllık evlisiniz ve senelerdir tatile gitmek istiyorsunuz planlar yapıyorsunuz, eşinize söylüyorsunuz, konuşuyorsunuz ama adam bir kere bile ya bu senede eşimi tatile götüreyim, onca sene söyledi hep bahane buldum yapmadım, gönlünü kırdım telafi edeyim dememiş, zerre değerim yokmuş demek ki derim ben.
Benim için konudan çıkan sonuç bu, 16 yıl eşinle çalış çabala, uyumlu ol, vicdanlı ol, eşin isteklerini kendininkinden önemli gör ama 1 defa tatile gideme.

Siz kendi anne babanızla yaşadığınız için mi eşiniz ailesi konusunda şu kadar gün görebilirim hesapları yapıyor? Ve buna bağlı olarak sesinizi çıkaramıyorsunuz, eşinizle beraber gitmek zorunda hissediyorsunuz kendinizi.
Yoksa bu kadar şikayetçi olup her yıl bir ay eş ailesinin yanında kalmanızın bir açıklaması yok ya da eşiniz olmadan hiçbirsey yapmayacağıniz için bari orası olsun diyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…