- 12 Temmuz 2006
- 55.396
- 212.128
- 52
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Herkes eşini seviyor ki evliliğini sürdürüyor, bunun aşkla alakası bile yok aslında, insan 1 ay kendi ailesiyle bile sıkılır, sürekli iç içe dipdibe bir yer görmeden, 2 gün sonra sen duvara duvarlar sana bakmaya başlar.Ben yarın gideceğim kayınvalideme bu yaz tatili bir hafra gideceğiz. Pazartesi gidip pazartesi döneceğiz o bile gözümde büyüyor. Kocama aşkımdan ölsem bir ay kalmama
Bu durum evlilik öncesinde anlaşılmıyor mu merak ediyorum. Mesela evlenmeden önce fildir fildir gezen biri evlendikten sonra nasıl değişiyor anlayamıyorum ben. Mesela balayı evlilikten sonra konuşulan bir şey değil, hani maddi koşullar ya da izin durumu gibi esktrem durumlar dışında herkes balayini düğünden çok oncesinden ayarlıyor. Bu da demek oluyor ki düğün öncesinde de bu konuda sinyaller vermiş adam. He bazen biz o verilen sinyalleri anlamayız bazen anlamak istemeyiz ama cidden bir insan evlendikten sonra nasıl bu kadar 180 derece değişir aklım almıyor. Büyük konuşmak elbet istemem, henuz evli de değilim, belki çok normaldir bu şekilde değişim çoğunlukta vardır. Ama ben mantıken idrak edemiyorum bunu.
Goren de omru billah tatillerde annenin yanina gitme dediniz sanacak. Bes gun bir haftayi amma dramatize ettiniz.Tabii ki kimin öleceği belli değil ama şurası da bir gerçek ki 77 yaşında insanlar. Vicdanım, duygularım, mantığım arasında gidip geliyorum.
Yaaaa siz kendinizi kandırmaya devam edinSanırım şanssızlığıım eşim doğu Karadenizli. Herkesin görmek ve tatil yapmak hayali olan ahşap evlerde büyümüş. Hala da evleri öyle. Her yer yemyeşil, dere kenarı. Mis gibi hava. Nirvanaya ulaşmış. Benim isteklerim daha kalabalık, gürültülü yerler olduğu için hiç hoşuna gitmiyor. Zaten 1 ay doğu Karadenizin en doğal en yeşil yerinde kalıyorum, ben de biraz sosyallik istiyorum. Hatta eşimin yaylasının resmini paylaşsam burada millet yüzüme tükğrpr. Allahtan daha ne istiyorsun diye.
16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Çevremde hiç görmedim ben tatile gitmeyen çift ya. Çok şaşırıyorum buna. Evlisi bekarı yok ki tatil bir ihtiyaçtırBalayina genelde gidiliyor, konu sahibinin eşi onu da aşmış. Balayi haric tatil yuzu gormemis arkadaslarim var 1-2 tane. O da mumkun yani.
Biz eşimle birlikte motosikletle gezi, tatil, kamp vs yapiyorduk. Kaynim bize çok sasiriyordu baslarda. Boyle evlilikte oluyormuş demek ki demişti. Kaynima gore o tarz şeyler bekarlarin veya sevgililerin yapacagi seyler. Yani bazilari evlenince oturulur dusuncesine giriyor. Biz 7 yildir evliyiz, eltimleri tatile gittiklerini duymadim, gormedim.
Böyle kişiler var elbette, sadece sevgililikte yapılır gözüyle bakıyorlar. Ama şu kısmı anlayamıyorum, mesela sevgiliyken evlilik düşünüyorlarsa hani hayaller kurulur ya. Ya da nisanliyken insan evliliğe dair hayaller kurar ya bu hayallerin içinde gezme, tozma olmuyor mu? Yani ne bileyim izin günlerimizde şunları yaparız, buralara gideriz diye hiç mi konu açılmıyor. Çocuk olmadan şuralari mutlaka görelim, hafta sonları şuralara gideriz muhabbeti hiç mi dönmüyor? Bu tip gezme isteği olmayanlar yani dediğiniz düşünce yapısındaki insanlar bu tarz şeyleri hiç konusmuyorlar mi o hâlde.. Konuyu çok dağıtmak istemiyorum ama bdv de sürekli eşim degisti konularını görünce cidden idrak edememeye başladım. Hazır konusu geçmişken yazmak istedim.Balayina genelde gidiliyor, konu sahibinin eşi onu da aşmış. Balayi haric tatil yuzu gormemis arkadaslarim var 1-2 tane. O da mumkun yani.
Biz eşimle birlikte motosikletle gezi, tatil, kamp vs yapiyorduk. Kaynim bize çok sasiriyordu baslarda. Boyle evlilikte oluyormuş demek ki demişti. Kaynima gore o tarz şeyler bekarlarin veya sevgililerin yapacagi seyler. Yani bazilari evlenince oturulur dusuncesine giriyor. Biz 7 yildir evliyiz, eltimleri tatile gittiklerini duymadim, gormedim.
Eşim tatile gitmeyi sever ama biz denize girme yeri konusunda anlaşamayız, ben plaj kum güneş altında yatmayı severim, o dalsın balıkları takip etsin yengeç sevsin ister:)))Hatırlarım, aldım arabanın anahtarını o gün, "Sen işe ister bisikletle git ister otobüsle, ben uzun yol şoförlüğümü, müzik dinleye dinleye yollar boyu araç kullanmayı da özledim, gidiyorum" dedim :))
O saat hazırlandı :))
İnanın hazırlanıp bana katılmasa da gidecektim, gezmeye, tatile ihtiyacım vardı. Her yer bulunur Mune artık navigasyon var. Otelin adresi girdiğiniz an en kestirmeden götürür sizi oraya teknoloji. Gezeceğiniz-göreceğiniz yerler için otel içinden de turlar seçebilirsiniz vs. Her şey kolay artık.
Ekran görüntüsü aldim teşekkürlerNasıl vasıta gitmiyor yaa?? Daha bu ay kız başıma, otobüsle gittim ben (hatta kamp yaptım)
Ankara'da misin? Aştiden her yarım saatte bir arabalar kalkıyor Şereflikoçhisar'a . Ortalama 30 TL. Bin ama şoföre dinlenme tesisinde (Anadolu ya da altuğlar) inmek istediğini söyle. Zaten genelde orada duruyorlar,durmasalar da seni bırakırlar. O saydığım iki dinlenme tesisinden de giriş var,üstelik ücretsiz
Araç yoksa çare de var...
Eki Görüntüle 2881896
Konu sahibi çözüm istemiyor. Onunla birlikte üzülelim istiyor bence.
Böyle kişiler var elbette, sadece sevgililikte yapılır gözüyle bakıyorlar. Ama şu kısmı anlayamıyorum, mesela sevgiliyken evlilik düşünüyorlarsa hani hayaller kurulur ya. Ya da nisanliyken insan evliliğe dair hayaller kurar ya bu hayallerin içinde gezme, tozma olmuyor mu? Yani ne bileyim izin günlerimizde şunları yaparız, buralara gideriz diye hiç mi konu açılmıyor. Çocuk olmadan şuralari mutlaka görelim, hafta sonları şuralara gideriz muhabbeti hiç mi dönmüyor? Bu tip gezme isteği olmayanlar yani dediğiniz düşünce yapısındaki insanlar bu tarz şeyleri hiç konusmuyorlar mi o hâlde.. Konuyu çok dağıtmak istemiyorum ama bdv de sürekli eşim degisti konularını görünce cidden idrak edememeye başladım. Hazır konusu geçmişken yazmak istedim.
Peki evlendikten sonraki ilk yaz tatilinde köye mi gittiniz?Biz 15 tatilde evlendik, düğün yapmadık. Sadece nikah salonunda 10 dk da nikah kıyıldı. O zaman ilçede çalışıyorduk ve evlilik mazeret iznimizi düğün yapmadığımız için ilçe milli eğitim müdürü vermedi. O izin düğün yapıp, hazırlık vs içindir dedi. Biz de cehalet, hiç ısrar etmedik. Ben zaten aday öğretmendim. Pazartesi nikah yapıldı, salı günü okuldaydık
Evliyim ama bende idrak edemiyorum açıkçası.Bu durum evlilik öncesinde anlaşılmıyor mu merak ediyorum. Mesela evlenmeden önce fildir fildir gezen biri evlendikten sonra nasıl değişiyor anlayamıyorum ben. Mesela balayı evlilikten sonra konuşulan bir şey değil, hani maddi koşullar ya da izin durumu gibi esktrem durumlar dışında herkes balayini düğünden çok oncesinden ayarlıyor. Bu da demek oluyor ki düğün öncesinde de bu konuda sinyaller vermiş adam. He bazen biz o verilen sinyalleri anlamayız bazen anlamak istemeyiz ama cidden bir insan evlendikten sonra nasıl bu kadar 180 derece değişir aklım almıyor. Büyük konuşmak elbet istemem, henuz evli de değilim, belki çok normaldir bu şekilde değişim çoğunlukta vardır. Ama ben mantıken idrak edemiyorum bunu.
Problemi çözmek istemiyor çünkü. Bir sihirli değnekli sihirbaz gelsin, kocasına dokunsun da adam tatil yapmayı isteyen bir adam haline gelsin istiyor. Bu gerçekleşene kadar da içinden içinden üzülmeye devam edecek. Adama da yansıttığı yok, kendi kendine üzülüyor.Aralara tek tük baktım, her şey söylenmiş neredeyse. Neden hala problem var ortada anlayamadım. Artık şey gibi mi oldu ki konu sahibi için "Bir hedef, ona ulaşırsam biter, hayal biter, hayalini kurup ah vah etmeye çok alıştım, boşluğa düşerim" ..
Garip.
Ömür akıyor ya.
Sanırım şanssızlığıım eşim doğu Karadenizli. Herkesin görmek ve tatil yapmak hayali olan ahşap evlerde büyümüş. Hala da evleri öyle. Her yer yemyeşil, dere kenarı. Mis gibi hava. Nirvanaya ulaşmış. Benim isteklerim daha kalabalık, gürültülü yerler olduğu için hiç hoşuna gitmiyor. Zaten 1 ay doğu Karadenizin en doğal en yeşil yerinde kalıyorum, ben de biraz sosyallik istiyorum. Hatta eşimin yaylasının resmini paylaşsam burada millet yüzüme tükğrpr. Allahtan daha ne istiyorsun diye.