Tatile giden bayanlar kıymetini bilin lütfen

Ben yarın gideceğim kayınvalideme bu yaz tatili bir hafra gideceğiz. Pazartesi gidip pazartesi döneceğiz o bile gözümde büyüyor. Kocama aşkımdan ölsem bir ay kalmama
Herkes eşini seviyor ki evliliğini sürdürüyor, bunun aşkla alakası bile yok aslında, insan 1 ay kendi ailesiyle bile sıkılır, sürekli iç içe dipdibe bir yer görmeden, 2 gün sonra sen duvara duvarlar sana bakmaya başlar.
1 hafta kafi en fazla 10 gün kalırsın sonra gezer tozar tatil yaparsın, eş gelmiyorsa kendin gidersin illa ki belli bir noktadan sonra size uyum sağlamaya çalışacaktır.

Yaşlılık ve ölüm deniyor ama ölümün önce kime geleceği belli olmuyor, babam dedemden önce öldü, babam 61 yaşına dedem 90 yaşına kadar yaşadı.
Adamın ailesine Allah sağlık uzun ömür versin inşaallah lakin diyelim 90 yaşına kadar yaşadılar hep köye mi gidilecek?

Balayina genelde gidiliyor, konu sahibinin eşi onu da aşmış. Balayi haric tatil yuzu gormemis arkadaslarim var 1-2 tane. O da mumkun yani.

Biz eşimle birlikte motosikletle gezi, tatil, kamp vs yapiyorduk. Kaynim bize çok sasiriyordu baslarda. Boyle evlilikte oluyormuş demek ki demişti. Kaynima gore o tarz şeyler bekarlarin veya sevgililerin yapacagi seyler. Yani bazilari evlenince oturulur dusuncesine giriyor. Biz 7 yildir evliyiz, eltimleri tatile gittiklerini duymadim, gormedim.

Tabii ki kimin öleceği belli değil ama şurası da bir gerçek ki 77 yaşında insanlar. Vicdanım, duygularım, mantığım arasında gidip geliyorum.
Goren de omru billah tatillerde annenin yanina gitme dediniz sanacak. Bes gun bir haftayi amma dramatize ettiniz.

Yaklasik iki ay tatili olan insanlarsiniz, onbes gun izniniz varmis da neye yetiseceginizi şaşırmış gibi davraniyorsunuz.

Yaaaa siz kendinizi kandırmaya devam edin
Madem kocanızin argümanları doğru, madem adama hak veriyorsunuz,madem yaşadığınız yer zaten herkesin gitmek isteyecegi cennet, Madem adam haklı, neden bunca konu açtınız?
"Anne babam sürünürken ben nasıl tatil yaparim"
Ne alaka? Normal zamanlarda evde ağlıyor mu, "annem babam o haldeyken ben nasıl güleyim" diye??? Eşinize de kılıf olmuş
"Anne babası yaşarken tatil yapamayız" diyorsunuz . Elinize bıçak alıp gece boğazlarını mi keseceksiniz? İlaçlarını mi saklayacaksiniz bir an önce ölsünler diye. Böyle saçma şey mi olur?
"Yaşadığımiz yer aslında cennet,herkes buraya gelmek istiyor"
Ben de karadenizliyim, ben de cidden her sene memleketime gitmek istiyorum. Çünkü sisli dağları,yeşilin her tonu, mavisi, ,resmen cennet. Ama dünyanın geri kalanı da cennet. Bu yüzden her gidişimde gitmeden iki - üç gün ya da dönerken iki - üç gün başka bir Karadeniz şehrine tek başıma tatile giderim. Sinop olur, Amasya olur, bartın olur , bizim şehrin bir ilçesi olur... Bazen ailemle köye gideriz, dönüşte onlardan ayrılır iki üç gün başka yere giderim, eve otobusle dönerim.
Köyüm cennet diye neden orada çakılı kalayım ki? Gidiyorum hem ananemi memnun ediyorum, hem köyümde kalıyorum,hem de tatilimi aksatmiyorum. İnsan istedikten sonra yapamayacağı hiç bir şey yok.
Ama siz belli ki hayatını yaşayan degil "neden hayatımi daha güzel yaşamıyorum" diye ağlayan kesimdensiniz.
Tatilde evli çiftleri görüp ağlamak flaan. Hadi boşansaniz da tatilde mutlu çift görünce aglasaniz neyse ama kocanız sağ,aranız iyi, yılın 360 günü berabersiniz. 5 günlük tatilde de onsuz kaldım diye aglayacaksaniz bunun adı drama queenliktir.
Ayrıca 'tek olmayı kendine yedirememek' diye bir şeyi anca bu forumda okudum. Benim çevremde hiç duymadım . Benim çevremde genelde erkekler çalışır,karıları fildir fildir gezer. Hiç kimse de "aaaa kocası gelmemiş,ezik" falan demez . Zaten neden desin ki??? Dediğim gibi benim annem de eşiyle dostuyla gezer. Duyan 'ay abla,keşke ben de snein gibi olsam' der. Ya da ben tek başıma gezerim, yolda gören kadınlar özenir 'keske ben de cesaret edebilsem' diye.hic de denk gelmedim "vah vah, kocasız ya tek geziyor anca,yazik" diye bakana
Sizin konuda da ne denir ki ? İki - üç aylık tatilde sadece 5 gün bile kendine ayırmayı kendinize yakıştıramıyorunuz..
"Bari arabayla dolaşa dolaşa gidelim, sabah sapancada dere kenarı kahvaltı yapalım, akşam amasArada konaklayalim,kopruye çıkıp şehri gezelim,sabahtan da dolaşa dolaşa gezer , akşamına variriz. Biraz da beni mutlu etmeye çalış" deyin bari . Bence bunu söyleyin, Belki bu bir işe yarar. Bunu da yapmıyorsa eşiniz için ATMden farkınız yok demektir. En azından bunu farkına varırsiniz

Yani ikinizin de iki bomboş ayı varken her yaz tatilin alâsını yapmanız gerekir. Ben de sizinle meslektaşım ama eşim yazları çok yoğun çalışıyor. Buna rağmen biz sonbahar ve ilkbaharda bizim seminer dönemleri veya en azından haftasonlarına denk getirerek epey gezeriz. Ama ikimiz de gezmeye bayiliriz. Rezervasyon yapıp parasını ödeyip gitmemek baya ilginç geldi bana

Çevremde hiç görmedim ben tatile gitmeyen çift ya. Çok şaşırıyorum buna. Evlisi bekarı yok ki tatil bir ihtiyaçtır

Böyle kişiler var elbette, sadece sevgililikte yapılır gözüyle bakıyorlar. Ama şu kısmı anlayamıyorum, mesela sevgiliyken evlilik düşünüyorlarsa hani hayaller kurulur ya. Ya da nisanliyken insan evliliğe dair hayaller kurar ya bu hayallerin içinde gezme, tozma olmuyor mu? Yani ne bileyim izin günlerimizde şunları yaparız, buralara gideriz diye hiç mi konu açılmıyor. Çocuk olmadan şuralari mutlaka görelim, hafta sonları şuralara gideriz muhabbeti hiç mi dönmüyor? Bu tip gezme isteği olmayanlar yani dediğiniz düşünce yapısındaki insanlar bu tarz şeyleri hiç konusmuyorlar mi o hâlde.. Konuyu çok dağıtmak istemiyorum ama bdv de sürekli eşim degisti konularını görünce cidden idrak edememeye başladım. Hazır konusu geçmişken yazmak istedim.

Eşim tatile gitmeyi sever ama biz denize girme yeri konusunda anlaşamayız, ben plaj kum güneş altında yatmayı severim, o dalsın balıkları takip etsin yengeç sevsin ister:)))
Valla ben gidiyorum plaja sen ne yaparsan yap deyip giderim, sabah erkenden denize girmeyi severim, kızım bebekken eşimin koynuna bırakıp havluyu kaptığım gibi denize gitmişliğim oldu, kız biraz palazlandı kaptığım gibi plaja gidiyordum, uykusu gelince uyutup gözümle takip edeceğim noktadan deniz sefası yapardım.

İstersen yapıyorsun, uyan uyar uymayan uymaz

Ekran görüntüsü aldim teşekkürler
Nasılsa Ankara'yi bilmiyor diye uyduruyordu işte

Konu sahibi çözüm istemiyor. Onunla birlikte üzülelim istiyor bence.

Aralara tek tük baktım, her şey söylenmiş neredeyse. Neden hala problem var ortada anlayamadım. Artık şey gibi mi oldu ki konu sahibi için "Bir hedef, ona ulaşırsam biter, hayal biter, hayalini kurup ah vah etmeye çok alıştım, boşluğa düşerim" ..

Garip.
Ömür akıyor ya.

Onu bilmiyorum. Konu sahibine sormak lazim ne ne konuşuldu, konusulmadi.

Bazen de hayaller ve hayatlar oluyor ya.

Biz 15 tatilde evlendik, düğün yapmadık. Sadece nikah salonunda 10 dk da nikah kıyıldı. O zaman ilçede çalışıyorduk ve evlilik mazeret iznimizi düğün yapmadığımız için ilçe milli eğitim müdürü vermedi. O izin düğün yapıp, hazırlık vs içindir dedi. Biz de cehalet, hiç ısrar etmedik. Ben zaten aday öğretmendim. Pazartesi nikah yapıldı, salı günü okuldaydık

Peki evlendikten sonraki ilk yaz tatilinde köye mi gittiniz?

Bence dediğini yap. Evden ekmek almaya fiye çık bir daha geri dönme sonra nereye istersen gez.

Evliyim ama bende idrak edemiyorum açıkçası.
Evlenmeden önce gezmeyi seven bir insan nasıl oluyorda, evlenince yerinden kalkmak istemeyen birine dönüşüyor?
Anlattıkları değilde biraz beraber yaşananlara bakmak lazım, evlilik öncesi.
Eşim sevgililik döneminde de gezmeyi seven, yeni yerler araştıran biriydi, evlendik yine aynı. Bizim planları da genelde o yapar, araştırır benim özellikle gitmek istediğim bir yer yoksa. Ben bağlasam tutamam eşimi sürekli evde. Arkadaşlarıyla da ayrı gezer, plan yapar.
Bir insan imza atmayla bir anda 180 derece değişmez, inandıramaz bana bunu kimse.

Problemi çözmek istemiyor çünkü. Bir sihirli değnekli sihirbaz gelsin, kocasına dokunsun da adam tatil yapmayı isteyen bir adam haline gelsin istiyor. Bu gerçekleşene kadar da içinden içinden üzülmeye devam edecek. Adama da yansıttığı yok, kendi kendine üzülüyor.

Mecbur gittik, çünkü annesi ile tanışmam lazımdı. İnekleri o zaman da 16-17 taneydi ve onları bırakıp nikaha gelemedi. İllerinArası 1300 km. Sadece babası geldi nikaha. İlk yaz 18 gün kaldık. Ordan benim memleketime gittik. Orada da 15 gün kaldık. Sonra benim ortalama yükseltme sınav görevlerim vardı, lisede çalışıyordum. Mecbur eve döndük

Yaşadığım yer, Akdeniz'in en canlı tatil yörelerinden biri. Burada, rahatlama, deniz-kum-güneş, gezme-keşif, macera-aktivite vb. tatil üzerine ne ararsanız bulursunuz. Gece diskosu, sabah sahili, orman gezileri, kanyon şelale turları, raftingi, parasailingi yamaç paraşütü, tekne turu, ATV gezisi ve aklıma gelmeyen pek çok şeyi... Bulursunuz. Burada yaşıyorum bakın 7-24 :) Ancak bu benim, başka yerlere tatile gitme, görme istemime engel değil.

3-4 sene kadar önce, tıpkı burası gibi etkinlikleri-doğası, tadı olan başka bir yere tatile gittim. Çünkü oradaki tekne turlarını, oradaki caddeleri, oradaki denizi görmek istedim :) Burada da var, hayli hayli var ama gittim canım istedi.

Pekala da biri "Ya senin yaşadığın memleket tatilin kendisi" diyebilir ki dediler de, ben de diyorum ki memleket dışına çıkasım var, hep gördüğüm yerleri görmekten sıkıldım başka yere gidesim var. Ee? Ben yaşadığım yeri paylaşsam tükürük manyağı olurum o zaman aynı bakışla :)))

Çok tuhaf buldum konuya bakışınızı.

Başkasının hayallerini yaşamaktan kendi hayallerinizi ertelemişsiniz üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…