- 24 Mayıs 2019
- 2.375
- 7.474
- 28
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Bence siz anlamıyorsunuz. Adam tatile gitmek istemiyor ve gitmiyor. Siz köye gidip uzun kalmal istemiyorsunuz ama gidiyorsunuz. Taviz veren tek kişi kim? Neden bu evlilikte sadece tek kişinin emelleri gerçekleşiyor?Sanırım ben anlatamadım.Ben hayatımı paylaştığım insanla ortak bir şeyler yapmak istiyorum. Beraber farklı bir yerde uyanmak, farklı tatlar denemek, yeni yerler keşfetmek, eve dönünce fotoğraflara bakıp hatırlayıp mutlu olmak. Bunların hepsini kendim yapabilirim. İnanın eşimin nereye gidiyorsun demez. 2 ay eve uğramasam karışmaz. Yol hikayemiz olsun istiyorum. Benim derdim tatile gitmek değil, benim derdim eşimle birlikte ailecek yeni birşeyler yaşamak. Müziği açalım, okul, iş kaygısı olmadan rutinleri geri bırakıp özgürce birkaç keyifli zaman dilimi yaşayalım. Dönüşte ev daha güzel evlilik daha keyifli gelecek.
Eşiniz gidiyor zaten, gitsin, siz neyin vicdanını yapıyorsunuz?Tabii ki kimin öleceği belli değil ama şurası da bir gerçek ki 77 yaşında insanlar. Vicdanım, duygularım, mantığım arasında gidip geliyorum.
Sizin hatanız nerede biliyor musunuz? Tatil planı yaptınız rezervasyon her şey tamam, o ana kadar gelirim diyen eş bir anda ben gelmiyorum dediğinde kendiniz basıp gitmiyorsunuz, bir kere gitseniz devamında eşinizde her planda size dahil olacak, gitmek yerine tamam gitmiyorum deyip oturuyorsunuz eşinizde böyle yapacağınızı biliyor.Sanırım ben anlatamadım.Ben hayatımı paylaştığım insanla ortak bir şeyler yapmak istiyorum. Beraber farklı bir yerde uyanmak, farklı tatlar denemek, yeni yerler keşfetmek, eve dönünce fotoğraflara bakıp hatırlayıp mutlu olmak. Bunların hepsini kendim yapabilirim. İnanın eşimin nereye gidiyorsun demez. 2 ay eve uğramasam karışmaz. Yol hikayemiz olsun istiyorum. Benim derdim tatile gitmek değil, benim derdim eşimle birlikte ailecek yeni birşeyler yaşamak. Müziği açalım, okul, iş kaygısı olmadan rutinleri geri bırakıp özgürce birkaç keyifli zaman dilimi yaşayalım. Dönüşte ev daha güzel evlilik daha keyifli gelecek.
Anneannem 80 yaşında her sene 3-4 kez tatile gidiyor. Sizin gibi hayatı beklemiyor. Yaşamasını bilen kendine değer veren yaşıyor işte.Tabii ki kimin öleceği belli değil ama şurası da bir gerçek ki 77 yaşında insanlar. Vicdanım, duygularım, mantığım arasında gidip geliyorum.
Ben sizin yerinizde olsam eşimle giderim bebeği gösteririm. Bir hafta taş çatlasın 10 gün sonra dönerim ve tatil yaparım. Eşim ister gelir ister gelmez. Eninde sonunda o da size katılacaktır. Ki katılmasa dahi çocuğunuzun da hakkı deniz kum güneş tatili yapmak. Tabii ki babanne dede görsün ama on gün gayet yeterli. Bu kadar anne babaya doyamıyorsa evlenmeyecekti.Tabii ki kimin öleceği belli değil ama şurası da bir gerçek ki 77 yaşında insanlar. Vicdanım, duygularım, mantığım arasında gidip geliyorum.
Nasıl vasıta gitmiyor yaa?? Daha bu ay kız başıma, otobüsle gittim ben (hatta kamp yaptım)Konunun içinde kendimi buldum :)
Tuz gölüne gidelim ? Oraya vasıta gitmiyor arabası olan gidebiliyor.
Beypazarı varmış ?
Orada bişey yok ya iki masa üç hediyelik eşya..
Kuğulu Park ?
Aman kuğulu park dediğin iki tane ördek yuzuyo çay içecek oturacak yer filan da yokgibi gibi ..
Bunun evlenmeden hevesi almayla pek alakası yok gibi. Evliyken mesela adam böyle değilmiş geziyormus ama bu kadar gezen adamın balayı planı yapmamasi normal koşullarda mümkün değil. Detayı bilmiyorum ama bence konu sahibi eşiyle evlilik öncesinde de gezmemistir. Ayrıca adamın ailesi hakkında kaygısı var sanırım. Bir yorumda ailemi en fazla su kadar gün daha görürüm diye yazdığına denk geldim..Bu forumda çok okuyorum. Evlenmeden gez, toz evlenmeden herseyden hevesini al şeklinde dusunceleri. Tabi ki evlenmeyi beklemeden insan ne yapmak istiyorsa onu yapsin ama "evlenmeden herseyi yapmaliyim, tum hevesimi almaliyim
evlenince hersey bitiyor." kafasinin sonuçlarindan biri boyle oluyor.
Bekarken gezip evlenince kenara cekilmiş erkeklerin ayni dusunceyle hareket ettigine eminim.
İyi o halde napalim, tavsiyelere kulak tikiyorsaniz konu açmayın, sabah sabah sinirlermizi bozdunuz. 77 yaşında gidersiniz o zaman kocisinizle. Kocasız yapamam sendoromu ile, kaynana yanında mutluluklar sizeTabii ki kimin öleceği belli değil ama şurası da bir gerçek ki 77 yaşında insanlar. Vicdanım, duygularım, mantığım arasında gidip geliyorum.
1 ay uzun gerçekten, hele de tüm gün hiçbir yer gezmeden evde vakit geçirip anne babaya yardım edildiği düşünülürse, eşiyle mutlu olsunlar tabii ama 1 ay ailenin yanında bir yer görmeden durmak sabır işi, 3. gün su koyverirdim benBen sizin yerinizde olsam eşimle giderim bebeği gösteririm. Bir hafta taş çatlasın 10 gün sonra dönerim ve tatil yaparım. Eşim ister gelir ister gelmez. Eninde sonunda o da size katılacaktır. Ki katılmasa dahi çocuğunuzun da hakkı deniz kum güneş tatili yapmak. Tabii ki babanne dede görsün ama on gün gayet yeterli. Bu kadar anne babaya doyamıyorsa evlenmeyecekti.
Sizin hatanız nerede biliyor musunuz? Tatil planı yaptınız rezervasyon her şey tamam, o ana kadar gelirim diyen eş bir anda ben gelmiyorum dediğinde kendiniz basıp gitmiyorsunuz, bir kere gitseniz devamında eşinizde her planda size dahil olacak, gitmek yerine tamam gitmiyorum deyip oturuyorsunuz eşinizde böyle yapacağınızı biliyor.
Bir kere olsun adamın ezberini bozun zararlı çıkmazsınız.
Bunun evlenmeden hevesi almayla pek alakası yok gibi. Evliyken mesela adam böyle değilmiş geziyormus ama bu kadar gezen adamın balayı planı yapmamasi normal koşullarda mümkün değil. Detayı bilmiyorum ama bence konu sahibi eşiyle evlilik öncesinde de gezmemistir. Ayrıca adamın ailesi hakkında kaygısı var sanırım. Bir yorumda ailemi en fazla su kadar gün daha görürüm diye yazdığına denk geldim..
Ben yarın gideceğim kayınvalideme bu yaz tatili bir hafra gideceğiz. Pazartesi gidip pazartesi döneceğiz o bile gözümde büyüyor. Kocama aşkımdan ölsem bir ay kalmama1 ay uzun gerçekten, hele de tüm gün hiçbir yer gezmeden evde vakit geçirip anne babaya yardım edildiği düşünülürse, eşiyle mutlu olsunlar tabii ama 1 ay ailenin yanında bir yer görmeden durmak sabır işi, 3. gün su koyverirdim ben
konu sahibi bir kere kendini aşıp tatil planını ertelemeyip gitse eşi ister istemez uyacak.Buna kesinlikle katılıyorum, aynını yaşadım.
Vaktinde tatil yerimizi, süresini her şeyini ayarladım ki eşimin de işlerini sordum "Ne zamana izin kullanabilirsin" diye, ona göre bir plan oluşturdum tarihleri ayarladım derken aynı hafta eşimin çalışma isteği alevlendi, işkolikliği tutacağı oldu "Bu hafta yoğunlaştım" demeye başladı ve fakat aynı cümleleri başka benzer olaylarda da yumurta kapıdayken duyduğum için o zaman "Peki" deyip iptal ederek yemedim.
"Gelmiyorsan, işin varsa buyur devam et ben gidiyorum" dedim ve o zaman bir gecede o bavulu nasıl toplanıp nasıl peşime düşülüyor, işleri bir anda iptal ediliveriyor gördüm. Daha da benzerini yaşamadık.
Tatil mi, "Gidiyorum" diyorum, o bana hemen uyuyor. Gönül isterdi ki "Hayatım hadi hazırlan tatil ayarladım" diye benim önüme bu konuda geçebilsin, atak olsun, hevesi gözünden taşsın. Ama bizim yiğidin yoğurt kaşıklayışı demek ki böyle, ben de ona göre davranıyorum. Peşime takıyorum.
Bu durum evlilik öncesinde anlaşılmıyor mu merak ediyorum. Mesela evlenmeden önce fildir fildir gezen biri evlendikten sonra nasıl değişiyor anlayamıyorum ben. Mesela balayı evlilikten sonra konuşulan bir şey değil, hani maddi koşullar ya da izin durumu gibi esktrem durumlar dışında herkes balayini düğünden çok oncesinden ayarlıyor. Bu da demek oluyor ki düğün öncesinde de bu konuda sinyaller vermiş adam. He bazen biz o verilen sinyalleri anlamayız bazen anlamak istemeyiz ama cidden bir insan evlendikten sonra nasıl bu kadar 180 derece değişir aklım almıyor. Büyük konuşmak elbet istemem, henuz evli de değilim, belki çok normaldir bu şekilde değişim çoğunlukta vardır. Ama ben mantıken idrak edemiyorum bunu.Bence mumkun. Evlenmeden fildir fildir gezip evlenince ev koltugu ve aile ziyaretinden baska bisey bilmeyen adamlar cok var. Bunun altinda evlenince eskisi gibi gezilmez artik coluk cocuk, aile ziyaretleri vakti anlayişi var. Bekarken akrabalarin yuzune bakmayanlar akraba ziyaret eder oluyor.
Bekarliga farkli, evlilige farkli bir rol biçip ona gore yaşiyorlar bazilari.
Ailemi şu kadar gun gorebilecegim hesabi yapan adam direkt gider yaninda yaşar. Devamli yanlarinda durmuyorsa 7/24
2-3 gun tatile de ayirabilir gayet. 16 sene bu az degil.
Normal ilişkiniz nasıl eşinizle?16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
konu sahibi bir kere kendini aşıp tatil planını ertelemeyip gitse eşi ister istemez uyacak.
Bir yerlere gitmek için de illa altınızda özel arabanız olması veya full konfor olması gerekmiyor.
Tepem atarsa dağın başıymış vs dinlemem yürüyerek otobüs terminaline gider otobüse atlar giderim.
Memleketin 4 bir köşesine gitmedim ama sora sora Bağdat'ı bile bulurum.