- 24 Eylül 2011
- 3.593
- 8.511
-
- Konu Sahibi mermaid2608
Sanırım şanssızlığıım eşim doğu Karadenizli. Herkesin görmek ve tatil yapmak hayali olan ahşap evlerde büyümüş. Hala da evleri öyle. Her yer yemyeşil, dere kenarı. Mis gibi hava. Nirvanaya ulaşmış. Benim isteklerim daha kalabalık, gürültülü yerler olduğu için hiç hoşuna gitmiyor. Zaten 1 ay doğu Karadenizin en doğal en yeşil yerinde kalıyorum, ben de biraz sosyallik istiyorum. Hatta eşimin yaylasının resmini paylaşsam burada millet yüzüme tükğrpr. Allahtan daha ne istiyorsun diye.
Ben olsam gitmezdim. Gerçekten tek gitmekten keyif almıyorsam eğer evimde oturur hiç bir yere gitmezdim16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Belliki eşiniz tatil kültürü olmayan bir ailede büyümüş ve tatil (kültürel ya da deniz tatili) onun için hayati bir ihtiyaç değil.16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Ben de şu anda oradan bildiriyorum.Şuan Doğu Karadeniz'den bildiriyorum :) eşim buralı ve bir haftalığına kayinvalideleri ziyarete geldik. Evet çok güzel,doğa harika, ağaçlar,dereler,serin hava vs. ama heryerin özelliği farklı.Neden burayla sınırlı kalayım ki. Yaşlı insanlarin burada yaşamak,çayla fındıkla,hayvanlarla ugraşmak tamamen kendi tercihleri.Hiç biri de bunu geçim derdi için yapmıyor.Cok paraları olsa da lüks,keyif kavramları yok. Böyle seviyorlar.
Eşim ısrarla gelmek istemese kendi bilirdi, ben yine de giderdim.Keyif alamasam da,sıkılsam da inadına giderdim. Gezmeden söyleneceğime gezmiş olarak söylenirdim.Eminim senin her sene çocukla yalnız tatile gitmen bir noktadan sonra onu sinir edecek ve artık sen ona değil o sana uyacak aslında.Ama bunun için önce senin ona uymayı birakman lazim.
Benim esim günü birlik arkadaşlarıyla uçakla gezmeye gider farkli şehirlere suan. Ben ondan önce her hafta sonu arkadaşlarımla şehir içi tur yapardık ki esim hafta sonu çalışıyor. Simdi ben bebek olduğu için biraz duruldum. Bugun konustuk arkadaşla telefonda dedik ki çocuklar biraz büyüsün babalara birakip ayda 2 kez tura katılalım. Bana gore eşle gidilen yerlerde var ama onsuzda gayet güzel oluyor.Tek başınıza mı gidiyorsunuz? Neler yapıyorsunu,? Deniz,otel mi kültürel tatil mi. Tek başınıza canınız sıkılmıyor mu?
Bence ilk olarak bebegi babaya birakip yüzme kursuna gidin. 1 saat bakar yani.. benim hayatta kendim için yaptığım.en iyi şey 28 yaşımda yüzme öğrenmekti. O kenarda oturan ben şimdi su kurbağasi oldum. Eşimle yarışıyoruz. Bazi şeyleri eşinizle yapmak icon değil kendinizi mutlu etmek.icin yapin ve merkeze esinizi koyarsanız hep mutsuz olursunuz.Evin arkasındaki plajın az ilerisinde kanalizasyon bağlantısı var çünkü. Eşim yüzme bildiği halde kendi de kesinlikle girmez. Hatta çocuğu kumunda bile oynatmaz. Aklınca bana laf sokmaya çalışıyor. Yüzme bilmiyorum ya ne yapacaksın Egede tatil köyünde diye
16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Kusura bakmayın ama
PParasınıyatırıp ayarladıgım tatile gelmiyorsa
Nah görür memleketine gitmemi
Tek gitsin o da memleketınr
Çok yüz vermişsiniz çook
Peki sizin aileniz ölümsüz mu?Sadece derdimi paylaştım. Belki benim göremediğim, yanlı düşündüğüm, objektif olamadığım noktalar vardır dedim. Eşime çok anlattım. Sen şehirlerle, anne babayı kıyaslıyorsun dedi. Zaten onlar ölünce köye gidecek kimse kalmayacak dedi..
Şu kısım yetti bana gitmeyin efenim gitmeyin gitsin görsün ailesini kendisiAma çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş.
Ne alakası var yahu aileyi git gör bikaç gün kal ama imkanlar dahilinde eşinle de tatil yap olacak olan budurSadece derdimi paylaştım. Belki benim göremediğim, yanlı düşündüğüm, objektif olamadığım noktalar vardır dedim. Eşime çok anlattım. Sen şehirlerle, anne babayı kıyaslıyorsun dedi. Zaten onlar ölünce köye gidecek kimse kalmayacak dedi..
Allah gecinden versin de kimin daha önce öleceğinin garantisi var mı.Sadece derdimi paylaştım. Belki benim göremediğim, yanlı düşündüğüm, objektif olamadığım noktalar vardır dedim. Eşime çok anlattım. Sen şehirlerle, anne babayı kıyaslıyorsun dedi. Zaten onlar ölünce köye gidecek kimse kalmayacak dedi..
Annem ve teyzem de öyleler maşallah,ev hanımlarından,emeklilerden oluşan tur grupları var pandemi öncesi Gürcistan'a dahi gittiler hem de düşük bütçeler ile..Bayılıyorum öyle tur teyzelerine ben.Herkesin hayatı yaşama algısı farklı. Eşinizin anne babası bu yaşta hayvancılıkla uğraşıyorlar ev pis filan diye eleştirmenin manası yok. Kocaman insanlar demek ki öyle yaşamak onlara iyi geliyor, evde Müge anlı izleyerek bitki gibi oturan yaşlıların hayatı daha mı iyi sanki. Diyelim ki eşiniz de tatillerde onlara yardım etmeyi kalan zamanlarda da onlar için endişelenmeyi hayat tarzı yapmış ona da eyvellalh. Bence durumu en sıkıntılı ve iradesiz olan sizsiniz. İnsan 16 yılda astronot olmak istese olur. Ama sizde irade sıfır tutku sıfır. Böyle kendinize acımayı hayat tarzı yapmışsınız kusura bakmayın. Geçen bi tatil yerinde 60 yaşlarında kadınlardan oluşan bir tur gördüm maşallah dört ülke gezmişler yapan yapıyor ben ani