Tatile giden bayanlar kıymetini bilin lütfen

Şuan Doğu Karadeniz'den bildiriyorum :) eşim buralı ve bir haftalığına kayinvalideleri ziyarete geldik. Evet çok güzel,doğa harika, ağaçlar,dereler,serin hava vs. ama heryerin özelliği farklı.Neden burayla sınırlı kalayım ki. Yaşlı insanlarin burada yaşamak,çayla fındıkla,hayvanlarla ugraşmak tamamen kendi tercihleri.Hiç biri de bunu geçim derdi için yapmıyor.Cok paraları olsa da lüks,keyif kavramları yok. Böyle seviyorlar.

Nitekim döndükten 3 gün sonra da Ege'ye geçeceğiz. Çünkü bizim de tercihimiz bu yönde.Eşim ısrarla gelmek istemese kendi bilirdi, ben yine de giderdim.Keyif alamasam da,sıkılsam da inadına giderdim. Gezmeden söyleneceğime gezmiş olarak söylenirdim.Eminim senin her sene çocukla yalnız tatile gitmen bir noktadan sonra onu sinir edecek ve artık sen ona değil o sana uyacak aslında.Ama bunun için önce senin ona uymayı birakman lazim.

Ben olsam gitmezdim. Gerçekten tek gitmekten keyif almıyorsam eğer evimde oturur hiç bir yere gitmezdim

Belliki eşiniz tatil kültürü olmayan bir ailede büyümüş ve tatil (kültürel ya da deniz tatili) onun için hayati bir ihtiyaç değil.
Ama size de uyum sağlamaya çalışmayan bir eşiniz var bu da bu gerçek.
Keşke en başından işi sıkı tutsa idiniz, gelmiyorsa tek ya da arkadaş grubunuz ile en kötü kendi aileniz ile gitseydin iz bir yerlere. Sonuçta herşeyi organize edeceksiniz buna maddiyatta dahil gelmek istemiyorsa kendi bilir.
Sizi de anlıyorum insan evli iken eşi ile gezmek tozmak istiyor ama olmuyorsa zorlamanın alemi yok. Çocuk varsa alın onu katılın birlikte kültür turlarına, yazın da deniz tatili için ayarlayın bir otel alın gidin tüm otobüsler, uçaklar sizin özel araca gerek yok ki. Araç ve şöförlük varsa zaten sorun yok.
Birde ailelerde bu kadar uzun kalmak bana doğru gelmiyor 1 hafta yeterli, kalan zamanda illa birileri ailesi ile zaman geçirmek istiyorsa herkes kendi ailesinde kalsın okullar açılana kadar 1 ay değil 3 gün kalamadım kv demin evinde çünkü bne annemin evinde bile 3 günden sonra sıkılıyorum, kendi düzenimi arıyorum.
Daha fazla beklemeyin yarına sağ çıkacağınızın garantisi yokken zamanınızı boşa harcamayın.

Ben de şu anda oradan bildiriyorum.
Genelleme değil ama buranın insanında, eğitim, kültür, titr gözetmeksizin özellikle erkeklerde tatil anlayışı= haftasonu olsa, tatil olsa da yaylaya, köye çıksak veya denize açılsakta balık tutsaktır.
Tek hayalleri eski köy, yayla evini yenileyip ilerde köye yerleşmektir.
Yurtiçini geçtim, yurtdışında doğup, büyümüş, bulunduğu ülkenin vatandaşı olan, vizesiz seyahat edebileceği avrupa ülkelerine gitmek, gezmek yerine, buldukları ilk tatil imkanında köye, yaylaya gelirler.
Tarihi eser görmeye gerek yoktur; orayı görünce ne olacaktır, zamanında yaşayan yaşamıştır, onlar kendi tarihlerini yazıyorlardır :)
Deniz,kum güneş burada da vardır, yüzmek isteyen burada da yüzebilir.

En mantıklısı bu, en azından deneyebilir.
ama konu sahibi bu seçeneği gözardı ediyor.

Cocukla turlara gidemem demissin.cocuk 16 aylık.16 yıllık evlilikte sadece 16 aydır var oncesinde niye gitmedin. Esle gezmek cok keyifli evet ama adam istemiyosa yıllarca kendini niye kısıtladın. Paran var imkanın var. Herseye bahanen var sadece sızlanmak icin acmissin konuyu.
Surekli hayvanların islerin coklugundan, oranın pisliginden yakınmıssın. Illa gel.hayvan bak, bize hizmet et diyen yokmus.ikide bir bunlari yazmanın anlamı ne onuda anlamadım.

Eşiniz baştan hiç evlenmeyip anasının yanından hiç ayrılmayacak bence. Adam büyütüp erkek olamamış ki. Adamın vizyonu anacığının evine her fırsatta koşmak deniz tatili yok, kültür gezisi zaten yok eee ne var yani adam tarladaki ottan hallice yaşıyor Otun hayatı bile daha heyecanlı ara sıra biçiliyor, sizin eşiniz köyünden çıktığı gibi 1cm ilerleme kaydedememiş

Tek başınıza mı gidiyorsunuz? Neler yapıyorsunu,? Deniz,otel mi kültürel tatil mi. Tek başınıza canınız sıkılmıyor mu?
Benim esim günü birlik arkadaşlarıyla uçakla gezmeye gider farkli şehirlere suan. Ben ondan önce her hafta sonu arkadaşlarımla şehir içi tur yapardık ki esim hafta sonu çalışıyor. Simdi ben bebek olduğu için biraz duruldum. Bugun konustuk arkadaşla telefonda dedik ki çocuklar biraz büyüsün babalara birakip ayda 2 kez tura katılalım. Bana gore eşle gidilen yerlerde var ama onsuzda gayet güzel oluyor.

Bence ilk olarak bebegi babaya birakip yüzme kursuna gidin. 1 saat bakar yani.. benim hayatta kendim için yaptığım.en iyi şey 28 yaşımda yüzme öğrenmekti. O kenarda oturan ben şimdi su kurbağasi oldum. Eşimle yarışıyoruz. Bazi şeyleri eşinizle yapmak icon değil kendinizi mutlu etmek.icin yapin ve merkeze esinizi koyarsanız hep mutsuz olursunuz.

Valla bekarken de gezerdim , gezmeyi görmeyi seven bir insanım. Farklı şehirlerin etrafını, bölge olarak şehirleri gezerim tanımayı keşfetmeyi severim. Eşim de pek sevmezdi ama dinamigimiz uydu şükür.Ben ailemle tatile giderim , onlarla da gezerim. Yani istiyorsak gezeriz bı şekilde maddi imkanlarımız dahilinde ayarlarız.Yani bazen şartlar bize uymuyorsa biz şartlari kendimize uyduralim.

Kusura bakmayın ama
PParasınıyatırıp ayarladıgım tatile gelmiyorsa
Nah görür memleketine gitmemi
Tek gitsin o da memleketınr

Çok yüz vermişsiniz çook

Bak yukarıdaki arkadas çok güzel cevap vermiş size....aynen öyle...sizi bir kere tatile götürmeyecek siz tıpış tıpış onun memleketine gideceksiniz....yok ya...gelmiyor mu gelmesin gidin bakalım tek başınıza rahat edecek mi kendi...biliyor gidemeyeceğinizi ....ben olsam cildirirdim herhalde....en kötüsü kendim giderdim...o gitsin ana kucağına

Ay benim hayalim tek başıma tatile gitmek ya, esas ben sizi kıskandım

Tek başıma tatile gidip sadece kendi istediklerimi yapmak, iliklerime kdr dinlenmek, kitap okumak, güneşlenmek ve gezmek... Niye sıkılayım ki tek başıma, ben kendimle kalmayı seviyorum...

Şu kısım yetti bana gitmeyin efenim gitmeyin gitsin görsün ailesini kendisi
Siz de yalnız tatil yapın siz ona uydukça nasılsa uyum sağlayan var dedi gitmeyin bakalım ne olacak o da size uyum sağlamazsa tercihini yapar. Ay okurken ben yoruldum uyum sağlamayan bir eş gerçekten çok zor

Ne alakası var yahu aileyi git gör bikaç gün kal ama imkanlar dahilinde eşinle de tatil yap olacak olan budur

Allah gecinden versin de kimin daha önce öleceğinin garantisi var mı.
Sizin konuya benzemez belki ama, bir akrabamızın eşi, ikiside öğretmendi, tatile gitmez, her şeyden kısar para biriktirirdi. Ev aldı, araba aldılar. Kadın bir anda kansere yakalandı vefat etti. Adam bir süre sonra evlendi. Şimdiki karısı kadının biriktirdiği paraları bir güzel harcıyor kocasıyla..
Demem o ki hayat kısa, imkan varsa değerlendirmek lazım

Annem ve teyzem de öyleler maşallah,ev hanımlarından,emeklilerden oluşan tur grupları var pandemi öncesi Gürcistan'a dahi gittiler hem de düşük bütçeler ile..Bayılıyorum öyle tur teyzelerine ben.

Tatile gidebiliyorsanız kıymetini bilin diye bir şey yok, bu sizin eş seçiminizle, tutumunuzla alakalı bişey. Başlık saçma olmuş bu yüzden.

Tek başınıza gidin madem bu sizin hayaliniz. Göbeğiniz eşinizle kesilmedi sonuçta, kendi parasını kazanan bir kadın için fazla pasif kalmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…