TATiL ÖNERi, SORU VE PAYLASIMLARINIZA BURADAN DEVAM EDINIZ

:a015:altınoluk'un suyunun soğuk olduğuna dair bir sürü yazı okudum internette bugünsenağlama

çok kararsızız, hala karar veremedik. Sorunumuz annem paniğe kapıldığı için denizin sığ olduğu bir yere gitmemiz gerekiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Çeşme'de Ilıca'daki tesisler pahalı olur sanırım. Diğer bölgeleri bilen arkadaşlar var mı? Çeşme- Dalyan/Altınkum vb. gidip de memnun kaldığınız yerler pansiyon/apart varsa lütfen yazın arkadaşlar...a.s.

ailece gitmeyi düşünüyorsanız ben size Amasrayı önerebilirm tabi biraz uzak derseniz birşey diyemem.

arkadaşlar altınoluk'ta pansiyon-apart bilen var mı? bir de temmuz sonu su çok soğuk olmaz değil mi?fisfisfisCADIARZU

altınoluk soğuk takıntısı olan biri için soğuk olur..
ama ayvalağı tavsiye edebilirim..
suyu da sıcaktır,fiyatlarda iyidir..
güseldir ayvalık/sarımsaklı..​

altınoluk soğuk takıntısı olan biri için soğuk olur..
ama ayvalağı tavsiye edebilirim..
suyu da sıcaktır,fiyatlarda iyidir..
güseldir ayvalık/sarımsaklı..​

Son 4 tatilimi ayvalık-sarımsaklı'da geçirdim. Dediğiniz gibi fiyatları da uygundu, sahili de muhteşemdi. Ancak ilk 3 ünde şanslıydık, aşırı rüzgara yakalanmadık fakat son tatilimiz yarısı rüzgarla boğuşmakla ve ağrılarla geçtisenağlama
Altınoluk da soğuk, ooof offf, eskiden ne güzel böyle bir derdim yoktu üşüme gibisenağlama

altın oluk yıllardır gittiğim bir yer canım
etrafın da çok güzel ve temiz otelleri var
ama suyu çok aşırı olmamakla beraber biraz soğuk
istediğin hertürlü bilgiyi verebilirim sana a.s
deniz çok temiz
tam bir aile yeria.s

Son 4 tatilimi ayvalık-sarımsaklı'da geçirdim. Dediğiniz gibi fiyatları da uygundu, sahili de muhteşemdi. Ancak ilk 3 ünde şanslıydık, aşırı rüzgara yakalanmadık fakat son tatilimiz yarısı rüzgarla boğuşmakla ve ağrılarla geçtisenağlama
Altınoluk da soğuk, ooof offf, eskiden ne güzel böyle bir derdim yoktu üşüme gibisenağlama

hmm istanbul'da oturan biri için uzak mı olur bilemem ama..

ben bu sene olympos,Adrasan o civarı düşünüyorum..

netten araştırma yaptım..

yarım pansiyon ağaç evler de kişi başı ortalama fiyat 35-40 ytl gecelik..

uygun mudur sizin için?

bir de siz bakın isterseniz..

inanın deli gibi araştırdım çok hoş yerler..

hmm istanbul'da oturan biri için uzak mı olur bilemem ama..

ben bu sene olympos,Adrasan o civarı düşünüyorum..

netten araştırma yaptım..

yarım pansiyon ağaç evler de kişi başı ortalama fiyat 35-40 ytl gecelik..

uygun mudur sizin için?

bir de siz bakın isterseniz..

inanın deli gibi araştırdım çok hoş yerler..

Bu seneyi bilmiyorum ama kısmet olursa en yakın zamanda Olympos'u görmek istiyorum. Giden arkadaşlarım çok memnun dönüyor oradan. Derinssçim senin de tecrübelerini bekliyorum giderseniz buradan.

Ancak şu anda annemle gideceğim için uzak kalıyor, ayrıca arkadaşlarla ya da daha kalabalık bir aile olarak Olympos daha eğlenceli oluyor diyorlar. Doğru mu bilmem. Ben 7 gün istiyorum, 2 kişi gidenlerden 3-4 günden fazla sıkıcı oluyor diye duydum, ailecek ya da arkadaşlarla gidenlerden ise hiçbir sıkıntı duymadım.

Denizi derin değilse Olympos'unannemi ikna edebilir miyim diyeceğim amafisfisfis İStanbul'dan 12 saatten fazladır, değil mi yol? Bir de hasta etmeyeyim annemi:uhm:

altın oluk yıllardır gittiğim bir yer canım
etrafın da çok güzel ve temiz otelleri var
ama suyu çok aşırı olmamakla beraber biraz soğuk
istediğin hertürlü bilgiyi verebilirim sana a.s
deniz çok temiz
tam bir aile yeria.s

:uhm: İşte o soğukluk ürkütüyor, çünkü Ayvalık'ta bir defasında 2 gün ayağımızı bile sokamamıştık denize, çivi gibiydi. Alışkın ve sağlam bünyeler için sorun olmasa gereksenağlama

Altınoluk'ta soğuk suyun yanısıra bir de pansiyon/apart sorunumuz var. Çünkü internetten 1-2 tesis buldum ancak Altınoluk'a 3km falan yazıyordu adreslerinde. Bu durumda insanın arabası yoksa iş çok zor:KK43: Daha önce Akçay'da kalmıştım. O yüzden minibüslerin işlediği yolu hatırlıyorum. Biz kalabalık grup olduğumuz için o zaman sorun olmamıştı. Ancak bu sefer annemle beraber o yola çıkıp odlmuş da bekleyemeyizkafamçokkarıştı

Altınoluk'ta plaja yakın bildiğiniz apart ya da pansiyon var mı acaba?:sm_confused:a.s.

:a015:altınoluk'un suyunun soğuk olduğuna dair bir sürü yazı okudum internette bugünsenağlama

çok kararsızız, hala karar veremedik. Sorunumuz annem paniğe kapıldığı için denizin sığ olduğu bir yere gitmemiz gerekiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Çeşme'de Ilıca'daki tesisler pahalı olur sanırım. Diğer bölgeleri bilen arkadaşlar var mı? Çeşme- Dalyan/Altınkum vb. gidip de memnun kaldığınız yerler pansiyon/apart varsa lütfen yazın arkadaşlar...a.s.

canım sıg istiyorsanız kuşadası ölüdeniz dikili urla yada seferihisar ı tercih ediceksiniz.
ayvalık dikili tarafına giderseniz agustos da gidin denizi ancak o zaman ısınıyor.Bizde bu yaz cunda ya gidicez orda zehra teyzenin evi butik otel var taksiyahris kilisesinin bahcesinde orda kalıcaz cook şirin bi yer tavsiye ederim..

Bu seneyi bilmiyorum ama kısmet olursa en yakın zamanda Olympos'u görmek istiyorum. Giden arkadaşlarım çok memnun dönüyor oradan. Derinssçim senin de tecrübelerini bekliyorum giderseniz buradan.

Ancak şu anda annemle gideceğim için uzak kalıyor, ayrıca arkadaşlarla ya da daha kalabalık bir aile olarak Olympos daha eğlenceli oluyor diyorlar. Doğru mu bilmem. Ben 7 gün istiyorum, 2 kişi gidenlerden 3-4 günden fazla sıkıcı oluyor diye duydum, ailecek ya da arkadaşlarla gidenlerden ise hiçbir sıkıntı duymadım.

Denizi derin değilse Olympos'unannemi ikna edebilir miyim diyeceğim amafisfisfis İStanbul'dan 12 saatten fazladır, değil mi yol? Bir de hasta etmeyeyim annemi:uhm:

Gidersem elbette paylaşırım düşüncelerimi canım..

Aslında tatil için 7 gün sadece deniz güneş olarak düşünülürse ,sıkıcı oluyor..size has değil hepimiz için geçerli.. olympos'u seçmemdeki sebep biras da gezilecek yerler olması,kültürel miraslara yakın olması ve daha sakin olması,çevredeki tatil beldelerinin yakın olmasıydı.. alanya'ya adrasan'a fethiye'ye heryere 1 er saat uzaklıkta..şimdi anneniz rahatsızsa elbette bu tip bir tatil anneniz için pek keyifli olmaz.. ama ben ayvalığa da gitsem 7 günde sıkılıyorum.. neticede küçük beldeler..

ee sıkılmayacak büyük beldelerde bizim düşündüğümüz fiyatları bulmak zor..

bilmiyorum fethiyeye gittiniz mi erkek arkadaşım fethiyeli ona sorayım orada pansiyonlar nasıl,sıkılırmısınız acaba? burası da uzak ama ..

istanbul'a en yakın balıkesir oraya da sıkça gelmişsiniz.. bir de kerpe tarafına falan gitseniz desem orası da soğuk olur.. ağva,şile falan nasıl olur ki gittiniz mi ? orası da çok şirin yerler yazın cıvıl cıvıl..

tam olarak nasıl bir tatil hayal ettiğinizi bilsem de keşke daha çok yardımcı olsam :1rolleyes:

Aslında tatil için 7 gün sadece deniz güneş olarak düşünülürse ,sıkıcı oluyor..size has değil hepimiz için geçerli.. olympos'u seçmemdeki sebep biras da gezilecek yerler olması,kültürel miraslara yakın olması ve daha sakin olması,çevredeki tatil beldelerinin yakın olmasıydı.. alanya'ya adrasan'a fethiye'ye heryere 1 er saat uzaklıkta..şimdi anneniz rahatsızsa elbette bu tip bir tatil anneniz için pek keyifli olmaz.. ama ben ayvalığa da gitsem 7 günde sıkılıyorum.. neticede küçük beldeler..

bilmiyorum fethiyeye gittiniz mi erkek arkadaşım fethiyeli ona sorayım orada pansiyonlar nasıl,sıkılırmısınız acaba? burası da uzak ama ..

istanbul'a en yakın balıkesir oraya da sıkça gelmişsiniz.. bir de kerpe tarafına falan gitseniz desem orası da soğuk olur.. ağva,şile falan nasıl olur ki gittiniz mi ? orası da çok şirin yerler yazın cıvıl cıvıl..

tam olarak nasıl bir tatil hayal ettiğinizi bilsem de keşke daha çok yardımcı olsam :1rolleyes:

Yanlış bilgilenmek olmasın diye bir konuya açıklık getirmek istedim. Evet *Olimpos gerçekten çok hoş bir yer, hele bu anlamda ünü ülke sınırlarını aşmış ağaç evlerin ilk fikir babası Kadir'in yeri mutlaka kalınması gereken bir yer. Ama (Adrasan'ı bilmemekle beraber) Alanya ve Fethiye'ye 1 saat mesafede değil ne yazık ki, 1 saatten fazla sürüyor. Ayrıca tatil anlayışını 7/24 açık büfe olarak görmediğin ve tarihi, kültürel değerlerimizi de görmeyi istediğin için bir turizmci olarak seni kutluyorum. :hooray:

canım sıg istiyorsanız kuşadası ölüdeniz dikili urla yada seferihisar ı tercih ediceksiniz.
ayvalık dikili tarafına giderseniz agustos da gidin denizi ancak o zaman ısınıyor.Bizde bu yaz cunda ya gidicez orda zehra teyzenin evi butik otel var taksiyahris kilisesinin bahcesinde orda kalıcaz cook şirin bi yer tavsiye ederim..

Ayvalık'ta biraz şansı işi heralde, çünkü ben daha önce Temmuz ve Eylül ayında da sıcak rastlamıştım. Sadece bir defa soğuk rastlamıştım suya, o da Temmuz'daydı:1no2:

Cunda'da bahsettiğiniz yer sanırım Bir İstanbul Masalı'nda görünen pansiyon, değil mi?

Ayvalık'a tekrar gidersem yine Sarımsaklı'ya giderim sanırım, çünkü bizim için denizin yakın olması önemli. Cunda'da bu pek mümkün değil, bildiğim kadarıyla. Ama tabii ki burada tatilden ne beklediğiniz önemli, Ayvalık'ın her ayrı yeri ayrı bir zevke hitap ediyor bence.

derinss hiselerime tercüman olmuşsun. Gidecek yakın yer olarak Erdek tarafında bir köy var. Ancak dediğin gibi insan denizin dışında da bir şeyler olsun istiyor. Çünkü bizim için asıl hedef deniz. Ancak ya hava bozarsa ya da deniz aşırı dalgalı olursa, insan o zaman ortada kalıyor. Ve yıllarca aynı yere gidince ilginç bir şey kalmıyor. Gidecek tabii ki farklı büyük yerler var ama dediğin gibi bütçeye uymuyor.
Sabah sabah gaza getirdin bu arada bizi kaç saattir annemle internette çıralı-olympos taraflarını araştırıyoruzkafamçokkarıştı
Ancak denizin derin olup olmadığına dair bir bilgiye rastlayamadık, senin bir bilgin var mı?
Çıralı merkezinde bir yer olsun istiyoruz, bu arada olympos ve çıralı aynı yer mi onu da kestiremedik tam olarak. Benim arkadaşlarım daha önce arabayla gittikleri için sakin koylarda yer alan pansiyonlarda kalmışlardıfisfisfis E biz de araba da yok.senağlama

ben tesettürlüyüm. o nedenle alternatif otelleri tercih ediyorum. çok ta seviyorum ayrı havuz ayrı plaj rahatça güneşlenmek kadar güzel bişey yok. genellikle manavgat alanya arasındaki konaklı avsallar kesimindeki otellere gidiyorum. tavsiye ederim.

Bende tesettürlüyüm bu yüzden alternatifimiz çok fazla yok...
Otel adı verebilirmisin canıma.s.

derinss hiselerime tercüman olmuşsun. Gidecek yakın yer olarak Erdek tarafında bir köy var. Ancak dediğin gibi insan denizin dışında da bir şeyler olsun istiyor. Çünkü bizim için asıl hedef deniz. Ancak ya hava bozarsa ya da deniz aşırı dalgalı olursa, insan o zaman ortada kalıyor. Ve yıllarca aynı yere gidince ilginç bir şey kalmıyor. Gidecek tabii ki farklı büyük yerler var ama dediğin gibi bütçeye uymuyor.
Sabah sabah gaza getirdin bu arada bizi kaç saattir annemle internette çıralı-olympos taraflarını araştırıyoruzkafamçokkarıştı
Ancak denizin derin olup olmadığına dair bir bilgiye rastlayamadık, senin bir bilgin var mı?
Çıralı merkezinde bir yer olsun istiyoruz, bu arada olympos ve çıralı aynı yer mi onu da kestiremedik tam olarak. Benim arkadaşlarım daha önce arabayla gittikleri için sakin koylarda yer alan pansiyonlarda kalmışlardıfisfisfis E biz de araba da yok.senağlama

ayy gaza mı getirdim sırnaşık şey
yaparım,ne bileyim çok güsel görünüyor gidelim yeni yerler görelim değil mi tatlicadiarzu
sizde gidin herkes gitsin..

canım bahsettiğin çıralı olmpos'dan sonra şimdi yine yalnış bilgi olmasın ama hani 15-20 km var arasında galiba.. bunlar hep birbirine yakın yerler..

suyunun derin olmadığını okudum bir yerde,ama sığ da sayılmaz galiba..

ulaşıma gelince bizde arabayla gitmeyi düşünümyoruz,çünük yol uzun.yorgunluk olucak..evet arabayla böyle geze geze güsel olur ama.. şimdi burada en önemli nokta pansiyonu seçip aramak.çünkü oradaki sistemde sizi gelip alıyorlarmış..ben forumlardan ve sitelerinden öyle okudum ..

pansiyonu seçip şu vakit geleceğiz,almanız gerekiyor deseniz.. yardımcı olurlar kanımca..

bakmışken adrasan'a da bakarmısınız,orası da sakin.. ben kararsız kaldım..zaten hepsi birbirine yakın yerler.. adrasan keşfedilmemiş pek öyle diyorlar.. güsle bir deneyim olabilir..

ayy gaza mı getirdim sırnaşık şey
yaparım,ne bileyim çok güsel görünüyor gidelim yeni yerler görelim değil mi tatlicadiarzu
sizde gidin herkes gitsin..

canım bahsettiğin çıralı olmpos'dan sonra şimdi yine yalnış bilgi olmasın ama hani 15-20 km var arasında galiba.. bunlar hep birbirine yakın yerler..

suyunun derin olmadığını okudum bir yerde,ama sığ da sayılmaz galiba..

ulaşıma gelince bizde arabayla gitmeyi düşünümyoruz,çünük yol uzun.yorgunluk olucak..evet arabayla böyle geze geze güsel olur ama.. şimdi burada en önemli nokta pansiyonu seçip aramak.çünkü oradaki sistemde sizi gelip alıyorlarmış..ben forumlardan ve sitelerinden öyle okudum ..

pansiyonu seçip şu vakit geleceğiz,almanız gerekiyor deseniz.. yardımcı olurlar kanımca..

bakmışken adrasan'a da bakarmısınız,orası da sakin.. ben kararsız kaldım..zaten hepsi birbirine yakın yerler.. adrasan keşfedilmemiş pek öyle diyorlar.. güsle bir deneyim olabilir..

sabahtan beri düşünüyorum düşünüyorum bulamıyordum. Çıralı- Olympos'a ulaşım çok kolay görünüyor, Antalya'dan 15 dk da bir kalkan araçlar var diyor her yerde. Fakat ben tatil düşünmeye başladığımda bir yeri araştırmış ve Antalya'dan günde sadece 3 sefer olduğunu okumuştum. 5-10 dk önce buldum, meğer Adrasan'a sadece 3 sefer varmış günde. Bir de resimlere falan baktık, pek hoşumuza gitmedi, bir sürü tekne görünüyor görünmeyen yerler de fazla ıssız geldi bize. Çıralı-Olympos civarını aramaya devam ediyorum. kafamçokkarıştı Başım döndüüü.

Antalya merkez, Kemer'e de gidebilir insan günü birlik oralara giderse. Ama işte yer seçmek çok zor, keşke bilen gitmiş görmüş arkadaşlar bize tavsiye de bulunsa değil mi, derinss?:eek:

Hic tatilini karadeniz sahillerinde gecirmek isteyen yokmu kizlar.Ben de daha sakin bir yere gitmeyi düsünüyorum.Kandirada bagirkanli diye bir köy var sahilide cok güzel fakat konaklama imkanlari hakkinda bir bilgim yok.O taraflar gidip tatil yapan varsa biraz bilgi verirse sevinirim.

Arkadaşlar biraz önce bir bayanın gezi notlarını aktardığı bir sitede uzunca bir yazı okudum. Son bölümünü sizlerle paylaşmak istedim

NETİCE

-”Çıralıyı görmeden ölme” demişlerdir mutlaka ,

-Çıralı’ da yaz tatili için gidecekseniz en geç Haziran ayında gidin sonra çok sıcak oluyor,
-Çevre geziler de yapacaksanız en az 3-4 gün konaklamanız gerekir,

-Çıralı’ nın denizinde mutlaka yüzün,

-Çıralı Yanartaş’ ın olduğu bölgeye akşam saatlerinde gidin,

-Olimpos antik şehrini gezin,

-Uygunsa tekne kiralayıp, Ceneviz koyuna doğru küçük bir mavi tur yapın,

-Biz daha önce gittiğimiz ve bu sefer tekrar gitmediğimiz için burada yazmadığım Phaseliss antik şehrine de mutlaka gidin,

-Ayrıca, ömrünüzde bir kez, çok üşüseniz de dayanın, ama mutlaka bir buzzz gibi kaynak suyuna girin, en azından ayaklarınızı suya sokun. Ben her girişte ömrümün bir miktar uzadığı inancındayım.Umarım öyledir. Ama sistit olursanız da bana okuyup üflemeyin.

Tabii biz Temmuz sonu gitmeyi düşündüğümüz için sanırım vazgeçmek zorundayız. Çok zor yaaa, stresten mideme ağrılar girecek.

Ayvalık'ta biraz şansı işi heralde, çünkü ben daha önce Temmuz ve Eylül ayında da sıcak rastlamıştım. Sadece bir defa soğuk rastlamıştım suya, o da Temmuz'daydı:1no2:

Cunda'da bahsettiğiniz yer sanırım Bir İstanbul Masalı'nda görünen pansiyon, değil mi?

Ayvalık'a tekrar gidersem yine Sarımsaklı'ya giderim sanırım, çünkü bizim için denizin yakın olması önemli. Cunda'da bu pek mümkün değil, bildiğim kadarıyla. Ama tabii ki burada tatilden ne beklediğiniz önemli, Ayvalık'ın her ayrı yeri ayrı bir zevke hitap ediyor bence.

bir istanbul masalını hiç izlemedim.Tatil benim için denize girmekten ibaret degil cevrenin dokusu o tarihi koklamak önemli birazda fotograf cekmek istiyorum acıkcası.
aslında gitmek istedigim yer kelebekler vadisiydi orda bir bungalov da kalmak istiyorduk
ama bebek olunca birde bilirseniz kelebekler vadisine tekneyle ulaşım var
birde patikadan zorlu bir yürüyüşle gidiliyor.
Tercihimiz cunda dan yana oldu bence cunda görülmeye deger bir yer..Ayvalık la da iç ice heralde en rahat tatillerimden biri olucak..

Antalya merkez, Kemer'e de gidebilir insan günü birlik oralara giderse. Ama işte yer seçmek çok zor, keşke bilen gitmiş görmüş arkadaşlar bize tavsiye de bulunsa değil mi, derinss?:eek:

keşke canım.. keşke gitmiş görmüş birini bulabilsek..

bizde temmuz sonu düşünüyoruz..

açıkcası çıralı hiç yoktu aklımda,şimdi düşününce daha mantıklı geldi sanki..

heryere yakın,hoş bir yere benziyor..

off cidden bilen biri çıksa keşke de yardımcı olsa:uhm:

X