-
- Konu Sahibi EloraViolet
Ev tutulacaksa bu şekilde olması herkesin tatil yapmasına olanak sağlıyorMuhteşemsiniz. Biz de çocuk yok ama ben de bu şekilde bir yemek hazırlığına gireceğim.gittiğimiz yerde tabak vs olur ama herhalde plastik alırım, kolaylık olsun.
Cok farkli. Gorunce sok gecirmeyin.Yediginiz yerlere bagli biraz. Turistik yerlerde mekezi yerler daha pahali oluyor genelde. Arkadasim istanbuldaydi gecen cok pahali olmus her yer dedi. Biz daha cok ev yemekleri satan kücük yerleri tercih ediyoruz. Onlar daha uygun oluyor.meyveleri de pazardan aliriz. Gecen seneden bu yana fiyatlar nasil bilemiyorum tabi
Okurken ben yoruldumEv tutulacaksa bu şekilde olması herkesin tatil yapmasına olanak sağlıyor
Evet her türlü tabak, barbekü ürünleri var.
Elektrikli ihtiyacınız olan her alet de mevcut.
Plastikle de yaptığım bir kış doğa tatili var, inanın rahat edemedim keşke makineye atıp boşaltsaydık.
Zaten evlerde sınırsız olmuyor tabak bardak, yanınızda götürmeniz mantıklı ama makine boşaltmak diye bir şey yok, içinden alıp kullanınca hoop bitmiş oluyor☺
8 10 günlük bir tatil için 3 akşam mangal, 3 akşam ev yemeği, diğerleri dışarıda ya da aperitif şeylerle diye düşündüm.
Dondurulmuş lahmacun bile yanına sadece soğan salatası ayranla müthiş akşam yemeği oluyor.
Ya da dondurulmuş hazır hamburget köfteleri ile öğün geçebiliyor.
Kahvaltıları eşim hazırlar, mangal da ondadır.
Erkekleri olaya dahil etmek şart.
Alkol alıyor ve mezeli sofralar seviyorsanız ben geçen hafta deniz börülcesi pişirip attım buzluğa, biber kızarttım, tarator için havuç pişirdim, dolma yaptım pişirip attım.
Yani inanın gözde büyümesin, tüm hazırlık buradan olunca orada denizdeyken ya da havuzda güneşlenirken bunlar sadece pişiyor ya da çözülüp tabağa konuyor en fazla sos dökülüp yoğurtlanıp sofraya geliyor.
Bu kadar:)
Cok farkli. Gorunce sok gecirmeyin.
ben okurken yoruldum vallaEv tutulacaksa bu şekilde olması herkesin tatil yapmasına olanak sağlıyor
Evet her türlü tabak, barbekü ürünleri var.
Elektrikli ihtiyacınız olan her alet de mevcut.
Plastikle de yaptığım bir kış doğa tatili var, inanın rahat edemedim keşke makineye atıp boşaltsaydık.
Zaten evlerde sınırsız olmuyor tabak bardak, yanınızda götürmeniz mantıklı ama makine boşaltmak diye bir şey yok, içinden alıp kullanınca hoop bitmiş oluyor☺
8 10 günlük bir tatil için 3 akşam mangal, 3 akşam ev yemeği, diğerleri dışarıda ya da aperitif şeylerle diye düşündüm.
Dondurulmuş lahmacun bile yanına sadece soğan salatası ayranla müthiş akşam yemeği oluyor.
Ya da dondurulmuş hazır hamburget köfteleri ile öğün geçebiliyor.
Kahvaltıları eşim hazırlar, mangal da ondadır.
Erkekleri olaya dahil etmek şart.
Alkol alıyor ve mezeli sofralar seviyorsanız ben geçen hafta deniz börülcesi pişirip attım buzluğa, biber kızarttım, tarator için havuç pişirdim, dolma yaptım pişirip attım.
Yani inanın gözde büyümesin, tüm hazırlık buradan olunca orada denizdeyken ya da havuzda güneşlenirken bunlar sadece pişiyor ya da çözülüp tabağa konuyor en fazla sos dökülüp yoğurtlanıp sofraya geliyor.
Bu kadar:)
Bende kek, kurabiye, poğaça falan yapmayı düşünüyorum. Öğün aralarında meyveyle falan atiştirmalik olur diye.Ben tatile giderken soğutucu çantalardan alıp, birkaç parça yemeği buzluğa göre hazırlayıp, o soğutucu çantayla tatil yapacağımız eve götürmeyi planlıyorum. Poğaça börek köfte gibi şeyler böyle taşınabilir galiba.
Geçen sene otel odasında keşke bir makarna yapabilecek düzen olsaydı dedim valla. Kuzum ağzına lokma koymadan geldi. Sütle beslendi sadece.Hah aynı
Size önerim gitmeden önce bir bagaj buzluğu edinmeniz ve tatil öncesi zaman zaman yapıp buzluğa atmanız.
Mesela çocuklarımın yediği köfte bellidir, bunu yapıp donduruyorum.
Öğle snack saati için yine sevdikleri gözleme, poğaça kek hazırlayıp donduruyorum.
E yedikleri sebzeler belli, tam yemeklik pişmelik kıvama gelip dondurup, orada sadece bunları tencereye ya da fırına atmak kalıyor bana dolayısıyla yemekle uğraşmıyorum.
Karışık kızartma pişirip koyuyorum.
Bunlar zaten benim buzluğumda daima var, giderken tatile götürmek çok işime geliyor.
Zaten otelde de ne yiyorlar, sağlıksız beslenmelet olduğundan marketten dondurulmuş patates, dondurulmuş balık vs gibi ürünler de ekliyorum yemeklerin yanına.
Öğlen ve akşam menülerim şimdiden hazır benim.
Küçük çocuklu insanlar kendilerine ait alanda kendi düzenlerinde çok daha rahat ediyorlar.
aslinda otellerde ek gida icin buharda haslanmis sebze bile oluyordu bir iki kez ozel bir seyler istedik hemen yaptilar bize keske sorsaydinizBende kek, kurabiye, poğaça falan yapmayı düşünüyorum. Öğün aralarında meyveyle falan atiştirmalik olur diye.
Geçen sene otel odasında keşke bir makarna yapabilecek düzen olsaydı dedim valla. Kuzum ağzına lokma koymadan geldi. Sütle beslendi sadece.
Biz de zaten sıcakta çok yemek aramiyoruz. Birkaç gün mangal yapılır. Kolay fırına sürülecek yemeklerden ayarlarım. Sebzeyi benim dışimda pek yiyen yok zaten. Mantı, pizza falan derken tamamlarız bir şekilde diye umuyorum
Okurken ben yoruldumpek kolay gelmedi bana bu tatil
Valla yarım saat bir saat iş için otele kaçacağıma, oranın yemeğine saatine tamah edeceğime evimin konforunu tercih edenlerdenim.ben okurken yoruldum vallasize zor gelmiyor bence baya yorucu bunlar benim için
Bütçeniz nedir acaba ? Ben dün son dakika nişanlımla beraber bodrum gümüşlük için bayramda herşey dahil 4gün 5 geceye 15.000₺ ödedim. Üstelik baya geç kalmamıza rağmen.Hani bir tane uygulama var, oradan ev kiralayıp tatil yapmak mantıklı mı? Oteller inanılmaz pahalı. Yemeklerde genellikle rus-alman turistlerin damak tadına uygun oluyor. Her şey dahil yemek şeklinde bile olsa parasını çıkarmaz. 7 gün 10 gün için çoook yüksek paralar isteniyor ortalama bir otel için bile.
Bunun yerine güzel bir yerden ev kiralayıp, tatil yapmak daha mı avantajlı olur? Mutfak vs masrafı dahil olmak üzere.
Benim tatil anlayışım deniz kum güneş yemekleri kendim hazırlamamam ve hiç temizlik yapmamam üzerine o yüzden bana mantıklı gelmiyor bunun dışı. Çocuk var mı? Çocuk yoksa deneyebilirsiniz ama varsa düşünmeyin bence. İlla ki evde biseyler yapmak gerekecek falan tatildeyken hiç benlik değil.Hani bir tane uygulama var, oradan ev kiralayıp tatil yapmak mantıklı mı? Oteller inanılmaz pahalı. Yemeklerde genellikle rus-alman turistlerin damak tadına uygun oluyor. Her şey dahil yemek şeklinde bile olsa parasını çıkarmaz. 7 gün 10 gün için çoook yüksek paralar isteniyor ortalama bir otel için bile.
Bunun yerine güzel bir yerden ev kiralayıp, tatil yapmak daha mı avantajlı olur? Mutfak vs masrafı dahil olmak üzere.
Yaparsınız emin olun, ben de geçen sene yemin ettim çocuklar kendi başının çaresine bakacak yaşa 10 11 e gelene kadar gitmeyeceğim.Bende kek, kurabiye, poğaça falan yapmayı düşünüyorum. Öğün aralarında meyveyle falan atiştirmalik olur diye.
Geçen sene otel odasında keşke bir makarna yapabilecek düzen olsaydı dedim valla. Kuzum ağzına lokma koymadan geldi. Sütle beslendi sadece.
Biz de zaten sıcakta çok yemek aramiyoruz. Birkaç gün mangal yapılır. Kolay fırına sürülecek yemeklerden ayarlarım. Sebzeyi benim dışimda pek yiyen yok zaten. Mantı, pizza falan derken tamamlarız bir şekilde diye umuyorum
Çok iyiymiş acaba yorumları nasıl? İsmini yazabilir misiniz?Bütçeniz nedir acaba ? Ben dün son dakika nişanlımla beraber bodrum gümüşlük için bayramda herşey dahil 4gün 5 geceye 15.000₺ ödedim. Üstelik baya geç kalmamıza rağmen.
Ben geçen senede gittim çok memnun kaldım. Yemekleri de bol çeşitli, tazeydi. Otelden gayet güzel ayrıldık adı daÇok iyiymiş acaba yorumları nasıl? İsmini yazabilir misiniz?