Tatil için ev kiralamak artık daha mı mantıklı?

Fiyatlar konusunda söyle bir göz gezdirdim çok kaliteli markalar bile bana çok uçuk gelmedi geçen yıl daha kötü idi sanki. Bizde çocuk yok 5 gece baktım eski gittiğim yerlere maaşa göre oranladim hemen hemen aynı geldi

Muhteşemsiniz. Biz de çocuk yok ama ben de bu şekilde bir yemek hazırlığına gireceğim. gittiğimiz yerde tabak vs olur ama herhalde plastik alırım, kolaylık olsun.
Ev tutulacaksa bu şekilde olması herkesin tatil yapmasına olanak sağlıyor
Evet her türlü tabak, barbekü ürünleri var.
Elektrikli ihtiyacınız olan her alet de mevcut.
Plastikle de yaptığım bir kış doğa tatili var, inanın rahat edemedim keşke makineye atıp boşaltsaydık.
Zaten evlerde sınırsız olmuyor tabak bardak, yanınızda götürmeniz mantıklı ama makine boşaltmak diye bir şey yok, içinden alıp kullanınca hoop bitmiş oluyor☺
8 10 günlük bir tatil için 3 akşam mangal, 3 akşam ev yemeği, diğerleri dışarıda ya da aperitif şeylerle diye düşündüm.
Dondurulmuş lahmacun bile yanına sadece soğan salatası ayranla müthiş akşam yemeği oluyor.
Ya da dondurulmuş hazır hamburget köfteleri ile öğün geçebiliyor.
Kahvaltıları eşim hazırlar, mangal da ondadır.
Erkekleri olaya dahil etmek şart.
Alkol alıyor ve mezeli sofralar seviyorsanız ben geçen hafta deniz börülcesi pişirip attım buzluğa, biber kızarttım, tarator için havuç pişirdim, dolma yaptım pişirip attım.
Yani inanın gözde büyümesin, tüm hazırlık buradan olunca orada denizdeyken ya da havuzda güneşlenirken bunlar sadece pişiyor ya da çözülüp tabağa konuyor en fazla sos dökülüp yoğurtlanıp sofraya geliyor.
Bu kadar:)

Cok farkli. Gorunce sok gecirmeyin.

Okurken ben yoruldum pek kolay gelmedi bana bu tatil

Benim için otele para vermek mantıksız. Zaten havuza değil denize gidiyoruz, otelden yemek yemiyoruz gittiğimiz yerin yöresel yemeklerini tadiyoruz ve hergun farklı bi koy keşfedip orada takılıyoruz. Haliyle odaya sadece yatmak için girdiğimiz için otele tonla para vermek mantıksız. Bu durum tatil anlayışınıza bağlı ama gerçekten çok abartmışlar fiyatları.
-Ev kiralarsaniz sizden yemek beklenir mi? Sonuçta sizde tatile gidiyorsunuz yemek yapmayacak şekilde ayarlayın

Cok farkli. Gorunce sok gecirmeyin.

Herseye hazirlikli gidiyorum bu sene. Bizi ama gecin. Iki sene evvel bile tatilde bebek bezi alirken sok olmustum insanlar nasil geciniyor diye. Bu sene daha farkli olucagini zannetmiyorum. Otel fiyatlari da acayip pahali olmus. Ablam bir kac otele sordu 5 gece en az 3000 Euro iki yetiskin ve iki cocukla. Bizi gectim. Türkiyede insanlar nasil tatil yapsin bu durumda?!

Biz bu sene villa tatiline yönelmiştik ancak yeme içmesini de hesaba katinca çok pahalıya denk geliyor. İki aile birlikte gidersek ancak o zaman belki avantajli olur ekonomik açıdan dedik. Kuzenlerle gitmeyi düşündük. Ama onların da küçük bebeği var. Muhtemelen yeme içme hizmeti, bulaşığı bana kalacaktı. Eşime aynen böyle söyledim ve istemedim. Madem bu parayı ödeyeceğiz. Başbaşa her şey dahil otellere gidelim dedik ve öyle yapacağız. Eylülde fiyatlar bir tık daha uygun ve mevsim olarak da bize daha uygun olacağı için öyle tercih edecegiz bu yıl yine. Paramı verir hizmetimi alırım en azından mis gibi..

Villa tatili hiç düşünmedim. Hep her şey dahil otel tatili yaptık. Pandemi döneminde kronik hasta olduğum için tatil yapmamıştık.

Yeme içme sorun değil. Kocam mutfakta çok iyidir maşallah.

Fiyat farkını bilmiyorum da kiralama evde rahat edemem gibime geliyor.

ben okurken yoruldum valla size zor gelmiyor bence baya yorucu bunlar benim için

Bende kek, kurabiye, poğaça falan yapmayı düşünüyorum. Öğün aralarında meyveyle falan atiştirmalik olur diye.

Geçen sene otel odasında keşke bir makarna yapabilecek düzen olsaydı dedim valla. Kuzum ağzına lokma koymadan geldi. Sütle beslendi sadece.
Biz de zaten sıcakta çok yemek aramiyoruz. Birkaç gün mangal yapılır. Kolay fırına sürülecek yemeklerden ayarlarım. Sebzeyi benim dışimda pek yiyen yok zaten. Mantı, pizza falan derken tamamlarız bir şekilde diye umuyorum

aslinda otellerde ek gida icin buharda haslanmis sebze bile oluyordu bir iki kez ozel bir seyler istedik hemen yaptilar bize keske sorsaydiniz

Okurken ben yoruldum pek kolay gelmedi bana bu tatil

ben okurken yoruldum valla size zor gelmiyor bence baya yorucu bunlar benim için
Valla yarım saat bir saat iş için otele kaçacağıma, oranın yemeğine saatine tamah edeceğime evimin konforunu tercih edenlerdenim.
Yazınca çok yorucu olmuş evet
Çocuk varsa ve yemek düzeni sıkıntılıysa bu hazırlığı öncesinde yapmak zorundayım ama her şeyi yiyen çocuklar ya da aileler için her yerde seçenek çok, hazır alıp ısıtma vs.
Yarım pansiyon yemek veren villalar da var mesela lakin ben tercih edemiyorum zaten aç kalıyor çocuklar.

Ömrüm boyunca otellerden bıkmışım, gece yüzmeye, su içinde film izlemeye bir şeyler içmeye bayılan biri olarak, saat sınırlamasız özgürce 24 saat hakkını ancak evde alıyorsunuz.
Hele arkadaşlar varsa tadından yenmez.
Eğlenceyi, hareketi, alkolü sevenler otelin tüm nimetlerinden faydalanan için elbette iyi bir tercih değil ev olayı, daha masraflı.

Geçtiğimiz senelerde yan villamızda bekar bir arkadaş grubu vardı, her gece sahne ışıkları ve müzikleriyle bize kulüp ortamı da yaşattılar
Böyle güzellikler olmuyor değil.

Son düzenleme:
Bütçeniz nedir acaba ? Ben dün son dakika nişanlımla beraber bodrum gümüşlük için bayramda herşey dahil 4gün 5 geceye 15.000₺ ödedim. Üstelik baya geç kalmamıza rağmen.

Benim tatil anlayışım deniz kum güneş yemekleri kendim hazırlamamam ve hiç temizlik yapmamam üzerine o yüzden bana mantıklı gelmiyor bunun dışı. Çocuk var mı? Çocuk yoksa deneyebilirsiniz ama varsa düşünmeyin bence. İlla ki evde biseyler yapmak gerekecek falan tatildeyken hiç benlik değil.

Yaparsınız emin olun, ben de geçen sene yemin ettim çocuklar kendi başının çaresine bakacak yaşa 10 11 e gelene kadar gitmeyeceğim.
9,5 da uykuları geliyor, odaya çıkıyoruz.
Bütün gece kös kös odada oturuyoruz.
Yemek deseniz sıkıntı, yemezler.
Her birine ayrı tabak hazırla, o ne yer bu nerede yer restoranları tek tek tara ayaklarım şişti.
Gündüz bütün havuz ve plajları peşlerinde dünya çanta, kolluk, deniz malzemesi taşıyarak geçirdim, hamal mıyım tatile mi gittim anlamadım.
Millete dadanmaları, yaptıkları yaramazlıklar ile rahatsızlık vermeleri cabası.
Ha her gittiğimiz otelden çıkışta da 40 ateşle çıkmamız var tabii, havuzdan kaptıkları mikroplar!

Günde 1 saat iş yaparım 23 saat tatil bana kalır, bu kafadayım.

Çok iyiymiş acaba yorumları nasıl? İsmini yazabilir misiniz?
Ben geçen senede gittim çok memnun kaldım. Yemekleri de bol çeşitli, tazeydi. Otelden gayet güzel ayrıldık adı da

Golden Age Crystal Bodrum​

Beach biraz uzak ama aracınız varsa mükemmel yoksa da servisleri var.

bu arada kucuk cocuklu villa tatili dusunen arkadaslar icin yazayim .bahcede havuz varsa ve benim oglan gibi yaramaz cocugunuz varsa cok zor.daha yuzme biliyor her firsatta havuza atlamaya calisiyor allah var bahceyi cok guzel yapmislar oturalim diyorsun cocuk havuza sen cocugun pesinden iki adim otesi havuz cunku cok tehlikeli olabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…