- 15 Eylül 2022
- 4.011
- 16.898
-
- Konu Sahibi EloraViolet
daha avatanjli olur ama ben bir kere villa kiraladim .tovbe ettim yemegi tatlisi cayi kahvesi bitmiyor ee surekli birseyler hazirlaniyor mutfakta .bir daha tovbe surekli is yapacaksam o tatil olmuyor
evet tatil yerinde kahvaltiya disari gidilmiyor mesela .asiri pahali evde bir krep yapayim diyorsun tatil kahvaltisinda da domates peynir az geliyor gozune hadi bakalim iki saat kahvalti telasi bulasigi vs .bir gun gozleme soyleyelim dedik mesela icime oturdu bildigin kebap fiyatina iki gozleme yedik gibi oldu .Benim de endişem bu. O mutfağa girip tatilde yemek yap, bulaşık yıka, ne yemek pişecek onu düşün vs. Bu ev kiralama yapmaktan soğutuyor insanı. Sürekli dışardan yense içilse o da otelle nerdeyse yakın fiyat olur.
O da pahalıya gelmiyor mu peki? Bir tanıdık “öğlen için marketten bir şeyler alıyoruz” dedi. Benim çocuklarım 10-5 yaşlarındalar her öğlen yemek yiyorlar, atıştırmalığı meyvesi falan bize daha pahalıya gelmez miBiz büyük otellere artik hic gitmiyoruz. Evde sadece kahvaltiyi yapip geri kalani disarda yiyiyoruz. Yoksa yemek yapip dursam oda tatil degil
O da pahalıya gelmiyor mu peki? Bir tanıdık “öğlen için marketten bir şeyler alıyoruz” dedi. Benim çocuklarım 10-5 yaşlarındalar her öğlen yemek yiyorlar, atıştırmalığı meyvesi falan bize daha pahalıya gelmez mi
Biz de her sene herşey dahil olan bir otele gidiyorduk. Bu sene için villa kiraladık. Benim iki küçük cocugum var. Geçen sene otelde hiç bir şey yemediler. Biz de yemeği kendimiz ayarlayabilmek için bu sene villa tercih ettik. Bir kaç gün dışarda yeriz. Diğer günlerde pratik şeyler yapmaya çalışacağım. İnşaallah kolay olur diye umuyorum
Is yapacaksanız tatil hangi kısmı olacak?Hani bir tane uygulama var, oradan ev kiralayıp tatil yapmak mantıklı mı? Oteller inanılmaz pahalı. Yemeklerde genellikle rus-alman turistlerin damak tadına uygun oluyor. Her şey dahil yemek şeklinde bile olsa parasını çıkarmaz. 7 gün 10 gün için çoook yüksek paralar isteniyor ortalama bir otel için bile.
Bunun yerine güzel bir yerden ev kiralayıp, tatil yapmak daha mı avantajlı olur? Mutfak vs masrafı dahil olmak üzere.
Is yapacaksanız tatil hangi kısmı olacak?
Hah aynıBiz de her sene herşey dahil olan bir otele gidiyorduk. Bu sene için villa kiraladık. Benim iki küçük cocugum var. Geçen sene otelde hiç bir şey yemediler. Biz de yemeği kendimiz ayarlayabilmek için bu sene villa tercih ettik. Bir kaç gün dışarda yeriz. Diğer günlerde pratik şeyler yapmaya çalışacağım. İnşaallah kolay olur diye umuyorum
Hah aynı
Size önerim gitmeden önce bir bagaj buzluğu edinmeniz ve tatil öncesi zaman zaman yapıp buzluğa atmanız.
Mesela çocuklarımın yediği köfte bellidir, bunu yapıp donduruyorum.
Öğle snack saati için yine sevdikleri gözleme, poğaça kek hazırlayıp donduruyorum.
E yedikleri sebzeler belli, tam yemeklik pişmelik kıvama gelip dondurup, orada sadece bunları tencereye ya da fırına atmak kalıyor bana dolayısıyla yemekle uğraşmıyorum.
Karışık kızartma pişirip koyuyorum.
Bunlar zaten benim buzluğumda daima var, giderken tatile götürmek çok işime geliyor.
Zaten otelde de ne yiyorlar, sağlıksız beslenmelet olduğundan marketten dondurulmuş patates, dondurulmuş balık vs gibi ürünler de ekliyorum yemeklerin yanına.
Öğlen ve akşam menülerim şimdiden hazır benim.
Küçük çocuklu insanlar kendilerine ait alanda kendi düzenlerinde çok daha rahat ediyorlar.