Tatil için ev kiralamak artık daha mı mantıklı?

EloraViolet

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2022
4.011
16.898
Hani bir tane uygulama var, oradan ev kiralayıp tatil yapmak mantıklı mı? Oteller inanılmaz pahalı. Yemeklerde genellikle rus-alman turistlerin damak tadına uygun oluyor. Her şey dahil yemek şeklinde bile olsa parasını çıkarmaz. 7 gün 10 gün için çoook yüksek paralar isteniyor ortalama bir otel için bile.

Bunun yerine güzel bir yerden ev kiralayıp, tatil yapmak daha mı avantajlı olur? Mutfak vs masrafı dahil olmak üzere.

daha avatanjli olur ama ben bir kere villa kiraladim .tovbe ettim yemegi tatlisi cayi kahvesi bitmiyor ee surekli birseyler hazirlaniyor mutfakta .bir daha tovbe surekli is yapacaksam o tatil olmuyor

Benim de endişem bu. O mutfağa girip tatilde yemek yap, bulaşık yıka, ne yemek pişecek onu düşün vs. Bu ev kiralama yapmaktan soğutuyor insanı. Sürekli dışardan yense içilse o da otelle nerdeyse yakın fiyat olur.

Öyle oldugu zaman ; hısım akraba kim varsa dolusma ihtimali var.
Ooo ev tutmussunuz,oo benim yeri hazırlayın... Akrabalar(akbaba)hep tetikte bekler.
Bu sefer tatil için gittiğiniz yerde yemekle ayrı bulasikla ayrı kimi nerede yatiracaginizla ayrı uğraşırsınız.
Ancak böyle akrabalarıniz yoksa ev kiralamak daha mantıklı,yine yemek bulaşık olur ama rahat olursunuz.

evet tatil yerinde kahvaltiya disari gidilmiyor mesela .asiri pahali evde bir krep yapayim diyorsun tatil kahvaltisinda da domates peynir az geliyor gozune hadi bakalim iki saat kahvalti telasi bulasigi vs .bir gun gozleme soyleyelim dedik mesela icime oturdu bildigin kebap fiyatina iki gozleme yedik gibi oldu .

Pandemide bu ev kiralama olayına alıştım ve otellerden hiç zevk almadığımı anladım.
Ekonomik olarak karlı olması için kalabalık ya da en azından başka bir aile çift vs ile gitmeniz lazım.
Uzun dönem kiralamak da mantıklı değil, yazlık almak ise çile gibi bir şey.
Her sene ülkenin doğa güzellikleri olan farklı yerlerinden ev kiralamak, giderken biraz hazırlıkla gitmek size güzel bir tatil yaptırır.
Ben tercihimi daire değil villa tatilinden yana kullanıyorum, birkaç gün çevreyi gezip diğer günlerde evde de tatil yapma imkanı olsun diye.

Biz büyük otellere artik hic gitmiyoruz. Evde sadece kahvaltiyi yapip geri kalani disarda yiyiyoruz. Yoksa yemek yapip dursam oda tatil degil
O da pahalıya gelmiyor mu peki? Bir tanıdık “öğlen için marketten bir şeyler alıyoruz” dedi. Benim çocuklarım 10-5 yaşlarındalar her öğlen yemek yiyorlar, atıştırmalığı meyvesi falan bize daha pahalıya gelmez mi

Yediginiz yerlere bagli biraz. Turistik yerlerde mekezi yerler daha pahali oluyor genelde. Arkadasim istanbuldaydi gecen cok pahali olmus her yer dedi. Biz daha cok ev yemekleri satan kücük yerleri tercih ediyoruz. Onlar daha uygun oluyor.meyveleri de pazardan aliriz. Gecen seneden bu yana fiyatlar nasil bilemiyorum tabi

Biz de her sene herşey dahil olan bir otele gidiyorduk. Bu sene için villa kiraladık. Benim iki küçük cocugum var. Geçen sene otelde hiç bir şey yemediler. Biz de yemeği kendimiz ayarlayabilmek için bu sene villa tercih ettik. Bir kaç gün dışarda yeriz. Diğer günlerde pratik şeyler yapmaya çalışacağım. İnşaallah kolay olur diye umuyorum

Ben tatile giderken soğutucu çantalardan alıp, birkaç parça yemeği buzluğa göre hazırlayıp, o soğutucu çantayla tatil yapacağımız eve götürmeyi planlıyorum. Poğaça börek köfte gibi şeyler böyle taşınabilir galiba.

Is yapacaksanız tatil hangi kısmı olacak?

Valla bilemiyorum biz alkol çok sık tüketiyoruz tatillerde. Ankara'da gittiğimiz bi pub'da bile 2 kişi 1500'den aşağı çıkamıyoruz, tatil mekanları bunun 2 katı. 1 haftalık bir tatilde her şey dahil bize çok daha fazla yarıyor o sebeple. Size yaramıyorsa farklı seçenekler denenebilir tabii

Is yapacaksanız tatil hangi kısmı olacak?

Gidersek ailemke gideceğiz, annem ben kardeşim babam gideceğiz. Evde küçük çocuk olmayacağı için sıkıntı olmaz. Tek sıkıntı bulaşık işi. Yemekleri pratik şekilde halledebiliriz galiba. Ama hiç böyle tatile de çıkmadığımız için tecrübem yok.

Pandemide villa kiralamaya alıştık bizde.
Akşamları dışarıda yedik. Sabahları evde ama kahvaltısı doğası çok övülen yerler varsa bir iki kere gittik.
Otelle aynı paraya geldi belki ama daha güzel yemekler yedik kafamıza göre takıldık otele bağımlı kalmadık.
Bir gün bir tepenin üstünde serin serin yerken bir gün ağaçların içinde yer seçtik vs.
Farklı koyları gezme imkanın daha çok oluyor.
Yani bu sene de öyle yapalım dedik kardeşimle kiraladık hatta iki gün önce

Hah aynı
Size önerim gitmeden önce bir bagaj buzluğu edinmeniz ve tatil öncesi zaman zaman yapıp buzluğa atmanız.
Mesela çocuklarımın yediği köfte bellidir, bunu yapıp donduruyorum.
Öğle snack saati için yine sevdikleri gözleme, poğaça kek hazırlayıp donduruyorum.
E yedikleri sebzeler belli, tam yemeklik pişmelik kıvama gelip dondurup, orada sadece bunları tencereye ya da fırına atmak kalıyor bana dolayısıyla yemekle uğraşmıyorum.
Karışık kızartma pişirip koyuyorum.
Bunlar zaten benim buzluğumda daima var, giderken tatile götürmek çok işime geliyor.
Zaten otelde de ne yiyorlar, sağlıksız beslenmelet olduğundan marketten dondurulmuş patates, dondurulmuş balık vs gibi ürünler de ekliyorum yemeklerin yanına.
Öğlen ve akşam menülerim şimdiden hazır benim.
Küçük çocuklu insanlar kendilerine ait alanda kendi düzenlerinde çok daha rahat ediyorlar.

Muhteşemsiniz. Biz de çocuk yok ama ben de bu şekilde bir yemek hazırlığına gireceğim. gittiğimiz yerde tabak vs olur ama herhalde plastik alırım, kolaylık olsun.

Ben geçen yıl büyük otelde boğuldum Allah'tan kapasite yeterli idi icice değildik ama oda konseptinden soğumuşum
Aklımda daha küçük ama gerçekten temiz yemek seçeneğide olan yerler var
Tek villa da sevmedim ben deniz insanıyım yakın olmalı merkezde olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…