Tatil hakkında

deze

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
4
0
Kızlar selam. Bir tatil programı çıkmazıdır gidiyor. Yaz ayında benim planım önce yalnız olarak eskişehir'e kız kardeşime gidip 15 gün kalıp sonra eşimin gelip bir kaç gün de onunla annemin boş evinde kalmamız sonra deniz tatiline gitmekti. Amma gel görki eşim Eskişehir çıkışı yol güzerganın dışında(250 km içerde) abisinde 2 gün kalmak ve Sonra deniz tatili sonrasında eve dönerken 2 gün diğer abisinde (90 km içerde)kalmak istiyor. Aslında benim tarafımca sıkıntı yok kalırım. Amma lakin memlekete dönerken direk yol üstü (0 km baya yoldan geçerken bina gözüküyor)olan benim ablama ugramak istemiyor. Enişte beyle kafaları tutmuyormuş. Eskişehir deki kız kardeşime gelirken zaten bin bir naz yapıyor . Eşim gelince ayrı eve geçicez. Birlikte eskişehiri gezicez ama kız kardeşimi geride bırakıcaz. En azından bir kere programa onu da dahil etmeliyiz bence. Bu sebepten Eskişehir'e gitmek istemiyorum artık. Benim kardeşlerime ugramadığı için bende onun kardeşlerine ugramak istemiyorum. Ne yapmalıyım. Gitmeyip direk evden deniz olan şehre mi gitsek diyorum. Koca yaz ayında 5 güncük tatil Kendime mi ceza olur ona mı bilemedim. Ordan dönüşte de yine 90 km içerde olan abisi ile benim ablama ugrayalım kavgası olacak biliyorum. Tatilemi gidiyoruz akraba ziyaretine mi anlamadım. Yine de ugrarım sıkıntı etmiyorum. Benimde kafamda onun kardeşleri ve eşleri ile hiç uyuşmuyor ama 2 güncük eşim için katlanırım diyorum. Onunkide bizimkilerle uyuşmuyor ama o katlanmaya yanaşmıyor.

Kızlar selam. Bir tatil programı çıkmazıdır gidiyor. Yaz ayında benim planım önce yalnız olarak eskişehir'e kız kardeşime gidip 15 gün kalıp sonra eşimin gelip bir kaç gün de onunla annemin boş evinde kalmamız sonra deniz tatiline gitmekti. Amma gel görki eşim Eskişehir çıkışı yol güzerganın dışında(250 km içerde) abisinde 2 gün kalmak ve Sonra deniz tatili sonrasında eve dönerken 2 gün diğer abisinde (90 km içerde)kalmak istiyor. Aslında benim tarafımca sıkıntı yok kalırım. Amma lakin memlekete dönerken direk yol üstü (0 km baya yoldan geçerken bina gözüküyor)olan benim ablama ugramak istemiyor. Enişte beyle kafaları tutmuyormuş. Eskişehir deki kız kardeşime gelirken zaten bin bir naz yapıyor . Eşim gelince ayrı eve geçicez. Birlikte eskişehiri gezicez ama kız kardeşimi geride bırakıcaz. En azından bir kere programa onu da dahil etmeliyiz bence. Bu sebepten Eskişehir'e gitmek istemiyorum artık. Benim kardeşlerime ugramadığı için bende onun kardeşlerine ugramak istemiyorum. Ne yapmalıyım. Gitmeyip direk evden deniz olan şehre mi gitsek diyorum. Koca yaz ayında 5 güncük tatil Kendime mi ceza olur ona mı bilemedim. Ordan dönüşte de yine 90 km içerde olan abisi ile benim ablama ugrayalım kavgası olacak biliyorum. Tatilemi gidiyoruz akraba ziyaretine mi anlamadım. Yine de ugrarım sıkıntı etmiyorum. Benimde kafamda onun kardeşleri ve eşleri ile hiç uyuşmuyor ama 2 güncük eşim için katlanırım diyorum. Onunkide bizimkilerle uyuşmuyor ama o katlanmaya yanaşmıyor.
Ben kabul etmezdim şahsen. Ne demek ya benim güzergahta olan kardeşime mırın kırın ablama yok ama onun güzergah dışı abilerine gitmek. Eşiniz çok bencil. İkiniz de eşit olmayacaksanız direkt deniz tatili yapın, bütçe gün vs uygunluğunuz varsa deniz tatilini uzatın veya akrabaların olmadığı başka bir turizm şehrine gidip orda tatilinize devam edin.

O uyusmadığı için sizin kardeşinize gitmek istemiyorsa sizde aynı nedeni sunup gitmek istemeyin? Sizinde uyuşmuyormuş sonuçta. Ya direkt deniz tatili kimseye uğramadan yada iki tarafada gidildiği şekilde olmalı.

Aynen öyle. Normalde onlara pek gitmeyiz. O taraflara gitmişken hepsini aradan çıkarayım istiyor heralde

Yooo ne cezası kendininkine gideceğiz benimkine yok, sevsin sevmesin seninki can değil mi? Gitme ya herkese gidilir ya da hiç kimse

Yurt dışından mı geliyorsunuz? O yüzden mi bütün kardeşleri bu tatile sıkıştırmanız gerekiyor? Genelde yurtdışında yaşayanların tatilleri bu kadar akraba görmekle geçiyor.

Deniz tatiline kadar herkes kendi ablalarına/abilerine uğrasın. Sonra bir yerde buluşup tatile gidin.

Beyefendi benim kardeşime yol üstü bile uğramayacak ama ben gidip onun kardeşlerinde 4 gün kalıcam, oldu paşam. Lütfen salaklık edip de kabul etmeyin böyle bir şeyi. Bir araya gelmeden önce herkes kendi kardeşine gitsin. Eşinizle buluştuğunuzda da kimseye uğramadan direkt tatile gidersiniz.

Yurt dışından mı geliyorsunuz? O yüzden mi bütün kardeşleri bu tatile sıkıştırmanız gerekiyor? Genelde yurtdışında yaşayanların tatilleri bu kadar akraba görmekle geçiyor.

Deniz tatiline kadar herkes kendi ablalarına/abilerine uğrasın. Sonra bir yerde buluşup tatile gidin.
Hayır yurt içi.
Herkes kendi kardeşlerini ziyaret etsin, sonra tatil yapacağınız yerde buluşun olsun bitsin.
Ben de öyle diyorum. Sen gelirken ugra istediğin kadar kal. Ama bizimle kıymetli oluyor . Ben olmasam sanırım sittin sene gitmez.

Tatil giriş çıkışımda akraba ziyareti olmaz. Tatile ayrı gidin. Siz ablanıza ayrı gidin,eşiniz de abisine ayrı gitsin. Kimse kimsenin ailesinin evinde üstelik şu sıcaklarda çoluklu çocuklu kalmasın ya gerçekten azap.

Valla şu sıcakta sanmıyorum kimse yatılı misafir yolu gözlemiyor emin olun
Ne kadar da sevseniz ve ozleseniz bile 15 gün cok fazla ev sahibine de yazık
Deniz tatili yapın sonrasında da hafta sonları birer gün ugrarsiniz yatili kalma olmasın ne şiş yansın ne kebap

5 gün tatil, akrabalara ayırmak için aşırı kısa bi süre
ille de herkes akrabasını çok görmek istiyorsa kimseye kalmalı biçimde gitmeyin
geçerken uğrayın, çay kahve için sonra kendi tatilinize bakın
bu sıcakta birilerinde yatılı misafir olmak ev sahibi için de zor sizin için de zor
ama bi kahvelerini içmenizde sakınca yok onlar da sorun etmez muhtemelen

akrabalara ayrı ayrı uğransa olmaz mı ? mecbur musunuz çift olarak gitmeye ?
benim yakın bir akrabam evlenip başka şehre taşındı
bayramda seyranda bayram tatillerinde bizim şehrimizde yaşayan annesine gelir, 1 hafta kadar kalır sonra döner
geçen bayram eşiyle geldi, bu bayram kendisi tek geldi. kimse de eşi neden gelmedi tribine girmedi
eşi de görüntülü aradı hepimize merhaba dedi hal hatır sordu, hiçbir sorun yoktu yani
kimse alınganlık da etmedi o niye gelmedi gibisinden
zaten yol parası var yorgunluk var mesafe uzak. 2 kişi gelip dönmeleri daha masraflı onlar açısından da
ailemizdeki herkes bu açıdan da düşünüp hak veriyor
bu konuda birbirlerine çok saygılılar keşke her çift öyle olsa
ille de benim kardeşime gidicez senin şu akrabana gidicez ısrarları yanlış

X