Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
"Etle rakı tatarın hakkı "diye bir cümle duydum,gerçekle alakası var mı?-tatlicadiarzu-
Alkole ve et yemeklerine düşkün olurlar deniyor...
Bir de dikkatimi çeken bir şey var.Tatarlarda biri öldüğü zaman başsağlına gelen kişilere yemek çıkartılıyor.bizde tam tersi olur genelde..ölü evinde yemek yapılmaz,konu komşu yemek getirir..Tatarlarda bunun tam tersi..Birde fazla yas tutma olmuyor..Benim gözlemlediklerim..
yas tutulmaz olurmu ..bir insan yakınını kaybettiğinde hangi milletten olursa olsun bu acıyı gözardı edebilir mi..yok canım öyle bir şey..
ben annemi kaybettiğimde eş dost hısım akraba hepsinden Allah razı olsun bizimde evimizde yemek çıkartılmıştır ama bu yakınlarımızın getirdiği yemeklerden di ve uzaktan gelenler için yapılan bir ikramdı..boludansın snırım uslubcum orada nasıldır bilemiyorum ama tatarların genelde yoğunlaştığı eskişehirde ben senin bahsettiğin tarzda bir durum görmedim..
hatta tam tersine bizde tatarlar böyle şeyleri çok önemserler
yani düğününde cenazeninde her ne türlü toplantı olursa olsun hepsinin hakkı layıkıyla veriliryerimseniben
çok üzüldüm aslında bu şekilde yanlış lanse edilmesine:çok üzgünüm:
Benim izlenimlerim Eskişehirden ama hep:çok üzgünüm:
kaydirigubbakcemile3evet canım biraz olumsuz şeyler yazmışsın gibi oldu ama neyse
belkide sana ters gelmiş olabilir
tatarlar ikramı ve misafir ağırlamayı çok severler evet itiraf ediyorum biraz abarttıkları oluyor
ama bunun nesi kötüki..yalnız ilk yazındaki başsağlığını önesemiyorlar gibi bir düşünce yanlış oldu bana göre..daha öncede dediğim gibi insan acısını hangi milletten olursa olsun göz ardı edemez belki abartılı ikramlarda bulunarak bastırıyor olabiliriz..
yemeklerimiz ağır olabilir bu herkesin damak zevkiyle alakalı olan birşey..bizim sevdiğimizi sen sevmeyebilirsin seninkini biz buda çok önemli değil herkesin her milletin her yörenin kendine has bir kültürü bir damak zevki örf adetleri var öyle değilmi canım..
genel de tatar olarak adlandırılan kırım türkleri oyun havaları demeyelim de halk oyunlarına da çok önem verir hatta derneklerinde halk oyunu ekipleri mutlaka vardır ve değeri derecelerle ispatlanmıştır..bulunduğum ilde yıllar önce bende derneğimizin ekibindeydim ve yarışmalar her türlü kırım gecelerinde falan bir çok gösteriye çıkıyorduk..
kültürümüzün idamesi adına birşeyler yapıyor olmak bana mutluluk veriyordu..şimdi yapamıyorum o ayrı konu..buradan birşeyler yapmaya çalışıyorum işte...
son olarakta göbete bilinir ama kobetedir aslı çiğbörekin aslıda çibörektir..
yani pişmemiş çiğ anlamında değilde çi enfes leziz börek anlamındadır