Taşınmalı mıyım?

lattesizkitapsiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2023
2.545
7.850
32
Merhabalar sevgili kadın arkadaşlarım,
karar veremediğim bir konuda buradan destek almak istedim.
Olabildiğince kısa tutacağım.
Bir süredir çalışmadığım için maalesef bir miktar borç biriktirdim (Total borcum ortalama iki maaşım kadar şu anda)
Bu borcu daha rahat ödeyebilmek adına ailemin evine döndüm ve kısa bir süre önce işe başladım.
Devlet memuru olduğum için işe başlayacağım şehri kısmende olsa kendim tercih ettim diyebiliriz.
Tercihim ailemin evine yakın (evden işyerine tam 1,5 saatte gidiyorum) bir şehirde.
ayda 7 gün işe gidecegim ortalama ,24 Luk nöbetler halinde gerisi off.
Baştaki fikrim bu şekilde çok rahat borç ödeyip, birazda para biriktirip 6 aya çalıştığım şehre tasinmakti.
Ama açıkçası hislerim biraz değişti.
Hemen taşınmak için yanıp tutusmaya başladım.
Taşınmak istememin nedenleri
1) 30 yaşındayım ve 10 senedir yalnız yaşıyorum aile evinde kendimi yeteri kadar yetişkin hissedemiyorum. Ailem bana karışan insanlar değiller hiç ama sanki hala çocukları gibi hissediyorum bu evde.Bu benim için çok çok zorlayıcı.
2) konulara da yaptığım yorumlarda belli olacağı gibi ben, para kazandıktan sonra aile ile maddi bağın tamamen koparılması taraftarıyım, hastalık vs durumlarını es geçiyorum.
Bu yüzden tekrar onların evine döneceğim için bir miktar kira şeklinde para vermem gerekiyor, ailemin paraya ihtiyacı yok.Eve fena olmayan bir para giriyor ,
Kardeşimi özel okulda okutuyorlar ama okutabiliyorlar birikimleri var vs
ben ailemin evini baz alarak bu parayı 4 bin olarak düşündüm, her şey dahil olduğu için az bir miktar olarak görüyorum bunu çünkü ailemin evi fazlasıyla büyük ve lüks.
ekstra olarak elbette markete gittiğimde eve de bir şeyler alırım vs vs
taşınmak istememin sebebi ise, bu 4 bin ve ayda vereceğim benzin parasının (ortalama 2 bin ) neredeyse orada tutacağım ev masrafı ile aynı kapıya çıkmasi
çalıştığım şehirde beğendiğim evler 3,5 civarı.Giyinme odası olan güzel bir evde yaşamak istiyorum daha ucuzda bulunabilir elbette.
3) ayda 7 günde olsa git gel bana yorucu gelmeye başladı.Bundan önce çalıştığım yer ile evim arasi araba ile tam olarak 3 dakikaydi
vs vs

şimdi taşınmama nedenlerim ise
1) sıfırdan bir ev kuracağım, ben fazlasıyla minimalist biriyim ve güzel olduğu sürece Zaten çoğunu ikinci el alacağım ama borçlara bu masraflarda eklenecek ,ekstra olarak ailemin evi tahmin edersiniz ki her şeyin olduğu oturmuş bir ev,yeni evde sürekli eksiklikler olacak ...
2) çalıştığım yerde hiç arkadaşım yok tamamen sıfır.Genelde evde vakit geçirmeyi seven biriyim ama bu kısım zorlar mı emin olamıyorum.
3) çalıştığım yerde 18 ay civarı çalışıp kalıcı olarak Ankara'ya yerlesme planım var , 18 ay fazla değil idare et ve tam yerleşince güzel bir ev kur diyenler oldu arkadaşlarımdan.
Tabi hayat ne getirir bilinmez ama planlar böyle en azından.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, fikrinizi yazarsanız sevinirim.

unuttuğum bir ekleme olarak ; çalıştığım şehirdeki eşyalı evlere de baktım ama ben 1+1 bir evde yaşamak istemiyorum, boğuluyorum resmen.
ekstra olarak hem eşyaları güzel değil hemde kiralar 5,5 civarı.
bana çok karlı görünmedi o yüzden.Yasamak istemediğim bir evde yasayacaksam bari çok karlı olsun diye düşünüyorum

Son düzenleme:
mutfak eşyalarının tamamını evden götürürüm diye düşündüm.
eski evimden getirdiklerimde vardi
haklısınız yepyeni bir ev çok eksiklikler çıkacak , farkındayım :cry:
O zaman diger bir alternatif 2 maaslik borcunuzu odedikten sonra yeni eve cikmaniz bence. Hic bisey olmasa bile Depozito vs vereceksiniz. Cebiniz ne kadar rahat olursa kafanizda o kadar rahat olue

O zaman diger bir alternatif 2 maaslik borcunuzu odedikten sonra yeni eve cikmaniz bence. Hic bisey olmasa bile Depozito vs vereceksiniz. Cebiniz ne kadar rahat olursa kafanizda o kadar rahat olue
şöyle ortalama 7 kredim var
hepsinin aylık ödemesi 2,5 bin civarı.
bitirmek yerine devam edeyim diye düşündüm.
Şubat'ta promosyon alma şansım var, o da eşyalar için yardımcı olabilir.

beğendiğim evi tutabilirsem Total emlakçı kira depozito vs 10.5 tutacak ( o ev olmasa da Max bu miktar tutar Total ) ben Şubat'ta gidip ev tutayim ,
yatak alayım masa alayım / halıları mutfak eşyalarını evden götüreyim diye düşündüm.
geri kalan eşyaları zamanla alırım , yarı yariya o evde kalırım yarısında annemlerin evinde devam ederim diye düşündüm.
Sizce ailemi kullanmak gibi bir şey olmaz değil mi bu ?
onlara da yardımcı olmak istiyorum paraya ihtiyaclari yok ama +4 bin ve evde yemekleri yapan birilerinin olması onlar için güzel bir artı olurdu.
ama ben hayatım boyunca zaten onları düşündüm, hiçbir an böyle düşünmediklerini bilsem de her an varlığım yük gibi hissettim( üniversitede bir kaç yıl uzatınca , tıbbi bir hastalıktan dolayı bu hisler katlandi da katlandı)
belki de kendim koşulsuz vermeyi henüz ogrenemedigim için olabilir.
Hayatım büyük bir sıkıntı yumağı şeklinde geçti , en rahat ve kendimi en özel hissettigim dönemlerim , bu dönemlerde onları düşünmek istemiyorum ama içimde rahat değil

Sen o evden çıkmış çıkışmıssın bence maddi olarak çok dipleri görmeyeceksen taşın. Düzeni bozulan insan hiç bi işi sağlıklı ve huzurlu yapamıyor
ben de duygusal olarak bu kadar net oldugumu hissediyorum ama bu yazının bir üstündeki yazıda belirttim (okursanız mutlu olurum ) içim annemler konusunda rahat edemiyor

hepsinin aylık ödemesi 2,5 civarı derken toplam cebimden 2,5 çıkıyor demek istedim , tam anlatamamisim

şöyle ortalama 7 kredim var
hepsinin aylık ödemesi 2,5 bin civarı.
bitirmek yerine devam edeyim diye düşündüm.
Şubat'ta promosyon alma şansım var, o da eşyalar için yardımcı olabilir.

beğendiğim evi tutabilirsem Total emlakçı kira depozito vs 10.5 tutacak ( o ev olmasa da Max bu miktar tutar Total ) ben Şubat'ta gidip ev tutayim ,
yatak alayım masa alayım / halıları mutfak eşyalarını evden götüreyim diye düşündüm.
geri kalan eşyaları zamanla alırım , yarı yariya o evde kalırım yarısında annemlerin evinde devam ederim diye düşündüm.
Sizce ailemi kullanmak gibi bir şey olmaz değil mi bu ?
onlara da yardımcı olmak istiyorum paraya ihtiyaclari yok ama +4 bin ve evde yemekleri yapan birilerinin olması onlar için güzel bir artı olurdu.
ama ben hayatım boyunca zaten onları düşündüm, hiçbir an böyle düşünmediklerini bilsem de her an varlığım yük gibi hissettim( üniversitede bir kaç yıl uzatınca , tıbbi bir hastalıktan dolayı bu hisler katlandi da katlandı)
belki de kendim koşulsuz vermeyi henüz ogrenemedigim için olabilir.
Hayatım büyük bir sıkıntı yumağı şeklinde geçti , en rahat ve kendimi en özel hissettigim dönemlerim , bu dönemlerde onları düşünmek istemiyorum ama içimde rahat değil
Acaba aklinizda biraz fazla bu olayı büyütüyor olabilir misiniz? Benimde kizim var henuz 1 yasinda, 40 yasinada gelse benimle kalmasi yük hissettirmez. Tabi belirli kosullar altinda. Calisip harcligini cikartiyorsa, odasini toparlayip temizliyorsa. Bunun haricinde saglik problemim ya da acil birsey almam gerekmiyorsa(bunu da borc alieim) vs yoksa maddi beklentimde olmaz. Bir cocugu dunyaya getirirken canindan can veriyorsun, büyütürken de öyle. En kiymetlin yavrun oluyor. Benimle beraber kalirken beni kullandigini dusunmesi beni yaralardi sanirim.

Bunun disinda maddi kisim icin ulkenin ekonomik kosullarini goz onunde bulundurun. Acele etmenizi anliyorum ama mumkun oldugunca hesaplı kitapli adim atin derim.

ben de duygusal olarak bu kadar net oldugumu hissediyorum ama bu yazının bir üstündeki yazıda belirttim (okursanız mutlu olurum ) içim annemler konusunda rahat edemiyor
Okudum. Bence rahat etmeyecek bişey yok. Ne sen bebeksin ne onlar. Ailen o senin ve yük oluyorum kullanıyorum kafasını geçmelisin.
Benim ailemin beni büyüttüğü yetmiyo gibi bide çocugumu büyütüyorlar ve hiç maddi destek yapamıyorum. Ama annem bunu hiç hissettirmiyor bana

Acaba aklinizda biraz fazla bu olayı büyütüyor olabilir misiniz? Benimde kizim var henuz 1 yasinda, 40 yasinada gelse benimle kalmasi yük hissettirmez. Tabi belirli kosullar altinda. Calisip harcligini cikartiyorsa, odasini toparlayip temizliyorsa. Bunun haricinde saglik problemim ya da acil birsey almam gerekmiyorsa(bunu da borc alieim) vs yoksa maddi beklentimde olmaz. Bir cocugu dunyaya getirirken canindan can veriyorsun, büyütürken de öyle. En kiymetlin yavrun oluyor. Benimle beraber kalirken beni kullandigini dusunmesi beni yaralardi sanirim.

Bunun disinda maddi kisim icin ulkenin ekonomik kosullarini goz onunde bulundurun. Acele etmenizi anliyorum ama mumkun oldugunca hesaplı kitapli adim atin derim.
ben aslında genel olarak kendimi sürekli herkese yük gibi hissediyorum, benim icinen ufak şey bile yapılsa direkt anksiyetem başlıyor yük oldum diye .
belki de dediğim gibi kendim koşulsuz verme konusunda iyi olmadığım için

Okudum. Bence rahat etmeyecek bişey yok. Ne sen bebeksin ne onlar. Ailen o senin ve yük oluyorum kullanıyorum kafasını geçmelisin.
Benim ailemin beni büyüttüğü yetmiyo gibi bide çocugumu büyütüyorlar ve hiç maddi destek yapamıyorum. Ama annem bunu hiç hissettirmiyor bana
yapamamak başka yapmamak başka ama ,
sizin şartlarınız belli ve aileniz mutlu ise sorun yok ama ben isteğe bağlı yapmayacağım

ben aslında genel olarak kendimi sürekli herkese yük gibi hissediyorum, benim icinen ufak şey bile yapılsa direkt anksiyetem başlıyor yük oldum diye .
belki de dediğim gibi kendim koşulsuz verme konusunda iyi olmadığım için
Bence sen bu alma verme konularinda bi destek al guzum.😐

Yıllarca kendi düzeninde yaşamış birinin tekrar aile evinde yasaması zor olur.
Üstelik yaptığınız hesapta da aşağı yukarı aynı parayı harcayıp üstüne borcunuzu ödeyebiliyorsunuz.
Bence taşının.
Bir de 24 saat nöbetten sonra arabayla diğer şehre gitmek tehlikeli o kısım da var.

Yıllarca kendi düzeninde yaşamış birinin tekrar aile evinde yasaması zor olur.
Üstelik yaptığınız hesapta da aşağı yukarı aynı parayı harcayıp üstüne borcunuzu ödeyebiliyorsunuz.
Bence taşının.
Bir de 24 saat nöbetten sonra arabayla diğer şehre gitmek tehlikeli o kısım da var.
zaten o kısımda yeni iş arkadaşlarım çok çok baskı yaptilar ,
biliyorsunuzdur iki sene önce bir hekim arkadaşımızı nöbet çıkışı kaybettik bizim camia icin hala bir travma o olay
aslında onlarin bu yoğun baskısı sonucu birden yükseldim yalnız yasamak istiyorum diye :KK53:

çalıştığım yer rahat , gece uyumamış isek ile bir kaç saat uyuyup yola öyle çıkma şansım var nöbet sonrası
bide ben de genel bir uyku sorunu var , genel olarak az uyuyorum yine de o da ciddi bir risk elbette

zaten o kısımda yeni iş arkadaşlarım çok çok baskı yaptilar ,
biliyorsunuzdur iki sene önce bir hekim arkadaşımızı nöbet çıkışı kaybettik bizim camia icin hala bir travma o olay
aslında onlarin bu yoğun baskısı sonucu birden yükseldim yalnız yasamak istiyorum diye :KK53:

çalıştığım yer rahat , gece uyumamış isek ile bir kaç saat uyuyup yola öyle çıkma şansım var nöbet sonrası
bide ben de genel bir uyku sorunu var , genel olarak az uyuyorum yine de o da ciddi bir risk elbette
Aynen o olayı hatırlayıp yorumun sonuna ekledim bende.
Ankara’da olmuştu sanırım ben de çok üzülmüştüm:KK43:
Umarım en doğru kararı verirsiniz kendiniz için.

Ana baba evinde kira ödemek nedir Allah aşkına. Maddi durimlarida iyiymiş ne güzel. Evde eksik gedik giderip birikim yapın. Onlar kendini kurtarmış. Sende kendini kurtarmaya bak 😃
ya ben biraz farklı düşünüyorum, bir çocuk yaptılar diye ömür boyu cefasini mi ceksinler
evde maalesef bir düzen var alinacak her şeyin yeri var.
ben de genelde marketten alışveriş yapıyorum annemlerle tarzlarimjz bu konuda bambaşka.

ama onların kendilerini kurtardiklari konusunda haklısınız muhtemelen ben hayat boyu ev sahibi olamam.

Ben olsam biraz ailemde kalırım herhalde ya, bi borçları kapatayım, elimde birikmişim olsun derdim. Şimdi zaten 30una gelmişsiniz aileniz sizi çocuk gibi sıkmıyordur. Biraz birikmişiniz olursa daha zevkli daha keyifli döşenmiş daha mutlu yaşayacağınız bir eve çıkarsınız
yok hiç sıkmıyorlar sağ olsunlar ama ben hissel olarak sıkılıyorum
birde dediğim gibi annemlere vereceğim para 4 bin ayrıca masraflarda olacaktır ,
gidiş dönüş benzin parası başka şehirde çalıştığım için 2 bin .
kafadan 6/7 bin çıktı elimden
hani eşyalar olmasa
beğendiğim evler 3,5 civari faturalarla beraber zaten Max 6 bin çıkacaktı yine elimden .
bu olayda beni çok düşündürüyor

X