Taşınmalı mıyım?

lattesizkitapsiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2023
2.545
7.850
32
Merhabalar sevgili kadın arkadaşlarım,
karar veremediğim bir konuda buradan destek almak istedim.
Olabildiğince kısa tutacağım.
Bir süredir çalışmadığım için maalesef bir miktar borç biriktirdim (Total borcum ortalama iki maaşım kadar şu anda)
Bu borcu daha rahat ödeyebilmek adına ailemin evine döndüm ve kısa bir süre önce işe başladım.
Devlet memuru olduğum için işe başlayacağım şehri kısmende olsa kendim tercih ettim diyebiliriz.
Tercihim ailemin evine yakın (evden işyerine tam 1,5 saatte gidiyorum) bir şehirde.
ayda 7 gün işe gidecegim ortalama ,24 Luk nöbetler halinde gerisi off.
Baştaki fikrim bu şekilde çok rahat borç ödeyip, birazda para biriktirip 6 aya çalıştığım şehre tasinmakti.
Ama açıkçası hislerim biraz değişti.
Hemen taşınmak için yanıp tutusmaya başladım.
Taşınmak istememin nedenleri
1) 30 yaşındayım ve 10 senedir yalnız yaşıyorum aile evinde kendimi yeteri kadar yetişkin hissedemiyorum. Ailem bana karışan insanlar değiller hiç ama sanki hala çocukları gibi hissediyorum bu evde.Bu benim için çok çok zorlayıcı.
2) konulara da yaptığım yorumlarda belli olacağı gibi ben, para kazandıktan sonra aile ile maddi bağın tamamen koparılması taraftarıyım, hastalık vs durumlarını es geçiyorum.
Bu yüzden tekrar onların evine döneceğim için bir miktar kira şeklinde para vermem gerekiyor, ailemin paraya ihtiyacı yok.Eve fena olmayan bir para giriyor ,
Kardeşimi özel okulda okutuyorlar ama okutabiliyorlar birikimleri var vs
ben ailemin evini baz alarak bu parayı 4 bin olarak düşündüm, her şey dahil olduğu için az bir miktar olarak görüyorum bunu çünkü ailemin evi fazlasıyla büyük ve lüks.
ekstra olarak elbette markete gittiğimde eve de bir şeyler alırım vs vs
taşınmak istememin sebebi ise, bu 4 bin ve ayda vereceğim benzin parasının (ortalama 2 bin ) neredeyse orada tutacağım ev masrafı ile aynı kapıya çıkmasi
çalıştığım şehirde beğendiğim evler 3,5 civarı.Giyinme odası olan güzel bir evde yaşamak istiyorum daha ucuzda bulunabilir elbette.
3) ayda 7 günde olsa git gel bana yorucu gelmeye başladı.Bundan önce çalıştığım yer ile evim arasi araba ile tam olarak 3 dakikaydi
vs vs

şimdi taşınmama nedenlerim ise
1) sıfırdan bir ev kuracağım, ben fazlasıyla minimalist biriyim ve güzel olduğu sürece Zaten çoğunu ikinci el alacağım ama borçlara bu masraflarda eklenecek ,ekstra olarak ailemin evi tahmin edersiniz ki her şeyin olduğu oturmuş bir ev,yeni evde sürekli eksiklikler olacak ...
2) çalıştığım yerde hiç arkadaşım yok tamamen sıfır.Genelde evde vakit geçirmeyi seven biriyim ama bu kısım zorlar mı emin olamıyorum.
3) çalıştığım yerde 18 ay civarı çalışıp kalıcı olarak Ankara'ya yerlesme planım var , 18 ay fazla değil idare et ve tam yerleşince güzel bir ev kur diyenler oldu arkadaşlarımdan.
Tabi hayat ne getirir bilinmez ama planlar böyle en azından.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, fikrinizi yazarsanız sevinirim.

unuttuğum bir ekleme olarak ; çalıştığım şehirdeki eşyalı evlere de baktım ama ben 1+1 bir evde yaşamak istemiyorum, boğuluyorum resmen.
ekstra olarak hem eşyaları güzel değil hemde kiralar 5,5 civarı.
bana çok karlı görünmedi o yüzden.Yasamak istemediğim bir evde yasayacaksam bari çok karlı olsun diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Ailene kira ödeyeceğine taşın bari. Eşyalar ziyan olmaz ileride de kullanırsın. Ama eşyaları almak için birikimin de yok mecbur borca gireceksin.

30 yaşında ailenle yaşamanın ne kadar zor olduğunu çok iyi anlıyorum. Ama alışma dönemini atlat, bence o 18 aylık süreyi orada geçirmeye bak. Zamanla arkadaş da edinebilirsin, boş günlerini geçirecek şeyler bulabilirsin.

Şu devirde gurur ve rahatlıktan çok, kendini garantiye alacak birikim yapmak daha mantıklı sanki.

Ben de aşırı sizin gibi düşünüyorum yaşımda küçük değil çünkü ama para konusunda kendime o kadar güvenmiyorum ki
maalesef harcama konusunda iyi değilim:/
İşte kendi düzeniniz olduğunda para harcamayı yönetmeyi öğrenmek zorunda kalıyorsunuz
Belki zor durumlar yaşamadığınız sürece parayı yönetmeyi öğrenemeyeceksiniz
Babam şey derdi
Bir öğreci yolda kalmanın eve yürüyerek gelmenin ne demek olduğunu bilmeli
Biraz acımasızca ama doğru

ama sanki son cumleniz ile önerileriniz celismiyor mu ?

Tv seyretmiyosun, netflix de mi seyretmiyosun?

mantıken kalmak daha doğru geliyor çünkü para biriktirmek filan ama aile desteği ile bunu yapmayı bile sindiremjyorum içime, içimden bir şeyler gidince çok daha iyi olacağından emin.

Eski eşyalarıni ne yaptın?
annemlerin evinde gelmeden önce sattım, bayağı eskilerdi zaten çamaşır makinesi dışında hepsinden nefret ediyordum.

bide nereye gideceğim belli olmadığı için getirip aylarca koyacak yerde bulamazdim.
ekstra olarak hepsini 2200 e sattım o parayı ne yaptın filan diyen olursa diye söylüyorum
eski evimle annemlerin evi 400 km filandi gelmelerine degmezdi

Tasinicagin yerde is buldun mu yivrim?

evet evet
devlet memuruyum orada , iş başı bile yaptım
400 km nasi gidip geliyosun la ayda 7 gün nöbet olayi baska şehirde miydi? Ben olsam tasinirim madem ayni masrafi yapicam. Ufak ufak alirim esya. Herseyin 4 4lùk olmasi gerekmiyor. Belki bi kac ay disimi sikip pesinat biriktiririm. Ama ben anne evinde fazla yasayamam yani, 3 gün sonra birbirimizi öldürme planlari yapıyoruz çünkü gdgddgg

hayır hayır şimdi ben x şehrinde yaşıyordum , orada çalışmayı bıraktım esyalari sattım, biraz zaman geçti borç harç vs annemlerin evine geldim
sonra yeniden iş başı yaptım annemlerin evinden 100 km uzakta bir şehirde.
ayda 7 gün gidiyorum.
yani ayda 7 gün 100 km gidiyorum nöbet tutuyorum geliyorm

bizde hiç sorun yok annemlerle ama ben rahat değilim yaa yani bu nasıl 30 yaş diye düşünüyorum.
bir kaç ay sabretsem zaten borçlarımı kapatıp ev tutacak seviyeye gelirim para konusunda
ben bir kaç gün sonra ev tutsam mi diyorum

aşırı sabırsız ve anlık yükselen biriyim ay burcum koç

Ailenizle mesafeli misiniz? Genelleme yapılacak olursa orta doğu aile yapısının tüm özelliklerini taşıyoruz. Çalışıyorlar dediğinize gore gençler. Benim annem 74 yaşında kendime telkinler vererek görüşmeye gidiyorum en sonunda sakinleştirici kullaniyorum .ben de 43 um. (Kuşak farkliligi muhakkak etkilidir)Benim de çocuğum var. Sadece merak ettiğim için soruyorum,farklı görüşleri de tecrübe edinmiş olurum. aileniz bu seçim aşamasında ki kararsizliginizi biliyor mu? Biliyorsa onların kararı nedir?vereceğiniz parayı kabul ederler mi?

Ben de sabırsızim kovayim, bisey olucaksa olsun derim hemen, ama d.tün acikta kalmaması da önemli fhhgdgd, bi kac ay sabret bence

öncelikle yaştan başlayayım annemle babam 60 yaş civarındalar.
elbette para vereceğimi biliyorlar başta yok dediler sonra kabul ettiler.
aramız iyidir, ben yaşadığım çevreye göre küçüklüğümden itibaren fazlasıyla marjinal olduğum için kendi hayatıma saygi duymayı onlara öğrettim ( kaba bir tavır gibi görünebilir ama gerçek bu )
yoksa doğrularımiz çoğu konuda yakın değildir.
ama beraber çok az sorun yaşıyoruz onda da neden çoğu zaman benim öfkeli yapım oluyor, genelde güleriz çokça vs .
ailem evet biliyor gitmek istediğimi, onların en başından beri fikri şu ; yanımızda 5 6 ay kal borçlarını öde para biriktir git şuan yaşadığın yerde ev tut. Mutlaka orada da bir evin ve bizden ayrı hayatın olsun.
ama ben 5/6 ay değil hafta bile sabretmek istemediğimi fark ettim.
bunun en en temel nedeni onların yanında kendimi hala çocuk gibi hissetmem .
yetişkin bir kadın gibi değil.
10 sene yalnız yaşadım her sorumluluk bendeydi, o zamanda para kazanıncaya kadar onların çocuğu gibi hissetmeye devam etmiştim uzun süre.
Bu duygudan hiç hoşlanmıyorum

Yeniden ev kuracaksiniz ve gercekten cok maliyetli. Buyuk esyalari ikinci el alirim demisisniz ama kucuklerde bir o kadsr tutuyor tencere tabak catal kasik ivir zivir cok var
mutfak eşyalarının tamamını evden götürürüm diye düşündüm.
eski evimden getirdiklerimde vardi
haklısınız yepyeni bir ev çok eksiklikler çıkacak , farkındayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…