- 10 Nisan 2014
- 42.436
- 113.717
- 798
- Konu Sahibi Selinseker95
-
4 artı 1 e 500 geldi bu ay merkezi sistemdeDoğalgaz 312 lira geldi arkadaşlar sadece iki odada kalorifer yanıyor daha ucuz gelen var mı yoksa bize normal mi gelmiş
Aynen elektrik çok geliyor öyle :) ufolar çok yakıyor90 lira mı? Bu efsane bir başarı olmuş. Konfor olarak çok sorun ama yine de başarı çünkü tek petek yakmak yerine UFO kullanın diyeceğim ama o bile daha çok yakar.
mutfak banyo nasıl ısınıyor pekiAynen sobalı ev gibi
Gayette ısınıyoruz
Oturduğumuz odayı akşam 10gibi kapatıp
Yatak odasını açıyoruz
gece 1 gibi uyuyoruz
zaten o saate kadar yatak odası ısınıyor
Sabah oluncada yatak odasını kapatıp oturma odasını açıyoruz.
Termostatın cidden bu kadar faydası varmı bu ay 517 geldi bana 55 lerde yandı kombi yogusmalı uc petek te acık evim 120 metre kare gecen ay 353 geldı ısınıyoruz Ama her yeride yakamıyorum dıs yalıtımda var Guya akrabamız bu iste calisiyor esım ona sordu termostat isini gereksiz dedi yoksa bizde dusunuyordukÇünkü soğuk olan diğer odalar peteklerin çalıştığı odalardan ısı çalıyor. Böylece kombi ısıtmak için daha çok çalışıyor. Sobalı ev gibi düşünmeyin. Kalorifer sistemi bütün evin ısısının aynı olması üzerine çalışır.
3+1 evim. Bütün petekler açık, oda termostatı kullanıyorum ev ısısı genelde 20-23 derece aralığında, vaillant kombim var kış boyunca asla kapatılmaz. 177 lira geldi en son faturam. 120 metreküp civarı bir harcamamız oluyor ay boyunca.
Soba uğraştırıcı ama daha önce hiç sobalı evde oturmadım bilmem zaten kurmayı etmeyiE böyle yaşayacak olduktan sonra kaloriferin mantığı ne? Soba yakar hem daha çok ısınır hem daha az harcarım.
Peteklerin kolları var ya orasını çok açmamak mı lazımBana da 190tl geldi evet en ez 3 petek açık olmalı en küçük ayarda sürekli yanıyor.
Termostatın cidden bu kadar faydası varmı bu ay 517 geldi bana 55 lerde yandı kombi yogusmalı uc petek te acık evim 120 metre kare gecen ay 353 geldı ısınıyoruz Ama her yeride yakamıyorum dıs yalıtımda var Guya akrabamız bu iste calisiyor esım ona sordu termostat isini gereksiz dedi yoksa bizde dusunuyorduk
Mutfakta zaten sürekli yemek piştiğinden sıcacık oluyor yemeğide oturma odasında yiyoruzmutfak banyo nasıl ısınıyor peki
Bizimki en son 80 artık 80 ne cıkarırsam kalp krizi gecırırım gelen faturada aksilik bizi bulur Termostatın calısmıca falan tutar.Kesinlikle işe yarıyor. Ama tek şartla kombinin ısı ayarı en yüksekte olacak. 140 metrekare civarı evim, kuzey cephe güneş almaz, yalıtım var. İzmirdeyiz gerçi nispeten daha normal sıcaklık burda ama çevremde 300 altı gelen yok. Bir süre önce bir kombi firmasında çalışıyordum ben, püf noktaları biliyorum. Oda termostatı edinin mutlaka.
idare edebiliyorsanız tebrikler valla ben yapamazdım.arabama binince bile hemen kaloriferi açarım hiç sevmem soğuğuMutfakta zaten sürekli yemek piştiğinden sıcacık oluyor yemeğide oturma odasında yiyoruz
Banyoyu yakmaya hiç gerek duymadım İstanbulda zaten öyle buz gibi olmuyor hiç biyer
Çocuk olunca öyle olmuyor. Bi bebiş doğsun o zaman gündüz geceyi birak 24 saat 6 ay boyunca yanar üşümesin diye.En az 3 oda acik olmali diyenler neye dayanarak söylüyor bunu anlamadım ama
Biz iki kişiyiz diye
gündüzleri oturduğumuz odayı
gecede yattığımız odayı yakiyoruz
Yani hep 1 petek yanıyor dönüşümlü olarak
7 senedir bu hep böyle oldu
En fazla ödediğim ücrette 90.
Biz su termostat isini tekrar dusunelim gecen hafta sonu fatura geldi şoka girdim bı sureKesinlikle işe yarıyor. Ama tek şartla kombinin ısı ayarı en yüksekte olacak. 140 metrekare civarı evim, kuzey cephe güneş almaz, yalıtım var. İzmirdeyiz gerçi nispeten daha normal sıcaklık burda ama çevremde 300 altı gelen yok. Bir süre önce bir kombi firmasında çalışıyordum ben, püf noktaları biliyorum. Oda termostatı edinin mutlaka.
pittbull al yazamazlar korkudanGeçen ay 500dü.
Pazartesi günü okumaya gelirler. 700 üstü gelirse doğalgazı okumaya gelen arkadaşı İzmirgaz yetkililerini ikna etmek için rehin alayım diye düşünüyorum.
Bu işin kesin sınırları yok. Yalıtım, tüm odaları az da olsa açmak, temiz petekler, evin konumu vs önemli.
Bizimki en son 80 artık 80 ne cıkarırsam kalp krizi gecırırım gelen faturada aksilik bizi bulur Termostatın calısmıca falan tutar.
onu da alıştırırlar 1 ayaÇocuk olunca öyle olmuyor. Bi bebiş doğsun o zaman gündüz geceyi birak 24 saat 6 ay boyunca yanar üşümesin diye.
Nerden edıcem pekı75 benimki de, bütün kış 75'te duruyor. Saatinizden kontrol edebilirsiniz faturayı. Ben bugün baktım yaklaşık 9-10 gün var faturaya 110 lira civarında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?