• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tasarruf nasıl yapıyorsunuz?

140 mt2 sanırım ev ( evet tam bilmiyorum :) 350 geldi. Bence gayet makul, kış çok sert geçiyor, İç Anadolu dayız. Senede 3 defa bu civarda geliyor, diğerleri daha uygun oluyor. Üç günlük dünya , 50 lira kar edeceğim diye evimde titreye titreye oturamam, ısınmazsa daha da yakarım canımız sağolsun. Soğuktan hiç hoşlanmam

Valla 3+1 ara banyo hepsi yaniyo 299 geldi. En düşük ayar 38 ben 40 yakıyorum.

Nerden edıcem pekı

Son faturada son indeks yazar. Saatteki rakamdan bunu çıkarırsanız kullandığınız metreküpü bulursunuz. Şehrinizdeki doğalgaz metreküp fiyatıyla da çarparsanız fatura çıkar.
İstanbul için uygulama varmış sanırım telefonunuza indirebileceğiniz.

En az 3 oda acik olmali diyenler neye dayanarak söylüyor bunu anlamadım ama

Biz iki kişiyiz diye
gündüzleri oturduğumuz odayı
gecede yattığımız odayı yakiyoruz
Yani hep 1 petek yanıyor dönüşümlü olarak

7 senedir bu hep böyle oldu
En fazla ödediğim ücrette 90.

Mutfak? Banyo?

Bazen 3 bazen 4 petek yanıyor bizde de.. Oturma odası, yatak odası, antre, mutfak (bazen).. Geçen ay 200, bu ay 270 tl geldi.. Ama ısınamıyoruz öyle güzelce, hırka ve battaniye modundayız. Yalıtım yok, pimapenler milatta kalma zaten.. Tüm camları bantladık hava esiyor püfür püfür.. Ev sahibi yaptırmıyor, biz de nasılsa birkaç seneye gideceğiz bu evden deyip uğraşmıyoruz.

Cayır cayır gece gündüz yanıyor.
Ekonomide 45 derece, comfort da 55 derece.
Eşim genelde comfort ta 55 de çalıştırır.
Ki soğuk banyo asla istemem yıkanaman kocaman bir petek de banyo da var.
178 TL geldi.
Kombinin yoğuşturmalı, peteklerin hepsinin açık olması gerekiyor.

kızlar her evinde doğalgaz olan mecbur mu heryeri açmaya faturaları görüyoruz yani.. ne bu şaşırma anlamadım banyo soğukmuş yok yemek ısıtıyormuş dalga geçer gibi yazmışsınız birde arkadaşa demekki bütçeleri bu kadarını kaldırıyo şimdilik üşüyolardır elbette ama idare ediyolardır.. herkes ister evinin heryeri sıcak olsun ama faturalar kursağımızda bırakıyor doğalgazı..
eskiden evlerde sadece sobalar vardı o zaman tek bir oda sıcak oluyordu diğer yerler buz gibi napıyodu acaba anneleriniz akrabalarınız duş almıyolarmıydı yemek pişirmiyolarmıydı..
abarttınız yani..

Back
X