Ani gelen misafir

sağlıklı ilişki görünce bi garip oldum :oops:

Bu dürüstlüğü ben de denemiştim yakın bir arkadaşıma, sağolsun aylarca lafını yaptı, başıma kaktı "beni evinde istemedi, sanki evini yiyecez,sanki hiç dağınıklık görmedik, ay rahat edemezmiş" vs diye.. Araya mesafe koydum, görüşmedim, seneden seneye bayram sebebiyle aradığında yine laf sokmaya çalıştı. Komple muhabbeti kestim, bu sefer ortak tanıdıklarımıza lafını yaptı :) İşin özü bazen dürüstlük işe yaramıyor, baş ağrıtıyor ve ne yazık ki yüzsüz olan her daim yüzsüz, utanmıyor..
O tam hastaymis. Iyiki kurtulmussunuz. Hem suclu hem guclu hemde takintili. Cok gucenmis kirilmis madem bayramlarda niye ariyor. M.nyak insan cok 🤦‍♀️🙄😁

Bence "biz yabancimiyiz" lafi bile igrenc. Benim bildiğim bizim dinimizde bile çat kapı bir yere gitmek doğru değil. Zaten bence kul hakkına giriyor.
Bir kere bana gerçekten değer veren bir insan beni uygunsuz bir ev hali benzer bi vaziyette yakalayip mahcup etmemek için çat kapı gelmez.
Ikide şu an kabul edemeyecek durumdayım diyecek duruma beni düşürmemek için de böyle bir teklifte bulunmaz. Üstelik te 5 dakika ugrayacak insan 5 dakika görmeyiversin beni anlatabiliyor muyum.
Müsait değilim dediğinizdede üstüne biz yabancı mıyız denilirmi. Yani senin için fark etmeyebilir benim evimi uygunsuz halde gormek, sana dedikodu malzemesi çıkabilir
Ben istemiyorum, benim için önemli o durumda yakalanmamak. Milletimizin bu lavbaliligini sevmiyorum.

Son düzenleme:
Eeeeen nefret ettiğim insan tipi, hatta arttırıyorum bırak çat kapıyı 5 dk öncesini 2 3 saat önce haber verilmesi
bile beni kurtarmıyor mesela, evimi mi toparlayım, kendimi mi toparlayım, ikramlık mı hazırlayım, psikolojik olarak kendimi mi hazırlayım ne yapayım yani :)

Çat kapı ise benim için korkunç bir mesele
ya arkadaşım kocamla mı sevişiyorum duş mu alıyorum fantezi mi yapıyorum ne işin var
çat kapı benim kapımda, en yakınım dahi olsa sevmiyorum kişisel sınırların bu şekilde ihlal edilmesini.
Kesinlikle mesafenizi koyun ama koymadan önce lafınızı da sokun iyi bir.
Yani çok haklısınız olay son derece anormal.

Bayram ziyaretleri çat kapı yapılır zaten ama sabah onda değil tabi.
Bayram ziyaretleri de benim cevremde,ailemde haber verilerek yapilir.Müsaitseniz ugrayacagiz diye.Evin musaitligini gectim ,insan evde de olmayabilir,onlara bayramsa bize degil mi?Biz de evde olmayabiliriz yani.

Gidecek kapı arıyorlarmış barışınca da o kapı sen olmuşsun. Belli ki herkesi bıktırmışlar. Müsait değilim diyeceksin açık açık. Ha aram bozulmasın dersen de biz size geliriz müsait olunca deyip çat kapı onlara gideceksin oldu bitti

Cat kapi cok uygunsuz.Dinimizde de yok ama eskiden bayramlar da uc gun boyunca erken kalkilir ve hazir olunurdu.Misafir gelebilir diye.Ama tabi bu eskidendi. Simdi hayatin getirdigi hizli yasam bunu mumkun kilmiyor.Normal zamanda bile telefon etmeden bir yere asla gidilmemeli bence .

Back
X