Tasarruf nasıl yapıyorsunuz?

Selinseker95

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2018
233
34
13
30
Doğalgaz 312 lira geldi arkadaşlar sadece iki odada kalorifer yanıyor daha ucuz gelen var mı yoksa bize normal mi gelmiş

İki odaya göre pahalı fatura evinize de bağlı güneş görüyormu yalıtım var mı bulunduğunuz yer sogukmu ona göre değişir

Ay çok üşendim yazmaya da bir sürü sebebi ve püf noktası var bu işin. İki petek yakarsanız normal o kadar çok gelmesi, koca evi iki petek ısıtmaya çalışıyor çünkü.

Son düzenleme:
Bizim ev dublex üst katı yakmiyoruz. Alt katta yatak odası salon mutfak banyo yanıyor. 423 TL geldi

Biz oturduğumuz oda ile yatak odamızı 2.5 3 'te yakıyoruz. Diğer odalar da termometreli merkezi sistem olduğu için Isı düştükçe asgari nizamda yanıyor. 223 Tl fatura geldi. Onemli olan tek peters yüklenmeden evi ılık tutmak bence.

Çünkü soğuk olan diğer odalar peteklerin çalıştığı odalardan ısı çalıyor. Böylece kombi ısıtmak için daha çok çalışıyor. Sobalı ev gibi düşünmeyin. Kalorifer sistemi bütün evin ısısının aynı olması üzerine çalışır.

3+1 evim. Bütün petekler açık, oda termostatı kullanıyorum ev ısısı genelde 20-23 derece aralığında, vaillant kombim var kış boyunca asla kapatılmaz. 177 lira geldi en son faturam. 120 metreküp civarı bir harcamamız oluyor ay boyunca.

En az 3 oda acik olmali diyenler neye dayanarak söylüyor bunu anlamadım ama

Biz iki kişiyiz diye
gündüzleri oturduğumuz odayı
gecede yattığımız odayı yakiyoruz
Yani hep 1 petek yanıyor dönüşümlü olarak

7 senedir bu hep böyle oldu
En fazla ödediğim ücrette 90.

her odada 1'er petek var, toplam 4 adet her biri 1'de yanıyor, dış cephede yalıtım var ancak cephemiz güneş almıyor.160 geldi. ama evde kısa kolluyla gezmesek de olur uzun kollumuzu hırkamızı çetiğimizi giyip oturuyoruz.

Sobalı ev gibi yapıyorsunuz yani. E ısınıyor mu?

Canım ben yatak odasını çok düşük ısıda çalıştırıyorum. Uyuduğum odada çok sıcakta uyuyamıyorum. Salon kullandığımız banyoyu ve mutfağı hep açık tutuyorum. Odamızı kıstıktan sonra bizde baya fark oldu. Ama tabi sıcak odada uyumayı seviyosan dediğim sana uymuyor

E böyle yaşayacak olduktan sonra kaloriferin mantığı ne? Soba yakar hem daha çok ısınır hem daha az harcarım.

90 lira mı? Bu efsane bir başarı olmuş. Konfor olarak çok sorun ama yine de başarı çünkü tek petek yakmak yerine UFO kullanın diyeceğim ama o bile daha çok yakar.

Sobalı ev gibi yapıyorsunuz yani. E ısınıyor mu?
Aynen sobalı ev gibi
Gayette ısınıyoruz

Oturduğumuz odayı akşam 10gibi kapatıp
Yatak odasını açıyoruz

gece 1 gibi uyuyoruz
zaten o saate kadar yatak odası ısınıyor

Sabah oluncada yatak odasını kapatıp oturma odasını açıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…