- Konu Sahibi Zuleyhanin_bebegi04
-
Tane ile almak daha pahalıya geliyor bence 2 hafta giden domates yumuşamıyor mu cherry lezetli oluyor ama çabuk bozuluyor gibi kabukları :)
nerden bakacağım k bakma bu konularda kıtım :)Altın biriktirmeye başlıyoruz konusuna davet ediyorum sizi
Altın biriktirmeseniz de Hem heveslenirsiniz hem de tasarruf önerileri de var
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/altin-biriktirmeye-basliyoruzz.1019784/page-966Nwrse
nerden bakacağım k bakma bu konularda kıtım :)
Ölçek ağzına kadar dolu olmuyor tabii..birazda göz kararı oluyor ama tatlı kaşığı kadar bana göre çok az bir miktar..eğer makinaya tıkabasa çamaşır doldurmuşsam evet deterjan kalıntısı kalıyor bende iki kez durulamak zorunda kalıyorum o zaman..bu yüzden artık sıvı deterjana geçeceğim elimdeki toz bitince :)
Deterjanı fazla fazla kullanmak bana da anlamsız geliyor. Sonuçta eşim ya da ben ağır sanayi işleri yapmıyoruz üstümüz başımız yağ içinde kalmıyor. Çamaşırları ter kokusundan ötürü yıkıyorum ağır kirli olmuyor o yüzden çoğu zaman çeyrek ya da yarım kapak deterjan kullanıyorum çamaşırın çokluğuna göre değişiyor.tatlı kaşığı az programda 8 kilo olunca daha fazla koyuyorum ama genelde o deterjanların üstünde yazan miktar hep bana çok geliyor
hani 10 yıkama yazıyor ya 1,5 kilo deterjanda
o deterjan bana 2 ya da 2,5 ay gidiyor mesela ki çok da çamaşır yıkarım sadece oğlumun 3-4 makine çamaşırı çıkar her hafta
a101 bimden ne alirsan al aylik 1000 tl etmez ki arkasdasim ne aliyosun dunyayi mi diyesim geldi kusura bakma Allah daha cok versin ama o zmn azcik bogazdan kisican...Evde yap dediğin herşeyi yaptım zaten market alışverişi buyuk o meşhur market zincirlerinden yapıyorum alışveriş zaten pazar evde bebegim var herşey tazesi orda yine de cok gidiyor aylık mesela mutfaga bin tl gidiyor aylık cok mu yoksa ne kadar miktar ayırmam gerek
Icime su serptiniz vallahi. Hic kisa programda yikayamam :))Bir de sunu soyleyim camasir ve bulasik makinasini acil bir isiniz yoksa her zaman uzun programlarda calistirin. Deneyimi mi anlatayim size.
Evlendigimde yaklasik 3-4 ay bulasik makinasini hep kisa programda calistirdim. Bulasik makinasinin ekonomik programida vardi ama 3 saat diye hic denememistim. Bir gun deneyim dedim be elektrik faturasi yeni doneme gecince bir ay boyunca hep 3 saat suren ekonomik programda yikadim. Ay sonunda faturada 20 lira fark vardi. Acaba dedim bu bulasik makinasindan mi gercekten ekonomik mi? Diger ay denemek amacli yine kisa da calistirdim fatura yine 20 lira fazla geldi. O gunden sonra hep uzun progrMda calistiriyorum. Siz de deneyin.
Giyime ne harciyordunu? Anladigim kadariyla mutfak gereksinimleriniz hesapli.Yo
yoguet ev yapımı zaten hiç almam işte kuru baklıyat temizlik urunlerı kozmetik ürünler işte kercaptan baharata kadar genelde bim veya A101 takılıyorum
Ben kendimi soyle ornek vermem gerekirse;
Mutfak masraflarindan temel ihtiyaclarimi aliyorum. Cayimi sekerimi bulguru kuruyu nohutu pirinci evden eksik etmiyorum. Her hafta duzenli pazar alisverisi yapip sutumu alip yogurt mayaliyorum. Eve paket hazir gida vs. sokmuyorum. Cunku hem pahali hem de sagliksizlar. Yalan yok kasaba gitmisligim yok oyle fazla. Kuymaya 45 tl veremem. belki lazim olur diye bi 10 tl lik alip diffirize atarim. Tavuk but alirim 5-6 tane corbaya ya da pilav ustu icin, ayni zamanda balikta atarim buzluga. Hani evde bisey olmaz taze sebze olmazsa onlari yaparim. Yanina ev yapimi corba ya da ev yapimi eriste. Dogalgazi kisin en sert soguga 2 de yaktim mutfakta oturdum sicak diye. Isinamadigim halde 250 TL geldi. Su faturam 2 yetiskin bir cocuk en fazla 45 gelir. O da butun batarya vanalari kisiktir. Alaturka wc kullaniriz sifon yerine 1 masraba su yeter. Balkonu 2 hafta da bir yikar diger gunler silerim. Kiyafete gelince bu kis kendime bi kazak bi gomlek bi etek bi de mont aldim o kadar bi de triko. Masraflar artacak ikinci cocuk geliyor. Daha buyuk kizima elbise ayakkabi alinacak. Dogumumu da hayirlisiyla devlette yapmayi dusunuyorum. Ne ediim.
Kurban eti de var elhamdulillah.Evde çocuk varken ayda 10 liralık kıyma yetiyor mu
Bu çocuğun haftada en az 3-4 et yemesi lazım
Malum tavuklar zaten hormonlu
Aradan uzun zaman geçmiş ama bu konuda bir fikrim var. Ben o tarifenin hile olduğunu düşünüyorum. Akşam sastlerinde bu makineleri karanlıkta çalıştıramayacağımız için ekstra elektrik harcıyoruz, yani lambalar açık oluyor.Akıllı sayaçlarda akşam saat 20'den sonra elektrik indirimli oluyor..bulaşık,çamaşır makinelerini bu saatten sonra çalıştırabilirsiniz
Aslında doğru bir tanıdığım gece atar ama yine yüksek geliyor,3 zamanlı elektrik faturalarında en yüksek elektrik puant dönemi harcanıyor,yazın gece 11 kışında 10 kadar oluyor puant dönemi o saatlerde elektrik çok harcıyoruz,ucuz gelsin diye herşeyi gece 11 den sonra yapan tanıdığım var ama yüksek geliyor,en iyisi tek zamanlı tarife,gece,gündüz ve puant dönemi aynı tarifen hesaplanır 50 kuruş mesela,3 zamanlıda değişkendir fatura birimi.Aradan uzun zaman geçmiş ama bu konuda bir fikrim var. Ben o tarifenin hile olduğunu düşünüyorum. Akşam sastlerinde bu makineleri karanlıkta çalıştıramayacağımız için ekstra elektrik harcıyoruz, yani lambalar açık oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?