Tasarruf derdi ...

Biz iki kişi olduğumuz için şimdilik işim çok kolay. Biraz komik olacak ama ben sebzeyi meyveyi sayarak alıyorum :KK70: Mesela kahvaltılık cherry domatesi hep 12 tane alırım 2 hafta yetiyor bize. Salatalık da öyle en fazla 6 tane. 2 Muz 2 Elma 6 havuç vs vs. Peynir 300-400 gramı geçmez o da bize 7-10 gün yetiyor. Kağıt havluyu/Tuvalet kağıdını a101’den veya bim’den alıyorum 3 katlı olanlardan. En pahalısını almaya gerek yok sonuçta hepsi aynı işi görüyor, bitarafımızı silmek için çok para vermek bana göre saçmalık:KK45: Et kıyma vs. ayda 1-2 defa alıyorum, kayınvalidem sağolsun hep etli kıymalı yemekler yappı bizi çağırdığı için ben evde çok sık yapmıyorum. Tavuk fileto alırım genellikle ama her zaman değil. Haftalık menüme göre.
Ortalama 250₺ aylık mutfak masrafımız, çoluk çocuk olduğunda işler değişecek tabi şimdilik bayağı tutumlu biri olduğumu düşünüyorum.

bak yukarıda herkes yazdı

pilavı nasıl ne ölçü ile yapıyorsun

ne kadar yiyorsunuz artan hop çöpe mi

ya da mesela ben yazın bir kilo barbunya alır yarsını pişirir yarısını buzluğa atardım

herkes bana çılgın gözü ile bakardı ama biz üç kişiyiz ve yanında pilavla üç kişiye bir öğün oluyor kalınca dökülüyor

ya da ne bileyim bir kaşık tarhanadan çorba yaparım birer kepçe yeter bize

bende çeşit çok miktar az olur ama tek öğün yaparım günde 3 öğün olunca çok yorucu oluyor
Haklısısın aslında

biz de tasarruf modundayız.Ücretsiz izindeyim.

En büyük karı, internet üzerinden alışveriş yaparak elde ediyoruz.Deterjan,bebek bezi, mama...Kampanya takip ediyoruz.İnanılmaz indirimler oluyor.

Biz iki kişi olduğumuz için şimdilik işim çok kolay. Biraz komik olacak ama ben sebzeyi meyveyi sayarak alıyorum :KK70: Mesela kahvaltılık cherry domatesi hep 12 tane alırım 2 hafta yetiyor bize. Salatalık da öyle en fazla 6 tane. 2 Muz 2 Elma 6 havuç vs vs. Peynir 300-400 gramı geçmez o da bize 7-10 gün yetiyor. Kağıt havluyu/Tuvalet kağıdını a101’den veya bim’den alıyorum 3 katlı olanlardan. En pahalısını almaya gerek yok sonuçta hepsi aynı işi görüyor, bitarafımızı silmek için çok para vermek bana göre saçmalık:KK45: Et kıyma vs. ayda 1-2 defa alıyorum, kayınvalidem sağolsun hep etli kıymalı yemekler yappı bizi çağırdığı için ben evde çok sık yapmıyorum. Tavuk fileto alırım genellikle ama her zaman değil. Haftalık menüme göre.
Ortalama 250₺ aylık mutfak masrafımız, çoluk çocuk olduğunda işler değişecek tabi şimdilik bayağı tutumlu biri olduğumu düşünüyorum.
Ortalama 259 tl mi ben şok ben iptal Allahım bana da nasip et ,))

Tane ile almak daha pahalıya geliyor bence 2 hafta giden domates yumuşamıyor mu cherry lezetli oluyor ama çabuk bozuluyor gibi kabukları :)

peki durulanıyor mu

yani bir sefer yıkadıktan sonra tekrar deterjan koymadan çalıştırın makinayı ve çıkan köpüğe şöyle bir bakın

tatlı kaşığı kadar koyunca bile iki durulama yapıyorum hala bile kalıntı olabiliyor bazen 3 oluyor durulamam

bak benim elektrik faturam bu nedenle yüksek geliyor

hoş kışın 90 civarı geliyordu

dün 58 gelmiş ama süresine bakmadım belki bir aydan kısadır

Ölçek ağzına kadar dolu olmuyor tabii..birazda göz kararı oluyor ama tatlı kaşığı kadar bana göre çok az bir miktar..eğer makinaya tıkabasa çamaşır doldurmuşsam evet deterjan kalıntısı kalıyor bende iki kez durulamak zorunda kalıyorum o zaman..bu yüzden artık sıvı deterjana geçeceğim elimdeki toz bitince :)

Ölçek ağzına kadar dolu olmuyor tabii..birazda göz kararı oluyor ama tatlı kaşığı kadar bana göre çok az bir miktar..eğer makinaya tıkabasa çamaşır doldurmuşsam evet deterjan kalıntısı kalıyor bende iki kez durulamak zorunda kalıyorum o zaman..bu yüzden artık sıvı deterjana geçeceğim elimdeki toz bitince :)

tatlı kaşığı az programda 8 kilo olunca daha fazla koyuyorum ama genelde o deterjanların üstünde yazan miktar hep bana çok geliyor

hani 10 yıkama yazıyor ya 1,5 kilo deterjanda

o deterjan bana 2 ya da 2,5 ay gidiyor mesela ki çok da çamaşır yıkarım sadece oğlumun 3-4 makine çamaşırı çıkar her hafta

Sıvı daha çabuk bitiyor tozdan bence tozun en büyük boyunu alınca daha uzun sürüyor gitmesi.7-9 kg .

Eşimden haftalık para alıyorum her hafta 100 lira gibi. Diğer bütn masrafları eşim karşılıyor. Benim kişisel ihtiyaçlarda eşimden. Bn O paraya çeğrek fln alıyorum. Mesela çocuk odasını ben aldm.
Çok alışverişe çıkmazsan çokta harcamıyorsun. Acil olan şeyleri eşine msj atarsın gelirken alır.. ( bide sigarayı bıraktıktan sonra para biriktirebildm yoksa kesinlikle birikmiyor)
Alışverişi bim a101 gibi yerlerden yap.

Eşimden haftalık para alıyorum her hafta 100 lira gibi. Diğer bütn masrafları eşim karşılıyor. Benim kişisel ihtiyaçlarda eşimden. Bn O paraya çeğrek fln alıyorum. Mesela çocuk odasını ben aldm.
Çok alışverişe çıkmazsan çokta harcamıyorsun. Acil olan şeyleri eşine msj atarsın gelirken alır.. ( bide sigarayı bıraktıktan sonra para biriktirebildm yoksa kesinlikle birikmiyor)
Alışverişi bim a101 gibi yerlerden yap.[/QUOT doğru +1

Bayatlayan ekmekleri kurutun. öğütün köftelerinizde kullanırsınız. dondurucuda saklayabiliyoruz.
Çamaşır makinesini dolmadan çalıştırmamalıyız. çamaşırlar çok kirli değilse kısa program tercih edin.
Alışverişe liste yaparak çıkın ve muhakkak tok karınla alışveriş yapın. aç olduğunuzda daha çok şey alasınız geliyor.
Kullanmadığınız fişleri muhakkak prizden çekin.
kettle çok elektrik tüketiyor. kullanmamaya çalışın. saati fırfır döndürüyor. bizzat kontrol ettim.
Tasarruflu ampullerden kullanabilirsiniz.
şimdilik aklıma gelen bunlar.

Kızlar merhaba biz bu zamana kadar geniş geniş takılıyorduk ama malum ıkıncı bebegim geliyor biraz tutumlu olmam gerekecek ama hiç bana göre işler degil bana tçvereceginız tavsiyelere ihtiyacım var siz evde mutfak faturalar giyim falan tasarruf nasıl sağlıyorsunuz gerçekten bu işi başarmış hanımlar sizden yorum bekliyorum yoksa bu gidişle :))
Altın biriktirmeye başlıyoruz konusuna davet ediyorum sizi
Altın biriktirmeseniz de Hem heveslenirsiniz hem de tasarruf önerileri de var :KK54:

Bizdeki en büyük gider gıda sanırım.
Yiyecekten,ısınmadan asla kısamayız zaten.
En büyük tasarufumuz da gezmemiz pek yok,genel olarak evdeyiz,yaz tatilleri dışında.

Back
X