Tasarruf derdi ...

mesela kimisi bol sulu cacık yapar ben koyu yaparım yani benim bir öğünlük cacığımdan burada 3 öğün cacık çıkaracak çok kadın vardır
biraz da yaşam şekli ile alakalı
mesela deterjan
ben azıcık tatlı kaşığı kadar koyarım kimisi vardır ki kocaman ölçekle koyar

Evet teyzem öyle bir cacık yapar ki, sanki salatalıklı su içmiş olursun :D onda yemek yiyeceksek cacığı ben yaparım :) cacık koyu olmalı bende öyle seviyorum ;) o kocaman ölçekle deterjan koyan benim yoksa temiz hissedemiyorum çamaşırları :) iyi beslenmek önemli..ucuz mal alacak kadar zengin değilim cümlesi boşa söylenmemiş..o yüzden kaliteli ama uzun süreli kullanabileceğim şeyler alırım ve almadan "gerçekten buna ihtiyacım var mı" diye düşünürüm.

Evet teyzem öyle bir cacık yapar ki, sanki salatalıklı su içmiş olursun :KK70: onda yemek yiyeceksek cacığı ben yaparım :) cacık koyu olmalı bende öyle seviyorum :KK66: o kocaman ölçekle deterjan koyan benim yoksa temiz hissedemiyorum çamaşırları :) iyi beslenmek önemli..ucuz mal alacak kadar zengin değilim cümlesi boşa söylenmemiş..o yüzden kaliteli ama uzun süreli kullanabileceğim şeyler alırım ve almadan "gerçekten buna ihtiyacım var mı" diye düşünürüm.
Son dediğinize +1

Bebeğin de olacakmış, en büyük tasarrufu temizlik ürünlerinde yapabilirsin bence, hem daha sağlıklı hem daha ekonomik birkaç fikir, yumuşatıcı ve parlatıcı kullanma, yeterince durulanmadığı için hastalıklara zemin hazırlar, bunların yerine bildiğimiz elma sirkesini koy, emin ol kireç çözme özelliği hiçbirşeyde yok ben 3 senedir kullanıyorum makinemde de bir sıkıntı yok şükür. Bunun dışında evi de arap sabunu ve azıcık sirke eklediğin suyla sil, parfümlü temizleyicilerden alma, hem pahalı hem de sentetik parfümler iyi değil astıma alerjiye yol açıyor. Şampuanı bırakıp zeytinyağlı doğal sabun kullanın, saç dökülmesi problemi varsa bıttım sabunu kullanabilirsin, ben çok memnunum kurutmuyor içinde menengiç yağı olduğu için bir sabun 5 tl erkan şamcının sitesinde ve aylarca gidiyor, oğluma da kullanıyorum, egzamalı sivilceli ciltlere dahi faydalı bir ürün. Ama her marka olmaz tabiki güvenilir olanını bul. Bebek bezi ıslak mendil ihtiyaçlarını da internetten toptan ve hesaplı alabilirsin gerçekten baya farkediyor toplu alınca.

Ha işte faturalara bile bakmıyorum eşim hallediyor
Faturanız 3 zamanlıdır mutlaka,gündüz,gece ve puant dilimi puant dilimi elektriğin en pahalı olduğu dönemdir saat 23 kadar puant dönemi olarak geçer kış dönemi 22 olur eger tek zamanlı tarife olursa daha uygun bana göre saat 8 den sonra atıyorsanız yine en pahalı tarifeye gelir.Biz tek zamanlı kullanıyoruz komşum gece 12 den sonra yıkar herşeyini yine yüksek geliyor ona bize uygun geliyor.

Bizim memlekettede cacıklar sulu olur çorba gibi :) deterjan konusuda doğru annem bol koyar ölçeklede koymaz ben de aksine ölçekle koyarım.Pilav mesela ben bardak hesabı yaparım tam gelir 4 kişiye annem göz kararı yapar bir sürü artar .

peki artanı ne yapar

annem de kazanla yapar iki kişiye ama bitirinceye kadar yer

ben üç kişiye Türk kahvesi fincanı ile yapıyorum ama eğer arttı ise öbür öğün yemiyorlar benimkiler

peki artanı ne yapar

annem de kazanla yapar iki kişiye ama bitirinceye kadar yer

ben üç kişiye Türk kahvesi fincanı ile yapıyorum ama eğer arttı ise öbür öğün yemiyorlar benimkiler
Ertesi gün yer yada başka bir gün eğer bozulma yoksa ki kolay kolay bozulmuyor bizim evde o konuda sıkıntı yok yenir yemekler önceki günden pişmisse.

Evet teyzem öyle bir cacık yapar ki, sanki salatalıklı su içmiş olursun :KK70: onda yemek yiyeceksek cacığı ben yaparım :) cacık koyu olmalı bende öyle seviyorum :KK66: o kocaman ölçekle deterjan koyan benim yoksa temiz hissedemiyorum çamaşırları :) iyi beslenmek önemli..ucuz mal alacak kadar zengin değilim cümlesi boşa söylenmemiş..o yüzden kaliteli ama uzun süreli kullanabileceğim şeyler alırım ve almadan "gerçekten buna ihtiyacım var mı" diye düşünürüm.

peki durulanıyor mu

yani bir sefer yıkadıktan sonra tekrar deterjan koymadan çalıştırın makinayı ve çıkan köpüğe şöyle bir bakın

tatlı kaşığı kadar koyunca bile iki durulama yapıyorum hala bile kalıntı olabiliyor bazen 3 oluyor durulamam

bak benim elektrik faturam bu nedenle yüksek geliyor

hoş kışın 90 civarı geliyordu

dün 58 gelmiş ama süresine bakmadım belki bir aydan kısadır

Akıllı sayaçlarda akşam saat 20'den sonra elektrik indirimli oluyor..bulaşık,çamaşır makinelerini bu saatten sonra çalıştırabilirsiniz :KK66:
3 zamanlı tarife ise saat 8 de yada 9 da atsanızda indirim olmuyor çünkü kış dönemi-yaz dönemi farklı olabiliyor ama saat 11 kadar puant dönemi oluyor en pahalı olduğu dilim .

Son dediğinize +1

peki züleyha o zaman nereye gidiyor senin paralar

yani pazar dedik tabii dedin, ucuz market dediler oradan alırım dedin, idareliyim dedin, gerekli değilse almam dedin

nereye gitti senin paracıklar

yani sence neye çok harcıyorsun

bazıları vardır alır ama yemeden atar bazıları vardır alır durup bayatlar atar kimi vardır dağıtmayı sever kimi iştahlıdır vs vs

sizde neden harcamalar çok ya da çok değil de sana mı öyle geliyor

peki züleyha o zaman nereye gidiyor senin paralar

yani pazar dedik tabii dedin, ucuz market dediler oradan alırım dedin, idareliyim dedin, gerekli değilse almam dedin

nereye gitti senin paracıklar

yani sence neye çok harcıyorsun

bazıları vardır alır ama yemeden atar bazıları vardır alır durup bayatlar atar kimi vardır dağıtmayı sever kimi iştahlıdır vs vs

sizde neden harcamalar çok ya da çok değil de sana mı öyle geliyor
Biz cok yiyoruz ve israfım cok bazen yemek ekmek çöp oluyor herseyde bol bol kullanıyorum atıyorum birine bir ay yetecek deterjan bana 15 gider öyle

Biz cok yiyoruz ve israfım cok bazen yemek ekmek çöp oluyor herseyde bol bol kullanıyorum atıyorum birine bir ay yetecek deterjan bana 15 gider öyle

tamam işte buradan kısacaksın

yemek ekmek çöp olmayacak

bizde de arada ekmek sıkıntı oluyor zira bir ekmek iki gün yense de bitmiyor ee bayatlıyor kalıyor

buzluğa atıp köfte vs yapılabilir

ya da ben hafta sonu ekmek dilimi üstüne kaşar zeytin vs koyup pizza yapıyorum

pastahaneden alınan gibi oluyor denenebilir

deterjan konusunda da yukarıda yazdım

azalt deterjanı kimyasal onlar ve tortu bırakıyor

tamam işte buradan kısacaksın

yemek ekmek çöp olmayacak

bizde de arada ekmek sıkıntı oluyor zira bir ekmek iki gün yense de bitmiyor ee bayatlıyor kalıyor

buzluğa atıp köfte vs yapılabilir

ya da ben hafta sonu ekmek dilimi üstüne kaşar zeytin vs koyup pizza yapıyorum

pastahaneden alınan gibi oluyor denenebilir

deterjan konusunda da yukarıda yazdım

azalt deterjanı kimyasal onlar ve tortu bırakıyor
İste konu açmamın sebebi bu elim tutumlu degil israf yapıyorum nasıl tutumlu olabilirim sagolun yardımlar icin baska tavaiyeler ;)

Birazdan konunu taşırlar
Benim eski mesajlarıma gir, sürekli takipte olduğum iki topik var ekonomi bölümünde, uzun uzun böyle şeyler konuşuyoruz orada. Kop gel

İste konu açmamın sebebi bu elim tutumlu degil israf yapıyorum nasıl tutumlu olabilirim sagolun yardımlar icin baska tavaiyeler :KK66:

bak yukarıda herkes yazdı

pilavı nasıl ne ölçü ile yapıyorsun

ne kadar yiyorsunuz artan hop çöpe mi

ya da mesela ben yazın bir kilo barbunya alır yarsını pişirir yarısını buzluğa atardım

herkes bana çılgın gözü ile bakardı ama biz üç kişiyiz ve yanında pilavla üç kişiye bir öğün oluyor kalınca dökülüyor

ya da ne bileyim bir kaşık tarhanadan çorba yaparım birer kepçe yeter bize

bende çeşit çok miktar az olur ama tek öğün yaparım günde 3 öğün olunca çok yorucu oluyor

Ekmekleri kurutup çekebilirsin un gibi annem bazen elde açma börek Sıkma yapar hamurun içine katar,ekmeği fazla alıyorsan tüm olarak buzluğa koyabilirsin yiyeceğin zaman çıkarırsın.

Back
X