Tasarruf derdi ...

Bebeğin ihtiyaçları için ufak ufak para atabilirsin kenara
3 ve 4 numara bez çok gidiyor bunlardan kampanyada buldukça stoklayabilirsin
Ben mutfak masrafından kısmayı doğru bulmuyorum çok zaruri haller dışında
Bim çok öneriliyor ama güvenmiyorum pek ben
En önemlisi ziyan edip atmamak
Abur cubur almamak gene iyi bir masraf kısıcı olabilir
Ve sebze meyveyi pazardan almak

Tane ile almak daha pahalıya geliyor bence 2 hafta giden domates yumuşamıyor mu cherry lezetli oluyor ama çabuk bozuluyor gibi kabukları :)

Yooo hiç çürümedi bozulmadı bu güne kadar vallah :) hesabım da hemen hemen hep aynı hiç şaşmaz. Elma soğan patates türü ağır şeyler zaten 3-4 tane aldığında 1 kilo ediyor. Bende illa düz sayı olacak 4 tane 6 tane gibi, takıntılıyım bu konuda :KK70:

Biz mutfak ve markete çok harcıyoruz
Yumurta organik alıyorum
Baklagil bilindik markalar menşei Türkiye yazmasına dikkat ediyorum
Temizlik ürünlerini organik alıyorum
Pazara her hafta çıkıyorum
Et haftada 3-4 gün olur
Tavuk iki haftada bir o da organik
Balık haftada bir
Abur cubur hiç almam ama kuruyemiş çok tüketilir
Kahvaltılık peynir çeşitleri,zeytin vs çocuk için olmak zorunda
Bunları kısamam
Ama biz dışarda çok yiyoruz
Bunu biraz kısmamız lazım da işte

Bide konu sahibi şöyle ufak bir örnek vereyim. Ben mesela indirimde hangi kaşar varsa onu alıyorum (genellikle 700g oluyor). Onu 4 parçaya bölüp poşetleyip dondurucuya atıyorum bitince bir parça akşamdan çıkarıyorum, epey gidiyor bize.
Geçen internette gördüm çamaşırlara en fazla 1 çay bardağı deterjan koyun diye, öyle de gayet temiz yıkanıyor çamaşırlar. Tabi ne kadar az çamaşır o kadar az deterjan.

Birde yakınınızda Onur market varsa orayı sık sık takip edin. Bazen çok büyük indirimler oluyor aynı ürünün ikincisi 1₺ falan. Hem kaliteli marka ürünler hem uygun oluyor. Ben makarna pirinç kuru bakliyat vs uzun ömürlü gıdaları stokluyorum bu şekilde.

Ölçek ağzına kadar dolu olmuyor tabii..birazda göz kararı oluyor ama tatlı kaşığı kadar bana göre çok az bir miktar..eğer makinaya tıkabasa çamaşır doldurmuşsam evet deterjan kalıntısı kalıyor bende iki kez durulamak zorunda kalıyorum o zaman..bu yüzden artık sıvı deterjana geçeceğim elimdeki toz bitince :)

tatlı kaşığı az programda 8 kilo olunca daha fazla koyuyorum ama genelde o deterjanların üstünde yazan miktar hep bana çok geliyor

hani 10 yıkama yazıyor ya 1,5 kilo deterjanda

o deterjan bana 2 ya da 2,5 ay gidiyor mesela ki çok da çamaşır yıkarım sadece oğlumun 3-4 makine çamaşırı çıkar her hafta
Deterjanı fazla fazla kullanmak bana da anlamsız geliyor. Sonuçta eşim ya da ben ağır sanayi işleri yapmıyoruz üstümüz başımız yağ içinde kalmıyor. Çamaşırları ter kokusundan ötürü yıkıyorum ağır kirli olmuyor o yüzden çoğu zaman çeyrek ya da yarım kapak deterjan kullanıyorum çamaşırın çokluğuna göre değişiyor.

Evde yap dediğin herşeyi yaptım zaten market alışverişi buyuk o meşhur market zincirlerinden yapıyorum alışveriş zaten pazar evde bebegim var herşey tazesi orda yine de cok gidiyor aylık mesela mutfaga bin tl gidiyor aylık cok mu yoksa ne kadar miktar ayırmam gerek
a101 bimden ne alirsan al aylik 1000 tl etmez ki arkasdasim ne aliyosun dunyayi mi diyesim geldi kusura bakma Allah daha cok versin ama o zmn azcik bogazdan kisican...
bebegine iyilerini al ama kendinize oyle marka takilma mesela.
bi de bizde de vardi metal acilmayan kumbara cok ise yariyo cidden yine alicam icini acamadigin icin oara birikiyo at oraya 5 10 biseyler para birikiyo cidden ben once bozuklari atiyodum 5 10 25 50 kurus falan artik atmiyorum basa bela oluyo bozuk para cok da birikmiyo yol oarasi falan yapiyoruz ekmek oarasi yapiyoruz bozuk da lazim oluyo cunku
indirim takip et bol bol

1000 tl mutfak masraflari icin asiri fazla bir miktar. Aylik alisveris yapma. İndirimleri takip et oyle al. Ekmek saglikli bir sey degil. Ekmek yememeye calisin ailecek. Tutumlu olmak aliskanlik meselesi. Ben ogrencilik zamanlarimda bir rulo tuvalet kagidini 3 gunde bitirirdim. Elime doladikca dolardim. Evledikten sonra fark ettim ki 2 yaprak da gayet is goruyor. Ben banyoda su isinana kadar ki akan soguk suyu 10 litrelik bidonlara dolduruyorum her seferinde bosa akmasin diye. O suyu bazen tuvalette bazen bitkileri sularken bazen vileda kovasini doldurmak icin kullaniyorum. Bir arkadas demis, kumbara gercekten cok ise yariyor. Acilmayan bir kumbara al ve eline gecen bozuk paraları ona at.

Bir de sunu soyleyim camasir ve bulasik makinasini acil bir isiniz yoksa her zaman uzun programlarda calistirin. Deneyimi mi anlatayim size.

Evlendigimde yaklasik 3-4 ay bulasik makinasini hep kisa programda calistirdim. Bulasik makinasinin ekonomik programida vardi ama 3 saat diye hic denememistim. Bir gun deneyim dedim be elektrik faturasi yeni doneme gecince bir ay boyunca hep 3 saat suren ekonomik programda yikadim. Ay sonunda faturada 20 lira fark vardi. Acaba dedim bu bulasik makinasindan mi gercekten ekonomik mi? Diger ay denemek amacli yine kisa da calistirdim fatura yine 20 lira fazla geldi. O gunden sonra hep uzun progrMda calistiriyorum. Siz de deneyin.

I
Bir de sunu soyleyim camasir ve bulasik makinasini acil bir isiniz yoksa her zaman uzun programlarda calistirin. Deneyimi mi anlatayim size.

Evlendigimde yaklasik 3-4 ay bulasik makinasini hep kisa programda calistirdim. Bulasik makinasinin ekonomik programida vardi ama 3 saat diye hic denememistim. Bir gun deneyim dedim be elektrik faturasi yeni doneme gecince bir ay boyunca hep 3 saat suren ekonomik programda yikadim. Ay sonunda faturada 20 lira fark vardi. Acaba dedim bu bulasik makinasindan mi gercekten ekonomik mi? Diger ay denemek amacli yine kisa da calistirdim fatura yine 20 lira fazla geldi. O gunden sonra hep uzun progrMda calistiriyorum. Siz de deneyin.
Icime su serptiniz vallahi. Hic kisa programda yikayamam :))

Ben kendimi soyle ornek vermem gerekirse;
Mutfak masraflarindan temel ihtiyaclarimi aliyorum. Cayimi sekerimi bulguru kuruyu nohutu pirinci evden eksik etmiyorum. Her hafta duzenli pazar alisverisi yapip sutumu alip yogurt mayaliyorum. Eve paket hazir gida vs. sokmuyorum. Cunku hem pahali hem de sagliksizlar. Yalan yok kasaba gitmisligim yok oyle fazla. Kuymaya 45 tl veremem. belki lazim olur diye bi 10 tl lik alip diffirize atarim. Tavuk but alirim 5-6 tane corbaya ya da pilav ustu icin, ayni zamanda balikta atarim buzluga. Hani evde bisey olmaz taze sebze olmazsa onlari yaparim. Yanina ev yapimi corba ya da ev yapimi eriste. Dogalgazi kisin en sert soguga 2 de yaktim mutfakta oturdum sicak diye. Isinamadigim halde 250 TL geldi. Su faturam 2 yetiskin bir cocuk en fazla 45 gelir. O da butun batarya vanalari kisiktir. Alaturka wc kullaniriz sifon yerine 1 masraba su yeter. Balkonu 2 hafta da bir yikar diger gunler silerim. Kiyafete gelince bu kis kendime bi kazak bi gomlek bi etek bi de mont aldim o kadar bi de triko. Masraflar artacak ikinci cocuk geliyor. Daha buyuk kizima elbise ayakkabi alinacak. Dogumumu da hayirlisiyla devlette yapmayi dusunuyorum. Ne ediim. :KK14:

Ben kendimi soyle ornek vermem gerekirse;
Mutfak masraflarindan temel ihtiyaclarimi aliyorum. Cayimi sekerimi bulguru kuruyu nohutu pirinci evden eksik etmiyorum. Her hafta duzenli pazar alisverisi yapip sutumu alip yogurt mayaliyorum. Eve paket hazir gida vs. sokmuyorum. Cunku hem pahali hem de sagliksizlar. Yalan yok kasaba gitmisligim yok oyle fazla. Kuymaya 45 tl veremem. belki lazim olur diye bi 10 tl lik alip diffirize atarim. Tavuk but alirim 5-6 tane corbaya ya da pilav ustu icin, ayni zamanda balikta atarim buzluga. Hani evde bisey olmaz taze sebze olmazsa onlari yaparim. Yanina ev yapimi corba ya da ev yapimi eriste. Dogalgazi kisin en sert soguga 2 de yaktim mutfakta oturdum sicak diye. Isinamadigim halde 250 TL geldi. Su faturam 2 yetiskin bir cocuk en fazla 45 gelir. O da butun batarya vanalari kisiktir. Alaturka wc kullaniriz sifon yerine 1 masraba su yeter. Balkonu 2 hafta da bir yikar diger gunler silerim. Kiyafete gelince bu kis kendime bi kazak bi gomlek bi etek bi de mont aldim o kadar bi de triko. Masraflar artacak ikinci cocuk geliyor. Daha buyuk kizima elbise ayakkabi alinacak. Dogumumu da hayirlisiyla devlette yapmayi dusunuyorum. Ne ediim. :KK14:

Evde çocuk varken ayda 10 liralık kıyma yetiyor mu
Bu çocuğun haftada en az 3-4 et yemesi lazım
Malum tavuklar zaten hormonlu

Akıllı sayaçlarda akşam saat 20'den sonra elektrik indirimli oluyor..bulaşık,çamaşır makinelerini bu saatten sonra çalıştırabilirsiniz :KK66:
Aradan uzun zaman geçmiş ama bu konuda bir fikrim var. Ben o tarifenin hile olduğunu düşünüyorum. Akşam sastlerinde bu makineleri karanlıkta çalıştıramayacağımız için ekstra elektrik harcıyoruz, yani lambalar açık oluyor.

Aradan uzun zaman geçmiş ama bu konuda bir fikrim var. Ben o tarifenin hile olduğunu düşünüyorum. Akşam sastlerinde bu makineleri karanlıkta çalıştıramayacağımız için ekstra elektrik harcıyoruz, yani lambalar açık oluyor.
Aslında doğru bir tanıdığım gece atar ama yine yüksek geliyor,3 zamanlı elektrik faturalarında en yüksek elektrik puant dönemi harcanıyor,yazın gece 11 kışında 10 kadar oluyor puant dönemi o saatlerde elektrik çok harcıyoruz,ucuz gelsin diye herşeyi gece 11 den sonra yapan tanıdığım var ama yüksek geliyor,en iyisi tek zamanlı tarife,gece,gündüz ve puant dönemi aynı tarifen hesaplanır 50 kuruş mesela,3 zamanlıda değişkendir fatura birimi.

Back
X