Tasarruf &bütçe&birikim haydi hep birlikte,,

Kızlar şöyle bir bilgi buldum. Uzun dönem yatırım yapmak isteyenlere faydalı olabilir.
image.png

merhabalar ben de geldim :))

işe yeni başladım, 2 ay olacak. ondan önce çalışmıyordum. bu arada bekarım, ailemle yaşıyorum o yüzden kişisel harcamalarım dışında ev geçindirme sorunum yok. ama asgari ücret alıyorum ve gönlümce harcayayım desem, öyle bir lüksüm yok. aldığım maaşı olduğu gibi kendime harcasam emeğime yazık, sonuçta istekler hiç bitmiyor. yaşım oldu 31 ne geleceğe dair bir birikimim var ne bişey. o yüzden bugünlerin değerini bilip tasarruflu davranmak istiyorum.

normalde alışveris meraklısı biri değilimdir ama bir avm ye gittiğimde gönlümden çok şeyler almak geçiyo:KK43::KK48: dün mesela boynere gittim, herkes yeniyıl alışverişi yapıyor, biraz bakındım o botlar o çantalar elbiseler kazaklar takılar parfümler, bir insanı baştan yaratacak her şey mevcut. sonra dedim ki bunu almasam da mutluyum, almasam da yine ben benim. onlar bana ekstra bir değer katmayacak. şuanda hiçbirine ihtiyacım da yok. ama bir yüzük çok beğendim, dayanamadım onu aldım. 15.90 tl:KK48:

kıyafet konusunda dolabımdakilerle yetiniyorum. elimde olanları kombinliyorum. normalde de süslü biri değilimdir, sadeliği severim. işe giderken kadife pantolon üzerine hırka bir de şal atarım bitti gitti:KK48: dışarda yemek yemiyorum, evden sandviç arada da meyve vs getiriyorum. onun dışında kredi kartım yok, bir süre sonra alsam mı daha kolaylık olur mu bilmiyorum karar veremedim. her ay bir cumhuriyet almayı düşünüyorum, zaten alınca geriye çok az para kalıyor. onunla da geçinmeye çalışırım bi şekilde diyorum, bakalım:KK51:

merhabalar ben de geldim :))

işe yeni başladım, 2 ay olacak. ondan önce çalışmıyordum. bu arada bekarım, ailemle yaşıyorum o yüzden kişisel harcamalarım dışında ev geçindirme sorunum yok. ama asgari ücret alıyorum ve gönlümce harcayayım desem, öyle bir lüksüm yok. aldığım maaşı olduğu gibi kendime harcasam emeğime yazık, sonuçta istekler hiç bitmiyor. yaşım oldu 31 ne geleceğe dair bir birikimim var ne bişey. o yüzden bugünlerin değerini bilip tasarruflu davranmak istiyorum.

normalde alışveris meraklısı biri değilimdir ama bir avm ye gittiğimde gönlümden çok şeyler almak geçiyo:KK43::KK48: dün mesela boynere gittim, herkes yeniyıl alışverişi yapıyor, biraz bakındım o botlar o çantalar elbiseler kazaklar takılar parfümler, bir insanı baştan yaratacak her şey mevcut. sonra dedim ki bunu almasam da mutluyum, almasam da yine ben benim. onlar bana ekstra bir değer katmayacak. şuanda hiçbirine ihtiyacım da yok. ama bir yüzük çok beğendim, dayanamadım onu aldım. 15.90 tl:KK48:

kıyafet konusunda dolabımdakilerle yetiniyorum. elimde olanları kombinliyorum. normalde de süslü biri değilimdir, sadeliği severim. işe giderken kadife pantolon üzerine hırka bir de şal atarım bitti gitti:KK48: dışarda yemek yemiyorum, evden sandviç arada da meyve vs getiriyorum. onun dışında kredi kartım yok, bir süre sonra alsam mı daha kolaylık olur mu bilmiyorum karar veremedim. her ay bir cumhuriyet almayı düşünüyorum, zaten alınca geriye çok az para kalıyor. onunla da geçinmeye çalışırım bi şekilde diyorum, bakalım:KK51:
Öncelikle hoşgeldiniz. Birikim yapmak için çok iyi koşullar,ev geçindirme derdiniz yok. Ama maaşınız çok değilmiş olsun yinede bekar bir insan çokda güzel bir birikim yapabilir. Dediğiniz gibi aylığı alır almaz önce altın alın sonra kalanla geçinin. Yoksa ay sonu artanla alsam deseniz ay sonuna para kalmıyor.

Öncelikle hoşgeldiniz. Birikim yapmak için çok iyi koşullar,ev geçindirme derdiniz yok. Ama maaşınız çok değilmiş olsun yinede bekar bir insan çokda güzel bir birikim yapabilir. Dediğiniz gibi aylığı alır almaz önce altın alın sonra kalanla geçinin. Yoksa ay sonu artanla alsam deseniz ay sonuna para kalmıyor.

hoşbuldum:KK22:

evet öyle deneyeceğim bakalım. maaşı alır almaz hemen bir altın alayım, cumhuriyet 700 e yakın sanırım.geri kalanla da geçinicem artık ne kadar geçinilirse:KK57::KK48:

İnşallah allah gönlünüze göre verir
Nasıl motive edeceğiz kendimizi?
Nelerden tasarruf edilir nasıl birikim yapılır?

Herşeyden
Mesela faturalardan
Kullanmadığınız tüm elektrikli aletlerin fişini prizden çekin
Ütüyü akşam yapın ( ütü masasının örtüsünün altına alüminyum folyo koyun )
Telefonu şarj ederken interneti kapatıp uçak moduna alın ( daha hızlı şarj olur )
Sadece bulunduğunuz odanın ışığı yansın diğerleri boşa yanmasın söndürün
Çamaşırları sık sık yıkıyorsanız kısa programda yıkayın
Kimyasalı bol temizlik malzemesi almak yerine doğal ve mikrop kırıcı sirkeyi kullanın , yer silerken , çamaşır yumuşatıcısı yerine , bulaşık parlatıcısı yerine , lavabo açıcı , kireç sökücü yerine. Detaylarını netten araştırın doğal temizlik diye.

Suyu muslukların altındaki vanadan kısın
Burada bir konuda okumuştum , duşta su ısınana kadar akan suyu bir bidonda biriktirip evi o suyla siliyormuş

Yemekleri israf etmeyin çöpe dökmeyin , hayvanlara verin
(Yemek pişirirken ettehiyyatü duasını okumak bereket verir)

Bir de maaştan artanı kenara koyayım derseniz artmıyor , önce bir miktar kenara koyup geri kalanını harcamak daha iyi
Bir şey beğenince onun istek mi ihtiyaç mı olduğuna dikkat etmek gerekiyor. İstekse vazgeçmeli

Marketlerin indirimini takip etmek de iyi oluyor her üründen 2-3 tl kar edince damlaya damlaya birikiyor

çocukluğumda kumbara alışkanlığım vardı yıllaaaardır unutmuştum bu huyumu bir yıldır oğlum için biriktiriyorum kumbarada. Çantamdaki tüm bozuklukları direk atıyorum
Bu arada oğlumun doğumundan itibaren hediye altınlarını , harçlıklarını onun adına ayrıca biriktiriyorum

Kendim için birikim evlendiğimden beri yapmıyordum bir kaç aydır dank etti yapma fikri. Henüz bir şeyler tam yapamadım.

Şimdiden sonra maaşımdan bir ay altın diğer ay euro diğer ay dolar alıp bir ay da tl olarak bırakıcam inşaAllah yapabilirim

Bende geldim kızlar ben çok seviyorum para biriktirmeyi tabi sonradan hep bir ihtiyaç çıkıyor harcanıyor ama olsun. Bu aralar baya sıkışık bir dönemden geçiyoruz kış aylarında böyle oluyor genelde. Pet şişede bozuk para biriktiriyorum orası 70 tl olmuş. Sürekli saymam lazım saydıkça mutlu oluyorum . Hesabımdada 100 lira var eşime lazımdı 1500 lira verdim bana 100 lira kaldı sadece. Ben mutfak için tabak çanak almam dolabım kullanışlı değil zaten, süs eşyalarınada para vermiyorum, hiç bardak kırmıyorum 5 yıldır bardak takımlarım bozulmadı ama sıkıldım. Bulaşık makinem var ama iki kişiyiz genelde elde yıkıyorum. Pazardan alışveriş yapıyorum. Cips kola almaktansa kilo kilo meyve alıyorum. Makyaj malzemesine para harcamıyorum, ihtiyaç harici kıyafet almıyorum, dışarda çok nadir yiyoruz genelde hep evdeyiz, oyüzden çok harcamamız olmuyor. Tek masrafımız bebek için tedavilere gidiyor ki inanın servet dökülüyor ortaya aşırı pahalı ilaçlar,doktor muayeneleri. Tedaviyide bir süreliğine askıya aldık. Şuan tek hayalim ev alıp içini yeni yeni eşyalar almak. Evlenirken hiç bir şey gönlüme göre olmadı. Oyüzden son gaz birikime devam.

Aidin salih - gerçek tıp kitabını tavsiye ederim
Netten de aidin salih i aratıp videolarını izleyebilirsiniz
İnşaAllah hayırlısıyla bebişiniz olur

Arkadaşlar ben küçük bir ilçede oturuyorum zaten dışarda vakit geçireceğimiz bir yer yok. Avm bile yok, küçük küçük dükkanlar var,haa birde pazarımız var. Elektrik, su uygun geliyor. Bir konuda yazmıştım kimse inanamadı. Üç ayda 20 lira su parası veriyoruz. Banyoda damlayan musluk altına kova koyup balkonları onunla yıkıyorum. Günlük duş alınıyor, çamaşır makinesi haftada iki duruma görede kısa program yapıyorum. Evimiz kaloriferli burada doğalgaz yok henüz. Oyüzden ısınmak için yüksek bir miktar ödemiyoruz. Tv sevmiyorum günlerce hiç tv izlemediğimiz oluyor, bilgisayar yok telefondan kullanıyoruz interneti. Elektrik ay sonu en fazla 35 geliyor. Bazen cimrilik mi yapıyorum tutumlu olmak isterken diyorum buğün kardeşim elektrik 19 geldi abla dedi ohh dedim. Büyükşehirde adım attığınız yerde para gidiyor. Biz heryere yürüyerek gidebiliyoruz. Büyükşehir de ulaşım da problem oyüzden birikim yapmak kolay değildir üzülmeyin bizler bile bu durumlarda çok birikim yapamıyoruz.

3 ayda 20 tl.mi Hangi şehirdesiniz?

Kızlar ben kimyasal malzemeleri kullanmak istemiyorum elimden geldiğince azalttım,sürekli sirke kullanıyorum mesala.,çamaşır suyu almamaya çalışıyorum, limontuzu nu kullanıyorum kireçler için. Ama çamaşır makinasında yumuşatıcıdan vazgeçemiyorum. Az kullanıyorum abartmıyorum ama oda kimyasal. Sizler bu konularda ne yapıyorsunuz. Bu tür malzemelerde çok pahalı. Çamaşır makinesi için kullandığınız doğal bir şey var mı? Mutfak için;limon,limontuzu, sirke,karbonat duyuyorum uyguluyorum. Çamaşırlar için birşey bulamadım, cilde temas ediyor aslında en dikkat etmemiz gereken bir durum. Kullandığınız yada duyduğunuz doğal yada en az zararlı ürünler neler. Hem fiyat olarakda rahatlatır insanı malum en çok parayı kimyasal ürünlere veriyoruz.

Kızlar ben kimyasal malzemeleri kullanmak istemiyorum elimden geldiğince azalttım,sürekli sirke kullanıyorum mesala.,çamaşır suyu almamaya çalışıyorum, limontuzu nu kullanıyorum kireçler için. Ama çamaşır makinasında yumuşatıcıdan vazgeçemiyorum. Az kullanıyorum abartmıyorum ama oda kimyasal. Sizler bu konularda ne yapıyorsunuz. Bu tür malzemelerde çok pahalı. Çamaşır makinesi için kullandığınız doğal bir şey var mı? Mutfak için;limon,limontuzu, sirke,karbonat duyuyorum uyguluyorum. Çamaşırlar için birşey bulamadım, cilde temas ediyor aslında en dikkat etmemiz gereken bir durum. Kullandığınız yada duyduğunuz doğal yada en az zararlı ürünler neler. Hem fiyat olarakda rahatlatır insanı malum en çok parayı kimyasal ürünlere veriyoruz.

Yumuşatıcı olarak sirke

canım etimatik var çamaşır deterjanı kimyasal değil bi dene istersen.kullananların bazıları memnun bazıları değil beklentiye bağlı sanırım

canım etimatik var çamaşır deterjanı kimyasal değil bi dene istersen.kullananların bazıları memnun bazıları değil beklentiye bağlı sanırım
Teşekkür ederim canım hiç duymadım bir deneyeyim. İnternet den araştırıyorum da doğal deterjanlar için bir sürü malzemeler yazıyor,birini bulsam burada ikincisini bulamam.

X