• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tasarruf &bütçe&birikim haydi hep birlikte,,

Hepimizinki öncelikle bereketli olsun :) iyi kötü bir amacımız var ve umarım çok fazla sıkılmadan hepsini halledebiliriz. Araba almak istiyorum da 2. El fiyatların bile bu kadar uçuk olduğunu tahmin etmemiştim :KK57: umarm alabilirim

Hepimizinki öncelikle bereketli olsun :) iyi kötü bir amacımız var ve umarım çok fazla sıkılmadan hepsini halledebiliriz. Araba almak istiyorum da 2. El fiyatların bile bu kadar uçuk olduğunu tahmin etmemiştim :KK57: umarm alabilirim
İnşallah allah gönlünüze göre verir
Nasıl motive edeceğiz kendimizi?
Nelerden tasarruf edilir nasıl birikim yapılır?

alırsın canım inşallah.ben işe basladım bır yıl para brikitiridim.arabanın yarısı için kredi yarsını da birikimle aldım.krediyi de 1 yılda bitirdim.sende bi şekilde elinde peşinat olursa güzel miktar alırsın bence

alırsın canım inşallah.ben işe basladım bır yıl para brikitiridim.arabanın yarısı için kredi yarsını da birikimle aldım.krediyi de 1 yılda bitirdim.sende bi şekilde elinde peşinat olursa güzel miktar alırsın bence

Ya ne güzel benim de hayalim :KK51: ben de 14 aydır çalışıyorum ama 1 yıl yalnızdım ve öğrenim kredimin ödemesi yoktu. Bu yıl hem kardeşim var masraflarım arttı hem de öğrenim kredisini ödemeye başladım. Peşinat için biriktirmeye zorlanıyorum yani :KK1: artık ayda 3-5 ne varsa arttırıyorum. Ben de parayı biriktirsem öğrenim kredisini kapatsam sonra arabaya yoğunlaşsam dedim. O şekilde iyi biriktiririm çünkü. Hem de borcum kapanmış olur. Yoksa 2019a kadar yolu var :KK43:
İnşallah allah gönlünüze göre verir
Nasıl motive edeceğiz kendimizi?
Nelerden tasarruf edilir nasıl birikim yapılır?
Amin. İnşallah hepinizin gönlüne göre olur. Ben en çok israfa dikkat ediyorum. Gıdadan temizlik malzemesine sudan elektriğe kadar. Bence o şekilde bereketli oluyor :)

bende öğrenim kredisini ödeyip araba alayım dedim ama sonra peşin ödemede sadece 200 tl gibi bir şey düşüyordu bende araba aldım o yuzden.aylık ödenen öğrenim daha az koyuyor çünkü:)

Selam,Tasarruf adina diger topiklerde cok bilgiler var,acip okumak lazim.Pek para biriktiremesemde ihtiyaclarimi en aza indirdim.
Artik,eskisi gibi Kosmetik almiyorum.Farkettim ki bir fontoten,bir rimel,bir goz kalemi ve bir far paleti yetiyorda artiyor bile.kozmetiginde Son kullanma tarihleri var,bozulznca attigim cok seyim oldu.Ana kullandiklarimi bittikce aliyorum.
Kiyafet coktandir almiyorum,bazen ihtiyacima gore bir iki parca birsey.
Ivir,zivir,cikilata cips turu seyler hem pahali hem sagliksiz almamaya calisiyorum.
Alisverise Liste ile cikiyoruz.
Fisleri pirizden cekiyorum.
Evde yemek yapiyorum,yogurdumu kendim mayaliyorum.kek Borek ,Pudding gibi seyleri kendim yapiyorum.
Temizlik malzemelerinide aza indirdim.sirke ve bulasik deterjani cok iyi bir temizleyici.
Onun harici,Gezmek icin avmlere gitmemeye calisiyorum,gidince illaki birseyde aklin kaliyor.ya bir yemek bi kahve icmeden cikilmiyor.
Kahve icin ,sicak du kaynatirsam,geri kalan suyu ,sonra kullanmak icin Termosa dolduruyorum.
Gecen yaz kis icin,Konserve tursu yapmistim.kisin bayagi iyi oldu,fazla markete gitmemistik.
Telefon tarifemizi degistirdik.
Artan yenekler olunca,sebze yemegi gibi,firin tebsisine koyup,ustune kasar yada besamel Sos yapip firinliyorum.
Bu aralar,ikinci el esyalarin iyi kullanilmis ve ucuz olduguna inandim.kizim icin bir kac oyuncagi,bebek arabasini ikinci el aldim.
Elimdeki bir kac parcayida satmayi dusunuyorum.
En onemlisi,eve,mutfaga canak Tabak,sus esyasi almiyorum.cok begendigim birsey olursa biraz dusunuyorum,Alma istegim gecmefdiyse o zaman aliyorum.cogu zaman elime alip biraz dolasip ,dusunup,yerine birakiyorum.
Cok esya,bunaltiyor beni,her yer dolu ve kullanilmayan o kadar cok sey var ki.Hala aliyoruzda aliyoruz.Ben Hic bir seye ihtiyacimin olmadigini gordum ve buna inandim o yuzden kendimi dizginleyebiliyorum.
Hayalim ve istegim insallah bir evimizin olmasi ve guzel zaman ve anilar yasayavilmek icin kucuk tatiller.Bunlar icin cabalamak istiyorum.

Bende geldim bende :KK76:
Allaha Şükür bu ay 2 çeyrek ve yarim grm altın alabildim yani 1 grmin yarısı olan yarım altin :KK45:
Borç verdiğim arkadastan gelecek param vardı onları hemen ceyrekle degerlendirdim ıyiki de oyle yapmışım haracardim yoksa
Kumbara da 20 30 civarı param var ama oda kargoya gidecek oğluma kıyafet oyuncak vs aldım onlarda kargoya veririm
Yani kumbaram bomboş cebim bomboş :KK48:
Tekrar başlıyorum bismillahirrahmsnirrahim :KK9:
:KK50:

Bende geldim
Benim kumbaram var ama her ay bisey çıkıyor o para oraya gidiyor
Gecen ay arkadasin dugunu icin altin almıştik
Bu ayda simdiye kadar 40 lira birikmis kumbaramda

Merhaba hanımlar,bende geldim.Bankada 300 liram var sadece.Biraz daha biriktirip 10 gr altına çevirmek istiyorum.Altına altın hesabı gibi bişey varmış,10 gr altınla açılıyomuş yanlız hesap..Burda motive olursam daha çabuk ilerlerim

oo bu topic güzelmiş kızlar şu an birikim yapamıyorum sıkışık zamanlar geçiriyorum..ama birikim yapmak güzel ama benim hep bozukluk biriktirme huyum var şu an yine biriktiriyorum ama devamı gelmiyor 20 oldu 30 oldu hop ihtiyacıma kullanıyorum ..ama olsun geçici bir durum.önceleri bende kumbarada biriktirirdim çok sinir bozucu hiç dolmuyormuş gibi geliyor yada görüp dayanamayıp harcıyorum..şimdi başka bir yöntem buldum .
mesela evi toplarken ortada duran 25 krş 10 krş oluyor üstünede 1 tl koyuyorum kıyafet dolabımda az kullandığım bölüme gelişi güzel atıyorum hiç bakmıyorum .ayda bir dolabı tozunu alamak için döktüğümde bayağı para oluyor birden bire..:KK45::KK45::KK45:

Selam,Tasarruf adina diger topiklerde cok bilgiler var,acip okumak lazim.Pek para biriktiremesemde ihtiyaclarimi en aza indirdim.
Artik,eskisi gibi Kosmetik almiyorum.Farkettim ki bir fontoten,bir rimel,bir goz kalemi ve bir far paleti yetiyorda artiyor bile.kozmetiginde Son kullanma tarihleri var,bozulznca attigim cok seyim oldu.Ana kullandiklarimi bittikce aliyorum.
Kiyafet coktandir almiyorum,bazen ihtiyacima gore bir iki parca birsey.
Ivir,zivir,cikilata cips turu seyler hem pahali hem sagliksiz almamaya calisiyorum.
Alisverise Liste ile cikiyoruz.
Fisleri pirizden cekiyorum.
Evde yemek yapiyorum,yogurdumu kendim mayaliyorum.kek Borek ,Pudding gibi seyleri kendim yapiyorum.
Temizlik malzemelerinide aza indirdim.sirke ve bulasik deterjani cok iyi bir temizleyici.
Onun harici,Gezmek icin avmlere gitmemeye calisiyorum,gidince illaki birseyde aklin kaliyor.ya bir yemek bi kahve icmeden cikilmiyor.
Kahve icin ,sicak du kaynatirsam,geri kalan suyu ,sonra kullanmak icin Termosa dolduruyorum.
Gecen yaz kis icin,Konserve tursu yapmistim.kisin bayagi iyi oldu,fazla markete gitmemistik.
Telefon tarifemizi degistirdik.
Artan yenekler olunca,sebze yemegi gibi,firin tebsisine koyup,ustune kasar yada besamel Sos yapip firinliyorum.
Bu aralar,ikinci el esyalarin iyi kullanilmis ve ucuz olduguna inandim.kizim icin bir kac oyuncagi,bebek arabasini ikinci el aldim.
Elimdeki bir kac parcayida satmayi dusunuyorum.
En onemlisi,eve,mutfaga canak Tabak,sus esyasi almiyorum.cok begendigim birsey olursa biraz dusunuyorum,Alma istegim gecmefdiyse o zaman aliyorum.cogu zaman elime alip biraz dolasip ,dusunup,yerine birakiyorum.
Cok esya,bunaltiyor beni,her yer dolu ve kullanilmayan o kadar cok sey var ki.Hala aliyoruzda aliyoruz.Ben Hic bir seye ihtiyacimin olmadigini gordum ve buna inandim o yuzden kendimi dizginleyebiliyorum.
Hayalim ve istegim insallah bir evimizin olmasi ve guzel zaman ve anilar yasayavilmek icin kucuk tatiller.Bunlar icin cabalamak istiyorum.
canım süper anlatmışsın okurken evet bende yapıyorum aaa ben bunu yapmıyorum dediklerim oldu çok sağol:)

Bende geldim kızlar ben çok seviyorum para biriktirmeyi tabi sonradan hep bir ihtiyaç çıkıyor harcanıyor ama olsun. Bu aralar baya sıkışık bir dönemden geçiyoruz kış aylarında böyle oluyor genelde. Pet şişede bozuk para biriktiriyorum orası 70 tl olmuş. Sürekli saymam lazım saydıkça mutlu oluyorum . Hesabımdada 100 lira var eşime lazımdı 1500 lira verdim bana 100 lira kaldı sadece. Ben mutfak için tabak çanak almam dolabım kullanışlı değil zaten, süs eşyalarınada para vermiyorum, hiç bardak kırmıyorum 5 yıldır bardak takımlarım bozulmadı ama sıkıldım. Bulaşık makinem var ama iki kişiyiz genelde elde yıkıyorum. Pazardan alışveriş yapıyorum. Cips kola almaktansa kilo kilo meyve alıyorum. Makyaj malzemesine para harcamıyorum, ihtiyaç harici kıyafet almıyorum, dışarda çok nadir yiyoruz genelde hep evdeyiz, oyüzden çok harcamamız olmuyor. Tek masrafımız bebek için tedavilere gidiyor ki inanın servet dökülüyor ortaya aşırı pahalı ilaçlar,doktor muayeneleri. Tedaviyide bir süreliğine askıya aldık. Şuan tek hayalim ev alıp içini yeni yeni eşyalar almak. Evlenirken hiç bir şey gönlüme göre olmadı. Oyüzden son gaz birikime devam.

Bende geldim kızlar ben çok seviyorum para biriktirmeyi tabi sonradan hep bir ihtiyaç çıkıyor harcanıyor ama olsun. Bu aralar baya sıkışık bir dönemden geçiyoruz kış aylarında böyle oluyor genelde. Pet şişede bozuk para biriktiriyorum orası 70 tl olmuş. Sürekli saymam lazım saydıkça mutlu oluyorum . Hesabımdada 100 lira var eşime lazımdı 1500 lira verdim bana 100 lira kaldı sadece. Ben mutfak için tabak çanak almam dolabım kullanışlı değil zaten, süs eşyalarınada para vermiyorum, hiç bardak kırmıyorum 5 yıldır bardak takımlarım bozulmadı ama sıkıldım. Bulaşık makinem var ama iki kişiyiz genelde elde yıkıyorum. Pazardan alışveriş yapıyorum. Cips kola almaktansa kilo kilo meyve alıyorum. Makyaj malzemesine para harcamıyorum, ihtiyaç harici kıyafet almıyorum, dışarda çok nadir yiyoruz genelde hep evdeyiz, oyüzden çok harcamamız olmuyor. Tek masrafımız bebek için tedavilere gidiyor ki inanın servet dökülüyor ortaya aşırı pahalı ilaçlar,doktor muayeneleri. Tedaviyide bir süreliğine askıya aldık. Şuan tek hayalim ev alıp içini yeni yeni eşyalar almak. Evlenirken hiç bir şey gönlüme göre olmadı. Oyüzden son gaz birikime devam.
Canım benim umarım hayırlı tez vakitte bebiş gelir senden de öğreneceğim çok şey var

Insallah,hem bebeginiz hem eviniz olur canim.Evet cok pahali o tedaviler.tez zsmanda kavusursunuz bebeginize insallah.

Back
X