Herşeyden
Mesela faturalardan
Kullanmadığınız tüm elektrikli aletlerin fişini prizden çekin
Ütüyü akşam yapın ( ütü masasının örtüsünün altına alüminyum folyo koyun )
Telefonu şarj ederken interneti kapatıp uçak moduna alın ( daha hızlı şarj olur )
Sadece bulunduğunuz odanın ışığı yansın diğerleri boşa yanmasın söndürün
Çamaşırları sık sık yıkıyorsanız kısa programda yıkayın
Kimyasalı bol temizlik malzemesi almak yerine doğal ve mikrop kırıcı sirkeyi kullanın , yer silerken , çamaşır yumuşatıcısı yerine , bulaşık parlatıcısı yerine , lavabo açıcı , kireç sökücü yerine. Detaylarını netten araştırın doğal temizlik diye.
Suyu muslukların altındaki vanadan kısın
Burada bir konuda okumuştum , duşta su ısınana kadar akan suyu bir bidonda biriktirip evi o suyla siliyormuş
Yemekleri israf etmeyin çöpe dökmeyin , hayvanlara verin
(Yemek pişirirken ettehiyyatü duasını okumak bereket verir)
Bir de maaştan artanı kenara koyayım derseniz artmıyor , önce bir miktar kenara koyup geri kalanını harcamak daha iyi
Bir şey beğenince onun istek mi ihtiyaç mı olduğuna dikkat etmek gerekiyor. İstekse vazgeçmeli
Marketlerin indirimini takip etmek de iyi oluyor her üründen 2-3 tl kar edince damlaya damlaya birikiyor
çocukluğumda kumbara alışkanlığım vardı yıllaaaardır unutmuştum bu huyumu bir yıldır oğlum için biriktiriyorum kumbarada. Çantamdaki tüm bozuklukları direk atıyorum
Bu arada oğlumun doğumundan itibaren hediye altınlarını , harçlıklarını onun adına ayrıca biriktiriyorum
Kendim için birikim evlendiğimden beri yapmıyordum bir kaç aydır dank etti yapma fikri. Henüz bir şeyler tam yapamadım.
Şimdiden sonra maaşımdan bir ay altın diğer ay euro diğer ay dolar alıp bir ay da tl olarak bırakıcam inşaAllah yapabilirim