Tasarruf &bütçe&birikim haydi hep birlikte,,

Merhaba
Süper hedefini tutturman. Tebrikler
500 liranı altın dışında bi yatırımda degerlendirmen daha mantıklı sanki çünkü çeşit olmalı yatırımlarda
Y.T.D.

Çok teşekkür ederim canım eglencelizambak eglencelizambak
Hedefimi tutturdum, borçlarımızı azalttım çok şükür
500 tl ile alyansımı değiştirebilirim eskisi çok sıkıyor parmağımı, açılmıyormuş sanırım bir de alyanslar.
Belki gram altın da alabilirim Yaza Kardeşimin düğünü var 17 gram bilezik yapmayı düşünüyorum

ben de kuzenlerle ortak olan evin tamamını üzerime almayı düşünüyorum. düğünden altınlarımız vardı, bankaya altın hesabına aktardık. şimdi de her ay benim maaşımı olduğu gibi fon hesabıma aktarıyorum. evden gelen kira gelirimin yarısını kendime harçlık ayırıyorum, kalanı ve kumbara birikimimle de altın hesabımdan altın, döviz vs alıyorum. hedefim önümüzdeki ocak ayına kadar inşallah 30-40 bin arası biriktirip, altınları da katıp kalanı da kredi çekip dede yadigarı evi tamamen üzerime alabilmek. evlenir evlenmez biraz sıkıntı olacak ama evin yabancıya gitmesine gönlüm hiç razı değil. inşallah her şey düşündüğüm gibi olur.

ben de kuzenlerle ortak olan evin tamamını üzerime almayı düşünüyorum. düğünden altınlarımız vardı, bankaya altın hesabına aktardık. şimdi de her ay benim maaşımı olduğu gibi fon hesabıma aktarıyorum. evden gelen kira gelirimin yarısını kendime harçlık ayırıyorum, kalanı ve kumbara birikimimle de altın hesabımdan altın, döviz vs alıyorum. hedefim önümüzdeki ocak ayına kadar inşallah 30-40 bin arası biriktirip, altınları da katıp kalanı da kredi çekip dede yadigarı evi tamamen üzerime alabilmek. evlenir evlenmez biraz sıkıntı olacak ama evin yabancıya gitmesine gönlüm hiç razı değil. inşallah her şey düşündüğüm gibi olur.
Teşekkürler canım
Senin de maşallahın var ne kadar bilinçlisin bende iki çocuk var anca başladım artıya geçmeye

Herşeyden
Mesela faturalardan
Kullanmadığınız tüm elektrikli aletlerin fişini prizden çekin
Ütüyü akşam yapın ( ütü masasının örtüsünün altına alüminyum folyo koyun )
Telefonu şarj ederken interneti kapatıp uçak moduna alın ( daha hızlı şarj olur )
Sadece bulunduğunuz odanın ışığı yansın diğerleri boşa yanmasın söndürün
Çamaşırları sık sık yıkıyorsanız kısa programda yıkayın
Kimyasalı bol temizlik malzemesi almak yerine doğal ve mikrop kırıcı sirkeyi kullanın , yer silerken , çamaşır yumuşatıcısı yerine , bulaşık parlatıcısı yerine , lavabo açıcı , kireç sökücü yerine. Detaylarını netten araştırın doğal temizlik diye.

Suyu muslukların altındaki vanadan kısın
Burada bir konuda okumuştum , duşta su ısınana kadar akan suyu bir bidonda biriktirip evi o suyla siliyormuş

Yemekleri israf etmeyin çöpe dökmeyin , hayvanlara verin
(Yemek pişirirken ettehiyyatü duasını okumak bereket verir)

Bir de maaştan artanı kenara koyayım derseniz artmıyor , önce bir miktar kenara koyup geri kalanını harcamak daha iyi
Bir şey beğenince onun istek mi ihtiyaç mı olduğuna dikkat etmek gerekiyor. İstekse vazgeçmeli

Marketlerin indirimini takip etmek de iyi oluyor her üründen 2-3 tl kar edince damlaya damlaya birikiyor

çocukluğumda kumbara alışkanlığım vardı yıllaaaardır unutmuştum bu huyumu bir yıldır oğlum için biriktiriyorum kumbarada. Çantamdaki tüm bozuklukları direk atıyorum
Bu arada oğlumun doğumundan itibaren hediye altınlarını , harçlıklarını onun adına ayrıca biriktiriyorum

Kendim için birikim evlendiğimden beri yapmıyordum bir kaç aydır dank etti yapma fikri. Henüz bir şeyler tam yapamadım.

Şimdiden sonra maaşımdan bir ay altın diğer ay euro diğer ay dolar alıp bir ay da tl olarak bırakıcam inşaAllah yapabilirim

Neredeyse 1 yıl önce bunları yazmışım
Ama bu düşünceyi gerçekleştiremedim ..

Topiğiniz varmış
yeni güncellemeniz hayırlı olsun
bende yılbaşında bir deftere hedeflerimi yazmıştım yıl sonunda ne kadarını gerçekleştirdim bakacağım
yazmak insanı motive devn bir eylem
bende biriktiriyorum ama ne yazık ki kız kardeşim ve görümcemin doğumları var tam altın alacağım künye hediye falan birikip kalmayacak pek
tek tesellim kredi kartlarını azaltmam ve de artık eski yaptığım hataları yapmadan tekrar ve hep biriktirmek

Topiğiniz varmış
yeni güncellemeniz hayırlı olsun
bende yılbaşında bir deftere hedeflerimi yazmıştım yıl sonunda ne kadarını gerçekleştirdim bakacağım
yazmak insanı motive devn bir eylem
bende biriktiriyorum ama ne yazık ki kız kardeşim ve görümcemin doğumları var tam altın alacağım künye hediye falan birikip kalmayacak pek
tek tesellim kredi kartlarını azaltmam ve de artık eski yaptığım hataları yapmadan tekrar ve hep biriktirmek
Teşekkürler hep beklerim buraya da sizi
Yazmak çok iyi oluyor 10 ay Önceki ödemelerimiz ile şu ankiler arasında çok fark var ve buda beni çok mutlu etti
Azmedip başaracağız inanıyorum yeterki kararlı olalım
Gereksiz harcamalar yapmayalım

X