Tasarruf &bütçe&birikim haydi hep birlikte,,

merhabalar
konu hem tasarruf hem birikimle ilgili olunca sormadan geçemedim..evde tasarruf yapmak adına bimden alışveriş yapan var mı? biz şimdiye kadar genelde migrostan aldık herşeyi ancak biraz pahalı..şu an kredi ödüyoruz elimize maaştan çok bişey kalmıyor aslında ama 7 aylık bir bebeğimiz var ve ben onun için birikim yapmak istiyourm odasına kumbara koydum bozukları orada biriktiriyorum..
3 yıllık evliyim 1 yılı zaten eşimden ayrıydı (tayin nedeniyle başka bi şehre gitmek zorunda kaldım)..ev işleri market alışverişi yemek düzeni doğru düzgün oturtamadım..aylık yemek listesinden bahsedilmiş burda oraları okudum bikaç gün önce kendimce bi liste çıkardım..
market alışverişi masraflarımı da azaltmak için aylık alışverişe başlamak istiyorum çünkü neredeyse iki günde bir ufak tefek bişey için markete gidiyor eşim böyle olunca da ne zaman neye ne kadar harcadık bilmiyorum..
bi evin ihtiyaçları nelerdir diye az önce elimde kağıt kalem banyoya mutfağa girdim detaylı bi liste çıkardım..
aylık alışveriş ne zaman yapılır aylık alışverişte neler alınır ve aylık alışverişini bimden yapıp para arttıran var mı?

çok karışık yazdım farkındayım ama kusura bakmayın kafamda deli sorular...

Canım bende önce Migros'tan alıyordum yakın diye ama o kadar pahalı ki.bikaç parça sey alıyordum30-50 olur hep Ama artık BİM'den alıyorum yani her şeyi değil Ama belli şeyleri bazı markalar orda olmuyor o yüzden başka marketlerden alıyorum.kesinlikle fark eder Canım harcamandan

bimden neler alıyorsunuz mesela? markalarıyla örnek verebilir misiniz? ben şimdiye kadar şu indirimde olan ufak tefek ürünlerinden ve kırtasiye ürünlerinden başka birşey almadım hiç? ama bundan sonra pahalı marketlere o kadar para vermek istemiyorum..
örnegin
gıda: yağ (sıvı yağ / zeytinyağı ) bakliyat nişasta un margarin yumurta yogurt zeytin beyaz peynir kaşar peynir salça irmik süt çay kahve salça baharat milföy makarna kuru yemiş kabartma tozu vanilya maya yufka lor sirke vs

temizlik: bulaşık çamaşır makinası deterjanları sıvı sabun kağıt havlu kağıt peçete tuvalet kağıdı diş macunu çöp poşeti çamaşır suyu yumuşatıcı yüzey temizleyici camsil kireç çözücüler vs
bunların hepsini alıyor musunuz bimden?

fırın poşeti buzdolabı poşeti yağlı kağıt bimde var mı?

ayrıca bimdeki bebek bezini kullanan memnun kalan var mı? fiyatının uygun olduğunu duydum ama cesaret edip alamadım..toplu alışverişi bimden yaparsam onu da ordan almak istiyorum bebeğim 7 aylık şimdiye kadar çok bez değiştirdik pişik sorunu yaşamadık çok şükür...yediğine içtiğine değil de beze verdiğim paraya acıyorum bazen :KK43:

bimden neler alıyorsunuz mesela? markalarıyla örnek verebilir misiniz? ben şimdiye kadar şu indirimde olan ufak tefek ürünlerinden ve kırtasiye ürünlerinden başka birşey almadım hiç? ama bundan sonra pahalı marketlere o kadar para vermek istemiyorum..
örnegin
gıda: yağ (sıvı yağ / zeytinyağı ) bakliyat nişasta un margarin yumurta yogurt zeytin beyaz peynir kaşar peynir salça irmik süt çay kahve salça baharat milföy makarna kuru yemiş kabartma tozu vanilya maya yufka lor sirke vs

temizlik: bulaşık çamaşır makinası deterjanları sıvı sabun kağıt havlu kağıt peçete tuvalet kağıdı diş macunu çöp poşeti çamaşır suyu yumuşatıcı yüzey temizleyici camsil kireç çözücüler vs

ayrıca bimdeki bebek bezini kullanan memnun kalan var mı? fiyatının uygun olduğunu duydum ama cesaret edip alamadım..toplu alışverişi bimden yaparsam onu da ordan almak istiyorum bebeğim 7 aylık şimdiye kadar çok bez değiştirdik pişik sorunu yaşamadık çok şükür...yediğine içtiğine değil de beze verdiğim paraya acıyorum bazen :KK43:
Merhabalar
Bimin aknaz beyaz peyniri var 750 gr dikdortgen kutuda evimde kahvaltiya gelen herkes cok begendi
Kasar peynir beyaz peynir tavsiye ederim
Uzun zamandir sutumu kendim alip mayaladigim icin sut yogurt almiyorum ama onun oncesinde aliyordum gayette memnundum
Tuvalwt kagidi kagit havlusunu kullaniyorum
Buzdolabi poseti firin kagidi cop poseti de var bimde
Kalitesi de gayet iyi
Mikrofiber temizlik bezini kullaniyorum
Siviyagini da zaman zaman kullandim
Bi sorun yasamadim
Kuru bakliyatta sehriye ve makarnasini sevmedim almiyorum
Margarin kullanmiyorum
Tereyagini da sadece yemeklerde kullaniyorum
Krem peyniri falan cok uygun

Merhabalar
Bimin aknaz beyaz peyniri var 750 gr dikdortgen kutuda evimde kahvaltiya gelen herkes cok begendi
Kasar peynir beyaz peynir tavsiye ederim
Uzun zamandir sutumu kendim alip mayaladigim icin sut yogurt almiyorum ama onun oncesinde aliyordum gayette memnundum
Tuvalwt kagidi kagit havlusunu kullaniyorum
Buzdolabi poseti firin kagidi cop poseti de var bimde
Kalitesi de gayet iyi
Mikrofiber temizlik bezini kullaniyorum
Siviyagini da zaman zaman kullandim
Bi sorun yasamadim
Kuru bakliyatta sehriye ve makarnasini sevmedim almiyorum
Margarin kullanmiyorum
Tereyagini da sadece yemeklerde kullaniyorum
Krem peyniri falan cok uygun

çok teşekkür ederim cevabınız için

Atladiklarimi ekleyeyim

Camasir deterjanini almadim
Makine icin bulasik deterjanini kullandim memnun kaldim ama suan baska bi marka aliyorum
Temizlik malzemesinde fazla cesit yok
Bende cok fazla temizlik urunu almamaya calistigim icin almiyorum digerlerini
Elde yikama icin bulasik deterjani bingo hassas aliyorum ama o bimde yok

Bebek bezini cok ovuyor kullananlar ama benim.kucuk bebegim yok bilemiyorum o yuzden

Alisverisin bir kismini bimden bir kismini daha buyuk marketlerden yaptim.uzun sure
Suan hakmar bim karisik yapiyorum

örnegin

Bence hayatınızı sadeleştirin
İlk önce de kimyasallardan başlayın hem bütçe hem sağlık açısından
Özellikle çamaşır suyu
Bununla ilgili yıkamadığınız düşünceleriniz varsa zararlarıyla ilgili araştırma yapın
Tüm temizliği sirke ve karbonatla yapabilirsiniz
Mesela çamaşır yumuşatıcı yerine sirke
Bulaşık parlatıcı yerine sirke
Yer silme suyuna sirke+ karbonat
Mobilyaların tozunu sirkeli suyla
Camlar hekeza
Sirke mikrop kırıcı ve kimyasal değil

Hatta no poo akımıyla saçları şampuan ve kremle yıkamıyorlar karbonat ve sirkeyle yıkıyorlar

Sade yaşam konusunu aratıp okursanız orada yapanlar da var

Bimden havlu kağıt ıslak mendil sirke ülker çikolatalı gofret muratbey burgu peynir+sürmeli peynir bir de karton kutuda beyaz peynir var ismini hatırlamıyorum koyun ve keçi peyniri güzel

Ben yapmadım ama burada okudum ocakta yapmayı düşünüyorum
Ocakın ilk günleri aylık alışveriş yapıp sonraki haftalar için haftalık pazar parası 50 tl market parası 100 tl ayırcam inş. Yani haftada 150 ayda 600 + ilk yaptığım alışveriş parası.
Bakalım ne kadar gidecek

Bence hayatınızı sadeleştirin
İlk önce de kimyasallardan başlayın hem bütçe hem sağlık açısından
Özellikle çamaşır suyu
Bununla ilgili yıkamadığınız düşünceleriniz varsa zararlarıyla ilgili araştırma yapın
Tüm temizliği sirke ve karbonatla yapabilirsiniz
Mesela çamaşır yumuşatıcı yerine sirke
Bulaşık parlatıcı yerine sirke
Yer silme suyuna sirke+ karbonat
Mobilyaların tozunu sirkeli suyla
Camlar hekeza
Sirke mikrop kırıcı ve kimyasal değil

Hatta no poo akımıyla saçları şampuan ve kremle yıkamıyorlar karbonat ve sirkeyle yıkıyorlar

Sade yaşam konusunu aratıp okursanız orada yapanlar da var

Bimden havlu kağıt ıslak mendil sirke ülker çikolatalı gofret muratbey burgu peynir+sürmeli peynir bir de karton kutuda beyaz peynir var ismini hatırlamıyorum koyun ve keçi peyniri güzel

Ben yapmadım ama burada okudum ocakta yapmayı düşünüyorum
Ocakın ilk günleri aylık alışveriş yapıp sonraki haftalar için haftalık pazar parası 50 tl market parası 100 tl ayırcam inş. Yani haftada 150 ayda 600 + ilk yaptığım alışveriş parası.
Bakalım ne kadar gidecek

bulaşık ve çamaşır makinalarına sirke koyarım da yer sildikten ve toz aldıktan sonra ev sirke kokmaz mı?
7 aylık bi bebeğim var evi gezmeye başladı sürüne sürüne sağ olsun çamaşır suyu yada yüzey temizleyicilerle yer silmek benim de içime sinmiyor ama sirke kokmasından da endişeliyim

bulaşık ve çamaşır makinalarına sirke koyarım da yer sildikten ve toz aldıktan sonra ev sirke kokmaz mı?
7 aylık bi bebeğim var evi gezmeye başladı sürüne sürüne sağ olsun çamaşır suyu yada yüzey temizleyicilerle yer silmek benim de içime sinmiyor ama sirke kokmasından da endişeliyim

Yok kokmuyor ben genelde elma kullanıyrm üzüm biraz daha kokabilir
Hatta bir kaç seferdir saçıma da kullanıyorum yumuşacık oldu
Benim de oğlum var 2,5 yaşında
Ben kimyasal temizleyici hiç kullanmadım
Yazdığım gibi sirke kullanıyorum
Zaten özellikle çocuğunuz için sirke kullanım

Yok kokmuyor ben genelde elma kullanıyrm üzüm biraz daha kokabilir
Hatta bir kaç seferdir saçıma da kullanıyorum yumuşacık oldu
Benim de oğlum var 2,5 yaşında
Ben kimyasal temizleyici hiç kullanmadım
Yazdığım gibi sirke kullanıyorum
Zaten özellikle çocuğunuz için sirke kullanım
yarınki temizlikte denerim teşekkür ederim

Arkadaşlar nasılsınız? Ben kumbaramdaki bozuk paraları saydım 100 tl denkledim. Eşinin is yerinin yaninda kuyumcu ben çarşıya uzagim. Eşime verdim burada 100 lira var üzeri ne kadar eksikse tamamla bana gram altın al dedim. Eşimde üzerine 70 tl koyup çeyrek almış. Bir tanede önceden vardı simdi iki çeyrek oldu. Hepinizin birikimi bol bereketli olsun.

Herkes nerde :KK61:
1 grm almıştım 22 ayar
Kendimi ve kocami sıkarak 1 çeyrek daha alabildim şükür bu ayı böyle kapatıyorum kumbaram tam takır kuru bakır :KK45:
Sizler neler yaptınız birikimi bıraktiniz mi yoksamm :mad:
Ben en son 1 çeyrek almıştım kumbaramdaki parayla. Kardeşim çeyrek bozduracakmış. Eşime ne olur alalım üç beş lira aşağı alırız dedim. Gaza getirerek onuda aldım. Bir tanede evde vardı üç çeyrek oldu. Kumbaramdada elimdede hiç para kalmadı. Biriktirmeye son gaz devam. Ama bu aralar birikim yapıcam diye çok sıktım kendimi oyüzden bu ay biraz birikime ara vericem.

Merhaba hanımlar
Eski konumu güncelliyorum, ilk açtığımda nasıl başladığımı okudum.
Şu an ne durumda oldugumu karşılaştırdım.
Aralık 2015 te aylık 1000 tl kredi ve aylık 1300 kredi kartı borçlarımız vardı kredimin biri bitti, kredi kartı borcum da bu ay 125e düştü.
Insan isteyince oluyor kızlar gerçekten
Gelir gider tablom var her ay yapıyorum.Yaz boyunca düğünler doğumlar için çeyrek altın aldım.
Aylık az çok hep vadeli hesaba da para ayırdım ve kumbaraya da attım bozukluklar ile başlamıştım kağıt da atıyorum artık. Ama Kumbaram kocaman bir ayı ne zaman dolar bilemem ama dolmadan açmayacağım.

Tam 30 yaşında farkettim ben kenarda hiç paramız olmadığını har vurup harman savurduğumu.

Marttan itibaren 6 aylık hedefim 2250 tl idi,3000 birikim yapmışım.
Ikinci 6 aylık hedefim 6600,gerçekleşen kaç olur bilmiyorum ama kotayı yüksek tuttum çünkü borçlar azaldı.

Ay sonunda Liste yapalım tl,altın, döviz birikimlerimiz için.

Maaşı aldığımda 1000 tl hemen ayırdım ben birikime. Promosyon alacağız 730 onunla da kulplu tam altın alayım diyorum. 500 de gün param geldi bu ay onunla ne yaparım daha karar veremiyorum

X