• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tasarruf &bütçe&birikim haydi hep birlikte,,

Tam 12yıldır çalışıyorum ama fark ettim ki hiç birikim yapmamışız
Bu durumu farkettiğimde üzüldüm
Artık zamanı geldi birikim yapmak lazım
İki evladım var onlar için
Ufak çaplı başladım umarım devam ettirebilirim

Ah bizde de ayni maalesef.Ama esimin isleri iyi degildi.Bi calisir bir calismazdi.uzun zaman cocukla yoktu Aslinda baya birikim yapilabilirdi geriye donup bakinca.Bizim sorunumuz zaten Az paramizi vardi elinize para gecincede ihiyaclarimizi aliyorduk.son bir kac senede durumlar iyiydi,hep harcadik.Ben zorla biraz biriktirmistim sonrra o para Zor gunumuzde imdadimiza yetisti.
Ben esime Laf antamiyordum,simdilerde cok sukur o da diyor kenarda paramiz olsun diye.Önceliklerimiz borclari temizlemek ondan sonra Allah büyuk :)

Bende geldim kızlar ben çok seviyorum para biriktirmeyi tabi sonradan hep bir ihtiyaç çıkıyor harcanıyor ama olsun. Bu aralar baya sıkışık bir dönemden geçiyoruz kış aylarında böyle oluyor genelde. Pet şişede bozuk para biriktiriyorum orası 70 tl olmuş. Sürekli saymam lazım saydıkça mutlu oluyorum . Hesabımdada 100 lira var eşime lazımdı 1500 lira verdim bana 100 lira kaldı sadece. Ben mutfak için tabak çanak almam dolabım kullanışlı değil zaten, süs eşyalarınada para vermiyorum, hiç bardak kırmıyorum 5 yıldır bardak takımlarım bozulmadı ama sıkıldım. Bulaşık makinem var ama iki kişiyiz genelde elde yıkıyorum. Pazardan alışveriş yapıyorum. Cips kola almaktansa kilo kilo meyve alıyorum. Makyaj malzemesine para harcamıyorum, ihtiyaç harici kıyafet almıyorum, dışarda çok nadir yiyoruz genelde hep evdeyiz, oyüzden çok harcamamız olmuyor. Tek masrafımız bebek için tedavilere gidiyor ki inanın servet dökülüyor ortaya aşırı pahalı ilaçlar,doktor muayeneleri. Tedaviyide bir süreliğine askıya aldık. Şuan tek hayalim ev alıp içini yeni yeni eşyalar almak. Evlenirken hiç bir şey gönlüme göre olmadı. Oyüzden son gaz birikime devam.
seni çok iyi anlıyorum canım umarın kısa zamanda yeni evinizde bebişinle mutlu oturursunuz

ben 4 yıl çalıştım evlenmeden önce araba aldım kendime birikim yapayım hem kullanym dıye.evleneli 1,5 yıl oldu hıııc brikim yapamadık aynı arabayı kullanıyoruz hem de:)

seni çok iyi anlıyorum canım umarın kısa zamanda yeni evinizde bebişinle mutlu oturursunuz
İnşallah canım. Evlendiğimde kayınvalidemgille oturmak zorunda kaldık 2 yıl oyüzden evimize doğru düzgün hiçbirşey alamadık, çocuk hayali rafa kalktı bir süre kafa dinleyelim dedik. Yeni evlilerin yada yeni mobilyaları görünce imrenerek bakıyorum. Eşimin sözü var evimiz olunca sıfırdan her istediğini alıcam diye. Ama yazık ev için hem kredi çekip okadar borcun içinde eşya alamaz. Ben biraz birikim yapabilirsem belki evimiz için kullanırız. Ben hedef olarak onu koydum onun için birikim yapmak istiyorum.

Arkadaşlar ben küçük bir ilçede oturuyorum zaten dışarda vakit geçireceğimiz bir yer yok. Avm bile yok, küçük küçük dükkanlar var,haa birde pazarımız var. Elektrik, su uygun geliyor. Bir konuda yazmıştım kimse inanamadı. Üç ayda 20 lira su parası veriyoruz. Banyoda damlayan musluk altına kova koyup balkonları onunla yıkıyorum. Günlük duş alınıyor, çamaşır makinesi haftada iki duruma görede kısa program yapıyorum. Evimiz kaloriferli burada doğalgaz yok henüz. Oyüzden ısınmak için yüksek bir miktar ödemiyoruz. Tv sevmiyorum günlerce hiç tv izlemediğimiz oluyor, bilgisayar yok telefondan kullanıyoruz interneti. Elektrik ay sonu en fazla 35 geliyor. Bazen cimrilik mi yapıyorum tutumlu olmak isterken diyorum buğün kardeşim elektrik 19 geldi abla dedi ohh dedim. Büyükşehirde adım attığınız yerde para gidiyor. Biz heryere yürüyerek gidebiliyoruz. Büyükşehir de ulaşım da problem oyüzden birikim yapmak kolay değildir üzülmeyin bizler bile bu durumlarda çok birikim yapamıyoruz.

Günaydın..100 lira aldım eşimden sabah,yarısını attım hemen zulaya.İnşallah harcamamda kumbaraya terfi ederHoppaBen ne kalırsa koyarım dediğim zamanlarda hiç birikim yapamadım.Önce kenara ayırıp,kalanı yettirmek daha iyi oldu benim için..
Çok iyide paralar biriktirdim açıkcası bu şekilde.Tabi bana göre çok iyi:oops:Hele birde çenemi tutabilsem.Eşim bilmese daha o kadar olur heralde...Gitti hepsi tabi ama olsun yeniden başladım.300 oldu bile:KK45:
Ben 1 hafta boyunca kenarda biriktirip,ne kadar biriktiyse bütünletip öyle atıyorum kumbaraya..Hem bütünletmesi kolay oluyo,hemde haftalık daha iyi takip edebiliyorum gelirimi,giderimiHoppa

ya arkadaşlar arçeliğin buharikasını almak istiyorum.konu açtım ama bakan olamadı:KK61:
kullanan varmı..alsammı almasammı bilemedim beno_O

Merhaba hanımlar.

Yaklaşık 2 aydır birikim yapıyorum. Kumbaralarımız var kağıt ve bozuk olmak üzere. Bozuk kumbarasına 50 krş ve 1 tl atıyorum yalnızca.

2 aydır birikim yapıyorum ama 2 ay öncesinden hiçbir farkım yok gıdadan hiç kesmedim, eğlencemden gezme tozmamdan hiç sakınmadım. Yalnızca isteklerimin üzerini çizdim. Olmasa da olur diyebildim. Eşime de aşılamaya çalışıyorum bu durumu. O yüzden korkmayın birikimden. Ve ihtiyaçlarınızdan kesip yaşam standardınızı düşürmeyin.

Kumbaralarımız kapalı ve etrafı sarılı ne kadar oldu hiç bilmiyoruz. Bu işi daha keyifli hale getiriyor. Kağıt kumbarasını uzun bir süre açmayacağız zaten. Evimin bazı eksikleri var klima gibi. Mutfak masası gibi onlarda kullanacağız. Bozuk kumbarası (kavanoz) dolunca açıcaz İnşallah 2 ayda dolmadı henüz. Ocak ayının sonunu bulabilir muhtemelen. Onunla çeyrek almayı düşünüyorum. Yazın olacak düğün ve doğumlar için. Sonra yeniden başlayacağım.

Bereketli olsun birikimlerimiz İnşallah. Bu ayı da eksiye düşmeden çıkarabiliriz umarım.

Arkadaşlar ben küçük bir ilçede oturuyorum zaten dışarda vakit geçireceğimiz bir yer yok. Avm bile yok, küçük küçük dükkanlar var,haa birde pazarımız var. Elektrik, su uygun geliyor. Bir konuda yazmıştım kimse inanamadı. Üç ayda 20 lira su parası veriyoruz. Banyoda damlayan musluk altına kova koyup balkonları onunla yıkıyorum. Günlük duş alınıyor, çamaşır makinesi haftada iki duruma görede kısa program yapıyorum. Evimiz kaloriferli burada doğalgaz yok henüz. Oyüzden ısınmak için yüksek bir miktar ödemiyoruz. Tv sevmiyorum günlerce hiç tv izlemediğimiz oluyor, bilgisayar yok telefondan kullanıyoruz interneti. Elektrik ay sonu en fazla 35 geliyor. Bazen cimrilik mi yapıyorum tutumlu olmak isterken diyorum buğün kardeşim elektrik 19 geldi abla dedi ohh dedim. Büyükşehirde adım attığınız yerde para gidiyor. Biz heryere yürüyerek gidebiliyoruz. Büyükşehir de ulaşım da problem oyüzden birikim yapmak kolay değildir üzülmeyin bizler bile bu durumlarda çok birikim yapamıyoruz.
canım kendi evine taşındın mı anlayamadım ben

Merhaba hanımlar.

Yaklaşık 2 aydır birikim yapıyorum. Kumbaralarımız var kağıt ve bozuk olmak üzere. Bozuk kumbarasına 50 krş ve 1 tl atıyorum yalnızca.

2 aydır birikim yapıyorum ama 2 ay öncesinden hiçbir farkım yok gıdadan hiç kesmedim, eğlencemden gezme tozmamdan hiç sakınmadım. Yalnızca isteklerimin üzerini çizdim. Olmasa da olur diyebildim. Eşime de aşılamaya çalışıyorum bu durumu. O yüzden korkmayın birikimden. Ve ihtiyaçlarınızdan kesip yaşam standardınızı düşürmeyin.

Kumbaralarımız kapalı ve etrafı sarılı ne kadar oldu hiç bilmiyoruz. Bu işi daha keyifli hale getiriyor. Kağıt kumbarasını uzun bir süre açmayacağız zaten. Evimin bazı eksikleri var klima gibi. Mutfak masası gibi onlarda kullanacağız. Bozuk kumbarası (kavanoz) dolunca açıcaz İnşallah 2 ayda dolmadı henüz. Ocak ayının sonunu bulabilir muhtemelen. Onunla çeyrek almayı düşünüyorum. Yazın olacak düğün ve doğumlar için. Sonra yeniden başlayacağım.

Bereketli olsun birikimlerimiz İnşallah. Bu ayı da eksiye düşmeden çıkarabiliriz umarım.
inşallah canım bende senin gibi yemek ve eglence kesmedim ama kıyafet fln kestim ne gerek var dıyorum dolapta yer bile yok dıyorum bır de 2 aydır evdeyım işe de gitmiyorum dıyorum bakalımn bırıkır inşallah

bencede yaa..tasarruf etmek güzel tabi ama çokta kasmayı çok doğru bulmuyorum ben..denedim ben yapamadım..herşeyde gözün kalıyo ve bir anda bakmışsın nereye kadar deyip boş bir anında saçma sapan şeye hemde, gitmiş bütün çaban.
en güzeli sizinde dediğiniz gibi,olmasada olurlardan biriktirmek.zaten o olmasada olurlar bir gün sonra çoktan çıkmış oluyo akıldan

bencede yaa..tasarruf etmek güzel tabi ama çokta kasmayı çok doğru bulmuyorum ben..denedim ben yapamadım..herşeyde gözün kalıyo ve bir anda bakmışsın nereye kadar deyip boş bir anında saçma sapan şeye hemde, gitmiş bütün çaban.
en güzeli sizinde dediğiniz gibi,olmasada olurlardan biriktirmek.zaten o olmasada olurlar bir gün sonra çoktan çıkmış oluyo akıldan
aynen canım magazada bir şey beğeniyorum neyse şimdi almayım bikaç gün sonra yıne bakarım dıyorum sonra gidince aman o kadar da guzel değil diyorum ya da olmasa da olur ne gerek var dıyorum.bazen internette sepete eklıyorum sonra kapatıyorum almış gibi oluyorum :)

Back
X