tartışmalı nişan alışverişi..

öncelikle anneniz başlatmış
takacak olan kimse o karar verir
size dedem de gelecek onu alma dediklerinde hoşunuza gider mi?
dede ne alaka hala onu anlamış değilim zaten

ablanın sizin yanınıza yanaşmayıp duygu sömürüsü yapması yanlış
ama bana göre hiçbirşey olmamış alışveriş de
burada okuduğum onca olumsuz alışveriş maceralarından sonra bunlar normal geldi

birde kimisi makyaj takımı 400 tutması eleştirmiş bana anormal gelmedi
zaten bir kapatıcı 30-40 TL
annesinin yardım teklifi yapmamasını çok da umursamayın

bence bunlar gereksiz yere uzatıyorsunuz
bunlar atlatılır
insan kendi ailesiyle alışverişe gidince bile tartışıyor üzülmeyin hepsi atlatılır
duygusal dönemdesiniz gereksiz yere kendinizi yıpratmayın

Isini yapan insanlara firsatci demeseniz.Bogazina mi bastilar konu sahibinin isine gelmis almis.
Hayır Gayette fırsatçılar satmak icin yapmadıkları şey kalmıyor
Dürüst güvenilir olanlarına bisey diyemem

Merhaba Hanımlar..
Kötü tartışmalı geçen nişan alışverişimden bahsetmek istiyorum.. Yorumlarınız benim için oldukça değerli..
Cumartesi günü 11 buçuk 12 gibi nişan alışverişi için annem ben nişanlım ve ablası buluştuk. Ablası biraz ters ve sert mizaçlıdır. Ama severim. Önce ablasının tanımış olduğu kuyumcudan yüzüklerimizi aldık. Yüzüklerimizi alırken benim beğendiğim alyansın erkek modeli çok kötüydü ve bunun üzerine ablası prenses sen bunu çok beğendiysen x e seninkine benzer farklı bir alyans bakalım hiç güzel olmadı x in ki dedi. Bende onayladım. Bunun üzerine annem olur mu tepside deden yüzüklerinizi görecek o farklı bu farklı diyecek olmayacak dedi.
Bunun üzerine ablası dedesinin karışmaya ne hakkı var yüzüğü x takacak hangisini beğendiyse almak onun hakkı dedi. Bunu üzerine sonuçta o benim babam canım dedi imalı bir şekilde. Böylelikle tartışma oldu.
Sonrasında bohçaları almaya gittiğimizde ablası x i yanına çekerek hiç yanımızda durmadılar, bizden bağımsız takıldılar. Ben ne alırlar bilemem elbette. Zaten gittiğimiz yerde gecelik modellerini beğenmedim ama pek bişey de diyemedim annem çok üzüldü bu duruma. Neyse sürekli bir sürtüşme oldu. Açıkçası ablası biraz cimri davrandı.. Sonra bana elbise baktık 2 elbise denedim ikisi de çok güzel oldu. İlk denediğimi nişanlım çok beğendi ablası da öyle.. ama ben biraz daha bakmak istemiştim. Ablası x e demiş ki daha sonradan. Eğer prenses bunu almazsa ben alıcam.. Ben bu arada dün aldım o elbiseyi..
Her neyse biz yemek yemeye bi avmye gittik. Annem köfteci ramize gidelim dedi. Ablası o sırada yanımızda değildi. x tabi dedi köfteci ramizde oturup ablasını bekledik. (annem alışveriş için şehirdışından geldi) ablası geldi bu ne ya buraya niye geldiniz burası self servis başka biyere gidelim günaydına falan gidelim burda mı oturcaz dedi ve annem çok bozuldu.
Kalktık başka bi yere geçtik annem lavaboya gidicem diye kalktı masadan ve gelmedi yemek bittikten sonra geldi ve yemeyeceğim dedi benim moral zaten alt üst oldu.
Neyse ablası x e annesi yüzüme bakmıyo tamam bi konuda tartışmış olabiliriz ama böyle olmaz dedi ağlayarak gitti ablası.
Dün de kayınvalidemle makyaj malzemelerini aldık nişanlım ne gerekiyosa ne istiyorsan hiç düşünme herşeyi al dedi. tabi bende gerekenden fazla bişey almadım bohçada ne olursa onu aldım. herşey 400 tuttu kadının suratı bozuldu. Ben aldığımız elbiseyi denerken kabinde 500 liraya makyaj malzemesi mi olur diye laf etti duydum ama bişey demedim. Ama nişanlım hiçbir şeyin lafını yapmıyor.
elbisem biraz ağır olduğu için kabinde giyinmekte zorlanmıştım ilk denediğimde annem yardım etmişti. nişanlım annesine yardım eder misin prensese dedi ben kabindeyken. Ben ne edicem be o giyinir dedi çok şaşırdım. Ama bozuldum aramız iyiydi ama anladım ki kimse göründüğü kadar masum değilmiş.
bundan sonra düğün alışverişi falan olduğu vakit sadece nişanlım ve ben gidicez kimseyi almayacağız. Ablasının ağladığını duyunca üzüldüm nişanlım dedi ablamın yüzüne bakmamışsınız ablam annenle konuşmaya çalışmış annen kafasını çevirmiş kız çok üzüldü gitti dedi. bende ablasını aradım bir kaç kez açmadı geri dönüş de yapmadı.
Yorumlarınızı bekliyorum..
of klasik düğün alışverişi macerası.
kesinlikle anne baba abla kardeş olmadan gidilmesi gereken . tartışmasız olmazsa olmaz bi ritüel .
damat gelin kendisi gider alır gelir . ya da nişan alışverişi yapmam daha iyi.

İyi de artık öyle sülalece alışverişe gitmek kalmadı ki. Biz de eşimle ikimiz yaptık her alışverişimizi. O eskidenmiş. Köylerde, ilçelerde 15 yaşına basar basmaz evlendirirlermiş. 15 yaşında çocuk, dünyadan haberi yok. Önlerine düşer, alışveriş yaparlarmış. Şimdi dünya değişti. Okuyoruz, çalışıyoruz, kazanıyoruz, hergün sokaktayız. Görüyoruz, duyuyoruz, biliyoruz. Aileler nakit veya kart veriyor, çift tek başına yapıyor alışverişi. Siz yanlış yapmışsınız.

ben de annenizin wc ye gidip taaa yemek bitene kadar gelmemesine hayret ettim. şaşırdım kaldım. çocuk bile yapmıyor artık böyle şeyleri. yaptırmıyoruz. ayıp diyoruz . otur ye yemeğini . var ise sıkıntın dile getir ki görümceniz annenizin köftecide oturalım dediğini ne bilsin. siz diyeceksiniz ki burada oturalım . gerek yok kalkmaya . burası iyi. görümce de ağlamış gitmiş . oy oy . yazık.
ben nişan alışverişine çıkmadım.
zorladı kayınvalidem. hayır istemiyorum dedim.
annemi tanıyorum. kv mi de tanıyorum. sıkıntı çıkarmadan duramaz ikisi de.herkes alıngan nedense o alışveriş dönemi.
gitmedim. almadım. istemiyorum dedim.
çok gereksiz bi şey.
kv min ya da görümcemin olduğu yerde ben kendime nasıl sütyen , don alayım. nasıl gecelik beğeneyim. nasıl nasıl.
onların olduğu yerde nasıl makyaj malzemesi seçeyim. her kafadan bi ses.
aman aman. hiç bana göre değil

Annenizi haksız buldum.Orta yolu bulmaya çalışacağına kızmış küsmüş,hiç olmamış yani.
Nişan alışverişine gelince,atletiniz çorabınız mı yok?Nedir bu yeni evlenenlerdeki alışveriş çılgınlığı?Eksikleriniz varsa tamamlayın ama erkek tarafını bilerek isteyerek adettir yapmamız gerekiyor diyip maddi olarak yormak neden ?Böyle olunca inanın daha değerli olmuyorsunuz.
Bu paralar sizin eşinizin cebinden çıkıyor,evlendiğiniz zaman bütün borçları birlikte ödeyeceksiniz biraz bilinç lütfen.
Maddi olarak karşı tarafın imkanı vardır,severek karşılar birşey diyemem ama sizde öyle olduğunu düşünmüyorum..
Makyaj malzemelerine hiç girmiyorum :KK51:
Not:Nişanımda alışverişe çıkalım dedi kayınvalidem istemedim,nişan kıyafetimi internetten aldım kendim ödedim,alışverişe de çıkmadım,onlarda başka şeylerde destek oldular,birbirimizi üzmedik.Olmayınca da oluyor yani.

+1 tamam diğer konularda kızın annesi haksız görünüyor ama bu kadar makkaj malzemesini yine iyi o fiyata almışlar ben kendime geçen bir fondöten bir ruj bir rimel bir kreme 200 e yakın verdim çıktım
daha konu sahibi o kadar şeyi almış

Evet anne biraz fazla alıngan.
Sanki kendisi evleniyormuş gibi naz yapayım demiş.
"Deden ne diyecek" demek yerine konu sahibi "dedem ne der" dese bile ona "kızım sizin evliliğiniz, sizin yüzükleriniz, kim ne der" diyerek yaklaşması lazımken...

Hele hele yemekte gidip yemek bitene kadar dönmemesi... Facia.. Mazallah 17 yaşında genç kız kaprisi... Kriz yönetiminde sorun var, görümce burası self servis başka yere gidelim derken misafirlerini düşünmüş olabilir ama "abla, canımız Ramiz'in köftesinden istedi, onun için buraya oturduk, self servis olması sorun değil" denebilirdi.

Bu arada elbise denenirken genelde mağazanın görevlisi yardımcı olur. Ben fermuarımı kapatmasını rica ederim, için sıkışıp çıkaramadığım bir şeyde çıkarmasını rica ederim. Mağaza görevlileri ne içindir yahu?

Bu kadar alınganlıkla bu iş zor, Allah damada sabır versin.

E fondöten 100 civarı
Pudra 100 civarı
Allık 100 civarı
Daha göz kalemi var, rimeli var, ruju, dudak kalemi, parlatıcısı, göz altı kapatıcısı

400 iyi değil mi???
Parfüm filan da alınır bohçaya normalde...

400 aslında normal hatta az bile, ben sırf nişanlımın bohçasına 300 tl parfüm almıştım, diş fırçası kremi derken, erkek kozmetiğine bile daha çok pararm gitti :olamaz: ama sonuçta kayınvalide makyaj yapmayan biri ise birden 400 tutunca çok gelmiş olabilir, çok takılmamak lazım böyle şeylere. annelerimiz de söyleniyor, ee kayınvalide de söylenmiştir ne olacak. bence bu aile cimri değil, cimri olsa görümce illa o elbiseyi aldırıp, Günaydın'da yemek yiyelim demez. ben düğün alışverişi sırasında Mc Donalds dan yemek yediren gördüm :KK53: o yüzden konu sahibi çok takılmasın böyle şeylere, annesi çok alıngan dikkat etmesi, dolduruşa gelmemesi lazım.

Hayır Gayette fırsatçılar satmak icin yapmadıkları şey kalmıyor
Dürüst güvenilir olanlarına bisey diyemem
Tabikide satacaklar asgari ucrete mahkummu olsunlar prim alacaklar.Isleri bu bunun icin egitimler aliyorlar :KK66:

Durustlukten kastiniz nedir akli yokmu kimsenin kanmasin almasin.

Merhaba Hanımlar..
Kötü tartışmalı geçen nişan alışverişimden bahsetmek istiyorum.. Yorumlarınız benim için oldukça değerli..
Cumartesi günü 11 buçuk 12 gibi nişan alışverişi için annem ben nişanlım ve ablası buluştuk. Ablası biraz ters ve sert mizaçlıdır. Ama severim. Önce ablasının tanımış olduğu kuyumcudan yüzüklerimizi aldık. Yüzüklerimizi alırken benim beğendiğim alyansın erkek modeli çok kötüydü ve bunun üzerine ablası prenses sen bunu çok beğendiysen x e seninkine benzer farklı bir alyans bakalım hiç güzel olmadı x in ki dedi. Bende onayladım. Bunun üzerine annem olur mu tepside deden yüzüklerinizi görecek o farklı bu farklı diyecek olmayacak dedi.
Bunun üzerine ablası dedesinin karışmaya ne hakkı var yüzüğü x takacak hangisini beğendiyse almak onun hakkı dedi. Bunu üzerine sonuçta o benim babam canım dedi imalı bir şekilde. Böylelikle tartışma oldu.
Sonrasında bohçaları almaya gittiğimizde ablası x i yanına çekerek hiç yanımızda durmadılar, bizden bağımsız takıldılar. Ben ne alırlar bilemem elbette. Zaten gittiğimiz yerde gecelik modellerini beğenmedim ama pek bişey de diyemedim annem çok üzüldü bu duruma. Neyse sürekli bir sürtüşme oldu. Açıkçası ablası biraz cimri davrandı.. Sonra bana elbise baktık 2 elbise denedim ikisi de çok güzel oldu. İlk denediğimi nişanlım çok beğendi ablası da öyle.. ama ben biraz daha bakmak istemiştim. Ablası x e demiş ki daha sonradan. Eğer prenses bunu almazsa ben alıcam.. Ben bu arada dün aldım o elbiseyi..
Her neyse biz yemek yemeye bi avmye gittik. Annem köfteci ramize gidelim dedi. Ablası o sırada yanımızda değildi. x tabi dedi köfteci ramizde oturup ablasını bekledik. (annem alışveriş için şehirdışından geldi) ablası geldi bu ne ya buraya niye geldiniz burası self servis başka biyere gidelim günaydına falan gidelim burda mı oturcaz dedi ve annem çok bozuldu.
Kalktık başka bi yere geçtik annem lavaboya gidicem diye kalktı masadan ve gelmedi yemek bittikten sonra geldi ve yemeyeceğim dedi benim moral zaten alt üst oldu.
Neyse ablası x e annesi yüzüme bakmıyo tamam bi konuda tartışmış olabiliriz ama böyle olmaz dedi ağlayarak gitti ablası.
Dün de kayınvalidemle makyaj malzemelerini aldık nişanlım ne gerekiyosa ne istiyorsan hiç düşünme herşeyi al dedi. tabi bende gerekenden fazla bişey almadım bohçada ne olursa onu aldım. herşey 400 tuttu kadının suratı bozuldu. Ben aldığımız elbiseyi denerken kabinde 500 liraya makyaj malzemesi mi olur diye laf etti duydum ama bişey demedim. Ama nişanlım hiçbir şeyin lafını yapmıyor.
elbisem biraz ağır olduğu için kabinde giyinmekte zorlanmıştım ilk denediğimde annem yardım etmişti. nişanlım annesine yardım eder misin prensese dedi ben kabindeyken. Ben ne edicem be o giyinir dedi çok şaşırdım. Ama bozuldum aramız iyiydi ama anladım ki kimse göründüğü kadar masum değilmiş.
bundan sonra düğün alışverişi falan olduğu vakit sadece nişanlım ve ben gidicez kimseyi almayacağız. Ablasının ağladığını duyunca üzüldüm nişanlım dedi ablamın yüzüne bakmamışsınız ablam annenle konuşmaya çalışmış annen kafasını çevirmiş kız çok üzüldü gitti dedi. bende ablasını aradım bir kaç kez açmadı geri dönüş de yapmadı.
Yorumlarınızı bekliyorum..

Bu konudaki en saçma kısım annenin yüzükler konusunda babasının beğenisini düşünmesi.Kaç yaşında kadın ama hala büyümemiş belli.

Damat beyin işi çok zor görünüyor tek makyaj malzemesiylede bitmez bu anlaşamamazlık.Allah kolaylık versin.İki tarafta ortayı bulalım dememiş.

anneniz başlatmış gibi durumu, dedeniz eminim yüzükleri gördüğünde farketmeyecekti bile, yemek olayında da annenizin orada oturmayı istediğini bilemezdi, görümcenin bahsettiği restaurant daha nezih belki en iyi şekilde ağırlamak istedi sizi ?
gereksiz bir durum yaşanmış, bir dahaki sefere hiç kimseyi yormadan kendi başınıza gitmeniz dediğiniz gibi en mantıklısı

Katiliyorum.
Annen ufak bi pot kirmis, ablasida durmadan usanmadan kapak yapmis o sozun uzerine. Antipatik bulmus cunku annenizi.
Ama gereksizmi gereksiz.
Tabi hadi boyle bisey yapicaksin, gelinin elbisesine goz dikmek ne alaka ya.
Bi noktada katilmadim yukardaki arkdasla, bi uslup vardir herseyi soylemenin.
Belki dogru en guzel restoranda agirlamk istedi sizi. Ama " buyurun surasi daha kaliteli bi restoran orda yiyelim" sozuyle " ayy burya neden geldiniz" sozu cok farkli.
Gorumcede seytanlik var o belli.
Zor bi kadin.
Cekicek cileniz var bu gorumceyle ve anasiyla.
Yine ezbere okudgum hep soyledigim sozu soyluycem ben.
Nisanlilik demek tanism sureci demek.
Nisanlinla 3 5 senedir sevgili olabilirsiniz, yetrrince tanimis olabilirsiniz.
Ama nisanlilik demek o sevdgjn adami test etmek demek; bakalm sizle ailesi arasinda denge kurabiliyormu?
Bunlar aslinda tum fragman, ilerde yasiycak olucagin hayatin fragmani.
Iyi olc bic.

2017 ye 15 gün falan kaldı, millet iç çamaşırını ve ojesini k.validesine iteliyor gelenek diye.. eh karşılığında da güzide bir geleneğimiz olan kaynana ve görümce atarını da yemek zorundasınız sevgili konu sahibi.. bu da bohça gibi bir gelenek, örf ve adet.. mutluluklar..

İşte bu :)

Allah'tan görümce yok ben de
bence baştan Araya mesafe koy sonra zor olur
Hemen, Hemen herkesin yaşadığı bir durum aslında
ben kimseyi karıştırmadım eşim ne istiyorsan onu al dedi bende durumuna göre hareket ettim

O.un yengelerinde vardı ,kızın içinde bisey kalmasın istediğini al dediler hatta
Sonuçta parayı esim veriyor ,kimseyi ilgilendirmez

Bunun üzerine annem olur mu tepside deden yüzüklerinizi görecek o farklı bu farklı diyecek olmayacak dedi.
Burada net görümceniz haklı.....

Ablası x e demiş ki daha sonradan. Eğer prenses bunu almazsa ben alıcam.. Ben bu arada dün aldım o elbiseyi..
burada da kötü niyet görmedim.

. herşey 400 tuttu kadının suratı bozuldu.
tabi bozulur kadının suratı 400 TL YE MAKYAJ MALZEMESİ Mİ OLUR YA BİDE ŞARTMIBU BOHÇA MOHÇA OLAYLARI BEN HİÇ ANLAMAM

hiç anlamam nişan alışverişi işini.
hiiiç makyaj malzemeniz yok hiiç iç çamaşırınız mı yok da bir dünya masrafa sokuyorsunuz insanları sırf evleniyorsunuz diye? adet ve gelenekse her adeti ve geleneği de uygularlar hiç birine gık diyemezsiniz.
kendi paranızı kazansanız böyle işlere girmez sadece ihtiyacınız olan şeyleri alır, mutlu mesut yaşarsınız.

Nişan alışverişine gittiğimde eşim annem kv geldi. Biz mağazada alışveriş yaparken onlar kenarda oturup sadece parasını ödediler. Ne lazımsa alın dedi kv ama ben bunu fırsata çevirmedim. Parfümü ucuz bir marka aldım makyaj malzemelerinden rimel le göz kalemi ruj aldım çok az oldu diye ısrar ettiler birde allık aldım. Nişan elbiseme göre ayakkabim vardı aldırmadım. İstemedigim hiçbirşeyi sırf bohça olacak diye aldırmadım. Aynı şekilde bende eşime bohça yaptım. Tıraş bıçağı yerine iyi bir marka tıraş makinesi aldım. İç çamaşırlarını iyi bir marka 2-3 tane aldım. Herşeyi önceden araştırdım. Nişan elbisemi ve alyansımı eşimle beraber almıştık. Benim elbise dahil alışverişim 1000 lira tutmadı. Nişan alışverişinden sonra bizi yemeğe bile davet etmediler biz erkek tarafını yedirdik. Benden sonra eşimin kardeşi evlendi. kv alışveriş de sürekli sorun çıkarmış arsenol un bu kadar tutmamışdı diye.
Yani bu alışverişi nişanlınızın ailesi hiçbir zaman unutmayacak.

Sadece ilk yazdıklarınızı okudum ve tamamen annenizi haksız buldum.
Dedeniz yüzüklerin modelleriyle ilgilenecek miydi gerçekten, kusura bakmayın da saçmalıktan başka birşey değil.
Farketse ne olacak, kime ne sizin yüzüğünüzden?

Başta anneniz olmak üzere kimseyi alışverişlerinize dahil etmeyiz başınız ağrımasın

sizce fazla mı 400 tl
Valla haftasonu gratise uğradım indirimli ürünler vardı ihtiyacımda vardı hepsini almak istedim bir hesap yaptım fondöten,pudra,aydınlatıcı,kapatıcı,rimel,eyeliner hepsi 400 tl yapıyodu bende sadece föndeten alıp çıktım bide benmkisi günlük kullanım için, nişan çeyiiznde daha iyilerini almak isterim.O yüzden seninki bana çok abes gelmedi açıkçası.
Bide bu alınanlar 1 ayda bitmiyor ki bi föndetene 100 tl para veriyosun sürekli makyaj yapan biri değilsen rahat 4-5 ay idare eder buda ayda 20 tl ye denk gelir nedir ki yani

Katiliyorum.
Annen ufak bi pot kirmis, ablasida durmadan usanmadan kapak yapmis o sozun uzerine. Antipatik bulmus cunku annenizi.
Ama gereksizmi gereksiz.
Tabi hadi boyle bisey yapicaksin, gelinin elbisesine goz dikmek ne alaka ya.
Bi noktada katilmadim yukardaki arkdasla, bi uslup vardir herseyi soylemenin.
Belki dogru en guzel restoranda agirlamk istedi sizi. Ama " buyurun surasi daha kaliteli bi restoran orda yiyelim" sozuyle " ayy burya neden geldiniz" sozu cok farkli.
Gorumcede seytanlik var o belli.
Zor bi kadin.
Cekicek cileniz var bu gorumceyle ve anasiyla.
Yine ezbere okudgum hep soyledigim sozu soyluycem ben.
Nisanlilik demek tanism sureci demek.
Nisanlinla 3 5 senedir sevgili olabilirsiniz, yetrrince tanimis olabilirsiniz.
Ama nisanlilik demek o sevdgjn adami test etmek demek; bakalm sizle ailesi arasinda denge kurabiliyormu?
Bunlar aslinda tum fragman, ilerde yasiycak olucagin hayatin fragmani.
Iyi olc bic.

canım elbiseyi gelin beğenmemiş, görümce beğenmiş ve sen almazsna ben alırım demiş, ee gelin de almayacaksa kadın niye almasın beğendiğini ya, elbise askıda mı dursun? bu lafta ne var Allah aşkına :)

Back