tartışmalı nişan alışverişi..

Annenizin tavirlari bana yanlis geldi dedene ne nisanlinin takacagi yuzukten nisanlinin icine sinmesinden dahami onemliymis dedenin gonlunun olması ilimli olup hepinizi idare etmesi gerekirken anneniz cocuk gibi triplere girmis yemek yememesi falan ben gorumcende art niyet goremedim. Ayrica 500tlye makyaj malzemeside cidden abarti olmus olmazsa olmaz diye birsey yok satici zaten satmak icin ugrasir biraz keske sende kendini frenleyip rakami az tutsaydin. En buyuk hataniz aileleden birileriyle gitmek olmus zaten ona hic deginmiyorum bile.

Peki ben de basimdan gecen nisan alisveris olayini anlatayim sende oku haline sukret olur mu?
Ben esimin bana verdigi sozleri tutmayip ooo senin nerden baksan 2-3 bin tl lik sana alisveris yapilcak demisti. Ben yalniz gittim annem calisiyordu lakin hos gelseydi bile kendini savunmaktan aciz bir tip benim annem, maalesef. Olmus bitmis tabi yine de ders al beterin beteri var diye anlatiyorum.
Gittik herneyse kiytirik bir magazaya girdik icerde hic dogru duzgun bisey olmayan bi yere. Bana bak dediler pijamalar vardi esnek body gibi uztunde 14 yas teengirl tarzi baskilar vardi simdiki kafam olsa hayatta almazdim. Hemen alelacele iki tane sectirdiler. Sonra yuzuk bakarken kv beni 5 dk yuzuge bakarken hadi x iki saat bizey begenemedin dedi. Sinra ordan ana-ogul kolkola onlar onde ben elimde posetlerle arkadan yurudum. birakip gitcektim onlar onde yururken ben arkalarindan. Zaten istedivim yuzuk kalinmis cok tutar diye 1mm lik ince alyans aldilar. Esim e ben sonradan celik aldim. Altin haram diye istemedi. Icgiyim de esim beni kenara cekti begendigim sabahlik tak. pahali diye daha uyvun bisey begenemez misin dedi ben de almiyorum o zaman dedim. gene icgiyim bakarken kv orda bana laf soktu iki saat begenemiyon diye. Sonra 2 don 2 kiytirik atlet alindi koca kari yeri gibi biyerden. Dendigi gibi 2-3 bin tutmadi tabi kina elbisem 50 tl ydi. 3 sene onceydi bunlar. Kina elbisesini de acele sectim hanim yorulmusta esim beni tembihledi ordan ise gitti. Dedi annemin gonlunu yap :KK57:

Annem ne kadar kızsa da iyiki ikimiz halletmişiz herşeyi nişanlımla. Bu ne çirkin muhabbetler insanda heves mi kalır.

Hayır yanınızda gelseler de nişanlınla sen ayrılma yanyana durun siz seçin siz karar verin diğerleri sadece onaylamak zorunda kalsın.

Iki taraf da birbirine iktidar savasina girmis. Olan genc ciftlere olmus. Yahu niye birakmazlar su ciftleri basbasa anlamam. Ne begenirlerse alsinlar. Onlar tecrubesiz diye peslerine takilip 40 kafadan ses dinlemek bir de... herkes de cok bilir zaten bir tek gelinle damat bilmez....gelinle damat da kimse uzulnesin herkesin gonlu olsun derken aslinda ne kimsenin gonlu olur ne de kimseyi memnun edersiniz. Siz mutlu olun disardakiler mutlu olur merak etmeyin. Bu yuva sizin olacak. Ikiniz kurun. Bsskalarini karistirmayin.

annen başlatmış ve masadan kalkıp yemek bitene kadr gelmemesi ayıp olmuş

Makyaj malzemeni başkasına yıkayım derken başına bela almışsın.

Yalnız abla çok da haksız değil.

Kardeşinin istemediği yüzüğü takmasını istememiş, senin dedene ne ki yüzüğü o mu takacak?

Self servis, fast food stili bir yerde değil restoran stili bir yerde sizi ağırlamak istemiş bunda ne var ki?

Annen ergen çocuklar gibi tuvaletlerde .

Siz bu insanların neresini şikayet ediyorsunuz ki her falso sizden gelmiş.

Son düzenleme:
Dede yüzüğe karışamaz, 500 tl lik makyaj malzemesini bana aldırsalar ben de homurdanırım. Allah A şükür bu yaşa kadar alıp kullanmışsındır elinde vardır o malzemeler, bi de bohça için alınınca ne olacak? Gecelikleri beğenmedim demişsin aldırmasan da olurdu beğendiğin yerden kendin alırdın sonra. Bana zorla bi tane aldılar yerin dibine girdim ne gerek var yani çıplak mı yatıyorduk da bu yaşa kadar. Millet desin diye gösteriş için bohça sandık kabarık görünsün diye ha babam bir şeyler alınmamalı.

Gerçekten kötü geçmiş alışveriş ama anneniz başlatmış yüzüğe o şekilde karışarak, nişanlınızın ablası, köfteci ramizi annenizin seçtiğini bilmeden konuşmuş kaba bir şekilde,
annenizin yemek bitene kadar gelmemesi kadar çirkin bir durum yok sanırım kusura bakmayın..
bir alışveriş daha olursa nişanlınızla gidin sadece.

Birde nişanlınızın durumu iyi mi? bu alışverişi o mu ödüyor ?
Şu sebepten soruyorum; bir çok kişi 500 tl makyaj için çok fazla demiş ama bana fazla gelmedi ailenin durumu iyiyse ve boyner, tekin acar gibi bir yere gittiyseniz bu para az bile. parfüm, fondoten, allık, pudra, temizleyici, rimel ruj.. Nişanlınız tüm ihtiyacınızı almanızı söylemiş zaten size.
Ama eğer tabi durum bunun için müsait değilse ve bunu bile bile alındıysa bişey diyemicem.

Son düzenleme:
Annen yüzük mevzusunda çok yanlış yapmış.cok da mantıksız geldi bir dedenin yüzük modeli hakkında yorum yapacagini sanmiyorum.annen her konuda ılımlı olmalı senin huzurun kaçmasın diye,tatsizlik bile yaşansa sen üzülme diye arayı bulmali.nisan alışverişinde de madem beraber gideceksiniz önceden ne alacaksın kendin beğenip ona göre ciksaniz kimseyi gezdirip ugrastirmamis olursun.bir de bu alışverişlerde illa ihtiyaç olan herşeyi değil de adet yerini bulsun diye temsilen birkaç şeyi alsan da uygun olur gereksiz laflara maruz kalmazsin.mesela kozmetik alışverişinde neler aldığını saymissin asetonuna kadar almissin.ne gerek var onları kendin de alırsın.bir far,ruj, fondoten alırım gerisini kendim de alırım kimseye de laf ettirmem

Bende annenizi hatalı bulanlardanım. Sizin için o günü burnunuzdan getirmeyebilirdi. Dede bunlar farklı der demesi zaten cok sacma kabul edilebilir bir şey değil. Aynı alısverise ben cıksaydım karsı taraf bana bu şekilde bir şey söylemiş olsaydı aynı cevabı verirdim.
Üzgünüm ama annemiz babamız diye hatasız değiller malesef. Bence görümcenizle bu konuyu konusun ve arayı düzeltin.

Geçmişte annenle aranda olan iletişimsizlikten bahsetmişsin zaten, annenin seni sevmediğini ima edip. Yani annenle zaten sağlıklı bir bağın yokmuş, alışverişe bukadar dahil etmeseydin keşke. Bir annenin göstermesi gereken olgunlyğy göstermemiş malesef.

Annen biraz alıngan ablası kötü niyetle söylememiş bence annenin orda oturmak istediğinden haberide yokmuş başka yere gidelim deyince abla daha sonra da oraya gideriz başka bi gün annem burasını istemişti diyebilirdiniz bunda büyütecek bişey göremedim ben kv de de haklı 500 lira makyaj malzemesi çok fazla kolaymı kazanılıyor para asgari ücretin yarısı başka bi yere gidip daha uygun alabilirsiniz yada belli markaların kataloglarindan ablasıyla birlikte ısmarlayip daha uyguna getirebilirdiniz birazda onları düşünün bende 2 seneyi geçti evliyim yapamazdım bunu erkek kardeşim var evlenecek 500 liraya makyaj malzemesi alsa nasıl karşılardim bilemem

Niye bu kadar alttan aldığını anlamış değilim. Yaşın küçük sanırım.

1. Annenin tavirlarini hiç dogru bulmadimki okudugum onca sayfadda bir çok kisi benim gibi düsünüyor. Her sey gelip geçer bu olaylar unutulmaz
  2. Anneni kotülemeden hatta o günden hiç bahsetmeden görümcenin gönlünü almalisin

Ya kusura bakma ben kv olsam 500tl lik makyaj malzemesi aldırmam
Ne aldın da onlar tuttu çok mu lüx bi mağazaydı?
İnsanların adet diye belini bükmeyin. iki boyaya bir ev kirası vermişler.dedim ya ben vermezdim.
Senin kv iyi yine

Ayrıca annen büyük görümceyi alttan alabilir.ki kız bişi de yapmamış.
Dede ne karışır allasen

Siz böyle anamdı dedemdi ablandı derken mutlu olamazsınız

Zaten anlamıyorum bu gereksiz adetleri de

Görümce de pek kusur göremedim, gönlünü almaya çalışın bence.

Anneniz biraz uyumsuz görünüyor yüzük meselesi abartılmış deden görecek falan, bizim yüzüklerimizi de dedem takmıştı bakıp incelemedi bile o yaştaki adamın ne ilgisini çekecek. Takım olması şartsa siz yüzüğünüzü değiştirmeliydiniz bence, yüzüğü beğenmeniz önemli ama birinizinki kötü olursa olmaz ömür boyu takılacak orta yolu bulmalıydınız.

Makyaj malzemelerinin fiyatına laf edilmesi özellikle sizi duyacağınız şekilde hiç hoş olmamış orda kusurlu buldum erkek tarafını. Ama sizin de bohça, adet muhabbetine herşeyi aldırmanız gereksiz olmuş. Hiç mi yoktu evinizde malzemeniz sıfırdan herşeyi aldınız,usulen bir iki parça alıp çekilmeliydiniz. Bu alışveriş mevzuları biran önce tarihe karışmalı artık

Görümce de pek kusur göremedim, gönlünü almaya çalışın bence.

Anneniz biraz uyumsuz görünüyor yüzük meselesi abartılmış deden görecek falan, bizim yüzüklerimizi de dedem takmıştı bakıp incelemedi bile o yaştaki adamın ne ilgisini çekecek. Takım olması şartsa siz yüzüğünüzü değiştirmeliydiniz bence, yüzüğü beğenmeniz önemli ama birinizinki kötü olursa olmaz ömür boyu takılacak orta yolu bulmalıydınız.

Makyaj malzemelerinin fiyatına laf edilmesi özellikle sizi duyacağınız şekilde hiç hoş olmamış orda kusurlu buldum erkek tarafını. Ama sizin de bohça, adet muhabbetine herşeyi aldırmanız gereksiz olmuş. Hiç mi yoktu evinizde malzemeniz sıfırdan herşeyi aldınız,usulen bir iki parça alıp çekilmeliydiniz. Bu alışveriş mevzuları biran önce tarihe karışmalı artık

Back