• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tartışmalı nişan alışverişi..

Toplu gitmek hatanız olmuş. Bu olayları ateşleyende anneniz. Kiz annesiyim deyip böyle hareketler yapmanin alemi yok, biraz annenizle konuşup kendine gelmesini sağlayin bir sekilde. Buarada makyaj malzemeleri için 400TL çok değil. Daha geçen bir tane makyaj bazı, bb krem ve allık almistim 3 parça şey 230 TL filan tuttu. Siz cimbizindan pamuguna kadar tum makyaj urunlerinide almissiniz neredeyse fiyat uygun. Amma yerinizde olsam bana al denilse bile kalkip kv ye cimbizimdan, pamuğuma kadar aldırmazdım. Gerci hicbiseyimi ona aldirmadim o ayri mevzu.

bence de görümce haklı yani damadın takacağı yüzüğün bile dede yorumuna bağlı olması çok saçma.ayrıca yemek konusunda da görümce haklı.makyaj malzemeleri bana kendi nişan alışverişimi hatırlattı satıcı bana bir çanta dolusu makyaj malzemesi satmak istemişti ben zaten kalem ve rimel dışında bir şey kullanmam istemeyince de kulağıma ''al al sen ne istersen almak zorundalar''demişti ama ben gerek yok diye almamıştım.

E fondöten 100 civarı
Pudra 100 civarı
Allık 100 civarı
Daha göz kalemi var, rimeli var, ruju, dudak kalemi, parlatıcısı, göz altı kapatıcısı

400 iyi değil mi???
Parfüm filan da alınır bohçaya normalde...
+1 tamam diğer konularda kızın annesi haksız görünüyor ama bu kadar makkaj malzemesini yine iyi o fiyata almışlar ben kendime geçen bir fondöten bir ruj bir rimel bir kreme 200 e yakın verdim çıktım
daha konu sahibi o kadar şeyi almış

Daha bastan herkes birbirine dusuyor. Ne gerek var birbirine bir sey aldirmaya verdirmeye. Gerek olmadigini ancak boyle huzur bozdugunu anlayin artik bence, tum genc kizlar. İki elbise gecelik hevesi yuzunden omur boyu senin anan sunu dedi ablan bunu dedi tartisma konusu olusturup karsi tarafa laf veriyorsunuz.

Simdi her sey unutulacak hicbir sey olmamis gibi davranilacak saniyorsan, yaniliyorsun...

Bende bohça alisverisi vs yapmayi zerre istemezken illa alisveris yapilmasi gerektigi mevzusu oldu. Hal böyle olunca nisan bohcasina atiyorum 20 sey mi konuyor hepsini tek tek yazdim ihtiyacim olan 7-8parca birsey çıktı. Saten gecelik takimini esimle aldık elbise canta ayakkabi aldik vs. Ama benim kullandigim makyaj malzemem pahali oldugu için ( tek bir parcasi 100 lira en az o da) hiç aldırmadım gostermelik olsun diye uygun fiyatli bisey alip paranin carcur edilmesine gonlum razi gelmedi. Ne makyaj malzemesi ne parfum istemedim cunku parfumumun yarisi zaten duruyordu. Kisacasi bu adetler sacma olabilir ama buyukler yapılmasını istiyor. O zmn bizlerde mantıklı olanlari alip gereksiz seyleri almayarak bosuna masraf yapilmasini engelleyerebiliriz. Hic bir alisverisimizde yanimizda kimsecikler yoktu az ve öz seyler aldik ailelerin boyle bir talebi olmamasina ragmen hepsini de kendi cebimizden verdik :) bu süreç sancili en az hasarla atlatmanizi tavsiye ederim yipranan sen ve nisanliniz olursunuz malesef ki..

Ben annenizde de hata gördüm açıkçası annenizle görümce s.dik yaristirmislar ... Bir konu daha var ben belki farklı düşünebilirim 500 tl makyaj malzemesi çok değil bence sırf evleniyorsun diye makyaj malzemesi almak ayrı bir tuhaflik:KK57:

Çok fazla mesaj var 3 sayfa okudum. Hatalı olan annen ve sizsiniz , ablasının ya da kv bir suçu yok neden derseniz şöyle anlatayım. Dedeniz yüzükleri görünce aaa bunlar farklı mı diyecek , mümkün değil, ayrıca güzel değilmiş, orda ablaya bırakmadan anne ne alakası var, hem güzel değil bu diyeceksiniz bitecek. İkincisi oturduğunuz yerde kadın geldiğinde self servis diye sizi daha iyi bi yere götürmek istemiş, orada nişanlınız diyecekti ki annemiz burada oturalım dedi. Abla otur demeliydi ya da annenize sormalıydı ne dersiniz diye , annenizin oraya oturalım dediğini duymamış sonuçta. Sizin durumu toparlamanız lazımdı. Makyaj malzemelerine gelince Öncelikle şunu söyleyeyim düğün kelimesi işin içine girince fiyatlar hem artar hem de gereksiz ıvır zıvırlar girer işin içine, siz sanki normal ihtiyaçlarınızı alıyomuş gibi neler almak istiyosanız alabilirdiniz. o kadar detaya girilse ben de sinir olurdum. Evde törpüsü mü yok diye parasından değil de durum sinir bozucu. Kv ye de gelip elbiseyi giydirmeye yardım etmesi uygun değil zaten, zaruri durumda olabilir belki ama kv olarak girişmezdim böyle bir olaya ya da gelin olarak ondan talep etmezdim. Bence bakış açınızı değiştirmenizde fayda var.

Merhaba Hanımlar..
Kötü tartışmalı geçen nişan alışverişimden bahsetmek istiyorum.. Yorumlarınız benim için oldukça değerli..
Cumartesi günü 11 buçuk 12 gibi nişan alışverişi için annem ben nişanlım ve ablası buluştuk. Ablası biraz ters ve sert mizaçlıdır. Ama severim. Önce ablasının tanımış olduğu kuyumcudan yüzüklerimizi aldık. Yüzüklerimizi alırken benim beğendiğim alyansın erkek modeli çok kötüydü ve bunun üzerine ablası prenses sen bunu çok beğendiysen x e seninkine benzer farklı bir alyans bakalım hiç güzel olmadı x in ki dedi. Bende onayladım. Bunun üzerine annem olur mu tepside deden yüzüklerinizi görecek o farklı bu farklı diyecek olmayacak dedi.
Bunun üzerine ablası dedesinin karışmaya ne hakkı var yüzüğü x takacak hangisini beğendiyse almak onun hakkı dedi. Bunu üzerine sonuçta o benim babam canım dedi imalı bir şekilde. Böylelikle tartışma oldu.
Sonrasında bohçaları almaya gittiğimizde ablası x i yanına çekerek hiç yanımızda durmadılar, bizden bağımsız takıldılar. Ben ne alırlar bilemem elbette. Zaten gittiğimiz yerde gecelik modellerini beğenmedim ama pek bişey de diyemedim annem çok üzüldü bu duruma. Neyse sürekli bir sürtüşme oldu. Açıkçası ablası biraz cimri davrandı.. Sonra bana elbise baktık 2 elbise denedim ikisi de çok güzel oldu. İlk denediğimi nişanlım çok beğendi ablası da öyle.. ama ben biraz daha bakmak istemiştim. Ablası x e demiş ki daha sonradan. Eğer prenses bunu almazsa ben alıcam.. Ben bu arada dün aldım o elbiseyi..
Her neyse biz yemek yemeye bi avmye gittik. Annem köfteci ramize gidelim dedi. Ablası o sırada yanımızda değildi. x tabi dedi köfteci ramizde oturup ablasını bekledik. (annem alışveriş için şehirdışından geldi) ablası geldi bu ne ya buraya niye geldiniz burası self servis başka biyere gidelim günaydına falan gidelim burda mı oturcaz dedi ve annem çok bozuldu.
Kalktık başka bi yere geçtik annem lavaboya gidicem diye kalktı masadan ve gelmedi yemek bittikten sonra geldi ve yemeyeceğim dedi benim moral zaten alt üst oldu.
Neyse ablası x e annesi yüzüme bakmıyo tamam bi konuda tartışmış olabiliriz ama böyle olmaz dedi ağlayarak gitti ablası.
Dün de kayınvalidemle makyaj malzemelerini aldık nişanlım ne gerekiyosa ne istiyorsan hiç düşünme herşeyi al dedi. tabi bende gerekenden fazla bişey almadım bohçada ne olursa onu aldım. herşey 400 tuttu kadının suratı bozuldu. Ben aldığımız elbiseyi denerken kabinde 500 liraya makyaj malzemesi mi olur diye laf etti duydum ama bişey demedim. Ama nişanlım hiçbir şeyin lafını yapmıyor.
elbisem biraz ağır olduğu için kabinde giyinmekte zorlanmıştım ilk denediğimde annem yardım etmişti. nişanlım annesine yardım eder misin prensese dedi ben kabindeyken. Ben ne edicem be o giyinir dedi çok şaşırdım. Ama bozuldum aramız iyiydi ama anladım ki kimse göründüğü kadar masum değilmiş.
bundan sonra düğün alışverişi falan olduğu vakit sadece nişanlım ve ben gidicez kimseyi almayacağız. Ablasının ağladığını duyunca üzüldüm nişanlım dedi ablamın yüzüne bakmamışsınız ablam annenle konuşmaya çalışmış annen kafasını çevirmiş kız çok üzüldü gitti dedi. bende ablasını aradım bir kaç kez açmadı geri dönüş de yapmadı.
Yorumlarınızı bekliyorum..
Valla bacım bence şanslısın,ben kendimi hatırladım da bana bir kilot bile almadı kayınvalidem,nişan alışverişi ne kiailem de istemedi zaten..Olur böyle yanlis anlaşılmalar.Siz çift olarak her iki tarafı da idare etmelisiniz bu süreçte yada hiç karıştırmayın onları.Bence abartılacak birşey yok,büyürse siz üzülürsünüz buna da hiç gerek yok.

Merhaba Hanımlar..
Kötü tartışmalı geçen nişan alışverişimden bahsetmek istiyorum.. Yorumlarınız benim için oldukça değerli..
Cumartesi günü 11 buçuk 12 gibi nişan alışverişi için annem ben nişanlım ve ablası buluştuk. Ablası biraz ters ve sert mizaçlıdır. Ama severim. Önce ablasının tanımış olduğu kuyumcudan yüzüklerimizi aldık. Yüzüklerimizi alırken benim beğendiğim alyansın erkek modeli çok kötüydü ve bunun üzerine ablası prenses sen bunu çok beğendiysen x e seninkine benzer farklı bir alyans bakalım hiç güzel olmadı x in ki dedi. Bende onayladım. Bunun üzerine annem olur mu tepside deden yüzüklerinizi görecek o farklı bu farklı diyecek olmayacak dedi.
Bunun üzerine ablası dedesinin karışmaya ne hakkı var yüzüğü x takacak hangisini beğendiyse almak onun hakkı dedi. Bunu üzerine sonuçta o benim babam canım dedi imalı bir şekilde. Böylelikle tartışma oldu.
Sonrasında bohçaları almaya gittiğimizde ablası x i yanına çekerek hiç yanımızda durmadılar, bizden bağımsız takıldılar. Ben ne alırlar bilemem elbette. Zaten gittiğimiz yerde gecelik modellerini beğenmedim ama pek bişey de diyemedim annem çok üzüldü bu duruma. Neyse sürekli bir sürtüşme oldu. Açıkçası ablası biraz cimri davrandı.. Sonra bana elbise baktık 2 elbise denedim ikisi de çok güzel oldu. İlk denediğimi nişanlım çok beğendi ablası da öyle.. ama ben biraz daha bakmak istemiştim. Ablası x e demiş ki daha sonradan. Eğer prenses bunu almazsa ben alıcam.. Ben bu arada dün aldım o elbiseyi..
Her neyse biz yemek yemeye bi avmye gittik. Annem köfteci ramize gidelim dedi. Ablası o sırada yanımızda değildi. x tabi dedi köfteci ramizde oturup ablasını bekledik. (annem alışveriş için şehirdışından geldi) ablası geldi bu ne ya buraya niye geldiniz burası self servis başka biyere gidelim günaydına falan gidelim burda mı oturcaz dedi ve annem çok bozuldu.
Kalktık başka bi yere geçtik annem lavaboya gidicem diye kalktı masadan ve gelmedi yemek bittikten sonra geldi ve yemeyeceğim dedi benim moral zaten alt üst oldu.
Neyse ablası x e annesi yüzüme bakmıyo tamam bi konuda tartışmış olabiliriz ama böyle olmaz dedi ağlayarak gitti ablası.
Dün de kayınvalidemle makyaj malzemelerini aldık nişanlım ne gerekiyosa ne istiyorsan hiç düşünme herşeyi al dedi. tabi bende gerekenden fazla bişey almadım bohçada ne olursa onu aldım. herşey 400 tuttu kadının suratı bozuldu. Ben aldığımız elbiseyi denerken kabinde 500 liraya makyaj malzemesi mi olur diye laf etti duydum ama bişey demedim. Ama nişanlım hiçbir şeyin lafını yapmıyor.
elbisem biraz ağır olduğu için kabinde giyinmekte zorlanmıştım ilk denediğimde annem yardım etmişti. nişanlım annesine yardım eder misin prensese dedi ben kabindeyken. Ben ne edicem be o giyinir dedi çok şaşırdım. Ama bozuldum aramız iyiydi ama anladım ki kimse göründüğü kadar masum değilmiş.
bundan sonra düğün alışverişi falan olduğu vakit sadece nişanlım ve ben gidicez kimseyi almayacağız. Ablasının ağladığını duyunca üzüldüm nişanlım dedi ablamın yüzüne bakmamışsınız ablam annenle konuşmaya çalışmış annen kafasını çevirmiş kız çok üzüldü gitti dedi. bende ablasını aradım bir kaç kez açmadı geri dönüş de yapmadı.
Annenin yuzuge laf etmesi sacma olmus dedene ne ki yuzugun modelinden sadece takmasindan sorumludur yuzukten degil yani annenizde sorunlu gbi braz sanirim oyle duruyor byle seyler sorun olur genelde yalniz gitmek en iyisi kimseyi almayin yaniniza huzurluca yaparsiniz alisverisinizi

Boyle islerde en iyisiyle bile sorun cikar cnm her iki tarafta fikir belirtir gibi yapip benim fikrimi yapin cabasinda olunca is cikmaza girer,tavsiyem nisanlinla ikiniz gidin,bu mumkun degilse gun sonuna kadar her iki tarafi dengede tutunki bi don atlet yuzunden gerilim tavan yapip tahmin edemeyecegin kadar buyumesin
En onemlisi nisanlini kafala samimiyetine zor durumda olduguna inansin ilerdede bicok konuda arkanda durmasi icin alttan alir gibi yap;)

Merhaba Hanımlar..
Çok alıngan bi anneniz var. Görümceniz bilmiyor ki anneniz istedi diye oturdunuz. Sonuçta daha iyi bi mekanda ağırlamak istemiş. Allahım kalkıp gitmek yemek yememek ne demek. Yüzük konusunda da anneniz abartmış. Görümce alınmakta haklı

canım öncelikle hayırlı olsun... ama nısanlınızn ablasının ters biri oldugunu önceden annenıze bıldırmelıydınız oda idareci olabılırdı sızın annenın baslatmıs canım yuzukler takım olmak zorunda degılkı dedeciğinin buna asla karısacagını degıl farkedecegını bıle sanmam bızde alyanslarımızı farklı secmıstık annenızın karsıması hos olmamıs ablada takıntı yaratmıs. kayınvalıdenıze gelınce ben ne gydırecegım elbısesını derken o size dolmuş inanın o yuzden o tepkıyı vermıs makyaj malzemelerınde harcadıgınız bütçe gerçekten çok uçuk bir fondeten bir maskaranız yokmuydu kaba eksıklerı aldırsaydınız mesela parfum falan gibi kayınvalıdenız size takmıs... umarım sorunlarınızı halledersiniz :)

2017 ye 15 gün falan kaldı, millet iç çamaşırını ve ojesini k.validesine iteliyor gelenek diye.. eh karşılığında da güzide bir geleneğimiz olan kaynana ve görümce atarını da yemek zorundasınız sevgili konu sahibi.. bu da bohça gibi bir gelenek, örf ve adet.. mutluluklar..

Tek bildiğim sen erkek onlar kız tarafı olmuş belliki. Sen anneni aileni ezdirme nişanlın annenin bozulduğunu görmüyor ablasının üzüldüğünü görüyor baksana.yemek yerinde abla biz burda yemek istedik diyebilirdi. Sanırım parayı veren düdüğü çalmış biraz

Merhaba Hanımlar..

Evliyim, sanki hiç kıyafetiniz, makyaj malzemeniz yokmuş gibi baştan asagı donatılmanızı zaten anlayamıyorum. Ama hadi neyse bohcadır, adettir. Kabileyle dolaşmanızı asla anlayamadım. Yahu siz giidin sevgilinizle bakın işte kime ne? Seviye o kadar güzel ki, bunu bozmayın, üç beş çul çaput için seviyenizden olmayın. Gereksiz samimiyete girmeyin.

Nişan alışverişi zaten gereksiz bir adet iken kız annesinin gitmesi kimine göre abes karsilaniyorken bunların yaşanması gayet normal.

1. dedeniz yüzükleri farkedip bunlar neden farklı mi diyecek? bana çok gereksiz geldi.

2. anneniz tam bir ergen gibi davranmis yani sizi o aile karşısında küçültmüs.

3. nişan alışverişi için herşeyi önceden begenip usulen onlarla gidersiniz ve alırsınız bence böylesi en güzeli.

4. herkes herseye karışırsa o düğün zor olur daha bunun eşyası gelinliği salonu nikahı gelinliği var.

Allah yardımcınız olsun

Büyükluk yapmak size düşüyor galiba.

Konu sahibi sizi sağlam kazıklamışlar. 400liraya makyaj malzemesi çok fazla.
Şimdi öncelikle gittiğiniz yere biz nişan için geldik demeyeceksiniz gereksiz şeyleri elinize verir kazıklarlar işte böyle fırça seti nedir allasen 2016 yılında çok mu gereklı bir şey mesela??
Çok lazımsa gratis e ya da watsonsa indirim zamanı gidip alsaydın her şeyini.
En güzel fondoten 50tl rımel 25 allık 15 göz kalemi 15 ruj 20 .
Bak daha 200 bile etmedi ve gayet de güzel markaları alırsın bu fiyatlara.
Açıkçası erkek tarafı alıyor nasıl olsa diye her bulduğunuz şeyi almak zorunda değilsiniz bu kafadan çıkın.
Annenizin de dede muhabbeti yapması aşırı saçma olmuş kesinlikle haksız.
Köfteci ramiz muhabbeti de madem görümceniz öyle söyledi anneniz kızım ben beğendim burayı oturalım deseydi olgun bi şekilde gidip de lavaboya gelmemeler falan çok çocukça.

Ben 400 tl makyaj malzemesi aldırmazdim açıkçası 200 TL'lik falan aldırırdim geri kalanını zaten eşim alır sorun olmasin diye düşünürdüm. Isterseniz 1000tllik alın ama potansiyel kV ile 400 tl alışveriş yapılmaz bence. Abla sizin hakkınızı korumuş yüzük olayında anne bir gereksiz atarlama yapmış dede görse nolur görmese ne olur. KVyi kendinize karşı soğutmayin biraz politik davranın bence

Aileler araya girince hep problem çıkmıştır zaten her kafadan ayrı ses çıktığı için Allah kolaylık versin

Back