Tarkanın bebeği Liya

Liya guzel isimmis. Ben daha klasik isim koyardim gibi geliyor. :)

Devlette olacaksa bir sürü şey var. Özelde ben geldim deyip parayı vermeniz yeterli bir yıl doğal deneyin diyorlar tabi. Ama çok önemli değil. 8-15 bin arası fiyatlar. Bir yıldır deniyoruz dersiniz 3 yıldır deniyoruz dersiniz. Başınızda mı beklediler. Yeni evliyseniz evlenmeden önce de istiyorduk dersiniz kime ne:halay:

:D :D hahahahahahahahahahahahaah
Bizi oyaliyorlar bence size durumumdan bahsedeyim belki hak verirsiniz ya da acele mi ediyorum bilemiyorum.
Evlendigimiz gunden beri istiyoruz 7 ay oldu
2.ay adetim gecikince heyecanlandim testler negatif doktor enfeksiyon var dedi ilac yazdi bi ton gonderdi
Ilac bitince gittim ek tedavi verdi onuda az bisey kullanip calismalars devam ettim doktorun soyledigi 3 ay 6 ay dene gel.. bi sonraki ay yeniden adet gecikmesi yeniden doktor bana dedigi su
Gebe olmayasin? Gel bakalım bakti bisey yok e neden adet gecikiyor ben stres yapiyormusum efendim tekrardan ayni ilaclari verdi kasiklarin ağrıyormu akintin varmi dedi evet dedim yani enfeksiyon tekrarlarmis korkmamaliymisim eyvallah dedim..
Bu defa esim galiba sorun bende dedi
Ben bu esnada neden enfeksiyon tekrarlıyor tedaviden yeni çıktım ben demekki senden bulasiyor dedim.
Esim gitti sperm testi verdi sperm sayısı düşük çıktı
Ona da bi vitamin vermis bitkisel falan 3 ay sonra gel demis
Yani bu 3 aylardan bana fenalik geldi anlayacagin :D :D
Hatta suanda ds fitil kullaniyorum 1 bucuk ay once bana verdiginde sinirlenip kullanmamis sogan suyu yapmıştım kasiklarim agriyor diye verdigi ilaclari suanda kullaniyorum
Dogal olarak cinsel.iliski de yok.
Yani bu ayda yalan oldu.
Agustos a gircez
Ve 8 aylik evli olmus olcaz.
Esime de daha evel bildigim buradaki tavsiyeler üzerine gordum (bu arada hic uyumadim deli.miyim neyim :D ) doktor aradim K.K da
Anaaam bu kadinin ismi yabanci degil degil diye bakarken megersem onceden benim oturduğum yerde çalışmış
Gata mezunu ve övülen bir doktor ozel hastanede calisiyor suands baska bir ilde
Esime gidelim mi dedim
Gidelim de paradan haber ver dedi
500 tlyi gözden çıkar dedim
Sonra da dediki gitmisken de bir tüp bebek kitlerler
:D :D
Bende manyak tup bebek kola igne vurmak gibi bisey degil gittigimizde gel yapim 2.dk ka demez doktor dedim
Esim sicak bakmıyordu ama kendisinde fe sorun cikinca ve kendiside içtiği vitaminlerin ise yaramayacagini bildiginden olsa gerek bana böyle olumlu konuştu
Ve cok heyecanliyim ya birazdan hastaneyi arayip randevu alcam
Tabi once saglik enfeksiyon icin gidicem ama.esiminde tahlillerini goturcem en son care tabi tup bebek ama doktora herseyi soylicem
Canima tak etti. Uzun oldu k bakma :D

Kızlar az önce okudum Tarkan baba olmuş, kızlarına Liya ismini vermişler.Doğumuma çok az kaldı fakat hala doğacak kızıma isim seçemedik.İlk kızımın adı Elif,ben önce Melisa, sonra Elis ve Melis aradında kaldım.Sizce Liya ismi nasıl?Belçikada yaşıyoruz bu arada.Yurtdışında kullanımı kolay ve uyumlu bir isim olması ilk şartım.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben ilk defa duydum liya ismini ama beğenmedim. Telaffuzu fonetigi biraz tuhaf geldi. Bence sizin bulduğunuz isimler daha güzel.

Liya koymuşlar
Screenshot_20180714-104322.webp
ve anlamı sabırların en güzeli manasına geliyormuş

Eva burada çok yaygın fakat flamanlar vs kullanıyor, yani gayrimuslim bir isim.Akraba çevresi tuhaf bulacaktır
Eva Havva demek,Adam ve Eva,Adem ve Havva oluyor,yabancısı olunca zarif olduğu düşünülüyor,oysa bildiğimz komşu Havva teyzenin Havvası...

Arkadaslar size birsey söyleyeceğim,tüp bebek yaptıranlar ya da yaptircak olanlar umarim okur bunu tup bebekte,hekim hastaya kız mi erkek mi koydugunu biliyormuş
Yani dogacak cocugun cinsiyetini biliyormuş
Ama bunu hastaya soylemiyormus
Ne kadar doğru bilmiyorum ama bana söylenen bu.
Bilmez mi,sonuçta kromozom diye birşey var.

Ben Melis karar verdim şimdilik:) .Liya gerçekten tuhaf, fonetiği hoş değil gibi.Elsa da hoş , bu ismi koysak küçük kızım çok mutlu olur gerçi en sevdiği çizgi film kahramanı Elza olduğu için:).İsim konusu çok zor.

Offff esimle konustum demin bunu soyledim diyor ki siparis verebiliyor muyuz
Manyak ya :KK70:
Cok üzücü dimi onlar biliyor hasta bilmiyor ama :KK70:
Ama bence böylesi daha mantıklı,biliyosun ki ülkede erkek çocuk hastalığı var o yüzden söylemezler sadece hastalık var mı yok mu onu söyleyebilirler. Ha bi de kızz geç kalmış değilsin öyle deme. Daha ne kadardır deniyosun sanki duyanda 10 yıl oldu sanacak daha yolu başındasın hemen koyverme kendini canım.

Kızlar az önce okudum Tarkan baba olmuş, kızlarına Liya ismini vermişler.Doğumuma çok az kaldı fakat hala doğacak kızıma isim seçemedik.İlk kızımın adı Elif,ben önce Melisa, sonra Elis ve Melis aradında kaldım.Sizce Liya ismi nasıl?Belçikada yaşıyoruz bu arada.Yurtdışında kullanımı kolay ve uyumlu bir isim olması ilk şartım.
Liya ismi bana fonetik olarak riya kelimesini çağrıştırmıştı ilk duyduğumda; o yüzden sevemedim. Anlamını bilmiyorun ama ben ret oyu kullanıyorum. :)

İspanyolca bilmiyorum da Arapça kökeni doğru Jamila'dan geliyor, güzel demek..
Jamila’nın Türkçeleşmiş hali de Cemileymiş :)
Yani zaten Türkçeleşmiş hali varken Arapçalara dönmek manasız geliyor bana.
Amina koyuyorlar mesela halbuki Emine Türkçesi yani Amina koymanın ne manası var bilmiyorum :)

Jamila’nın Türkçeleşmiş hali de Cemileymiş :)
Yani zaten Türkçeleşmiş hali varken Arapçalara dönmek manasız geliyor bana.
Amina koyuyorlar mesela halbuki Emine Türkçesi yani Amina koymanın ne manası var bilmiyorum :)
Evet bildiğimiz Cemile :) Ama Cemile ismini sevmiyorum ben mesela, neden tınısı daha hoş bir isim seçmeyelim ki? Ayrıca Türkçeleşmiş de diyemeyiz, yine Arapça bir isim ve asıl olan o.. Cemile, Emine bunlar bizim uydurduğumuz..

Back
X