Canim haklisin by dediklerini okudum nette tupleri tıkıyormuş ondan cok tedirgin ve mutsuzum
Ama doktorum smear testi yaptı bana crp orda ciknaz mi.
Crp ne
Bana dediki smear sonucun temiz
Canım smear testi sadece hücre değişimi var mı yok mu diye bakıyor diye biliyorum,yani kanser taraması bir nevi.
Crp ise vücudunda iltihabı bi durum var mı organlarında enfeksiyon var mı diye bakıyor.
Bana muayene de baktığında çok iltihabın var enfeksiyonun var ama yine de bir crp bakalım dedi hemen crp istedi sonucum 0,36 çıktı yani bende enfeksiyon falan yoktu sadece mantar vardı.
Eğer yumurtalıklarına sıçrarsa rahminden yukarı çıkarsa o enfeksiyonun tüpleri tıkama ihtimali var.
Bende ondan korkmuştum okuyup ama allahtan sonucu temiz geldi
Daha sonra mantar ilacı fungan,travazol krem,azax,mixovul verdi ve mantarım da geçti.
Ben yine de ne olur ne olmaz tekrarlama ihtimali var diye hem kendime yedek aldım hemde eşime de kullandırdım onda varsa onunki de geçsin diye
Allaha şükür de kurtulduk.
Yani crp önemli,mantar tüpleri tıkamaz ama enfeksiyon tüklerde tıkanıklık yapar uçları yapışabilir daha da zor ameliyatlarla falan uğraşırsın diye uyardım seni
Bi crp baktır aklında bulunsun,özeller bile 15 lriaya falan bakıyor en azından için rahatlamış olur
Mantarla enfeksiyon çok karıştırılan bişey bana enfeksiyon deme sebebi de kasıklarımın ağrımasıydı ama o da kisttenmiş belki de seninki de yumurtalık kisti ağrısıdır yumurta çok büyüyünce ağrı yapabiliyor.