- 3 Ağustos 2017
- 1.770
- 2.250
- 53
- 35
Ya süper isim bende beğeniyorum ama öğretmenim okulda yapışkanlı eva kağıtlar var aklıma o geliyorYurtdışında yaşıyorsanız "Eva" mükemmel seçim olur. Hem Türkiye'de nadir, farklı, zarif; hem de yurtdışında sorun çıkarmayacak bir isim
Zevkler ve renkler durumu işte.Ayşe lere ne oldu Zeynep lere Elif lere ne oldu?
Ne ara ecrin melisa elfin belinay liya mila aren mira esila aleyna oldular?
klasik her zaman süper. modası geçmez uygun güzel
Zevkler ve renkler durumu işte.
Şahsen benim de favorim zeynep ama melis de güzel isim simdi hakkini yemeyeyim.
Fasulye mi :)Zevkler renklerden ziyade bir sosyolojik durumu var da bu isim koyma şeyinin herkes biliyor boşuna dile getirmeyeyim :)
Bu arada bir forumdan;
Liya iddia edildiği gibi Arapça kökenli bir kelime olup 'sabrın en güzeli' anlamını taşımaz!
Liya Arapça’da esasen bu anlamlara sahiptir:
1. Sudan uzak olan yer (liya)
2. Beyaz fasulye, beyaz burçak (liyaa)
3. Beyaz boğa (liyah)
Fasulye mi :)
Tarkan resim paylasti kizinin bilekliginden. Liya yaziyor Lidya degil.İsmi Lidyaymış Liya değil.. Parayı bulan topluluğun ismi..
Zevkler renklerden ziyade bir sosyolojik durumu var da bu isim koyma şeyinin herkes biliyor boşuna dile getirmeyeyim :)
Bu arada bir forumdan;
Liya iddia edildiği gibi Arapça kökenli bir kelime olup 'sabrın en güzeli' anlamını taşımaz!
Liya Arapça’da esasen bu anlamlara sahiptir:
1. Sudan uzak olan yer (liya)
2. Beyaz fasulye, beyaz burçak (liyaa)
3. Beyaz boğa (liyah)
Ay yeter tamam.Tarkan resim paylasti kizinin bilekliginden. Liya yaziyor Lidya degil.
İyi de siz habire Liya değil LidyaAy yeter tamam.
Ben haberlerde yazanı söyledim ne var bunda?
Tamam da sürekli alıntılayıp liya diyorlar tamam anladık yani.İyi de siz habire Liya değil Lidya
Aaa Liya değiiil bakın Lidya Lidya yazıp durdunuz insanlar da Liya dediler.
Ha Liya ha Lidya ha Arapça ha Türkçe ne fark eder?
Adam kalkmış kendi farklı bir isim bulup koymuş kızına yarından itibaren doğacak kız çocuklarının yarısından fazlası Liya olacak nerdeyse önemli olan bu yani. Kalkıp Tarkan koydu diye Liya ismini çocuklara koymak bana saçma geliyor açıkçası.
94 95 jenerasyonu erkek çocukları da ya Buraktır ya da Doğuş mesela...
Yoo karıştırmadım kaç yıllık üyeyim ayol ne karıştırıcam sizi konu sahibesiyle.Tamam da sürekli alıntılayıp liya diyorlar tamam anladık yani.
Bende liya koymayacağım yani.
Konu sahibi ben değilim,karıştırdınız sanırım.
Yalnız alintiladiginiz sitede Liya Arapça degil demisler ama altinda 3 maddelik Arapça karşılıklarını yazmışlar :)
Işin aslı kelime Arapça ise nasıl yazıldığı çok önemli,a uzun mu kisa mi oradaki y harfi nasıl kullanılmış vs vs bir sürü sekilde yorumlanabilir.
Onlar sabrın en güzel hali diyorsa biz de oyle kabul edelim gitsin nolacak.
Tamam peki.Yoo karıştırmadım kaç yıllık üyeyim ayol ne karıştırıcam sizi konu sahibesiyle.
Ben de alıntılayacaktım başta sizi, sonra dedim zaten alıntılayan alıntılamıştır şimdi ne gerek var yazmaya ama hala devam edince yazmak istedim yani olay bundan ibaret.
Ay size nasıl katılıyor um bir bilseniz berkay dede ne komik olur dimi ya aras dede cemre nine falan bu tarz isimler bence de yanlış farklı olsun derken çılkını çıkardılar iyice yaLiya da güzel değil, Lidya da güzel değil.
Son moda, farklı olsun, duyulmamış olsun diye konan uydurma isimleri sevmiyorum.
Melis, Melisa mis gibi isimler. Hele Zeynep falan, eskimeyen bir isim. Çocukken de yakışıyor, yaşlıyken de... Geleceğimizde Berkay dedeler, Berkecan dedeler, Pelinsu mineler olacak. Bana komik geliyor bunlar mesela. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?