Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaslar benim cok yakın arkadasım tarih bölümü okuyor bu yıl kazandı ama okul bitince ne yapabilir iş sahibi olabilir mi baska secenekleri varmı lütfen bişeyler söylermisiniz ??
Yeni mezun olmuş biri olarak şunu söyliyim ben boş boş geziyorum iş bulamıyorum.. bölüm mezunuyum formasyon almam lazım onun içinde yarın alese giricem size tavsiyem kpss ales ne varsa girin özellikle kpssye girin yani başvuru yapılcağı zaman kpss puanı istiyolar benim malesef yok bu yıl giricem.. Dershanelere gelince genelde tecrübeli arıyolar yada öğretmenlik belgesi olan ( formasyon) eğer bunlar yoksa dershanede el ayak işi oluyosun.. siz siz olun kpssye girin ve formasyon alın onun için de alese girin yoksa tarih mezunu olan kişiler benim gibi böyle kalırsınız.. Şunu da söyliyim ücretli öğretmenlik için başvuru yaptım belediyelere ama tarih alanında atama olmadığı için bi türlü göreve gidemedim. mezun diğer arkadaşlarımda ya yüksek lisansa başladılar yada şans eseri ücretli öğretmen oldular ya da dershanede görev yapıyorlar.. durum budur kızlar.. tarih okudum 4 sene ama evde kitaplar bana bakıyor ben kitaplara..
Bende Tarih okuyorum, 3. sınıfım ve bölümümü seviyorum. Tarih okuması gerçekten zor bir bölüm ama severek okursan ve ezberin kuvvetli ise işin içinden çıkabiliyorsun. Bundan birkaç ay önce ciddi bir depresyon yaşadım çünkü bölümler Milli Eğitim'in elinde oyuncak oldu. Ben üniversiteye giriş yaptığımda 3. sınıfta 2.50 ortalaması olanlar formasyon alabiliyordu. Kaldırdılar Aless sınavı getirdiler geçen sene. Şimdide onu kaldırıp şartsız formasyon sistemi getirdi Yök. Fakat şimdi anlıyorumki canımızı sıkmak şuan için çok gereksiz. Arkadaşın sadece derslerine odaklanıp not ortalamasını yüksek tutmaya odaklansın. Bir yandan ingilizcesini ve osmanlıcasını geliştirsin. Yüksek Lisans yapıp üniversitede kalabilir. Arşivlerde çalışabilir (çok iyi maaş aldıklarını biliyorum). Formasyon alıp Kpss'yi zorlayabilir ki benim hedefim bu. Sistem o kadar değişken ki geleceğe ne parlak gözlerle ne umutsuzlukla bakmak çok yersiz. Birkaç ayda bile eğitim sistemimizde neler değişiyor. Sözün özü; gelecek kaygısını bırakıp derslere odaklansın, yüksek ortalama bir çok kapıyı açar zaten